Romme 6 november: Bergh i går och Bergh i dag

Fredag kväll och Romme trav är ett stabilt tema och vi kör. Robert Bergh var nyckelman i går och han ordnade så det blev en fin vinst på vårt spelande. Stall Bergh tuffar vidare och tuffar på gör även våra spelförslag. Två Bergh-vinnare räknar vi med i kväll där Tangen Töff bör vare en stabil spetsvinnare. Katja Melkko är en annan stabilt säker tränare och hon får också två vinnarspel av mig.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Romme – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

1 Ediego ensam på startvolten och sedan kommer 2 Exaduio Vici dundrandes.


Loppanalys:

4 Coin Perdu återkom efter skada och avelsarbete senast och gjorde det med besked. Var riktigt fin och borde inte vara sämre nu och Båths topphäst kan skölja allt och alla på nytt. Båth siktar på Gulddivisionen denna vinter med sin häst och är en spännade och bra pålle.

Jag spelar 2 Exaudio Vici som tidigt bör vara i spets för att grilla. Tål att springa fort och länge och Melkko har mycket fin stallform på flertalet djur. Gynnas av spets för att springa rakt och fint och jag tror det kan hålla. Blir inte trött så lätt.

7 Macelleria och 5 Narold Vox räknas där bakom och kan slå till om de två ovannämnda sviker. Två bra och spurtstarka hästar detta.

Rank: 2-4-7-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Exaudio Vici  till oddset  3.35 hos Unibet.

5 Romme – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

1 Captain my Captain och 2 Rudisha bör göra upp om spets och jag håller en slant på Captenen invändigt. 7 Diggerman är bra iväg.


Loppanalys:

1 Captain my Captain har oftast startat från tillägg och allmänt knasiga lägen på slutet. Nu är det läge för spets och hästen var fullt godkänd senast. Tror det håller bra från spets och spelar.

2 Rudisha är dyringen som har svårt att betala tillbaka. Kan nå spets och det gynnar men hästen verkar lite skrajsen av sig och får han mothugg i spetskörningen så blir det värre.

3 Majet af Djupmyra duger gott men har haft ett uppehåll och Gunnars hästar brukar behöva lopp i kroppen. Gunnar på varmblod är heller inte lika plusplus som med kallblod då det gäller att köra lopp. Tränat så det räcker är det dock.

7 Diggerman kan nå spets och det skulle underlätta. Ändå tufft nå tät.

Rank: 1-2-3-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Captain my Captain till oddset  4.35 hos Unibet.

  • 1 Captain my Captain , vinnare

6 Romme – Spelstopp 21.14

Spetsstriden:

4 Tangen Töff mot spets.


Loppanalys:

7 Bokli Rapp är hårt betrodd och Redéns kan inte bara träna snabba och grymma varmblod. Hästen vann den tunga vägen senast och var fin även näst senast. Är inte alltid helt reglerbar men det har fungerat bra på slutet. Givet bud på nytt men det kan bli tufft att slunga sig förbi spetshästen som är bra.

4 Tangen Töff tror jag har bra chans att leda runt om. Biter ifrån sig bra från tät och nu är det anmält barfota runt om. Senast var det skor på och sämre. Bra chans från spets för den här.

Öppet bakom där 2 Guli Vitus är hygglig och Tobbe upp. 9 Kaksen kan avsluta bra och kan överraska.

Rank: 4-7-2-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Tangen Töff till oddset  3.75 hos Unibet.

7 Romme – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

Hästarna med spår längst ut har lite bättre fart i benen och 7 Hemisphere och 8 Chablis Ribb är nog spetsbuden. Chablis Ribb laddas och kan nog nå tät.


Loppanalys:

Fredrik Linder vann lopp i går och hans stall tuffar på. Han har en häftig häst i 7 Hemisphere som är läcker och mycket bra för klassen. Linder pratar om stora uppgifter framöver. Hans häst ser dock en del spöken och kan galoppera men det verkar ha blivit bättre. Mognad bidrar säkert och Linder har även ändrat lite i huvudlaget till det bättre. Jag tror Hemisphere är bäst här och dessutom travar och spelar. Oddset är dock superlågt.

Witasp låter också mycket nöjd med kapabla och härdade 8 Chablis Ribb som är kapabel och kan spetsa trots spåret längst ut.

3 Chestnut Bojje vann lätt senast men möter tuffare nu. Bergh har fin stallform och läget är bra.

2 Winners Lane löper bra och bör vinna lopp snart.

Rank: 7-8-3-2


Spelförslag:

Jag står över spel.

8 Romme – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

2 Gladiator Mearas kan nå spets. En felfri 7 Alesso med strykningar invändigt kan nå tät. Tror på Gladiatorn.


Loppanalys:

Tror det kan bli lite körning här med 2 Gladiator Mearas och 7 Alesso som jagar spets. Gladiatorn var positiv senast och är tidig och en felfri Alesso är bra för ett lopp som detta.

Mitt spel blir 12 Alcala med Bergh. Nu barfota runt om och annan vagn och hårt tempo passar perfekt. Kan absolut kliva runt dessa i felfritt lopp då kunnandet är gott. Tror Berghs häst håller farten bäst och avgör. Stallformen är god.

9 Albert Zonett avgjorde på styrka senast i ny regi Dunder och det kan bli fortsättning följer. En skön flegmatisk häst detta.

Rank: 12-2-7-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 12 Alcala till oddset  15.00 hos Unibet.

9 Romme – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

4 Lupin Håleryd öppnar raskt och trivs i tät. 5 Edrica och 7 Joy Frances Boko utmanar.


Loppanalys:

4 Lupin Håleryd öppnar bra och trivs fint i ledningen. Vann lätt från just spets senast och blir segerfarlig från spets här. Finns dock utmanare från start och det kan bli rusning.

Det kan bli körning här och mitt spel blir 2 Helluva Am med lopp i kroppen hos Melkko. Bör vara vassare nu med loppet i sig och insatsen senast var fullt bra. Bör bli en fin resa här och duga fint.

8 Super Sarah visar fin inställning och duger fint men läget är tufft. 10 Isolde kan vara skrällen barfota runt om. 3 Moon Zappa räknas vid  normal form.

Rank: 2-4-8-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Helluva Am till oddset  7.50 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson