Romme 4 april: Vi tar bästa vinnaren först!

Bra spelkväll i onsdags med träff på fyra vinnare, och då måste man vara nöjd. Trots galopp kunde min bästa vinnare Viking Brodde hinna fram och han var verkligen taggad för dagen och såg häftig ut sista 100 då han kom loss.

Go West Young Man var riktigt bra och gav inte "enoddsaren" Moses en chans att utmana efter att ha kommit före från start. Bra utveckling i den hos duktige Stefan P Pettersson!

Flemming Jensen tog en snygg dubbel, och även om det inte blev spets för Dream Kåsgård så var han stabil vinnare hela vägen bakom hårddragande konkurrent och avgjorde säkert.

Sedin var maxad och travade bättre utan skor och avgjorde med en gäspning efter snygg stryrning av Zeb Jonasson, ingen enkel häst att ratta in och bra gjort av kusken som lyfter sig allt mer.

Nu är det påsktrav på Romme och min bästa vinnare kommer direkt i inledningen - spets och slut!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Romme – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

6 Astronascente Zac har varit snabb två gånger med springspår och körts till spets. Björn var inte 100 i hur han prickade i våras, men hästen axade bra. Bland dessa är han solklar spetsfavorit.


Loppanalys:

6 Astronascente Zac var det bra rapporter på senast fram emot helgen, men hästen var inte riktigt ”där” och kunde inte hålla ut dem från start. Björn körde sedan på chans, och det var inga mängder sparat. Samtidigt fanns ingen anledning att tokpressa hästen för ytterligare prisplacering då han kunnat gå ur klassen. Nu har han 489.200 på sig och det är utgång vid 500.000. Lopp i kroppen bör vara kraftigt formhöjanade och det är mer liv i Björns hästar senaste tiden. Han har tagit alla sju vinster i spets Astronascente Zac och med bästa springspåret mot ganska mediumsnabba hästar missar han inte spets. Sedan finns ingen som vill mosa och Björn kommer få köra 20 andra 500-ingen och sedan vara oslagbar. Bra vinnare och 2.70 är bra nog, jag tycker man kan spela ner till 2.25.

4 Marres Dreamboy är en skön typ, det finns mycket utveckling i honom då han såg ut att springa på treans växel som treåring och ändå tog sig till E3-final. Han klev runt dem i årsdebuten, men är ännu lite tung och han kommer behöva fler lopp innan toppform, och han har viktigare lopp senare som fyraåring. Spår 4 i volt på stor häst är sådär och han kommer inte snabbstarta, sedan tror jag inte Jörgen vill mosa på fram mot dödens.

10 Power Blaster är betrodd, och han är bra. Fick styggt lopp senast då han fick stenhård press sista 700 i spets och höll bra. Ingen bra genomkörare dock och kanske körs snällt nu?

9 Iceland Radio är formstark och har suttit fast hela våren, men senast var det för tufft. Kräver nog snälla lopp och då måste man ha tur, men kan vässas med barfota och kanske huvudlag.

Rank: 6-4-10-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Astronascente Zac till oddset 2.70 hos Unibet.

6 Romme – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

2 Harvard Student kommer vara snabb med jänkarvagn, men möter snabba hästar. 4 La Mauresque och främst 5 Daughterofdarkness är mycket snabba, kanske för snabba.


Loppanalys:

13 Love No Pain är favorit hos Unibet till 3.65. Hon är bra och äger mycket bra fart, men ändå lite tufft att göra henne till klar favorit från tredje ledet bakom bilen. Hon har visat full form, spurtade sylvasst näst senast i 10-fart och senast var hon överlägsen från dödens. Något hon normalt inte gillar, men loppet var klent. Jag jobbar inte med henne som favorit.

2 Harvard Student är betrodd hos Unibet och det är vettig chans att hon vinner, inte minst från ledningen. Hon kpmmer vara snabbare med bike tror jag men möter gasglada lärlingar med startsnabba hästar så det kan kosta mer än det smakar första 500. Hon var trög/seg i finalen i lördags men har inte samma fart i benen som de tuffa killarna hon mötte. Nu stolopp och bra framspår, mot bakspår i tuff final. Bra chans i spets, men annars bara en av flera.

Loppet är öppet och finns flera skrällbud och jag har lite feeling för 3 She Follow Me som var riktigt bra med blinkershuvudlag och barfota fram vid segern och spurtade vasst. Nu blir det barfota runt om vilket är mycket bra grej, och blinkers som vid segern. Vi glömmer montéloppet senast då hon var för laddad. Kul skrällspel till 15 ggr.

8 Qeen Roc var mycket fin i årsdebuten och duger då hon matchade bra kullhästar förra året. Även 11 Beauty Wind är ett bud då hon såg laddad ut som fastlåst i sin årsdebut på V75. Det var Rotade som vann det, och den visade ju fortsatt att den är bra i torsdags.

Rank: 13-2-3-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 She Follow Me till oddset 16.00 hos Unibet.

7 Romme – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

3 Epimetheus bör braka till ledningen efter en bit, jag tror inte de mindre betrodda svarar.


Loppanalys:

3 Epimetheus trodde jag skulle bli klar favorit men det är han inte och då spelar jag honom. Det är en rktig pjäs detta som är stor som ett hus och man har skyndat långsamt med honom. Var väl vass då man laddade med honom, och inte redo det. Men nu verkar han vara under bra utveckling för senast var det bra intryck då han spurtade till seger. Som jag läser loppet blir det tidig ledning mot mindre betrodda hästar som inte ska svara och då borde han ha bra chans.

4 Global Attention var ruskigt fin vid segern näst senast då han var helt överlägsen sista 700 och såg ut att vara i helt fel klass och bra gjort springa 10 sista 700 på det sättet i joggande stil. Var mer seg senast men höll farten bra till vinst trots att det såg tomt ut i sista sväng i spets. Tillfixad efter det och ska bli första barfota runt om och han är givet bud, men han är hårt betrodd.

Tredje med lågt odds, till och med favorit, är 10 Digital Eye som var strålande senast då han bara blåste runt dem på låg 13-tid. Detta efter paus och normalt sett är han ännu bättre nu. Dock kan det ibland bli ”för bra” i comebacker och reaktion staren efter – typ Handsome Brad i lördags. Från bakspår tycker jag inte den är så kul som 4-oddsare mot två likvärdiga hästar med framspår.

Rank: 3-4-10-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Epimetheus till oddset 4.85 hos Unibet.

8 Romme – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

4 Hugo Bäck är spetsfavorit trots spåret. 3 Orvar Mollyn försöker hålla emot.


Loppanalys:

8 Månlykke A.M. är en läcker travare och han vann SM i somras. Han är ännu lite grön mot de bästa i rasen men kommer växa in i eliten under året om han får starta på. Han var jättefin i årsdebuten där han tidigt kördes till ledningen och bara spatserade undan utan att bottnas. Står oförskämt bra inne här med 20 meters försprång till de värsta och kommer han iväg vettigt bör det vara attack mot ledningen och seger tidigt. Bra chans, men att spela till 1.70 vill jag inte med Melander.

12 Roli Eld är givna motbudet och även om oddset är ganska korrekt med 3.15 så testar jag honom. Visst, tufft att ta 20 meter på Gunnars kanon, men det skiljer en del på kuskarna och jag jobbar med Örjan. Hästen har gjort det bra i vinter med skor och är summor bättre barfoat och sprang 19-tid som tvåa bakom Odd Herakles utan skor. Kan vara kvickare än favoriten.

Jag nämner att 3 Orvar Mollyn är kraftigt på gång nu i nya regin och det är en riktig travare som står start. Höll mycket bra senast och skulle han hålla ut 4 Hugo Bäck och komma till ledningen så finns skrällchans.

Rank: 8-12-3-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 12 Roli Eld till oddset 3.15 hos Unibet.

9 Romme – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

4 Final Dream är snabb och det verkar som att Linda vill ta emot 6 Vikens High Yield.


Loppanalys:

6 Vikens High Yield ger lägst odds, och skulle han komma till ledningen och ha rätt form så vinner han, för det är helt enorm skalle på den här. Nu finns några frågetecken, dels har han lika snabb häst innanför som verkar vilja köra i spets och kanske inte ens Robert testar max-max då? Dels är det årsdebut och sällan toppform nog direkt på V75 i så hög klass. Men detta är en travare utöver det vanliga så visst kan det gå. Men till 2.65 går jag emot.

10 Cab Lane gillar jag skarpt och det finns högt kunnande i den. Han såg väldigt fin ut i comebacken och svarade grymt på tussarna och Lennartsson höll på att inte få stopp på honom efter mål. Med körning mellan två där framme är det bra chans att Cab Lane fäller dem över upploppet. Han är bäst i spets, men vann V75 bakifrån i höstas på Örebro och det är bra gjort.

4 Final Dream är loppets joker, tapper i dödens på Cab Lane senast som även var comeback för honom. Nu vässas med bike och Linda verkar inne på att köra i spets och där har 7/9 segrar tagits. Kan bli tufft om Bergh trycker på, men annars finns chans att hålla undan.

12 Digital Summit var för het senast som storis. Men desto finare i comebacken före och nu är han mer bortglömd och kan han hitta bra rygg på kanske Cab Lane sista 1000 så blir han giftig.

Rank: 6-10-4-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Cab Lane till oddset 5.00 hos Unibet.

10 Romme – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

Bra chans att 2 Pleasure For Cash körs till ledningen , om inte annat i andravågen men han kan då bli väldigt vass.


Loppanalys:

2 Pleasure For Cash är klar favorit till låga 2.45. En mycket fartfylld och kapabel häst som lovat massor hela karriären men han är för knepig för att stiga till stjärnorna. Hos Berglund har han visat mycket höga toppar, då han vann på Åby i somras var han hemskt bra då han bara sprang undan på 11.2 full väg. Vann årsdebuten senast från ledningen men såg inte direkt perfekt ut. Kanske var det balansen och nu blir det barfota, men det är mycket om och men med den här och som favorit går jag emot. I spets kan han ofta bli väl framåt och nu är det 2640 meter och han möter en hårding.

För vad var det för intryck på 4 Rally Hans senast? Jisses säger jag! Det var i silverfinalen och Örjan mer eller mindre stod upp i vagnen i sista kurvan och hästen sköt till sylvasst över upploppet där han kom loss sent. Nu går han ner i normal bronsklass och har dessutom perfekt spår på perfekt distans för urstark häst. Han har helt klart hittat nya växlar hos Fredde och Magdalena och springer mycket rakare i vagnen. Jag tror han har bra chans att bara vara hårdast och spelar gärna till knappa 5 ggr.

Det är rejält hopp ner till övriga som samtliga står över 10 ggr hos Unibet.

Rank: 4-2-5-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Rally Hans till oddset 4.85 hos Unibet.

11 Romme – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

3 Elian Web tar ledningen, och kanske körs han sedan där om ingen trycker, trots att 2640 meter känns sådär.


Loppanalys:

9 Who’s Who är klar favorit till 2.85 i ett öppet lopp för högsta klassen. Detta är en stjärna, han vann derbyt som fyraåring och satsades mot Prix d’Amerique, men blev sjuk. Kom tillbaka förra året och svarade för några bra insatser, men lyfte liksom aldrig til lde höjder han ser ut att ha i sig. Nu blev det ju lite tokigt med sjukdom den vintern han borde fått sin grundträning. Jag har försökt svälja att han inte vann Åby Stora från ledningen i somras, det var chockartat att Moni Viking helt enkelt bara sprang förbi honom på upploppet. Gick vasst sedan i skymundan i storlopp, och nu har han fått en riktig vinterträning och gått jobb med tävlingsutrustning som ska ha varit bra. Han är bäst och 2640 meter mycket bra distans och Örjan tror på seger och visst har han högst segerchans även om det är årsdebut. Men till 2.85 vill jag inte spela från bakspår och det är ändå en Pasi-häst och han har inte radat segrar under året.

 4 Vagabond Bi utvecklades hastigt förra sommaren/hösten och han har blivit riktigt bra och håller på att växa in i eliten. Han gick bra som trea i årsdebuten senast och slipper han dödens är han givet bud här. Lillchans att köra till ledningen.

Jag spelar en av mina favoriter 7 Selmer I.H. som är cool typ. Han vann Breeders som fyraåring och fick sedan en svacka, men han är tillbaka och har gått bra varje gång. Han var mycket fin senast då han plockade ner vettig häst från dödens och vann ju liknande lopp som detta i vintras över 2640 meter. Kan öppna bra och slipper han strul kan han vara bäst om inte favoriten kommer till eller behöver loppet.

3 Elian Web var sjuk och man hittade ingen direkt förklaring, men han har fått starta några gånger och gick rätt bra senast från utvändigt. Nu är det spetsläge, men 2640 meter känns sådär och jag tror inte han är tuff nog att vinna längre. Det vill jag gärna se först efter hans peoblem.

Rank: 9-7-4-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Selmer I.H. till oddset 6.75 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson