Just nu:
22.10 Lugnt för Hail Mary
17.07 Jägersro 10 april: Jag tror på Mange i duellen!
17.03 Boden 9 april: Hail Mary i årsdebut och ”Nora” ska liras
12.18 Lunch-draget Kalmar: Intressant idé
09.51 Storlopp för Dear Friend
08.30 Vassa årsdebutanter i Breeders Crown
17.11 Örebro 8 april: Breeders och sporten i högsätet
10.47 Fyra miljoner till cancersjuka barn – från Mascate Match
10.39 Kravet inför Monté-SM: Måste ha godkänd montéprestation
10.15 Lunch-draget Bergsåker: Vi kopplar på ett Money Smile

Romme 27 februari: Jag gillar Anders och hästen framför allt!

Vettig spelkväll blev det i onsdags med tre rätta "rekar". Högt odds var det på Veiled i inledande loppet (6.50) och hon var bara bäst sista halvvarvet och vann med gott om luft under vingarna.

Sedan var det dags för Birger och Hunter Dragon som var i alla fall två klasser bättre än de andra. Och det var nog tur för han sprang som en ostbåge i slutsvängen där han inte alls var körbar, men då han rätade upp sig avgjorde han med stora kliv. Mot bättre hästar kan han inte bete sig så, och det ska man tänka på när han dyker upp i Sverige nästa gång. 2.90 var ett bra odds!

Antonio Trot var tredje vinnaren som satt och här var det inget snack om saken, han bara mosade Gardner Shaw och såg ut som han hade käkat taggtråd!

Nu är det Romme som gäller för lördagsloppen och jag räknar med en sommarbana då det varit varmt hela veckan och det kan nog gå undan i loppen. Klart jag har ett gäng vinnare vi ska testa!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Romme – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

Voltstart och inte helt stabila hästar som är vana vid volt. Jag tycker Westholm är en bra startkusk och med snabba 1 Ara ska det vara bra chans att han anför loppet.


Loppanalys:

Mycket lurigt lopp där det är jämna odds och de flesta kan faktiskt vinna. Jag tror mest på 8 Tullibardine Boe som jag spelade senast här i krönikan, och då kan vi inte påstå att det klaffade för ekipaget. Backade ner i kön och sedan blev det mesta fel i konstigt lopp där det såg kallt ut i spåren och Richard chansade invändigt i sista kurvan. Normalt ett vettigt beslut då det sällan går att backa ut som trea i tredjespår 400 kvar. Nu blev det fel och gör han tvärtom så vinner Tullibardine Boe som nu inte fick chansen och gick med full spänst i mål en halv längd efter vinnaren – men blev bara fyra. Nu är det stängt spår i voltstart, men det är bra startrygg i 1 Ara och det skulle kunna lösa sig med lurig häst på spår 2. Jag tror hon har bra chans med lite glid och spelar.

Lite av en smaksak hur man rankar loppet bakom, och det är flera faktorer som är ovissa. 3 Cash Cowboy har man undvikit voltstart med och den har inte testat sedan debuten. Bra startkusk och bra spår nu, men ändå lurigt såklart och hästen är inte jättebra men har jättebra form.

2 She’s Ready har gått fram som en slåttermaskin i norr och redan vunnit fyra lopp under 2021, och då är det inte ens mars ännu! Hästen bara springer och vägrar förlora, men nu är det voltstart och spår 2 vilket kan bli problem, och på V75 håller det sällan för hästar som är vana vid att bara vara bäst och gå på i sitt tempo. Kan nog bli fel här, men det vore ändå kul för sporten om Marie Hafstad (som har inte mindre än tio barn!) kan vinna på V75!

12 Power Blaster är bra, eller till och med riktigt bra. Senast var det tappert i dödens på Demon Ima i en final, och även om han går upp en klass så är det ingen sådan kanon med här. Dock klart minus anser jag med vanlig vagn!

1 Ara kan leda runt om, spetsfavorit som han är och säkert laddats mot detta och hemmaplan. Var dock sådär senast.

Rank: 8-3-2-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Tullibardine Boe till oddset 3.60 hos Unibet.

6 Romme – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

Två vad jag tycker chanslösa på start och 3 Torpa Olea och 4 Guli Rubin gör upp om att överta.


Loppanalys:

Kallblod och bra nivå på loppet. ”JOP” har tre hästar och alla är riktigt bra nu, och en av dem är favoriten 13 B.W.Rune. Han har hittat nya växlar som sexåring och är under hastig utveckling. Var galet bra efter jättegalopp näst senast då han rundade alla efter att ha tappat minst 100 meter. Senast bollade han faktiskt med 10 Roli Eld från dödens. Det är ett aber med voltstart, han är svår Rune men med spår 5 och inga springspår och dessutom springband bör han kliva iväg och då tror jag att han bara är bäst.

10 Roli Eld är bra och klart fartfylld, men inte den modigaste. Det visade han senast då han fick ge sig på upploppet och det ska vara på hans vis för att han ska vinna tror jag. Kanske inte ska gå i spets heller mot bra hästar? Han kommer bli mycket bättre då man kan ta av skorna, och han sliter med aktionen för det mesta. Fart finns för seger, men jag vet inte riktigt ändå om jag tycker han är så spännande att jobba med som betrodd.

Då är Perssons andra två roligare. 11 Bellfaks har alltid visat fart för att bli elithäst, men han är knepig. Senast blev det bra kört i comebacken då han kunde gå med på innerspår och vika ut sista biten och var inte tom bakom Rune och Roli. Nu lär han få gå ut i spåren och då brukar det inte bli lika bra. Men visst, som mindre betrodd kan man chansa.

Skrällen är 12 Eld Rask som var en stjärna som treåring och klart bättre än Rune. Sedan stannade det av och han var borta lönge. Men han såg riktigt stark ut utan att få chansen senast i samma lopp som de nämnda och som 25-oddsare kan man testa en slant.

Rank: 13-10-11-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 13 B.W.Rune till oddset 2.50 hos Unibet.

7 Romme – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

2 Giveitgasandgo är en som följer bilen, men vill troligen ha rygg även om Paal gillar just att gasa. 5 Hazard Boko bör överta, och hålla ut snabba 6 och 7.


Loppanalys:

Högsta klassen och två hästar med lägre odds. 7 Disco Volante var storfavorit i lördags men sprang sig trött i spets på den konstiga banan som bjöds, och han fick säkert inte det fäste han kräver. Man ska nog inte ta så hårt på det, han blev lite vass i spets dessutom på 2140 meter och nu är det säkert mycket bättre bana (gissar jag på med liknande sommarbana) och mycket bättre distans för en ärkesprinter. Han är överlägset mest härdad i detta gäng, men har snabba hästar innanför och jag tror nog man vill ta emot honom. Han är bra då han är bra, men ändå att spela honom med trolig dödens känns sådär på en lågoddsare.

5 Hazard Boko låter det klart uppåt på, och han visade åter senast hur snabb han är från start och jag har svåert att se Disco ta en längd och det är spets som gäller. Kan vara vinnaren då han lyft sig en del och börjat hitta tillbaka till vad han lovade som fyraåring. Ändå ska man ha med sig att han aldrig vunnit på V75 efter 22 starter.

6 Västerbo Grosbois är otroligt nyttig och han har redan kutat in 255.000 under 2021. Gick klart bra som tvåa i lördags och nu bättre då han vill ha fäste och dessutom 1640 meter. Öppnar riktigt snabbt och lär laddas, för att helst få rygglopp. Kan duga, även om han hellre är tvåa-trea.

3 Zenit Brick har blandat i nya regin, och svek mig näst senast på V75. Var strålande i comebacken, och visade senast att han kan haka på bra hästar. Kan gå.

Rank: 5-7-6-3


Spelförslag:

Jag står över spel.

8 Romme – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

5 D.Day Zet har varit riktigt startsnabb, och jag har svårt att se någon kunna hänga med från start.


Loppanalys:

Här tror jag det kommer gå undan och det är flera med chans. Jag spelar den med sämsta spåret 12 Global Above All som är en riktig häst och han kommer tjäna stora pengar under året för sportens kanske största talang Anders Eriksson som jag håller väldigt högt. Han har det mesta, känsla som kusk och han verkar ha det som tränare med och har fått bra skola hos Båth och Stig H, och jag tror han tillsammans med Daniel Wäjersten är de två som kommer vara bäst på sikt i nya generationen tränare. I comebacken senast spurtade Global Above All ner allt trots svårt spår och att han inte var vässad, och avgjorde klassigt då han veks ut. Galopperade bort en tätplats i V75-final före det i sista kurvan där han såg väldigt stark ut. Nu är det lopp i kroppen och helstängt huvudlag åker på och jag tror han städar av dem över det dryga upploppet.

3 Zeolit är det drag på då ”Jarran” låter minst sagt uppåt och lovar seger för de som ringer och frågar. Hästen är mycket fin, en frän typ helt enkelt. Visade stor fart senast då det blev för mycket med spetsladdning och intrycket då Jari kastade loss på långsidan var lite extra. Att det tog stopp sista 200 säger inte jag något om. Nu Magnus Djuse i vagnen och kan vara vinnaren.

5 D.Day Zet finns utveckling i och han har två raka i år och det var rätt fint då han stack undan senast  då Örjan begärde lite. Han är bra, men kanske har mer att visa innan jag ser honom som mycket bra. Men det är spetsfavoriten och klart han kan vinna med Örjan/Redén.

Skrällbudet är 6 Mandela Zon som är en riktigt fin häst som jag blev grymt imponerad av vid segern i Umeå i våras då han i sitt livs andra start sprang 16-tid full väg och detta efter tuff öppning i 14-fart till ledningen efter ett halvvarv. Gjorde debut i ny regi senast och släppte till lovande Kapten Brodde och gick bra bakom utan att riktigt kunna utmana. Han är grön för V75 med bara 100.000 på sig, men jag tror han duger gott.

Rank: 12-5-3-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 12 Global Above All till oddset 3.80 hos Unibet.

9 Romme – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

1 Give Me Ten är snabb och Kern gillar att gasa. 2 Sign Me Up Too vill Emilia överta med och så kan det bli. Då släpper hon knappast. 5 Algot Zonett är såklart tänkbar att överta i annat fall.


Loppanalys:

5 Algot Zonett har varit ruskigt bra hela vintern och det är ett otroligt tränarjobb Daniel Wäjersten gjort som fått tillbaka hästen. Han har verkligen byggt upp honom och inte pressat i loppen och det har burit frukt. Han var knappt slagen på V75 före jul och sedan bara bäst vid två V75-vinster. Hur tapper som helst i finalen senast där han fick ge sig i sista steget mot Night Brodde som fick chansen på insidan. Nu är det 2640 meter och det är en distans som passar urstark häst. Han släpps inte till ledningen och från dödens kan alla hästar förlora i denna höga klass. Visst har han högst segerchans, och om jag får en miljon att spela på en häst oavsett odds så, visst – men jag hoppar till under dubbla pengarna.

3 Global Undecided är cool och hur bra som helst då han har sina bra dagar och jag har inte glömt hans otroliga insats på Åby förra sommaren då han svarade för en insats som få gör om. Han var sedan riktigt nere i källaren men efter omlagd träning där han går bland annat galoppjobb så har han hittat glädjen. Senast var han mycket bra då han spurtade in som tvåa bakom Hazard Boko som ju blir hårt betrodd i högre klass. Nu bättre spår, distansen är bra då han lever på styrkan (även om 1640 fungerat bra nu). Jag spelar honom.

2 Sign Me Up Too har också hittat tillbaka efter downperiod och det har varit ”den gamle” hästen i två starter i år. Stack undan enkelt senast och skulle Emilia ta sig till ledningen kan det bära runt om. Från ledningen har han 5/5 och är tänkbar.

Det är även 9 Remarkable Feet som går bäst i ryggar tycker jag i varje fall och han står perfekt inne i klassen med bra startrygg. Var knappt slagen från spets av Beartime som gått med bakom i lördags. Kan gå.

Rank: 5-3-2-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Global Undecided till oddset 4.75 hos Unibet.

10 Romme – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

6 Smaragd Norrgård borde ta ledningen från springspår, men kan nog släppa till 4 Donna Leonora om denne testas framåt.


Loppanalys:

Härligt spellopp där det finns gott om tänkbara och ganska jämna odds på fyra hästar. 4 Donna Leonora satt fast för tre starter sedan då hon gjorde första starten i Sverige. Var sedan mycket bra då hon helt enkelt bara klev runt dem i spåren sista varvet. Man ska nog inte döma henne på senaste loppet då kusken missade starten och fick lägga riktig speed för att hitta fram till startbilen. Ändå var hon nära i mål. Klarade snävt spår 30/1 och är ett bud bland många och kanske kan köras till ledningen efter en bit över 2640 där de snabbaste vill ha rygg.

13 Lyx Håleryd är betrodd, men hon har svårt att avgöra loppen och raden ljuger inte. Det måste klaffa perfekt för att hon ska vinna och nja säger jag om henne.

14 Zooropa har jag däremot blivit imonerad av på sistone, och sättet hon svarade Sign Me Up Too i spets senast var mycket starkt. Dunder behövde inte vika fram spöet och det är bra utveckling i hästen och just Dunder har lyft verksamheten flera snäpp sedan flytt. Upploppet är långt i Romme och jag tror hon kan hinna avgöra.

11 Valborg Marje är ständig nästagångare, men hon är svår att få först och ofta blir det fel för hela ekipaget. Det var klart rappt sista biten senast men hon är svår i spåren där hon springer och bryter.

1 Pappajonnys Ilse körde tränaren sitt första travlopp med senast och det gick väl lite sådär. Hästen såg i alla fall bra ut men klart det var svårbedömt. Borde inte kunna hålla spets, men de springer inte ifrån henne med Örjan.

Rank: 14-4-13-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 14 Zooropa till oddset 4.15 hos Unibet.

11 Romme – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

1 Showtimejackflower tror jag håller ut 3 Walther På G. som inte varit lika snabb i nya regin. 6 Ready Doc kan utmana om den trycks av.


Loppanalys:

5 Oxidizer har varit snackhäst hela tiden hos David Persson, men inte fått till det på lördagar i Klass I. Dock har det varit en helt annan häst i två senaste loppen för det har helt enkelt varit ett sjukt bra intryck över upploppet. Polletten kanske har trillat ner och han var bara bäst från dödens senast. Nu tycker jag ändå att den insatsen var svårbedömd då favoriten var blek och loppet ihåligt och nu står han stenhårt inne i högre klass. Dessutom ska han gå i ryggar och det är ju inte säkert att det löser sig, kan bli lite vingel. Jag vill inte hamna på honom som klar favorit.

2 Balotelli Crown är en jäkla frän häst som bara springer! Han har varit strulig och hetsig och galopperat bort mycket pengar, men som han gick hela förra året och bara vann och vann. Insatsen i comebacken senast var sjukt bra där han gick 09,3 sista 800 i tredje-fjärdespår var hur grym som helst. Hangynnas av skotvång då han tävlar med skor kontra de andra och här är läget perfekt då han kan tas lagom från start och sitta i rätt spår. Jag är svag för Hanna Forslin som kusk då hon får härlig snurr på dem och jag tror han kan blåsa ner dem då han står perfekt inne. Mitt spel!

7 Global Winner var mycket fin senast där det kostade en del innan han kunde överta spets varvet kvar och han var överlägsen. Det är en högkapabel häst detta som strulat bort mycket pengar och skulle han sköta sig och komma rätt på det är han säkert bäst i gänget.

11 Mas Capacity sköt till rappt senast bakom en grym Gardner Shaw och det verkar börja falla på plats alla bitar för hästen som vann ett konstigt V75-lopp före. Tänkbar.

Rank: 2-7-5-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Balotelli Crown till oddset 4.35 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Jägersro 10 april: Jag tror på Mange i duellen!

Travtips
fredag 17.07, 09 april
Ecurie D. gjorde sin plikt i onsdags och fick biljett till Elitloppet så nu kan surret börja på allvar med sju veckor kvar till Elitloppet 2021! Han är sjukt läcker Ecurie D. och lätt att falla för hans utstrålning. Men vi vet ännu inte om han är lika bra ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 17.03, 9 april

Boden 9 april: Hail Mary i årsdebut och ”Nora” ska liras

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 12.18, 9 april

Lunch-draget Kalmar: Intressant idé

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 17.11, 8 april

Örebro 8 april: Breeders och sporten i högsätet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.15, 8 april

Lunch-draget Bergsåker: Vi kopplar på ett Money Smile

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 17.39, 7 april

Solvalla/Åby 7 april: Jag jobbar in money med Bergh!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
måndag 12:51, 05 april 2021

Trist med empatilösa domare på Romme

STRÄNGNÄS: Riktigt hemskt annandag påsk-väder idag. Snålblåst. Snö och blött. Förskräckligt helt enkelt. Pleasure For Cash Hemska scener igår kväll på Romme när Oscar Berglunds springare Pleasure For Cash i den näst sista avdelningen på V75 råkade ut för e...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson