Just nu:
14.16 Mantorp 1 juni: Engwerda och Ebbinge med två vettiga chanser
13.58 Vivid Wise återvänder till Italien
11.30 Gimpanzee glänste – travade 1.10 i kvallopp
10.34 Efter triumfen: Propulsion vill fortsätta tävla
10.03 Lunch-draget Visby: Nu tar han revansch
09.33 Campo Bahia i Östersund
21.22 Propulsion – den störste
19.58 Elitlopps-dagen: Flygande avslut av Oblivion
18.20 Toppinsats av Cokstile
17.55 Perfekt för Earl Simon

Romme 19 oktober: Rocky vinner i sista ronden

Inga framgångar på liret, och lite talande för min kväll var när Timo Nurmos, som jag sågade stallformen för, vann med fem av sex hästar - men brände alltså med en och det var den jag rekade! Det var Cab Lane som kom till spets och favoriten Missle Hill kördes på väntan och allt såg klappat ut, men han svek igen Cab Lane.

Jag måste säga att det var anmärkningsvärt hur bra Nurmos hästar såg ut. De har i många fall sett mindre fräscha ut senaste tiden. Nu studsade de fram i värmningarna och blänkte i pälsen, den scenförändringen var oväntad från en dag till en annan. Men kanske har veterinären kommit hem från en längre semester?

Mellby Hoffa drog Nurmos av alla skor på och det gav riktig effekt och han plockade ner en blek Dominic Wibb från dödens och det är den jag tar med mig mest från kvällen, och Majet af Djupmyra som bara var bäst i sitt lopp.

Lurig var omstarten i V86-1, för dålig anslutning av nr 8, ska man blåsa av för det? Dålig anslutning av en häst som inte gick att få fram till vingen för den var så trög. Där kan vi snacka om dålig bollkänsla, för nu blev ALLA andra drabbade. Efter den omstarten brann det för favoriten Mellby Galanga som var på tok för het. Nu hade jag inget intresse i den hästen, men det kändes ändå bara fel med omstarten.

Vi blickar framåt mot Romme (Romme med o, och inte med å har jag fått lära mig). Flera starka favoriter, men det har blivit höst och då växlar det mer i prestationerna och skrällarna dyker upp mer ofta. Jag tror ganska hårt på vinnarspelen i båda avslutande loppen som jag testar att ta betalt på!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Romme – Spelstopp 16.18

Spetsstriden:

6 Macelleria har varit bra i voltstart och här måste det vara bra spetschans från springspår.  De andra tycker helt säkert att Bergh är bra rygg, och han lär inte vika sig i spetskampen direkt.


Loppanalys:

Vi börjar med en storfavorit som är uträknad och klar i 6 Macelleria. Han har utvecklats rejält hos Bergh, även om han visade bra fart redan i tidigare regi(er). Han har vunnit flera V75-lopp och gjorde det senast igen då han från ledningen höll undan säkert. Det ska vara bra spetschans igen, han har varit bra med i voltstart och Bergh är säker från start och lär inte direkt vika ner sig. Klar förstahäst, och oddset är ganska korrekt kan jag tycka med dubbla pengarna.

Loppets mest intressanta häst är 5 Win B.Hill som Nurmos köpte som ettåring i Lexington för 70.000 dollar, och hästen var etta och tvåa i två starter som tvååring innan han blev skadad. Han togs hem till Sverige och efter fem års paus kom han ut senast och som han gjorde det! Via fjärdespår sista 500 metrarna från en bit bak bara blåste han ner dem på mycket vassa 08 sista 500! Han har en jäkla motor och biter verkligen i, och jag gillade intrycket redan i kvalet måste jag säga så det var inte oväntat att han vann direkt. Nu är det mycket nytt, voltstart, spår 5 och dessutom full väg. Jag tror han kliver iväg, och har han gått framåt lite med loppet så finns det på kartan att han är bättre än favoriten – trots sin ringa rutin. 4.50 har Unibet satt, och det är även det ganska korrekt och för att chansa (för i detta läge är det att chansa) på att han vinner hade jag velat ha lite mer.

Vad ska man spela då, ja bra fråga det… Jag tror att 7 Ontrack He’s Black kommer vara klart bra med lopp i kroppen. Han var lite seg då och man hade väntat sig mer (så även jag) men han bör vara klart rappare nu. Läget är spännande med springspår och kanske kan han snabbstarta och få ett lopp i draget där framme. Det som gör honom extra het för mig är att det verkar bli första barfota runt om och första rycktussar. Jag tror att Westerholms hästar kommer prestera bättre i nya miljön och som skräll är han kul att spela plats på till höga 4.35.

Rank: 6-5-7-1


Spelförslag:

Jag spelar plats på 7 Ontrack He’s Black till oddset 4.35 hos Unibet.

6 Romme – Spelstopp 16.40

Spetsstriden:

1 Diggerman kan hålla upp till att börja med, men man släpper säkert om någon mer betrodd kommer tidigt.


Loppanalys:

Lurigt stayerlopp där det inte måste bli någon av de båda med lägst odds. 8 Magic Cash är kapabel och säkert en av de bästa i loppet, men knepig och galopperar inte sällan. Han duger bra, men jag litar inte på att han sköter sig då han brukar försöka komma undan att vinna då han möter bättre hästar. Som favorit och till 3.90 är det inget för mig.

9 Guillaume Boko är ganska bra och han gick positivt i tuff final senast som Ike Schermer vann och det var kanske hans bästa hittills? Vann på V75 före det efter maxlopp och han visar bra inställning. Ska träna bra, men jag tycker fortfarande att man ska ta Goop-hästarma med försiktighet innan de börjar prestera jämnare. Kan vinna, men oddset inget jag hoppar till över.

Det finns gott om tänkbara skrällar här och det känns som ett lopp där det kan hända något. Jag är mycket svag för 6 Sloppy Joe och det är lite av en våt dröm (nåja…) att han kommer ut i regi Robert Bergh från Peter G. Han är grymt stammad och visade riktigt hög kapacitet tidigare men han höll inte ihop. Ändå är det inget vidare betyg att en topphäst som Sloppy Joe endast fått på sig dryga 500 laxar. Nu är det första starten på et tår, men detta långlopp är inte stenhårt som de kan vara och jag gillar snacket från Bergh i Expressen där han har alla chanser att ligga lågt men gör det inte. Det är en riktig pålle detta och jag tror att han vill prestera direkt med honom. Vi får 8.00 som vinnare och det hugger jag, ändå kul odds att chansa på med häst som kan vara bäst!

Två andra tänkbara med högre odds är 11 Coal Trader som var stark fyra mot bättre långskubbare senast då han stod helt fel inne och verkligen har form. Och 13 Doctor Doxey Zenz som är på väg in i riktiga höstformen och får han lite bättre hjälp av sin kusk kan han växla ner dessa. Jag skulle gärna se ett mer defensivt upplägg.

Rank: 8-6-9-13


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Sloppy Joe till oddset 8.00 hos Unibet.

7 Romme – Spelstopp 17.03

Spetsstriden:

Jag räknar med att både 1 Exodus Hanover och 2 Antonio Tabac vill ha rygg på 4 Milligan’s School och denne glider till ledningen.


Loppanalys:

Toppchans för 4 Milligan’s School som inte kan ha bättre uppgift i en blek gulddivision. Han är strax under de bästa i eliten, och visad senast att han tog äventyret på Vincennes bra. Släpptes till ledningen och drog musten ur de andra gjorde han senast, i enklare gäng. Nu är detta lopp inte speciellt mycket tuffare även om det är guld. Han har respekt med sig och öppnar bra nog för att tidigt sitta i ledningen då 2 Antonio Tabac vill ha rygg. Han har aldrig vunnit över 1600 meter i Sverige Milligan’s School på sju försök och som bäst varit trea, inte så imponerande statistik. Nu har det varit i bättre gäng, och han kördes klantigt i försöket till Elitloppet i år då kusken av någon outgrundlig anledning backade ut från ryggen på Aubrion de Gers i sista kurvan… Detta lopp ska han normalt sett vinna, men det har till och med oddskillarna insett och 1.60 är inte mycket att spela till.

Jag testar att spela nämnda Antonio Tabac som jag tror får ledarryggen. Han borde tycka att det är roligare att ”kasa med” där än att springa i andraspår mot bra hästar. Han är halvslut hästen, och kommer knappast tillbaka till vad han visade innan han blev skadad men här kan han haka på till en plats över passande kort distans och från ledarryggen. 2.55 känns vettigt oddsmässigt.

Jag tror inte att 1 Exodus Hanover kan hålla emot Antonio, men annars har han näst bäst chans i loppet enligt mig. Han är kraftigt på gång i regi Redén, men här luktar det tredje inner och han borde inte få chansen i det taktiklopp det ser ut att bli.

6 Diamanten är andrahandare hos Unibet till 6.50 men han är ännu svårbedömd om han ska grovjobba, och inte kommer han förbi Milligan’s från start?

Rank: 4-1-2-6


Spelförslag:

Jag spelar plats på 2 Antonio Tabac till oddset 2.55 hos Unibet.

8 Romme – Spelstopp 17.25

Spetsstriden:

Jag räknar med att Örjan kör 3 Bokli Rapp N.O. till ledningen innan man sprungit 500 meter.


Loppanalys:

En eller skräll känns det som i kallblodsloppet. Det är toppchans tror jag för 3 Bokli Rapp N.O. för jäklar vad han såg bra ut i debuten för Redén senast och det var verkligen en ”klaring” det! Örjan tog det lugnt i loppet över långa distansen, men sista 700 fick han löpa på Bokli Rapp och det var retfullt enkelt han kopplade grepp och bara lämnade dem via underkant 21 sista 500! Han såg hur stark ut som helst måste jag säga och då han fått lopp i kroppen, står bra inne i loppet och fick spår 3 över samma distans – ja då är det inte mycket som talar emot honom. Jag tror att han vinner, men de kom endast med 1.85 i fullt fält och det är lågt.

4 Hvalstad Odin har vunnit två raka i ny regi har är stark så jag tror nog att 2640 meter kan passa bättre än 1640 som det varit vid dessa vinster. Han har sett mycket stark och rejäl ut, och kanske ändå inte är så mycket sämre än favoriten som spelet antyder. 1.85 mot 9.50 är för stor skillnad. Nu är det svårt spår och han kan vara borta direkt med galopp då han är vass/hetsig av sig. Kan vinna, men ändå har jag inte känslan för det.

Jag spelar 9 Järvsöodin som man matchade in perfekt senast då han bara fick bli sexa för att stå kvar i detta lopp. Jag tror inte att det är en slump att han står nästan på kronan rätt inne nu med Persson-häst och 2640 meter på V75. Han är kraftigt gynnad av lång distans, då han inte riktigt hinner med på kortare distanser. Han har startat 25 gånger på lång distans och vunnit 11 av dessa, varit tvåa tre gånger och han var tvåa i SM i somras från dödens. Han står sig bra i detta gäng då det är lång distans och plats ska han greja till vettiga 2.80. Det ska han greja även om favoriten fungerar, och visst är det tänkbart att spela vinnare med till 9.75.

Rank: 3-9-4-13


Spelförslag:

Jag spelar plats på 9 Järvsöodin till oddset 2.80 hos Unibet.

9 Romme – Spelstopp 17.48

Spetsstriden:

Full gas från start med kort distans och snabba hästar. Jag har ändå svårt att se 1 Easy Cash missa ledningen då han är en av de mer snabbare i kullen och innerspår på Romme är inte dåligt. Han ska ta emot 6 Bordeaux Doc och det tror jag att han lyckas med.


Loppanalys:

Rivigt sprinterlopp där Unibet satt favorit på 1 Easy Cash till 4.15 (var först 4.00) men det tycker jag inte är rätt. Hästen är mycket snabb och ledningen tror jag nog att han snor åt sig, men han är lite mjuk till slut. Visst, han har fått stryk av kanoner då han gått i ledningen då först Galileo Am var överlägsen och sedan Dante Godiva var för bra – båda dessa satt i dödens. Jag tror inte det varit så bra för moralen, och jag gillade inte hur han gav upp direkt in på upploppet mot Dante och sedan sprang med upploppet ner. Det tyder inte på rätt keps. Han fick en skalle till senast med att bli iskall i dödens på Bythebook. Det är perfekt med spets och 1600 meter tror jag, men tror han viker sig.

6 Bordeaux Doc var ruskigt bra senast och hade jag trott på spets vore han mer eller mindre stenklar. Han flög då till ledningen drog på i pigg stil, men bara sprang undan över upploppet utan att se plågad ut och på vassa 13,1 full väg. Han gick klart rejält i Derbykvalet som fyra före det med. Det har gått nästan en månad nu mellan loppen, sällan plus det och han riskerar att få gå i dödens och det blir säkert för tufft, men det är en fyraåring mot flera treåringar och de brukar vara hårdare. Man har sänkt till 4.15 på honom, och han ska nog ligga där nånstans. Kan absolut vinna.

Jag spelar en annan som gynnas av att de två nämnda troligen kommer hålla tempot uppe, och jag gillar 5 Digital Summit som det ser ut att vara kraftig utveckling i för senast var han rätt frän. Visst det löste sig bra med rygg på Inspector och Örjan kunde sitta länge och vänta men han avgjorde i ett nafs med krafter kvar och intrycket över mål gillade jag! Han gynnas inte av 1600 meter, men jag tror de kommer köra sig trötta där framme och testar att spela till 5.00. 

Kanske är 9 Fighter Mearas bäst av alla, men han är säkert också överlägset mest komplicerad! Nu har man 5.75 och det var mer än jag trodde, men jag kan ändå inte spela honom från bakspår på 1600 meter. Det är större chans till galopp än till vinst i min värld.

Rank: 5-6-1-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Digital Summit till oddset 5.00 på Unibet.

10 Romme – Spelstopp 18.18

Spetsstriden:

1 Ural är snabb, men jag tror att 5 Exclamation Mark är snabbare och körs till ledningen.


Loppanalys:

Med 4 Esprit Sisu struken är det nytt lopp, och jag tror att 6 Global Undecided vinner. Det är väl rätt att använda just uttrycket tror, för han är ju inte helt enkel att räkna på den hästen. Dock är detta riktigt bra uppgift och jag tycker att han går ner i klass och är inne på att han då höjer sig en nivå och blir oslagbar. Han har svarat för flera svettiga insatser då han bara mosat allt och gillar då han körs offensivt och sedan känner att han är bättre än de andra. Nu tror jag det kommer vara veka 5 Exclamation Mark i spets och att Örjan kan köra fram utvändigt då tempot bedarrar och sedan finns chansen att han kan överta, eller att han reglerar dem i dödens. Han ger 3.65 hos Unibet och det är jag absolut nöjd med då han är spelbar ner till 3.

3 From the Mine har varit osannolikt bra i två segrar på V75. Först från dödens då Magnus A Djuse lämnade klart, och han hade verkligen klart för sig! Hästen var sedan bara bäst i V75-finalen, trots att han fick ett styggt lopp och var åter ruskigt bra. Nu går han upp en klass, men han ska nog duga bra även i silver så bra som han varit. Ändå tycker jag att det är fel att det är ganska jämna odds mellan From the Mine och Global Undecided 4 mot 3.65).

1 Ural är bra, men nu verkar det ganska låga rapporter och han har inte varit som bäst på Romme heller och jag tror inte vi får se en toppinsats denna start. 4.65 stor jag över. Han öppnar snabbt, viss chans att hålla upp ledningen men jag tror att Ohlsson har snabbare häst.

Bakom är det jämnt och flera kan överraska 11 Reverend Wine med Björn Goop för första gången och han är härdad på V75. 9 Sign Me Up Too kan allt” vissa dagar och har kapacitet för seger. 2 Track Angle har svårt sista biten mot bra hästar, men läget är perfekt och snabb är han.

Rank: 6-3-1-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Global Undecided till oddset 3.65 hos Unibet.

11 Romme – Spelstopp 18.40

Spetsstriden:

Det kan bli viss körning här, men jag spelar på att 4 Rocky Tilly sitter i ledningen och körs där!


Loppanalys:

Avslutningen är riktigt spelbar där Unibet satt 4.50-5.75 som tre lägsta oddsen. Lägst har man på 9 Istanbul Boko som är lovande, men ännu trög och det har inte riktigt lossnat för honom. Jag trodde på honom i V75-finalen senast och han är troligen tvåa om man inte krokar ihop i sista kurvan då han kom med bra fart. Han kan vinna, men det ska inte så mycket till för att han ska förlora heller med bakspår.

Jag fullföljer första känslan från i måndags att 4 Rocky Tilly körs till ledningen och håller undan och det blir mitt spel. Han är ojämn, men har höga toppar och kanske är han inne i bra utveckling för dagen för jag tycker senaste insatsen är hans bästa hittills. För tre starter sedan vek han ner sig från ledningen och var sådär, men det var annat tryck senast. Han kördes till ledningen i andravågen, men kunde inte svara snabbt speedryck på sista långsidan. Kom tillbaka och vinner även om inte No Limit Royalty galopperar och det var härligt tryck in mot mål och då visade klockan 08 sista 500!Han är ingen riktig startkanon, men jag tror att han kommer till ledningen och han verkade stortrivas med Rikard N Skoglund bakom. Jag spelar på spets och slut till 5 ggr såsen!

Det vimlar av bud bakom, och tredje hårt betrodda är 10 McGarret som man måste gilla. Han är speedig och stark dessutom och han slog av Istanbul Boko på Acevalla i somras. Han har settklart bra ut vid två segrar på slutet och kan vinna detta. Dock var han skräll i somras, och nu jämna odds med Istanbul och oddset är ganska korrekt kan jag tycka.

Ytterligare fyra hästar mellan 8.50-14 ggr och dessa kan vinna. 5 Bear Bahareh var vass senast vid segern. 7 In Love Boko smågillar jag och det är lite intressant med ny regi, även om Elfving inte visat någon stallform att tala om på en tid. Ändå ut direkt på V75 på hemmaplan. 12 Panther Face gör debut för Veijo, det är alltid intressant då de kommer från sämre regi. 3 Figaro Vici har gått bra i Frankrike och gick rappt upplopp senast. Nu tillbaka i Sverige och känns lite svårbedömd, men det är en häst som bör duga bra i klassen i Sverige med.

Rank: 4-10-9-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Rocky Tilly till 5.00 hos Unibet.


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Mantorp 1 juni: Engwerda och Ebbinge med två vettiga chanser

Travtips
måndag 14.16, 01 juni
Steinfaks och Antonio Tabac var två bra träffar i min senaste text och nu försöker vi dra igång juni månad med några vettiga spelförslag. Mantorp heter banan och herrarna Eggwerda/Ebbinge med filial i Sverige heter de tvåbenta nyckelfigurerna. Den duktiga ...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 10.03, 1 juni

Lunch-draget Visby: Nu tar han revansch

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 19.00, 30 maj

Solvalla 31 maj (Elitloppet): Känslan säger Cokstile

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 14.16, 29 maj

Solvalla 30 maj: Speldraget fäller jättefavoriten!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.08, 29 maj

Hagmyren 29 maj: Han kan nog vara Stein-klar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 10.27, 29 maj

Solvalla 29 maj: Förfest-feeling med Jorma

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 13:43, 27 maj 2020

Flera Elitloppshästar med dunkel form

STRÄNGNÄS: Härligt med lite sommarvärme. Väderprognosen talar om fint väder över helgen. En smula kluven gällande kommande Elitloppshelg. Att köra utan publik är naturligtvis inte alls roligt. Dock vill jag tro att ändå köra Elitloppet väger över jämfört m...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson