Romme 16 april: Här är alla spetsdragen

Lunchdraget satt som en smäck även idag (som igår) så vi kan väl kalla det för en god lunchvana. Dessutom till klart högre unibet-odds än hos atg och så ska det vara. Romme i kväll och jag spelar på spets och slut i flertalet eller alla lopp. Spets på snabba banor gillas. Gaylord AM är en mycket fin häst som i lopp åtta gör årsdebut i ny regi och där har vi en mycket spännande start.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Romme – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

1 Miss Brilliance är ensam på startvolten och spetsar men jag är inne på att 3 Ella Pace tar sig framt snabbt och kan få överta. Oskar låter sugen. 9 Helluva AM har springspår men Jorma brukar inte snabbstarta från springen.


Loppanalys:

9 Helluva AM såg avhängd ut senast men höll farten och kunde avgöra. Har en fin uppgift här men är också tufft betrodd och riskerar återigen en dryg resa då Jorma sällan är vass med voltstart. Melkkos hästar rent allmänt blandar och ger något.

Jag spelar 3 Ella Pace som var seg tidigt senast men det var nog till stor del en humörsak då hon fick göra lite själv över lång distans. Oskar tror att formen sitter där och förklarar att hästen öppnar mycket bra med voltstart och trivs bäst i spets så han provar. Nu åker det helstängda huvudlaget på och det är fördel. Oskar är lite inne på sin häst och jag hoppas spetsscenariot kan stämma.

5 Bellflower Wine galopperade med sparat senast och kan nog vara på gång. 4 Hundredprocent Up har en bra avslutning om rätt resa serveras och är van lite tuffare gäng. 6 Edrica är också tänkbar.

Rank: 3-9-5-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Ella Pace  till oddset  5.15 hos Unibet.

5 Romme – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

Westholm har två från springspår och det är troligt att 7 Hera Hammering når spets med chefen själv.


Loppanalys:

7 Hera Hammering tror jag har bra chans att leda detta lopp runt om. Hon har gjort det bra och hakade på fullt bra från rygg ledaren senast. Närmar sig första segern och från spets bör det räcka långt i denna omgivning. Bör bli halvbilligt.

Stallkompisen 6 Ninepoints Candy vann då en konkurrent galopperade senast. Löper också rätt bra men jag tror att Jörgens vapen är vassare.

9 Conch On Inn vann ett halvbilligt lopp från spets senast men behöver inte vara borta trots bakspår nu då detta är en rätt fin typ.

5 Beawinner verkar hygglig men spåret är inte bra. Borde dock trampa iväg. 1 Mouzafa S.F. har fint läge och visar rätt bra fart.

Rank: 7-6-9-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på  7 Hera Hammering till oddset  3.15 hos Unibet.

6 Romme – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

1 Ninepoints Coolman är inte helt stabil alla gånger men annars snabb och det kan nog bli spets. 5 Campagne de Press hotar utifrån.


Loppanalys:

1 Ninepoints Coolman kan nog vara nästa stall Westholm-vinnare då spetschansen är rätt god och motståndet avskräcker inte. Det finns en viss galopprisk men jag tror inte den är så stor och David kör med gott mod. Valacken avslutade bra senast och den insatsen räcker fint.

5 Campagne de Press kan vara ett spetsbud och detta lopp kan nog bli rätt billigt från tät. Höll farten fint senast från utvändigt ledaren och känns tidig. Spets är långt ifrån någon garanti men hästen visade senast att även tuffa upplägg fungerar fint. Jeanette låter ändå inte så påställd och är inte så inne på spetsteorin.

9 Short Circuit är inte alls pjåkig och kan få en fin smygare här.

3 Stens Remind blir allt bättre med lopp i kroppen och ska ses med chans.

Rank: 1-5-9-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Ninepoints Coolman till oddset  3.75 hos Unibet.

  • 1 Ninepoints Coolman, Vinnare

7 Romme – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

Lurig spetsstrid. 1 Sölvsveds Atlas öppnade rätt bra senast men inte jättesnabbt och spår ett är lurigt. Det kan bli 7 S.K.´S Ariel mot tidig tät.


Loppanalys:

1 Sölvsveds Atlas hade fått ett nyttigt lopp i kroppen hos JOP senast och vann från spets. Lär inte vara sämre nu och kan spetsa hem detta men innerspåret är kruxigt och det finns strulrisk.

7 S.K.´S Ariel fungerade inte senast och möjligt att barfota fram var negativt. Löper bra men bryter mycket. Innerspår och helst spets vore fint för aktionen och jag är inne på att Mjölneröd kan ta sig dit och spelar på det. Duger då fint.

Tjomsland är en maktfaktor och både 11 Frivoll Galilei och 3 Tangen Svenn från stallet bör hävda sig fint. Frivoll Galilei var fin senast men har jobbigt läge nu.

Smålurigt lopp där många kan nämnas men jag tror mest på Mjölneröds ”ostkrok”.

Rank: 7-1-11-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 S.K.´S Ariel  till oddset  6.50 hos Unibet.

8 Romme – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

4 Gaylord AM bör nå spets.


Loppanalys:

4 Gaylord AM gör mycket spännande debut för Anders Eriksson. En häst som var strax under de allra bästa i kullen i fjol och var bland annat tvåa i uttagningslopp till Kungapokalen. Är kasterad och har tränat på men utan att vara vässad i några snabbare tester. Här ser det ut som tidig spets och visst räknar vi med att duktige framtidsmannen Anders Eriksson vill ha sin häst i stridbart skick direkt. Bör ha fin chans.

12 Wingmaster är också en kapabel häst i årsdebut och det bör räcka långt direkt. Bör  bli långt fram till Erikssons häst dock.

10 Madronjo avslutade rejält senast och är nu anmäld barfota runt om. Lär avsluta fint.

9 Mellby Ess är i fin form och räknas därefter. 5 Mio Flash smyger med och är ett skrällbud.

Rank: 4-12-10-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Gaylord AM  till oddset 2.40 hos Unibet.

9 Romme – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

5 Dark Roadster är snabb och bör dyka till spets. 7 Cast Bolt är en rusartyp som kan vara ivrig ibland.


Loppanalys:

5 Dark Roadster  bör ha bra chans att leda detta från start till mål. Är bra varje gång och även senast även om han blev nedspeedad sista biten. Trivs i tät och det gäller väl att 7 Cast Bolt inte rusar på. Nu blir det barfota fram och bike som extra plus. Bra chans till icke-bra odds.

6 Zeus Bi blev fast senast och såg laddad ut. Är klart på gång och får nog en seger snart.

4 B.W.T. Echo håller farten prima hela vägen hem och skulle bli gynnad om det blev drag på loppet.

3 Topgear är en rysare från fint läge och farten finns där. Vann från spets näst senast och var fullt godkänd senast.

Rank: 5-6-4-3


Spelförslag:

Jag står över spel.


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson