Just nu:
14.16 Mantorp 1 juni: Engwerda och Ebbinge med två vettiga chanser
13.58 Vivid Wise återvänder till Italien
11.30 Gimpanzee glänste – travade 1.10 i kvallopp
10.34 Efter triumfen: Propulsion vill fortsätta tävla
10.03 Lunch-draget Visby: Nu tar han revansch
09.33 Campo Bahia i Östersund
21.22 Propulsion – den störste
19.58 Elitlopps-dagen: Flygande avslut av Oblivion
18.20 Toppinsats av Cokstile
17.55 Perfekt för Earl Simon

Romme 11 oktober: Malmin gästar Romme och vinnarcirkeln

Romme och fredagstrav känner vi igen och ikväll är det dags. Fredgsmysiga lir har vi några och jag provar med fyra vinnarspel. Till blandade odds. Bästa vinnaren kommer från Norge och är ett kallblod. Tror inte det ska behöva vara ett kallt sådant. Björn Goop gästar banan och har ett par heta möjligheter.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Romme – Spelstopp 19.28

Spetsstriden:

4 Matadoren Eme öppnade bra till spets senast. 5 Click Bait är snabb ut och säkert en vettig rygg att ha. Sedan får vi se hur Björn lägger upp det taktiska med 5 Aramis Bar i det lilla fältet.


Loppanalys:

Ett litet fält men ett par fina hästar med. Bäst kapacitet har Goopens 5 Aramis Bar. Denne gjorde Sverigedebut för tre starter sedan och såg då mycket förbättrad ut i stilen än tidigare. Avgjorde också i ett nafs över upploppet efter att ha fått en resa i ryggar. Därefter har han tampats i Derbyt i Italien och detta är en klassig sort. Litet fält och Björn har olika taktiska alternativ. Bör hur som helst få en fin resa och vara bäst. Mycket god segerchans. Till lågt odds.

1 Mr Alabama lirade jag senast då den verkligen stod på tur och det blev seger. Får en fin resa här och lär svara för en ny fin insats.

6 Click Bait har inte visat rätta toppformen men är kapabel och kan öppna bra. Det kan bli spets.

4 Matadoren Eme vann från spets senast men nu är det betydligt värre emot.

Rank: 5-1-6-4


Spelförslag:

Hittar inget att spela på och står över. Favoriten får vi glada 1.35 på.

5 Romme – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:

6 Pine Muscle öppnade snabbt från spåret längst ut bakom bilen i somras. Mycket snabb är även 7 Dark Roadster som brukar spetsa. Sybille hävdar att spets inte är tvunget och rygg på Goopens blir nog bra


Loppanalys:

Mera Goop då hans 6 Pine Muscle är favorit. Kommer från seger då hästen plockade ner storfavoriten Mellby Hero sista biten. Här kan det mycket väl  bli ledning och då är mycket vunnit så klart. Dark Roadster släpper nog. Goop-hästen är bra för ett lopp som detta och har fin chans.

9 Vicar stånkar på rejält och styrkan är det inga större fel på. Lång distans passar fint och spåret behöver inte vara helt fel för den här hästen som är placerad i andraspår direkt. Saknar lite fart i kroppen och som tränarkörd står jag över.

2 Knifetown Hall har fint läge och är rätt bra. Såg lite väl spänd ut senast och var inte helt till sin fördel. Innerspår nu och det kan bli strul.

Mycket öppet och inget extra sedan. 5 Mio Flash hade i alla fall sparat senast.

Rank: 6-9-2-5


Spelförslag:

Vinnare på 6 Pine Muscle till oddset 1.65. får vara.

6 Romme – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:

8 Joker C.K. är mycket kvick och kan nog spetsa trots spåret längst ut. Invändig strykning har vi också. Är väl allra bäst med ryggresa och 5 Åsrud Vilja kan väl vara en bra rygg att ha.

 


Loppanalys:

Kallblodslopp och då blir det ofta norskt. Så tror jag det blir även här då 5 Åsrud Vilja bör ha prima vinstchans. Hästen var riktigt fin vid segern senast och formen är god. Besegrade då 4 Brenne Blissi utan problem. Har tagit ett par segrar från ledningen i Sverige tidigare och det kan bli spets även här.

Mycket startsnabb är 8 Joker C.K. som kan spetsa trots spåret och kanske körs i tät över den korta distansen. Är en snabb häst men lite vek. Åsrud Vilja behöver inte spets för att vinna och bra chans att Malmin får besöka Rommes vinnarcirkel. Han gästar Romme för att köra en häst så visst är det angeläget.

2 Guli Rubin med Örjan från bra läge är intressant så klart men det är småtufft emot. Minst sagt.

Rank: 5-4-8-2


Spelförslag:

Spelar vinnare på 5 Åsrud Vilja till oddset 2.30.

7 Romme – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:

2 Dream Cash har fina förutsättningar för spets. 5 Emotion Man kan öppna bra men Katja vill helst se ett snällt upplägg.


Loppanalys:

8 Kalashnikov har kunnandet men inte läget och det borde  bli ett lugn start. Sedan lär Westerholms häst avsluta bra men det kan bli långt fram. Inte så kul som spelobjekt.

Långt fram bör inte spetsfavoriten 2 Dream Cash få och visst kan det spetsa hem loppet. Vinner dock inte så lättvindigt och har även varit ifrån ett tag så formen är något oviss.

Jag provar hellre ett spel på 10 Definitif Launcher till högre odds. Denne är rejäl och närmar sig rätta formen nu då sommaren har övergett oss för dennna gång. Kommer också från seger som togs utvändigt ledaren och det såg bra ut. Lär avsluta bra och kan kanske få smyga med i rygg på Kalashnikov. Kan bli perfekt och jag provar.

5 Emotion Man kan också duga men Katja vill se ett snällt upplägg ikväll.

Rank: 8-2-10-5


Spelförslag:

Spelar vinnare på 10 Definitif Launcher till oddset 8.00.

8 Romme – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:

5 Zack´s Zoomer kan öppna kvickt om man väljer det upplägget. 7 Chianti kan vara spetsbudet.


Loppanalys:

Rätt öppet femåringslopp. 8 High Glider vann direkt efter uppehåll och lär inte vara sämre nu. Sämsta läget men fältet är litet så det spelar mindre roll. Nu med Örjan. Ändå ingen helt lätt uppgift.

7 Chianti blev det strul för senast och hade varit aktuell annars. Nu sitter chefen upp och det brukar gå bättre. Kan spetsa hem det.

Melanders duo 5 Zack´s Zoomer och 3 Snowstorm Hanover är båda mycket kapabla men formen på båda är diffus.

Jag drar till med ett chansspel då jag tror att 4 Dibaba är betydligt bättre i ordning än vad många kan tro. Jansson har hyllat henne i någon start och senast travade hon 1.10 sista varvet utan att få med sig något. Hon har ju högt kunnande men har inte fungerat på jättelänge. Får hon vettig resa i draget här så kan hon vara aktuell. Jag chanslirar.

Rank: 8-7-5-4


Spelförslag:

Spelar 4 Dibaba vinnare till oddset 9.25.

9 Romme – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:

2 Joe Martini med Björn från bra läge får gälla som spetsfavorit.


Loppanalys:

Jag gillade verkligen intrycket på  7 Pikachu Face senast. Avslutningen var vass och det var i fin stil. Lite vingelläge här. 9 Urchin var med i samma lopp och fick aldrig fritt i tid. Här lär han inte sitta fast.

Båda kan få långt fram till 2 Joe Montana som hålls igång av Björn i ledningen. Biter ifrån sig bra. Både häst och kusk.

Mitt speli loppet blir 12 Valley Brodde. En häst man alltid hålligt högt men det har varit klent med toppinsatser senaste tiden. Nu gör han helspännande debut för Redén och det blir kul att följa. Nu är det inte givet att det blir alltför offensivt direkt från Örjan från detta läge men jag hoppas Örjan vill delta. Intressant ändå att Örjan får köra då Daniel själv skulle vara på plats och då jag räknar med en kraftigt förbättrad Valley Brodde så är det värt ett spel då man får chansen till hyggligt odds.

Rank: 12-7-2-9


Spelförslag:

Spelar vinnare på 12 Valley Brodde till oddset 5.00.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Mantorp 1 juni: Engwerda och Ebbinge med två vettiga chanser

Travtips
måndag 14.16, 01 juni
Steinfaks och Antonio Tabac var två bra träffar i min senaste text och nu försöker vi dra igång juni månad med några vettiga spelförslag. Mantorp heter banan och herrarna Eggwerda/Ebbinge med filial i Sverige heter de tvåbenta nyckelfigurerna. Den duktiga ...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 10.03, 1 juni

Lunch-draget Visby: Nu tar han revansch

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 19.00, 30 maj

Solvalla 31 maj (Elitloppet): Känslan säger Cokstile

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 14.16, 29 maj

Solvalla 30 maj: Speldraget fäller jättefavoriten!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.08, 29 maj

Hagmyren 29 maj: Han kan nog vara Stein-klar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 10.27, 29 maj

Solvalla 29 maj: Förfest-feeling med Jorma

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 13:43, 27 maj 2020

Flera Elitloppshästar med dunkel form

STRÄNGNÄS: Härligt med lite sommarvärme. Väderprognosen talar om fint väder över helgen. En smula kluven gällande kommande Elitloppshelg. Att köra utan publik är naturligtvis inte alls roligt. Dock vill jag tro att ändå köra Elitloppet väger över jämfört m...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson