Just nu:
14.01 Åby 2 april: Westergård med chanser men Peter har skrälldraget till 20 ggr
13.37 Så körs Paralympiatravet
10.05 Lunch-draget Rättvik: Jag gillade intrycket och jag gillar infon
09.50 Slopad totoskatt i Norge – sparar 80 miljoner
09.12 Readly Express syster – glänste i kvalet
23.53 ”Rödluvan” på promenad
13.41 Bergsåker/Solvalla 1 april: Vi lirar en Quick vinnare!
11.12 Finske toppkusken till Sverige
10.34 Skoglund fortsatt i täten
10.33 Lunch-draget Axevalla: Segervägen för Victory Road – mot spets

”Rödluvan” i årsdebut

En av vårens mest spännande årsdebuter sker på Solvalla – Conrads Rödluva är tillbaka. I Avelsföreningens Jubileumspris möter hon Dibaba.

9,5 miljoner på kontot efter 14 segrar på 20 starter, vilka inkluderar Svenskt Trav-Oaks och dubbla Breeders Crown-guld. Karriären har minst sagt börjat lysande för Conrads Rödluva. På onsdag är det dags för ett intressant första framträdande som äldre häst för Daniel Redéns stjärnfuxa.

Dibaba en utmanare

Conrads Rödluva, som alltid med Örjan Kihlström i sulkyn, begår årsdebut i jakten på 100 000 kronor i Avelsföreningens Jubileumspris på Solvalla. Det lilla, men stjärnfyllda startfältet, har också lockat en tidigare kullstjärna. Den ett år äldre Dibaba utmanar om segern.

Här är startlistan:

Avelsföreningens Jubileumspris, 2140 auto:

1 Musique d’Inverne – Erik Adielsson
2 Lovely Secret – Hannu Korpi
3 Vikens Fingerprint – Oskar J Andersson
4 Celinn Palema – Jorma Kontio
5 Dibaba – Torbjörn Jansson
6 Conrads Rödluva – Örjan Kihlström

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 13:37, 02 april

Så körs Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:50, 02 april

Slopad totoskatt i Norge – sparar 80 miljoner

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:12, 02 april

Readly Express syster – glänste i kvalet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 23:53, 01 april

”Rödluvan” på promenad

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:12, 01 april

Finske toppkusken till Sverige

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:34, 01 april

Skoglund fortsatt i täten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:17, 01 april

Stekhet Sorbet

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Ovisst för Propulsion

Ovisst för Propulsion

Osäkerheten i samhället efter corona-pandemins utbrott påverkar alla. Även Propulsion. Säsongens stora mål var Elitloppet men i dagsläget är det inte ens säkert att loppet blir av. Hur blir framtiden för svensk travsports största fixstjärna?

Efter starten i Prix d’Amérique i januari har all fokus varit riktad mot Elitloppet för Propulsion. För att ta slutlig revansch den sista säsongen med tävlingsskorna på. Elitloppet har varit ”Proppens” nemesis genom åren; i fyra raka finaler har hästen plockat två silver och två fjärdepriser. I år är abret av en helt annan karaktär – coronakrisen.

Läget är ovisst

– Det är jättebra med Propulsion. Han tränar på för fullt och känns fin. Men det här coronaläget ställer om väldigt mycket i huvudet på oss. Man vet inte hur det kommer bli eller om man ska satsa allt mot ett lopp när det är osäkert med det loppet. Skulle inte Elitloppet bli av är det liksom inte aktuellt att harva runt i vanliga snabblopp med ”Proppen”, säger tränaren Daniel Redén till Kanal 75.

I dagsläget är det Solvallas förhoppning att Elitloppet ska kunna genomföras planenligt den 31 maj, men det osäkra läget kan omkullkasta planerna över en natt. För Propulsion, som också har en lukrativ framtid som avelshingst, kan det här betyda att karriären avslutas i förtid?

”Inte aktuellt att harva runt i snabbloppen”
Daniel Redén till Kanal 75

– Det vet jag inte. Vi får se vad som händer. Det finns andra stora lopp och Boden och andra banor kanske kör i sommar. Han har ju några rejs att försvara om man säger så, kommenterar Daniel Redén för Kanal 75.

I fjol tjänade Propulsion 8,5 miljoner kronor efter bland annat segrar i Olympiatravet, Norrbottens Stora Pris, Åby Stora Pris och UET Trotting Masters final. Totalt har stjärnan vunnit 38 av 77 starter och tjänat en bit över 31 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sorbet vs Dreammoko i årsdebut
Nästa nyhet
Sorbet vs Dreammoko i årsdebut

Sorbet vs Dreammoko i årsdebut

Det blir lite Elitlopps-vibbar på Sundbyholmstravet kommande tisdag. Det när bland andra Sorbet och Dreammoko drabbar samman i årsdebuten.

Trots ett blygsamt förstapris på 35 000 kronor har tisdagens snabblopp på Sundyholm lockat ett spännande litet sällskap till start. Daniel Redéns sexfaldige miljonär Sorbet gör här sin första start sedan Svenskt Mästerskap i höstas. Sorbet, som fanns med i Elitloppet i fjol vann under säsongen Prins Daniels lopp och slutade tvåa i Sundsvall Open Trot.

Utmanas av Dreammoko

Bland utmanarna i Eskilstuna hittar vi Dreammoko, som var fyra i Elitloppets final för två år sedan och sedan i somras tränas av Björn Goop. Med i startlistan också forne Sprintermästaren Diamanten.

Här är startlistan:

1640 auto:

1 Exodus Hanover – Kenneth Haugstad
2 Let’s Dance – Klaus Kern
3 Diamanten – Erik Adielsson
4 Highspeed Call – Ulf Ohlsson
5 Sorbet – Örjan Kihlström
6 Dreammoko – Björn Goop
7 Nappa Scar – Per Lennartsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Elitauktionen flyttas
Nästa nyhet
Elitauktionen flyttas

Elitauktionen flyttas

Elitauktionen är framflyttad till ett ännu obestämt datum. Det på grund av corona-krisens effekter både gällande hälsoriskerna – och den ekonomiska osäkerheten.

Det är Avelsföreningen och Trottex styrelse som nu meddelar att det inte kommer att avhållas någon Elitauktion, som brukligt i samband med Elitloppet på Solvalla. Årets planerade datum var den 29 maj. I stället har man beslutat att flytta auktionen till ett ännu inte avgjort datum.

– I skenet av myndigheternas direktiv och antagande kring coroanvirusets effeket de närmaste månaderna samt de hälsorisker det innebär för Sveriges uppfödare, hästägare och tränare med en auktion i maj finns inget annat beslut att ta, säger ASVT:s ordförande Ingemar Alin i en pressrelease.

Vore ett misstag att genomföra

Ytterligare ett skäl till varför ASVT på ett tidigt stadium tar beslutet att låta flytta fram Elitauktionen, är den ekonomiska instabilitet och kraftiga nedgång på börsen som coronakrisen medfört. Man menar att det vore ett misstag att genomföra auktionen som planerat, då ekonomin med all sannolikhet inte hunnit återhämta sig då.

– Det vore helt enkelt fel mot både de fina unghästarna och deras uppfödare att sälja dem när deras potentiella köpare har fokus på ett helt annat håll, säger Ingemar Alin.

”Vore fel mot de fina unghästarna och uppfödarna”
Ingemar Alin, ordförande ASVT

De hästar som anmälts och därefter valts ut för Elitauktionen kommer nu läggas upp i en digital auktionskatalog på asvt.se. De säljare som inte önskar vara med i denna kan utan kostnad stryka sin häst från auktionen. Ett besked om när Elitauktionen ska genomföras ska lämnas så snart som det är möjligt, men man förutspår att den inte kommer ske förrän tidigast efter sommaren.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bergh i huvudrollen
Nästa nyhet
Bergh i huvudrollen

Bergh i huvudrollen

Gå ut hårt, öka takten – och sedan spurta till slut. Vikens High Yield imponerade stort efter en ”Elitloppet light”-prestation på Åbytravet. Tränaren Robert Bergh – segrade även på Solvalla.

Robert Bergh var i farten igen på onsdagen, inte bara på hemmabanan Åby – utan även som vinnare på Solvalla. Allra mest i segertrojkan imponerade sexårige Vikens High Yield som varit toppfin tidigare i år och här i sin fjärde start för Bergh – stod för en ny monsterprestation.

Vikens High Yield sändes på rejält från början, kunde överta spets ur första svängen men klockade de första 500 meterna efter 08,6. Robert Bergh hade dock inte för avsikt att sakta ned farten i ledningen utan rundade varvet strax över 1.11. Då ryckte ledaren. Motståndet gjorde sig inte gällande i kampen om segern – segern togs enkelt på nya fina rekordet 1.11,0a/1640 meter.

Mellby Drake vill inte vara sämre

Stallkamraten Mellby Drake ville naturligtvis inte vara sämre. Efter två starter i Pars var valacken åter på hemmaplan. Efter en vindsnabb öppning, på 06,7 första 500, körde Bergh till rejält och fick överta med varvet från mål. Mellby Drake blev ordentligt utmanad över upploppet av Speedy Face och kvickt spurtande Master Crowe – men höll undan på 1.11,6a/1640.

…På Solvalla var det Dwight Pieters som fixade stallsegern i ett lärlingslopp. Ivory di Quattro inledde utvändigt utan rygg, blev avlöst efter ett varv, men tog sig fram mot dödens på nytt 500 kvar. Därifrån avgjorde Love You-sonen helt obekymrat till segern.

Chapuy strålande i årsdebuten

En insats med fem getingar i betyg kom från Chapuy som var verkligt löpsugen efter tre månaders tävlingsuppehåll. Åke Lindblom kastade loss direkt och körde sin valack till ledningen. Efter ett ryck in mot sista sväng blev segern smått överlägsen och körande tränaren Åke Lindblom kunde gott unna sig en segergest efter att Chapuy vunnit på 1.10,9a/1640 – med sista 500 på 08,7.

…Rikard N Skoglund körde Cobbys Nana till seger på Solvalla. Stoet som tränas av Marcus Mathisen stod för en riktigt tuff insats – fick dödens efter ett varv men käkade säkert upp länge ledande Super Sarah över upploppet.

…Skräll i stayerloppet där Maxime Marais klev ut och övertog täten med Staro Mojito efter drygt ett halvvarv. Därifrån höll Christer Otterströms femåring farten jämn, vilket resulterade i att övriga hästar aldrig kom i någon farlig närhet.

Alpha K. rundande alla till slut

Kvällens spurt på Åby stod Alpha K. för. Victor Rosleff rattade Jerry Riordans årsdebuterande sto som gjorde loppet som femma på innerspåret, men hittade loss i sista sväng – och via femtespår in på upploppet till slut vann lekande lätt.

…Ken Ecce tävlar flitigt på svensk mark då Danmark är ”stängt”. Med comebackande Bugsy kom aftonens seger på Åby. Efter spets och släpp blev det säkert sedan ledande Ninia’s Boy olyckligt slagit på en galopp vid utgången av sista svängen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vainqueur R.P. - nu i USA

Travtips

Åby 2 april: Westergård med chanser men Peter har skrälldraget till 20 ggr

Travtips
torsdag 14.01, 02 april
Åby kväll och gäster i form av Westergård och Hamre-hästar i listan. Bo Westergård har laddat och han har ett par fina chanser. Roligaste spelet är emellertid Beluga West i lopp åtta. Tränas och körs av Peter Untersteiner.
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.05, 2 april

Lunch-draget Rättvik: Jag gillade intrycket och jag gillar infon

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.41, 1 april

Bergsåker/Solvalla 1 april: Vi lirar en Quick vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 10.33, 1 april

Lunch-draget Axevalla: Segervägen för Victory Road – mot spets

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 31 mars

Eskilstuna 31 mars: Min häst är i alla fall bättre än favoriten

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 10.39, 31 mars

Lunch-draget Romme: En Falcon till lunch men draget blir Ivanovs

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 13:44, 25 mars 2020

Självmål av Sundbyholms nya vd

FAGERSTA: Trots alla tråkigheter mänskligheten kämpar med för stunden så gläds jag åt att våren är på intågande. Allt varmare väder den närmaste tiden går att skönja. Enligt expertisen kommer även värmen göra att coronaviruset får stå tillbaka en smula. Lå...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson