Just nu:
11.07 Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around
10.29 Greenshoe årets travare i Nordamerika
10.00 Wild Honey har blivit mamma
09.19 Tar Elian Web tredje raka?
08.48 Solvalla: Arnie Express ohotad i spets
16.24 Bélina gjorde det igen
13.04 Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel
11.52 Gareth Boko glänser
22.38 Helt skilda världar
15.41 Elitloppet – 100 dagar kvar

Ringostarr Treb – hästen med nio liv

Ringostarr Treb reste sig på nio för att ge sig in i fajten igen. Den lille italienaren med det stora hjärtat vann Hugo Åbergs Memorial efter en insats i världsklass.

Efter sin stora seger i Elitloppet förra året blev Ringostarr Treb skadad och åkte hem till Italien igen för att jobba som avelshingst. I våras återkom han till Sverige och Jerry Riordans regi och efter fyra starter i år visade nioåringen på Jägersro under tisdags-kvällen att han fortfarande kan slåss mot de bästa i världen.

Ringostarr Trebs seger i Hugo Åbergs hade stora likheter med den i Elitloppet förra året. Från sitt innerspår såg han för sin kusk Wim Paal ut att hålla upp ledningen, men utifrån kom Uza Josselyn framstormande som en oljad blixt. Efter en utdragen spetskörning fick Ringostarr Treb ge sig – i den första ronden. Uza Josselyn kom till ledningen efter 500 meter – som öppnats på 05,5(!).

Ringostarr Treb blev kvar i rygg ledarinnan – men bara för att en stund hämta andan. Med 600 kvar vreds den italienske kämpen ut igen för att på nytt gå i klinch med Uza Josselyn. Varvet klockades till strax över 1.09 och när man nådde upploppet fick den ledande hästen motvilligt kasta handduken.

Ringostarr Treb hade dock en konkurrent kvar. Propulsion, loppets segrare de tre senaste åren, gick som fjärde häst i andraspår och hade långt fram i den sista svängen. Den regerande mästaren sändes nu på i vida spår ur kurvan och svarade med en avslutning fick tiden att stå stilla – men det var för sent den här gången. ”Ringo” hade kontroll.

– Det är känslosamt. Det är länge sedan Elitloppet i fjol och han har haft mycket problem efter det. Men hästen vill fortfarande fajtas. Det är en liten kille det här, men han bryr sig inte om hur stora de andra är. Det är sådana här hästar som gör det till ett nöje att gå till jobbet på morgonen, menade Jerry Riordan i vinnarcirkeln.

”Hästen vill fortfarande fajtas”
Jerry Riordan i vinnarcirkeln

Vinnare tog segern, värd 1 609 000 kronor, på tiden 1.09,4a över 1609 meter. Propulsion, efter en ny fantastiskt prestation, tvåa på samma tid. Tredjepriset gick till Pastore Bob (09,5) efter vad som blev en resa i rygg på ledaren. Stallkamraten Cyber Lane fyra, efter en invändig resa och med mycket krafter kvar över mål. Uza Josselyn räddade sista prisplatsen som femma.

Här kan du se loppet.


Reckless efter jättedramatik

Malmö Stads Pris över stayerdistans fick en högdramatisk upplösning. Joakim Lövgren såg ut att helt ha avgjort loppet med tuffe Illuminati som kastade sig till ledningen med varvet kvar och via ett ryck gick mot en säker seger. Fast precis före mållinjen rullade hästen över i galopp – med en diskning som snöplig följd. Segern gick i stället till en tungt avslutande Reckless, precis före Dragster. Reckless, som här vann loppet för tredje gången, klockades till 1.13,8/3180.


Enkelt för Acciaio i Breeders Course

När den första Breeders Course-finalen kördes under Elitlopps-söndagen, fick Acciaio nöja sig med ett silver. I den andra – blev det guld. Den väldige italienaren från Alessandro Gocciadoros stall var stor favorit till förstaprisets 600 000 kronor och hade inga större problem att greja det. Örjan Kihlström övertog täten efter ett halvvarv, utmanades av en duktig Ubiquarian Face men kunde enkelt sprinta undan sista biten. Kronometern visade 1.11,3a/1640 meter.


Jätteskräll av Classichap

För ett år sedan var Classichap finalist i Hambletonian, men i Prix Cagnes-sur-Mer för fyraåringarna var han inte det minsta betrodd. För Thomas Uhrberg skulle den av Jerry Riordan tränade jänkaren ta en överraskande spetsviktoria. Efter att Patent Leather galopperat kom Classichap till ledningen och skulle trots press från Zidane Grif hålla hela vägen. Stoletheshow avslutade vasst, men Classichap höll undan säkert på fina 1.10,3a/1640. Sprintermästaren Tae Kwon Deo återkom starkt efter galopp.


1.11-promenad för Double Exposure

Double Exposure hade en på pappret fin uppgift i Vittsjöborgs Stoelit. Så även i praktiken, visade det sig. Det hela blev en enkel affär för Daniel Redéns toppsto. För Örjan Kihlström höll Double Exposure upp ledningen från innerspåret och sedan var det egentligen ingen som kunde utmana. Sexåringen stack undan med några längder över upploppet och vann på 1.11,1a/1640 med krafter sparade.


Heart of Steel mot Jubileumspokalen

Peter Untersteiner har något riktigt stort i vardande med femårige Heart of Steel. Holländaren kunde efter Prix Argentan noteras för sin femte raka seger. Valacken öppnade 07,5/500 i ledningen, men fortsatte att hålla tempot uppdrivet. Cokstile spurtade strålande, men utan chans att nå Heart of Steel som på 1.10,4a/1640 meter såg ut att vinna med lite krafter kvar. Och de lär han behöva – närmast väntar Jubileumspokalen är tanken.


Mizita Sound ett tvåårigt löfte

Anders Zackrisson har ett löfte i Ken Warkentin-dottern Mizita Sound, lillasyrra till Devil Sound. Efter att ha vunnit premiären för tvååringarna på Axevalla under Stochampionats-helgen – gjorde hon repris också under Åbergs-kvällen. Stoet höll ledningen, varvade efter moderata 19,4 – och in genom sista sväng vinkade hon adjö via en rask tempoväxling. Överlägset vunnet på 1.17,3a/1640.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
måndag 10:29, 24 februari

Greenshoe årets travare i Nordamerika

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:00, 24 februari

Wild Honey har blivit mamma

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:19, 24 februari

Tar Elian Web tredje raka?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:48, 24 februari

Solvalla: Arnie Express ohotad i spets

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 16:24, 23 februari

Bélina gjorde det igen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 11:52, 23 februari

Gareth Boko glänser

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 15:41, 21 februari

Elitloppet – 100 dagar kvar

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Hambletonian – så körs försöken

Hambletonian – så körs försöken

Greenshoe är allas favorit när Hambletonian ska avgöras på lördag. De tuffaste motståndarna kommer från samma stall. Nu är försöken till världens tuffaste treåringslopp lottade.

Det är Marcus Melander som är det stora namnet inför årets Hambletonian. Totalt har han med fyra hästar i de två försöken som körs på Meadowlands den här lördagen. De fem främsta från varje går vidare till finalen senare samma kväll.

Ur Melanders kvartett är det monstret Greenshoe som hålls som den stora favoriten på förhand. Han har i år vunnit bland annat Stanley Dancer Memorial på ruggiga 1.08,5. Från samma stall hämtas den i tolv starter ännu obesegrade Gimpanzee, samt svenskfödde Green Manalishi och Gerry (som kommer att köras av Örjan Kihlström).

Från Nancy Johanssons stall kommer en av de stora utmanarna, fjolårets Peter Haughton-vinnare Don’t Let’Em som genrepade på storartat sätt när han vann på 1.08,6 förra helgen. Åke Svanstedt har två bidrag; Marseille som besegrade Greenshoe i Earl Beal, samt Soul Strong. Per Engblom tränar Osterc som i år vunnit Dexter Cup.

Så här lottades försöken (häst-tränare):

Hambletonian, försök 1, 1609 auto:

1 Cantab Fashion – Jim Campbell
2 Summit in Sight – Julie Miller
3 Swandre the Giant – Ron Burke
4 Soul Strong – Åke Svanstedt
5 Mr Vicktor – Jennifer Lappe
6 Osterc – Per Engblom
7 Gimpanzee – Marcus Melander
8 Green Manalishi – Marcus Melander


Hambletonian, försök 2, 1609 auto:

1 Forbidden Traid – Luc Blais
2 Gerry – Marcus Melander
3 Pilot Discretion – Tony Alanga
4 Reign of Honor – Nifty Norman
5 Greenshoe – Marcus Melander
6 Don’t Let’Em – Nancy Johansson
7 Super Schissel – Per Engblom
8 Marseille – Åke Svanstedt

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
E3-kval: Aetos Kronos på jakt efter ny titel
Nästa nyhet
E3-kval: Aetos Kronos på jakt efter ny titel

E3-kval: Aetos Kronos på jakt efter ny titel

Båda de ”långa” vinnarna Aetos Kronos och Mascate Match finns med i jakten på nya titlar när uttagningarna till de korta E3-finalerna körs på Bergsåker.

Treåringarna får fokus på sig igen den här söndagen, uttagningarna till de korta E3-finalerna ska nämligen avgöras på Bergsåker. Försöken är indelade i tre vardera för hingstar och valacker och ston. Det betyder att de fyra främst placerade från varje går till finalen som körs i Örebro den 17 augusti.

Aetos Kronos vann den långa E3-finalen och tidigare i år också Treåringseliten på Solvalla – vid båda tillfällena på ett nytt världsrekord. Jerry Riordans treåringsstjärna finns med i jakten även på titeln över sprinterdistans. Andra kulltoppar som märks i uttagningarna är Global Adventure och Belker.

Pekka Korpi-tränade Mascate Match hade stor uppvisning när hon vann årets första E3-final – och hon lär nog få favoritrollen också inför de korta uttagningarna på söndag.

Här är startlistorna:

E3 hingstar och valacker, uttagning 1, 1640 auto:

1 Matadoren Eme – Tomas Pettersson
2 Karat Band – Åke Lindblom
3 Laurentius Valiant – Jörgen Westholm
4 Rally Hans – Ulf Ohlsson
5 Usain Töll – Stefan Söderkvist
6 Global Adventure – Erik Adielsson
7 Orongo – Ulf Eriksson
8 Leon Zon – Kim Eriksson
9 Brake Cooling – Jorma Kontio


E3 hingstar och valacker, uttagning 2, 1640 auto:

1 Västerbo Crush – Jörgen Westholm
2 Zola Key – Björn Goop
3 Bang Boomerang – Ulf Ohlsson
4 B.W.T. Echo – Jorma Kontio
5 Classics Never Die – Rikard N Skoglund
6 Solo Flight – Carl Johan Jepson
7 Belker – Torbjörn Jansson
8 Barley Sugar – Robert Bergh
9 I’m A Keeper – Leif Witasp
10 Bailamos – Kristian Lindberg


E3 hingstar och valacker, uttagning 3, 1640 auto:

1 Surf’n Turf – Ulf Ohlsson
2 Enge Sargon – Rikard N Skolgund
3 Alien Kronos – Erik Adielsson
4 Taxi Out – Björn Goop
5 Easy So Easy – Claes Sjöström
6 Make A Dream H.C. – Stefan Söderkvist
7 Beluga Winner – Carl Johan Jepson
8 Aetos Kronos – Johan Untersteiner
9 Qwartz – Jörgen Westholm


E3 ston, uttagning 1, 1640 auto:

1 Scarlet Hello – Jörgen Westholm
2 No Limit Queen – Björn Goop
3 Destination Zet – Carl Johan Jepson
4 Mayfair Amok – Robert Bergh
5 Jobie Storm – Tony Wallin
6 Base Line – Magnus A Djuse
7 Mascate Match – Pekka Korpi
8 Divane Godiva – Joakim Lövgren
9 Mellby Hope – Ulf Ohlsson
10 Visual Condition – Rikard N Skoglund
11 Tonique – Åke Lindblom


E3 ston, uttagning 2, 1640 auto:

1 Angel From Above – Claes Sjöström
2 Natasha Avant – Rikard N Skoglund
3 She Rains – Pekka Korpi
4 Global Amazone – Jörgen Westholm
5 Fuel Burn – Björn Goop
6 Tuna Tartar W.F. – Robert Bergh
7 MaragretaSjöhammar – Ulf Ohlsson
8 Global Avenue – Erik Adielsson
9 Gal Gadot Racing – Johan Untersteiner
10 Dior Ima – Mattias Djuse
11 Samira Exclusive – Magnus A Djuse


E3 ston, uttagning 3, 1640 auto:

1 Chic Summer – Martin P Djuse
2 Ies Elisabet – Erik Adielsson
3 Hera Eck – Oskar J Andersson
4 Sideslip – Ulf Ohlsson
5 Global Allegiance – Magnus A Djuse
6 Alaska Dany – Jorma Kontio
7 Digital Pro – Torbjörn Jansson
8 Diana Zet – Carl Johan Jepson
9 Gloria Sisu – Rikard N Skoglund
10 Kentin Day – Claes Sjöström
11 Blissful Ignorance – Björn Goop
12 Global Anarchy – Joakim Lövgren

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Mindyourvalue W.F. är klar för Åby Stora Pris
Nästa nyhet
Mindyourvalue W.F. är klar för Åby Stora Pris

Mindyourvalue W.F. är klar för Åby Stora Pris

Den fjärde hästen är klar för Åby Stora Pris. Efter ett färskt formbesked tar Robert Berghs tanks Mindyourvalue W.F. plats i hemmabanans stayerslag.

Nästa lördag avgörs Åby Stora Pris, sedan i fjol omgjort till ett lopp över stayerdistans med två miljoner kronor till vinnaren. Fyra hästar är nu klara för loppet – sedan den av Robert Bergh tränade Mindyourvalue W.F. erhållit en plats.

Den sexårige valacken med över fem miljoner på kontot har främst utmärkt sig för stora styrka och skördat stora framgångar i Frankrike, både framför sulky och under sadel. Efter att i år bland annat varit tvåa i Prins Daniels lopp gav han nyligen ett formbesked när han vann i Boden.

– Han tål att göra mycket jobb själv och har han vaknat på rätt sida kan han vara långt fram i årets utgåva av Åby Stora Pris och som alla vet är Robert en mästare på att sätta sina hästar i kanonskick till stora lopp, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen i ett pressmeddelande.

Klara för Åby Stora Pris är:

Carat Williams
Milligan’s School
Mindyourvalue W.F.
Makethemark

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter ryggproblem: Steen Juul ställer in
Nästa nyhet
Efter ryggproblem: Steen Juul ställer in

Efter ryggproblem: Steen Juul ställer in

Danmarks nestor Steen Juul blir borta från sulkyn på obestämd tid efter det att han drabbats av problem med ryggen.

Steen Juul skulle bland annat ha kört på Jägersro i kväll, tisdag och på Lunden till helgen men har tvingats att ställa in sina uppsittningar för en tid framöver. Det sedan den 68-årige tränaren och kusken drabbats av ryggproblem. Läkarna menar att det kan handla om diskbråck eller en nerv som kommit kläm.

– Han är rätt dålig och kan inte gå på det ena benet. Han har fått smärtstillande och planen är att han ska till fysioterapeuten i morgon. De här besvären kom plötsligt under måndagen, säger Steen Juuls dotter Camilla Juul Nielsen till Dansk Hesteväddelöb.

Nya kuskar på Steen Juuls hästar på Jägersro är:

Lopp 8: 11 Staro McMillan – Ken Ecce
Lopp 9: 7 Chock Nock – Ken Ecce
Lopp 11: 4 Dekadent K. – Thomas Uhrberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ehlert i nytt dopningsfall i Italien

Travtips

Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around

Travtips
måndag 11.07, 24 februari
Måndag Örebro Lopp: 3 2 Quartum de Victor är favorit och har vettig chans att leda runt om i lopp tre. Senast ogillade hästen biken och den får stanna hemma nu. Mika är nöjd och tänker försöka leda runt om. Ok då. Visst kan det gå men jag spelar på att 5 G...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 23 februari

Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.37, 21 februari

Axevalla 22 februari: Jag tror de får svårt att klippa min spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.36, 21 februari

Romme 21 februari: Öyvind bäst med medvind från väst

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.26, 21 februari

Lunch-draget Umåker: Nu är det dags för mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 20 februari

Åby 20 februari: Nya drag – och en norsk spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson