Just nu:
23.16 Ramona Hill gjorde det
19.15 Mäktigt, Moni Viking!
15.35 Tredje raka för Svanstedts löfte
15.18 Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie
11.23 Hästägarbristen som störst i Skåne?
14.59 Kan Odd Herakles hota världsrekordet?
14.35 Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!
14.34 Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse
08.23 Gotland tillbaka som vinnare
07.45 Inför: Hambletonian

Repris för Dreammoko?

I fjol vann Dreammoko överraskande Silverörnen på Solänget. Nu kan det vara dags för historien att upprepa sig själv.

För ett år sedan styrde Peter Ingves Dreammoko till seger i Silverörnen. Sedan en tid tillbaka återfinns fuxen i Björn Goops regi och på lördag är det dags för ny tripp till Solänget.

Ingves sitter återigen i sulkyn och ekipaget startar från spår sex. För motståndet står bland annat Stig H Johansson-tränade Diamanten, On Track Piraten samt Robert Berghs duo Officer C.D. och Digital Ink.

Silverörnen – Förstapris 200 000 kronor
2140 meter – autostart

1 Going For Gold Zaz – Ulf Ohlsson
2 Officer C.D. – Susanne H Osterling
3 Shocking Superman – Emilia Leo
4 Digital Ink – Ulf Eriksson
5 Selmer I.H. – Mika Forss
6 Dreammoko – Peter Ingves
7 Usain Henna – Oskar J Andersson
8 Diamanten – Erik Adielsson
9 Apollon de Kacy – Torbjörn Jansson
10 Västerbo Fantast – Hanna Olofsson
11 On Track Piraten – Hans R Strömberg
12 Coldtown – Kaj Widell

redaktionen@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 23:16, 08 augusti

Ramona Hill gjorde det

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 19:15, 08 augusti

Mäktigt, Moni Viking!

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:35, 08 augusti

Tredje raka för Svanstedts löfte

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:18, 08 augusti

Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:59, 07 augusti

Kan Odd Herakles hota världsrekordet?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:23, 07 augusti

Gotland tillbaka som vinnare

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:45, 07 augusti

Inför: Hambletonian

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Derby-dagen: Vincent As visade styrkan

Derby-dagen: Vincent As visade styrkan

Det blev en tät uppgörelse i Derbystayern – men Vincent As var den starkaste. Magnus Dahléns femåring har hittat tillbaka till storformen.

Italienfödde femåringen Vincent As stod för ett par riktigt tuffa insatser i långloppen i vintras och nu verkar det som att valacken är tillbaka i toppform igen. Med ett lopp i kroppen var han redo för seger i Derbystayern på Jägersro.

Vincent As fick en tung resa och vandrade i dödens på Sevilla som övertagit ledningen efter 1500 meter. Bakom kunde Björn Goop ge favoriten Reckless en fin resa och avvakta till mitt i sista sväng före stayeresset vreds på med sin patenterade avslutning. Trion fajtade jämsides hela upploppet ned – men Vincent As höll hals och huvud först. 1.13,9/3180 meter var segertiden, förstapriset 100 000 kronor.

– Jag kände redan i provstarten att han skulle göra ett bra lopp i dag. Han är stark, så det blev ett bra lopp ändå för oss. Det gick fort på sista bortre långsidan, men han svarade ärligt, sa vinnarkusken Carl Johan Jepson.


Heart of Steel – trots startgalopp

Favoritspelarna var nog på väg att riva bongarna i Good as Golds Derbyminne sedan Heart of Steel slog på en överraskande galopp direkt när bilen lämnade. Men Johan Untersteiner gav inte upp i sulkyn utan avancerade fram sin häst i dödens på Mellby Drake, som fått öppna varvet efter sävliga 16,5. Mycket fortare gick det sista varvet – och då visade också Heart of Steel vem som var bäst i fältet. Femåringen skaffade sig greppet och vann, den inledande fadäsen till trots, säkert på 1.13,1a/2140.


Guld i Diamantstoet för Callmesally

Åbys Mikko Aho har en fin sort i sjuåriga Callmesally som i Diamantstoets försök levererade en övertygande insats. Örjan Kihlström gästade i sulkyn och hittade andra utvändigt, men fick starta avancemanget redan 700 kvar. Turbo Sund-dottern höll dock farten starkt hela vägen till mål, fångade lätt in ledande Loser on Loser och avgjorde mycket enkelt till vinst på 1.12,9a/2140.


Lätt för Papidoux efter högt tempo

Björn Goop satt upp bakom Nicklas Westerholm-tränade Papidoux i ett sprinterrace som avverkades i högt uppskruvat tempo. Ledande Vincent Horse varvade på 10,4. Det passade Papidoux prima som inte behövde vara med i rusningen. Goop backade loss valacken genom sista sväng för att attackera för fullt via femtespår över upploppet – lätt seger på 1.11,6a/1640.


Holmstedt gick på knock

Solvallas Mats Holmstedt fick fira efter fina amatöruppgörelsen K.G. Bertmarks Minne. Segervapnet var Åke Lindblom-tränade Porthos Race som började i tredje utvändigt, men helt stal showen då han kastades loss och övertog ledningen efter ett varv. Sedan gick Porthos Race inte att stoppa – hästen lämnade fältet med många längder över upploppet. 1.12,8a/2140 var vinnartiden.

Läs även: Attraversiamo slog till i Derby-dramat
Läs även: Derbystoet: Äntligen Racing Brodda

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Attraversiamo slog till i Derby-dramat
Nästa nyhet
Attraversiamo slog till i Derby-dramat

Attraversiamo slog till i Derby-dramat

Då de båda huvudkonkurrenterna Campo Bahia och Inti Boko försvann i tidiga galopper klev Attraversiamo snabbt in och tog över huvudrollen i Svenskt Travderby. Tränaren Svante Båth och Erik Adielsson fick sin tredje gula kavaj att lägga till samlingen.

Det fanns många versioner på förhand om hur Svenskt Travderby skulle köras, men den som blev den verkliga var det nog få som hade räknat ut. Dem av de flesta tippade båda favoriterna – försvann bort redan efter några få hundra meter. Då såg Erik Adielsson chansen bakom Attraversiamo – och gjorde det vinnande draget.

När bilen släppte fältet susade Inti Boko till ledningen hur lätt som helst. Men glädjen förbyttes lika snabbt till olycka – Kriterie-vinnaren slog över i galopp och var borta.

– Han rullade över. Hästen tog ledningen direkt men så började han plötsligt fundera över var de andra tog vägen, jag tog fram pisken men han rullade över. Det är klart man är besviken. Det känns surt eftersom han kändes så fin, sa kusken Björn Goop efteråt i ATG Live.

”Funderade var de andra tog vägen”
Björn Goop om Inti Boko i ATG Live

Den stora favoriten Campo Bahia hade därmed blivit av med sin kanske svåraste motståndare, men fick inte glädjas särskilt länge. Placerad i andra utvändigt for också Conrad Lugauers stora hopp upp i galopp mitt i den första kurvan. Hästen ställde sig, landade sist i fältet, men dagen var förstörd skulle det snart visa sig.

Global Wise Guy höll därför spets, men Erik Adielsson såg såklart chansen med Attraversiamo som kommit iväg bra från start och körde fram för att överta efter 500 meter på 10,4. Därmed var lyckan gjord för den Svante Båth-tränade Kiss Francais-sonen.

Marc Elais körde fram stall Lugauers andra häst Ferrari Sisu mot dödens, men blev avlöst av Campo Bahia med varvet kvar i ett förnyat försök att ändå ge sig in i segerstriden. Fast Campo Bahia var tidigt slagen när man började närma sig sista sväng. Det visade sig efteråt att favoriten dessutom dragits med en punktering.

– Jag känner en stor tomhet. Men jag vill tacka hela mitt team, det har sett bra ut länge men det är travsport vi håller på med. Det var inga konstigheter med galoppen, det blev lite tempostopp och det gick inte att undvika. Punkteringen hade ingen betydelse, hästen var redan trött då. Livet går vidare men jag tar nog en ledig dag i morgon…,sa Conrad Lugauer en stund efteråt i ATG Live.

”Känner en stor tomhet”
Conrad Lugauer till ATG Live

Ferrari Sisu gjorde dock sitt yttersta för att försvara stalläran, gick till nytt angrepp 500 kvar och kom att bjuda ledaren en ordentlig match över upploppet. Duellanterna lämnade övriga att göra upp om bronset, men Ferrari Sisu kunde inte förmå sig att göra repris från uttagningen – den här gången var det Attraversiamos tur.

– Jag är otroligt glad. Man vet hur svårt det är att vinna Derbyt, man måste vara på topp just den här dagen i livet. Hästen ligger mig så varmt om hjärtat, så glad att han fick vinna det här. Det är en häst med en sådan personlighet, han har alltid varit extremt talangfylld. Det blev lite annorlunda i dag då Inti Boko hoppade, att vi kunde ta oss till ledningen hade jag nog inte kunnat drömma om. Det blev nästa overkligt bra för oss, men hatten av för Ferrari Sisu som gjorde ett helt otroligt lopp, sa Erik Adielsson på segerpodiet.

”Så glad han fick vinna det här”
Erik Adielsson vid prisceremonin

Attraversiamo vann Derbyt på 1.12,6a/2640 meter och tjänade på segern fyra miljoner kronor efter att premiechansen sett till att dubbla förstapriset. Uppfödare är Martina Christensson i Uppsala, ägarna är Caracolas AB och Canberra HB. Vinnarens duktiga skötare är Linda Weman. För Svante Båth blev det här tredje tränarsegern i travets ”blå band”.

– Det har varit lite brokigt på vägen, inte spikrakt direkt. Vi förlorade ju inte Derbyt i försöket men det är klart att förhoppningarna hade hoppat ned något hack. Det var skönt att det var den dagen då och inte i dag, sa Svante Båth.

Ferrari Sisu stor i nederlaget som tvåa, en tiondel efter vinnaren. Pasi Aikos Alone, körd av Örjan Kihlström gick sin vana trogen en sylvass avslutning för att lägga beslag på bronsmedaljen på 1.13,0. Samma tid noterade Global Wise Guy som fyra, medan Roofie efter en invändig tripp slutade femma före Båths andra bidrag Global Welcome.

Här kan du se loppet.

Läs även: Derbystoet: Äntligen för Racing Brodda

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Derbystoet: Äntligen för Racing Brodda
Nästa nyhet
Derbystoet: Äntligen för Racing Brodda

Derbystoet: Äntligen för Racing Brodda

Den här gången var det dags för Racing Brodda. I en mycket händelserik upplaga av Derbystoet fick Mattias Djuses kulltopp sin efterlängtade storloppsseger – och Rikard N Skoglund firade rejält vid målgång.

I ett lopp där det spökade för de flesta av motståndarna – stämde precis allt för Racing Brodda. Mattias Djuses Prodigious-dotter var med i tvåa E3-finaler och Breeders Crown i fjol, slutade femma i Drottning Silvias Pokal och tvåa i Stochampionatet. I Derbystoet fick hon äntligen sola sig i glansen.

Flera tuffa motståndare försvann direkt i starten. Staro Miami galopperade redan före bilen släppt fältet, årets drottning hittills Activated, försvann också hon kort efter start. Perfekt inledning blev det emellertid för Aleppo Pine som från sitter innerspår säkert höll ledningen. Efter en dryg inledning i spåren tog Conrads Rödluva plats i dödens en bit efter att första halvvarvet travats efter 09,9.

Ledarinnan fick dämpa farten, överkant 1.13 första kilometern, och för Aleppo Pine såg det ut att gå mot segern när Roger Walmann-stoet började lätta undan med någon längd genom sista svängen. Fast travgudarna ville annat – när körande Kenneth Haugstad ryckte tussarna in på upploppet rullade Aleppo Pine över i galopp och fick se drömmen gå upp i rök.

– Det är ett sådant år för oss, allt ska häxa. Det känns bittert, men det är inget man kan göra något åt. Det är tur man varit med i det här så länge som man varit…, sa tränaren Roger Walmann i ATG Live.

Conrads Rödluva, som sett slagen ut i svängen, fick upp farten igen och skaffade sig greppet. Men det var blott temporärt – från en position i tredje utvändigt hade Rikard N Skoglund fått ordentlig fyr på Racing Brodda som genom kurvan attackerade via fjärdespår. Mitt på upploppet stod det redan klart varthän det skulle barka – Racing Brodda kopplade enkelt greppet. För den unge kuskbegåvningen Skoglund var det här karriärens största framgång – hittills.

– Hon har haft ett bra år, nu fick vi sätta den där pricken över i:et. Det var oerhört skönt att få ta hem den pokalen till slut. Hon är grym den här hästen, men kanske inte fått det riktiga erkännandet. Det var jättekul att jag fick ta min första stora seger med henne, hon har betytt mycket för mig, sa Rikard N Skoglund till ATG Live efter segern.

”Nu fick vi sätta pricken över i:et”
Rikard N Skoglund i ATG Live

Racing Brodda vann på 1.12,1a/2140 vilket är loppets tredje snabbaste segertid. Stoet belönades med en miljon kronor i förstapris, men inkasserar genom premiechansen dubbla summan. Ägare är Easy KB och skötaren heter Marcus Lilius. Uppfödare av vinnaren är Brodda Stuteri.

– Det är svårt att ta in det, men man känner en otrolig glädje. I dag var det vår tur. Det här är en häst som vi tagit fram själva från grunden också, så det gör det lite extra kul, sa tränaren Mattias Djuse.

Conrads Rödluva fick återigen se sig slagen trots ett tappert race. Efter att tidigare varit tvåa i Drottning Silvias Pokal och trea i Stochampionatet, blev det nu en ny silverpeng. Tredjepriset gick till Miss Sober efter en trevlig resa i rygg på ledande Aleppo Pine. Övriga prisplaceringar tillföll Björn Goops trio, där han själv körde Zeta Kronos till fjärdepriset, följda av Valetta och Fanny Chenal.

Läs även: Attraversiamo slog till i Derby-dramat

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Gimpanzee överlägsen i Yonkers Trot
Nästa nyhet
Gimpanzee överlägsen i Yonkers Trot

Gimpanzee överlägsen i Yonkers Trot

Varken Hambletonian-vinnaren Forbidden Trade eller någon annan av motståndarna hade skuggan av en chans när Gimpanzee tog en förkrossande seger i Yonkers Trot.

Marcus Melander-fenomenet Gimpanzee (e. Chapter Seven) stod helt i sin egen klass när Yonkers Trot, den andra delen av ”triple crown” avgjordes på Yonkers Raceways 800-metersbana under lördagskvällen. För sin kusk Brian Sears förvandlade topptreåringen loppet till en ren defilering.

Gimpanzee kom tidigt fram för att överta ledningen från Åke Svanstedt-tränade Sheena’s Boy. När cirka 500 meter återstod av loppet vreds Hambo-vinnaren Forbidden Trade ut från tredje invändigt till positionen först utvändigt – men någon duell var det aldrig tal om. Genom sista kurvan lämnade Gimpanzee övriga därhän – och avståndet ökades mest sista biten av loppet.

Gimpanzee skar mållinjen på 1.10,6a (1:53,3) över 1609 meter vilket var nytt löpnings-rekord, tillika banrekord för treåringar. Förstapriset bestod av 250 000 dollar, eller knappt 2,5 miljoner kronor. Vinnaren, som ägs av stall Courant och Srf Stable, tog här karriärens 14:e seger i 16:e starten – de båda förlusterna kommer från Hambletonians försök och final (där han slutade trea). Hästen har hittills tjänat drygt 1,1 miljoner dollar.

Forbidden Trade slutade tvåa på 1.11,1. Trea i mål Åke Svanstedt-tränade Soul Strong som återkom starkt efter en galopp. Sheena’s Boy slutade sexa medan det för Per Engbloms Osterc blev startgalopp.

Här kan du se loppet:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny triumf för Guardian Angel Ås - vann Maple Leaf

Travtips

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Travtips
fredag 14.35, 07 augusti
Bästa vinnaren var så klar som jag trodde i onsdags och Fredric Palema satt tidigt i ledningen och vann enkelt. Vaken insats av Micke både från start och sista 500 då han körde mot den bakom och i spets är han vass Micke. Bra platsspel var Inti Boko som...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.34, 7 augusti

Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 15.05, 6 augusti

Åby 6 augusti: Spets och slut receptet för Bodybuilder

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 14.11, 5 augusti

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson