Just nu:
19.21 Bergh-seger på Vincennes
19.00 PdA speltips: Davidson hetaste namnet
18.41 STL: Dubbelt Melander med Disco Volante i topp
16.02 Skräll i Prix Du Luxembourg
08.32 Antonio Tabac byter tränare
15.45 Örebro 24 januari: Jepson är het – Igen
13.52 Eskilstuna 25 januari: Oddset ska ner på Rapide Cash!
11.18 Lunchdraget Östersund – Svärdan vann ! Svärdan vann !
10.47 Flera andra godbitar på Vincennes
08.33 Bråk på Bergsåker

Rekordet: Greenshoes bror för 1,1 miljoner dollar

Alla tiders rekord slogs vid öppningsdagen av Lexington Selected Yearling Sales på tisdagskvällen när inte bara en – utan två – ettåringar ropades in för en miljon dollar eller mer.

Publiken jublade och applåderna i The Fasig-Tipton Sales Pavilion i Lexington när klubban slogs och det konstaterades att ettårige Maverick sålts för astronomiska 1,1 miljoner dollar. Det under den första dagen av Lexington Selected Yearlings Sales. Summan motsvarar knappt 10,9 miljoner kronor!

Intresset var förstås var skyhögt för Maverick, som är efter Father Patrick och undan den sexfaldiga miljonärskan Designed to Be – vilket alltså betyder att hingsten är en helbror till Greenshoe. Det historiska köpet, som är det dyraste för ettåring på auktion i världen, stod The Maverick Group för. Ägargruppen leds av Brad Grant, som också är delägare i Atlanta.

– Man ser hästen stam och man har sett vad Greenshoe har gjort; den här hingsten är perfekt. Han såg ut som en atlet och precis som man vill att det ska se ut, jag tycker han är värd varje cent, säger Brad Grant till ustrotting.com.

Redén köpte Propulsions helbror

Fast nu var det inte bara Greenshoes helbror som slog det tidigare rekordet på 850 000 dollar som sattes när Detour Hanover såldes 2011 – utan ytterligare en ettåring klubbades för en miljon dollar. Det efter en ”duell” mellan Daniel Redén och Lennart Ågren.

Objektet för miljonköpet var hingsten Damien med stammen Muscle Hill undan Danae – vilket alltså gör hästen till helbror med Propulsion. Det vinnande budet gavs av Bengt Ågerups Brixton Medical med Daniel Redén i spetsen – som också ska träna dyrgripen.

– Vi hade en plan för hästen, att ta honom till Sverige om vi fick honom. Det gjorde vi också, men priset var väldigt högt så vi får fundera lite på saken. Men jag hoppas att han kommer till mig, för jag har redan hans bror Propulsion. Jag tycker att han var värd det; den här hästen var skälet till att jag varit här, säger Daniel Redén till ustrotting.com.

Mera rekordköp av svenskar

Ytterligare monstersummor bjöds för andra ettåringar under den sprakande öppningen av Lexington-auktionen. Lennart Ågrens Srf Stable fick ge sig i kampen om Damien, men ropade i stället in stoet Ineffable (e. Cantab Hall u. Jolene Jolene) som med prislappen 600 000 dollar blev dyraste ettåriga sto som sålts på auktion.

Inte nog med det. Brixton Medical och Bengt Ågerup låg också bakom köpet av passgångaren Some Terror (e. Somebeachsomewhere u. Economy Terror) som slog rekordet för ettåriga pacers sedan budgivningen stannat vid 800 000 dollar. Some Terror ska gå i träning hos Nancy Johansson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 19:21, 25 januari

Bergh-seger på Vincennes

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
lördag 18:41, 25 januari

STL: Dubbelt Melander med Disco Volante i topp

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
lördag 16:02, 25 januari

Skräll i Prix Du Luxembourg

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
lördag 08:32, 25 januari

Antonio Tabac byter tränare

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 10:47, 24 januari

Flera andra godbitar på Vincennes

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 08:33, 24 januari

Bråk på Bergsåker

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
torsdag 10:55, 23 januari

Inför: Prix d’Amérique

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Villiam svenska hoppet i EM för femåringar

Villiam svenska hoppet i EM för femåringar

Det svenska intresset för UET-loppen på Vermo är inte överdrivet stort – men Villiam ser ut att gå mot en intressant start i EM för femåringar.

Nästa helg, den 12 oktober, avgörs Grand Prix de l’UET på den finländska nationalarenan Vermo. Det blir en riktigt stark tävlingsdag även i övrigt då också EM för tre- och femåringar avgörs i samband med Europaderbyt. Förstapriserna i båda loppen ligger på cirka en halv miljon kronor.

Anmälningarna till de båda loppen är nu offentliggjorda. Timo Nurmos-tränade Villiam är den ende svenskfödda hästen som anmält intresse till EM för femåringar. Bland övriga femton intressenter hittas dock Björn Goop-tränade tysken Portland, samt den synnerliga starka italienska duon Vitruvio och Vivid Wise As.

Tretton hästar har anmälts till EM för treåringar – dock inga svenska inslag. Det hindrar emellertid inte loppet från att hålla toppklass. Jättelöftet Ecurie D. ser ut att få ta sig an italienska Axl Rose och Acciaio samt Finlands eget supersto Mascate Match – som redan till helgen går ut i finska Kriteriet.

Startlistorna blir definitiva och lottas på måndag, 7 oktober.

Här kan du se alla anmälda hästar.

Läs även: Efter lottning: Så avgörs Grand Prix de l’UET

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kriterieauktionen: Siffrorna i paritet med 2018
Nästa nyhet
Kriterieauktionen: Siffrorna i paritet med 2018

Kriterieauktionen: Siffrorna i paritet med 2018

Siffrorna från Kriterieauktionen förra helgen hamnade i paritet med föregående år. Det genomsnittliga försäljningspriset för varmblod stannade vid 110 696 kronor.

Från torsdag till och med lördag i förra veckan hölls Kriterieauktionen. Resultaten från auktionen är nu sammanställda, något som presenteras i ett pressmeddelande från Svensk Travsport.

Siffrorna låg i paritet med fjolårets. Det genomsnittliga priset för de totalt 316 sålda varmbloden blev 110 696 kronor vilket kan jämföras med fjolårets resultat på 110 889 kronor. Det till trots att det i år såldes cirka 10 procent fler varmblod. Medianen stannade vid 80 000 kronor – i fjol var det 70 000.

Skillnaden i pris mellan hingstar och ston var anmärkningsvärd, även om siffrorna jämnades ut en del under auktionens sista dag. Medelpriset för sålda ston var 86 812 kronor medan motsvarande för hingstar landade vid 132 006 kronor. Bara en av de tio dyraste sålda ettåringarna på Kriterieauktionen var ett sto (Staro Penny Lane, 420 000 kronor).

Topplistan Kriterieauktionen 2019:

Wings Level (hingst e. Uncle Lasse-Ruby Trap)
Pris: 900 000 kr. Säljare: Stall TZ. Köpare: Stall Kennys Andelshästar

Ihaveahigherprice (hingst e. Muscle Hill-Unison Sund)
Pris: 660 000 kr. Säljare: Pace Trotting. Köpare: Lennart Johansson

Interception Am (hingst e. Readly Express-Daydream Am)
Pris: 600 000 kr. Säljare: Am Bloodstock. Köpare: Leif Falk AB

Flapp Setting (hingst e. Uncle Lasse-Dancing in Time)
Pris: 440 000 kr. Säljare: Stall TZ. Köpare: Marcus Lindgren i komm.

Gangster Trot (hingst e. Googoo Gaagaa -Latoya Trot)
Pris: 420 000 kr. Säljare: Lövsta Stuteri. Köpare: LÅ Eveberg Fastighet

Bold Lane (hingst e. Bold Eagle-Margo Hall)
Pris: 420 000 kr. Säljare: Prestera Int. Köpare: Johan Untersteiner

Staro Penny Lane (sto e. Varenne-Loch Ness)
Pris: 420 000 kr. Säljare: Broline Staro Int. Köpare: Färgprodukter Plym&Co

Castor the Star (hingst e. Maharajah-Carelia Boko)
Pris: 400 000 kr. Säljare: Anders Karlsson. Köpare: Team Westholm

Aerodynamics (hingst e. Uncle Lasse -Centerline)
Pris: 400 000 kr. Säljare: Stall TZ. Köpare: Reijo Liljendahl AB

Viktor C.D (hingst e. Uncle Lasse-Jodas Julia)
Pris: 360 000 kr. Säljare: Skråmsta Stuteri. Köpare: Stall Zet

Här kan du se alla resultat från Kriterieauktionen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lätt för Rajesh Face i Hallandsmästaren
Nästa nyhet
Lätt för Rajesh Face i Hallandsmästaren

Lätt för Rajesh Face i Hallandsmästaren

Nu verkar det ha lossnat för Rajesh Face. I Hallandsmästaren blev det enkel viktoria och andra raka. Nu tar man sikte mot Svenskt Mästerskap.

När Rajesh Face vann i Kalmar senast var det då första segern sedan förra våren, men nu står Adrian Kolgjinis tuffing med två raka. Den senaste bedriften kom på Halmstad-travet under måndagskvällen när sexåringen helt ohotad hemförde Hallandsmästaren mot meriterat motstånd.

Rajesh Face tog tidigt fart via spåren för att överta ledningen efter 600 meter travade. I spets fick så Raja Mirchi-valacken dämpa tempot till 13,8 på varvet och därmed var också kampen i realiteten avgjord. Rajesh Face ryckte till sig några längder in över sista bortre och vägen mot segern var sedan ohotad. Segertiden stannade vid 1.12,6a/2140 före Peter Untersteiners duo Generaal Bianco och Justice Ås. Förtjänsten var 125 000 kronor.

– Han gjorde absolut ett godkänt lopp, det blev ingen riktig värdemätare efter 13,8 på varvet men det var ett fint slutvarv. Det kommer nog ta ett par lopp till innan han är i superform men nu får vi börja sikta lite högre. Nu hoppas vi att vi kommer med i SM, sa Adrian Kolgjini i Vinnare V64.


Staro McMillan tog snabb revansch

Också ett Klass 1-försök avgjordes i Halmstad på måndagen och fick se Sören Kolbergs vasse Staro McMillan återvända snabbt till vinnarcirkeln. Efter att ha missat i Derby-uttagningarna senast var fyraåringen i finfint skick igen. Steen Juul körde resolut fram via spåren för att ta över taktpinnen med varvet kvar – Staro McMillan vann därefter högst komfortabelt på 1.13,3a full distans.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Brian Sears kör Bold Eagle i Kanada
Nästa nyhet
Brian Sears kör Bold Eagle i Kanada

Brian Sears kör Bold Eagle i Kanada

Björn Goop är upptagen och det blir inte heller Yannick Gingras. Nu är det avgjort att Brian Sears hoppar upp som kusk bakom Bold Eagle i Kanada.

Bold Eagle prepareras för en resa över Atlanten för att tävla i Breeders Crown som körs på Woodbine i Kanada i slutet av oktober. Den franske stjärnans ordinarie kusk Björn Goop är upptagen och kan inte köra. Därför har teamet kring ”Örnen” sökt efter en ny kusk den senaste veckan.

Yannick Gingras anmälde sitt intresse, men det blir en annan av Nordamerikas främsta drivers som nu får chansen bakom Bold Eagle. Nämligen Brian Sears – det kunde tränaren Sébastien Guarato bekräfta för franska travkanalen Equidia på söndagen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter Kriteriet: Aetos Kronos fick startförbud

Travtips

PdA speltips: Davidson hetaste namnet

Travtips
lördag 19.00, 25 januari
Söndag, Vincennes, Prix d’Amérique Prix d’Amérique avgörs under söndagen och det med Face Time Bourbon som favoriten. Femåringen har sett helt lysande ut under hela karriären och kommer förstås inte bli lätt att tas med när den stora uppgiften nu vän...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.45, 24 januari

Örebro 24 januari: Jepson är het – Igen

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 13.52, 24 januari

Eskilstuna 25 januari: Oddset ska ner på Rapide Cash!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 11.18, 24 januari

Lunchdraget Östersund – Svärdan vann ! Svärdan vann !

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.46, 23 januari

Åby 23 januari: Nu med bike och Zadel har taktiken klar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.27, 22 januari

Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 11:15, 22 januari 2020

Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år

STRÄNGNÄS: Årets ”vinterväder” fortsätter. Dock med betydligt mindre nederbörd de sista veckorna, vilket är skönt. Också skönt att vi går mot ljusare tider.   Förra bloggen Har fått en del synpunkter både positiva och negativa sådana via mail. Jag ber...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson