Just nu:
08.01 Munsbit för Missle Hill
14.11 Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen
11.44 Lego vill köpa danska travbanan
11.03 Kriterieauktionen blir digital
08.56 18 svenskar kvar i Grand Prix de l’UET
08.25 Perfekt genrep för Hail Mary
15.34 Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning
15.13 Don Fanucci Zet i Derby-genrep
08.32 E3-kval: No Doubt på svenskt rekord
15.33 Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Redéns hästar är redo för helgen

Storloppen avlöser varandra denna helg och med bland annat Jämtlands Stora Pris, Oslo Grand Prix och ett par miljonstinna tillställningar på Vincennes under lördagen. Som vanligt när det vanskas stora prispengar är Daniel Redéns hästar med i snacket.

Double Exposure var ute i Elitloppsförsök senast men kom inte vidare till finalen. Nu ska istället stoet försöka ta hem Jämtlands Stora Pris tillsammans med Örjan Kihlström.

-Hon var okej i Elitloppet men kanske inte som bäst ändå. Vi hade flera hästar som underprestade den dagen och vi tror vi vet varför. Det kom mycket gräs i hagarna veckan innan och de hade nog fått i sig lite för mycket av det goda. Därav sega ben på sina håll men nu har vi alla hästar precis där vi vill ha dem, säger stallet Pär Pergenius.

Till Bjerke skickar man en hel armada med Perfect Spirit i spetsen. Jänkaren gör upp pengarna och äran i huvudnumret Oslo Grand Prix och med i transporten till Norge kommer bland annat även Missle Hill som det minsann inte var några seg ben på under Elitloppshelgen.

Muscle Hill-sonen vann då fyraåringseliten på 1.11,0/1640 meter och nu ställs han bland annat mot stallkamraten Night Rhytm, italienske Zelig Kronos och holländske Mister F Daag. I startlistorna till Bjerke Cup återfinns Michelangelo Ås samt Whitehouse Express.

Även Stoeliten ser ut att bli något alldeles extra med bland annat Umaticaya, Peace Of Mind, Elite du Ruel, Gina Schermer, Shadow Gar och Ultra Bright.

 

redaktionen@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 08:01, 06 augusti

Munsbit för Missle Hill

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:44, 05 augusti

Lego vill köpa danska travbanan

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:03, 05 augusti

Kriterieauktionen blir digital

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:56, 05 augusti

18 svenskar kvar i Grand Prix de l’UET

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:25, 05 augusti

Perfekt genrep för Hail Mary

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 15:13, 04 augusti

Don Fanucci Zet i Derby-genrep

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:32, 04 augusti

E3-kval: No Doubt på svenskt rekord

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Elitloppsvinnaren klar för Kymi Grand Prix

Elitloppsvinnaren klar för Kymi Grand Prix

Finska storloppet Kymi Grand Prix får storfrämmande från Frankrike. Idag presenterades nämligen årets segrare i Elitloppet – Dijon.

Franske Dijon överraskade nästan hela Solvalla med att vinna Elitloppets final. Nu har hästens tränare Roman Derieux tackat ja till storloppet i Kouvola som avgörs nästa söndag. Det uppger finska tidningen Hevosurheilu.

Svenske Handsome Brad blev klar under söndagen och med i loppet sedan innan är Chief Orlando, Next Direction, Billie De Montfort samt Colonel. Vinnaren av detta medeldistanslopp erhåller 100 000€.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Bötesbeloppet fastställt för Urlo Dei Venti
Nästa nyhet
Bötesbeloppet fastställt för Urlo Dei Venti

Bötesbeloppet fastställt för Urlo Dei Venti

541 283 norska kronor. Så lyder bötesbeloppet för kretsen kring Urlo Dei Venti.

På söndag är det dags för Oslo Grand Prix. Ett lopp där Urlo Dei Venti var först i mål förra året men som sedermera fälldes för doping och blev av med segern samt prispengarna till förmån för Evil Enok M.E.

Gennaro Casillo tränade hästen och Enrico Bellei körde men efteråt visade sig att A-provet visade spår av triamcinolonacetonid, en form av kortisonpreparat. Nästan ett år senare kommer nu räkningen från DNT.

-Domskomiteen har dömt tränaren Gennaro Casillo till böter på 541 283 norska kronor för oaktsamhet vid överträdelse av DNT:s dopingreglemente. Beloppet är framräknat genom prispengarna i loppet och ett snitt av intjänade pengar de tre senaste åren, säger DNT:s generalsekreterare Svein Morten Buer till tgn.no.

Denna dom är inte slutgiltig och kan överklagas inom 14 dagar, och beroende på omständigheterna kan längre tidsfrist beviljas.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Klart för start i Jämtlands Stora Pris
Nästa nyhet
Klart för start i Jämtlands Stora Pris

Klart för start i Jämtlands Stora Pris

Elitloppsdeltagarna Double Exposure och Milligan’s School drabbar samman i Jämtlands Stora Pris som nu är lottat och klart.

På lördag är det dags för Östersundstravets sportsliga höjdpunkt när tio hästar gör upp i Jämtlands Stora Pris. Daniel Redéns flyfotade sto Double Exposure startar från spår fyra tillsammans med Örjan Kihlström och Milligan’s School kommer för första gången köras av Carl Johan Jepson eftersom ordinarie kusk Ulf Eriksson är avstängd.

I år också Sweden Cup-knallen Queer Fish given i loppet efter att han i fjol blev bortplockad till förmån till ett wildcard. Magnus Träffs travare får en ny Ulf (Ohlsson) i sulkyn och ekipaget startar från spår fem.

Jämtlands Stora Pris 2019
2140 meter autostart
Förstapris: 700 000 
kronor

1. Shocking Superman – Rikard N Skoglund (Oscar Berglund)
2. Milligan’s School – Carl Johan Jepson (Stefan Melander)
3. Charrua Forlan – Hans-Owe Sundberg
4. Double Exposure – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
5. Queer Fish – Ulf Ohlsson (Magnus Träff)
6. Voltaire Gifont – Pietro Gubellini
7. Mindyourvalue W.F. – Robert Bergh
8. Angle Of Attack – Ove A Lindqvist (Robert Bergh)
9. Generaal Bianco – Erik Adielsson (Peter Untersteiner)
10. Volnik du Kras – Jorma Kontio (Alessandro Gocciadoro)

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Seger för Zolly i Guldstoet
Nästa nyhet
Seger för Zolly i Guldstoet

Seger för Zolly i Guldstoet

Axevallas klassiska treåringslopp Guldstoet avgjordes på Skaraslätten under söndagen och det blev tillslut seger för Zolly efter en tät slutstrid.

Mattias Djuse hade två hästar till start i Guldstoet och allra bäst öppnade Global Allegiance men Zolly var också bra med på det direkt. Utifrån var dock Scarlets Hello allra snabbast för Oskar J Andersson men denne gjorde ingen större ansats att svara när Djuse ställde frågan i andraskedet.

Zolly kom upp till varvet på 1.17,9 och fick då Grande Diva Sisu utvändigt om sig. Det var också dessa två som skulle göra upp om det och in på upploppet såg det ut att bli enkelt för Djuse. Men Per Nordström höll igång sin Ready Cash-avkomma, som närmade sig meter för meter som bara kom nära denna gång.

-100 kvar hade jag lite torskfrossa men hon bet i väldigt sista biten. Hon ville ha sitt huvud först och det är en väldigt löpärlig häst, sa en tagen Mattias Djuse efter loppet.

Detta var Zollys fjärde raka seger och tiden i mål skrevs till 1.14,9a/2140 meter. På segerchecken stod det 350 000 kronor. Tvåa en mycket positiv Grande Diva Sisu och trea No Limit Queen med Björn Goop.

Hertiginnan av Värmland – Kronprinsessan Victorias Lopp brukar vinnas av Susanne H Osterling och så blev det även i år. 2016 och 2017 vann hon med Robert Bergh-tränade hästar och i år satt hon bakom Sanda Love som hade sämsta tänkbara utgångsläget.

Ekipaget fick tredjetagg fram i dödens och tempot var högt uppskruvat. Love You-sonen var blev dessutom pigg på kuppen, men 500 kvar hade man knäckt ledande Joyride Cane. Övriga konkurrenter jagade bakifrån men förgäves eftersom sjuåringen höll farten till en imponerande viktoria.

– Jag är grymt imponerad av hästen. När vi tog över 500 kvar tror jag inte han var trött utan det var mer bekvämligheter för att han kom först. Det är långt upplopp, och visst var jag orolig men han var gudomligt tapper, sa Susanne H Osterling.

Det var Solängetkuskens femte seger totalt i detta lopp som förutom 2016 och 2017 vann två raka 2009 och 2010. Sanda Loves tid i mål noterades till 1.13,2a/2140 meter och det var valackens tredje raka.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Lottat och klart för Oslo Grand Prix

Travtips

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Travtips
onsdag 14.11, 05 augusti
Efter lite skön semester på landet i två veckor är undertecknad tillbaka med krönikan. Jag har kopplat bort travet hyfsat mycket, vilket behövs emellanåt för att ladda batteriet och jaga odds igen. Vi har ett hus utanför Gävle som vi håller på att rusta up...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 11.36, 31 juli

Rättvik 1 augusti: Heavy Sound blir svår att stoppa

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 13.12, 29 juli

Solvalla 29 juli: Kan bli kul kväll för Kihlström

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 13.05, 28 juli

Jägersro 28 juli: Vitruvio vår vinnare i superloppet

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 09:48, 31 juli 2020

Information om Propulsion innan 18 augusti?

STRÄNGNÄS: Vädret växlar här i Mälardalen. Ena dagen tungt regn och sedan varmt igen. Maken till grönska var det länge sedan jag såg så här sista dagen i juli. Åbergs Storloppet Hugo Åbergs Memorial blev kanske inte det vassa lopp som det på förhand lovade...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson