Rätt besked från Gelati Cut

Gelati Cut hade haft ett starkt vintermeeting, nu blev det ny fullträff. I lördagens Prix Robert Auvray fångade säkert den för Sverige-besök aktuelle femåringen in Prix d’Amérique-trean Gu d’Héripré i slutstriden.

Romain-Christian Larue tränar spännande femåring Gelati Cut (e. Coktail Jet). Efter att ha varit tvåa bakom Aetos Kronos i Prix Bold Eagle under PdA-dagen och därefter vunnit Prix Ovide Moulinet, blev det nu ny seger i Prix Robert Auvray under Vincennes förstklassiga lördagstävlingar.

Plockade lätt ned PdA-trean

Gabriele Gelormini kunde ge Gelati Cut en perfekt resa bakom årets PdA-trea Gu d’Héripré som över upploppet kämpade ned ledande Green Grass. Loppets storfavorit hade dock inte krafter att stå emot slutspurten från Gelati Cut, som mycket enkelt grejade segergreppet. 1.13,2/2850 noterade vinnaren som därmed belönades med ett förstapris om 45 000 euro. Kretsen kring Gelati Cut har tidigare visat intresse för Paralympiatravet på Åby och lämnade här onekligen ett fint besked.


Moni Viking tapper som trea

Norske stålmannen Moni Viking stod för en stark prestation i Prix du Bois de Vincennes. Med sin tränare Pierre Vercruysse i jollen, fick Moni Viking vandra fram först utvändigt utan rygg, ordnade greppet in på upploppet men fick ge sig motvilligt där en trio möttes på linjen. Moni Viking fick dra det kortaste strået som trea, där det var vasst avslutande Ce Bello Romain (e. Jam Pridem) som tog segern för Anthony Barrier före jätteknallen Bilooka du Boscail. Sverige-aktuelle Diable du Vauvert spurtade som skjuten ur en kanon längst ut i banan som fyra – samtliga i kvartetten klockade till 1.12,6/2850. Förstapriset var 40 500 euro.


Fire Cracker satte allt på ett kort

Grymt imponerande insats av Grégory Thorel-tränade Fire Cracker (e. Quaro) i Prix Jean Cabrol. Sexåringen satte iväg i faslig fart, många längder före konkurrenterna men var långt ifrån någon hare i racet. Även om Elvis du Vallon kom med en blixtrande avslutning, var den hårddragande ledaren aldrig i närheten av förlust. 1.12,0/2700 var segertiden för den imponerande vinnaren. Bland svenskhästarna i loppet var det Calle Crown som lyckades bäst som fyra, Wild Love fick nöja sig med femtepriset medan Sobel Conway slutade i det slagna fältet.


Freeman krossade motståndet

Franck Leblancs tuffing Freeman de Houelle (e. Vigove) återvände till vinnarcirkeln efter en ren utklassning i Prix Louis Forcinal för montéeliten. Eric Raffin styrde tidigt fram sin häst till spets, höll ett högt uppskruvat tempo och avståndet krympte aldrig. Överlägsen vinst, värd 45 000 euro, på 1.12,2 över 2700 meter.

Här kan du se Gelati Cut vinna @Equidia:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Don Fanucci-dags

Don Fanucci-dags

Seger i Sprintermästaren och silver i Derbyt förra året. Don Fanucci Zet går mot en riktigt spännande säsong som femåring. Årsdebuten sker under påsken i Prins Carl Philips Jubileumspokal på Färjestad.

Don Fanucci Zet (e. Hard Livin) tog ett ordentligt kliv fram som en av kullens hetaste hästar under förra året. Efter segern på 1.09,6 i Sprintermästaren, slutade han som runner-up i Derbyt bakom den väldige Hail Mary. Den starten är också den senaste för Daniel Redéns kanon. När Färjestad bjuder in till traditionsenligt trav på långfredagen – är han tillbaka.

Årsdebut även för Milady Grace

Det är femåringssprintern Prins Carl Philips Jubileumspokal, med en kvarts miljon för vinnaren att hämta, som står på programmet. Bland motståndet hittas bland andra Click Bait som kommer från en seger.

Stall Redén har fler stjärnor i årsdebut på Färjestad. I Folke Hjalmarssons Minneslopp för femåriga ston är Milady Grace (e. Ready Cash) tillbaka. Hon slutade i fjol tvåa i Derbystoet för att senare vinna Breeders Crown. Hon möter på fredag bland andra Stosprintern Grande Diva Sisu som även hon gör årets första framträdande.

Prins Carl Philips Jubileumspokal, 1640 auto:

1 Jareth Boko – Andreas Lövdal
2 Karat Band – Åke Lindblom
3 Don Fanucci Zet – Örjan Kihlström
4 Union Forces – Björn Goop
5 Marvellous Tooma – Ulf Ohlsson
6 Click Bait – Per Lennartsson
7 Sahara Peyote – Henna Halme
8 Alpha Scarlet R.R. – Magnus A Djuse
9 Forecast – Jorma Kontio


Folke Hjalmarssons Minneslopp, 2140 auto:

1 Sashay My Way – Adrian Kolgjini
2 Queen of Trix – André Eklundh
3 Grande Diva Sisu – Per Nordström
4 Milady Grace – Örjan Kihlström
5 Mellby Harissa – Robert Bergh
6 Mahma Lane – Peter Untersteiner
7 Tonique – Åke Lindblom
8 Gina Mearas – Björn Goop

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Häftig besked från Racing Mange - toppfin årsdebut
Nästa nyhet
Häftig besked från Racing Mange – toppfin årsdebut

Häftig besked från Racing Mange – toppfin årsdebut

Förra året var Racing Mange finalist i Elitloppet. Ska man döma efter årsdebuten är Joakim Lövgrens topp högaktuell även i år. Åttaåringen gav ett häftigt besked direkt.

Det var fem månader sedan Racing Mange (e. Orlando Vici) senast beträdde tävlingsbanan men när han årsdebuterade i ett klassigt snabblopp på Åbytravet under torsdagskvällen, kom ett omedelbart besked om att ytterligare en fin säsong väntar för den femfaldige miljonären.

Fick det svar som Lövgren anade

Loppet inleddes med en ordentlig öppning. Norske hedersmannen Lionel pressade rejält utvändigt om Sahara Peyote för att komma ned till spets efter 07,8 första 500. När tempot sedan bedarrade var det Racing Mange som smög fram utvändigt. Det upplägget tycktes fjolårets Elitlopps-häst inte ha några problem med; ”Mange” manglade ledaren i sista sväng, kopplade ett enkelt grepp och stack bara ifrån i mycket spänstig stil.

– Jag kände att jag fick det svar som jag anade. Han har tränats lite annorlunda inför årets säsong, lite tuffare än vanligt. Jag ville få ett kvitto på att det slagit väl ut också, det är skillnad på träning och lopp. Det känns bra så här långt, sa Joakim Lövgren till Kanal 75.

Racing Mange ordnade segern på 1.12,6a/2140 efter att loppets sista 500 avverkats i 1.10-tempo. Den här segern var värd 40 000 kronor. Lionel höll till andrapriset, medan Ferrari Sisu slutade trea.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fin sport i Paris - men Davidson du Pont får nytt lopp
Nästa nyhet
Fin sport i Paris – men Davidson du Pont får nytt lopp

Fin sport i Paris – men Davidson du Pont får nytt lopp

Vincennes avverkar en fin tävlingsdag den här lördagen där Moni Viking bland annat möter ett par Prix d’Amérique-hästar i Prix du Bois de Vincennes. Däremot är inte Davidson du Pont med i loppet – han väljer en annan matchning.

Jean-Michel Bazires kanon Davidson du Pont, de senaste två årens Prix d’Amérique-tvåa, var tänkt att gå ut i lördagens Prix du Bois de Vincennes men finns inte med i den nu definitiva startlistan. Bazire väljer i stället att matcha hästen i Angers den 7 april.

Moni Viking med i matchen

Bazire har ändå tre hästar med i Prix du Bois de Vincennes, kör själv Colonel men har också förra årets Oslo Grand Prix-etta Blé du Gers i loppet. Dessa ställs mot bland andra norske världsrekordhållaren Moni Viking, den för Norden aktuelle Prix de Paris-tvåan Diable de Vauvert och Chica de Joudes. Björn Goop finns med i loppet som kusk bakom Tomas Malmqvist-tränade Express Jet.

Tävlingsdagen håller även i övrigt mycket god klass och särskilt intressant är femåringarnas kamp i Prix Robert Auvray. Årets Prix d’Amérique-trea Gu d’Héripré ställs mot bland andra kullstjärnor som Green Grass och Gelati Cut.

Prix du Bois de Vincennes, 2850 volt:

1 Cicero Noa – Yoann Lebourgeois
2 Violetto Jet – Franck Nivard
3 Jerry Mom – Franck Ouvrie
4 Fakir du Lorault – Francois Lecanu
5 Express Jet – Björn Goop
6 Détroit Castelets – David Thomain
7 Colonel – Jean-Michel Bazire
8 Dreambreaker – Nicolas Bazire
9 Ce Bello Romain – Anthony Barrier
10 Diable de Vauvert – Gabriele Gelormini
11 Eridan – Mathieu Mottier
12 Bilooka du Boscail – Matthieu Abrivard
13 Moni Viking – Pierre Vercruysse
14 Chica de Joudes – Alain Laurent
2875 meter
15 Blé du Gers – Romain Congard


Prix Robert Auvray, 2850 volt:

1 Guerrier Royal – Guillermo Roig-Balaguer
2 Goût Baroque – Eric Raffin
3 Grand Art – Alexandre Abrivard
4 Ganay de Banville – Jean-Michel Bazire
5 Gainsborough – Romain Derieux
6 Gala Téjy – Christophe Chalon
7 Golden Bridge – David Thomain
8 Gelati Cut – Gabriele Gelormini
9 Green Grass – Mathieu Mottier
10 Gu d’Héripré – Franck Nivard

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Pengar till alla i Elitloppet
Nästa nyhet
Pengar till alla i Elitloppet

Pengar till alla i Elitloppet

Solvalla höjer prispengarna i Elitloppet men förstapriset är oförändrat. I stället garanteras alla hästar som kommer till start i loppet en prischeck.

Till helgen är det två månader till Elitloppet. Nu presenterar Solvalla en nyhet kring sitt flaggskepp. Ytterligare 100 000 kronor adderas till prispotten i vartdera försöket av Elitloppet. Pengarna tillfaller dock inte vinnarna, utan för att garantera att alla deltagande hästar får en prischeck. Även om hästen blir diskad eller inte fullföljer loppet, utgår 25 000 kronor i prispengar.

Förutsättningarna ska vara samma

– Vi har tidigare haft omkostnader kring varje Elitloppshäst, nu flyttar vi de pengarna till loppet i stället. Vi vill genom det här att förutsättningarna ska vara samma för alla hästar i Elitloppet, säger Anders Malmrot, Solvallas sportchef, på banans hemsida.

Prissumman i Elitloppets final är oförändrad. Totalt består potten av sex miljoner kronor, varav tre miljoner tillfaller loppets vinnare. Elitloppet avgörs i år den 30 maj.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Elitstoet mamma igen - Readly Express har fått en bror

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson