Just nu:
19.12 Handsome Brad slog till
18.27 Enino du Pommereux fick Cleangame på fall
09.19 Redéns ord om Propulsion
19.59 🎙️Spelpodden Trav: ”Hazard och Hosianna i höjden – tysktvåorna rena fröjden”
14.06 Östersund 6 juni: Viktigt meddelande – dags att lira!
14.05 Östersund 5 juni: Barfotadansande Merkulov flyger fram
11.12 Elitloppshästar till Boden
11.11 Lunch-draget Årjäng: Han är obesegrad med kallblod
08.06 Åby: Bombus Jets vassa spurt fällde favoriten
13.57 ST har godkänt Propulsion tre gånger för tävling och avel

Racing Mange tog chansen

Joakim Lövgren har en häst i Elitloppet igen. Racing Mange tog chansen i Vägen till Elitloppet i Gävle. Efter en blixtrande snabb start höll det hela vägen på 1.09,7 – årets snabbaste segertid på svensk mark.

Joakim Lövgren vann Elitloppet för nio år sedan med Brioni, det är också tränarens senaste bidrag i loppet. Men nästa söndag är det dags igen. Racing Mange såg sin chans – och tog den när den tolfte biljetten skulle delas ut i Vägen till Elitloppet på Gävletravet under lördagen. Sjuåringen som i fjol vann Kymi Grand Prix är nu klar för sin karriärs största uppgift.

– När det var femtio meter kvar drog jag norsken, smackade och tänkte att nu går vi för det. Han kändes så fin i värmningen i dag att jag ville hellre förlora från ledningen än att sitta fast. Hästen tömmer sig alltid, han är stenhård, han fick hjälpa mig i dag. Han tog chansen när han fick den och det kändes jätteskönt, sa Joakim Lövgren i ATG Live.

”Nu går vi för det”
Joakim Lövgren i ATG Live

Att mycket skulle avgöras i starten förstod man på förhand. Racing Mange blev vinnaren från början och tog sig efter en snabb öppning, 08,1 första 500, till ledningen genom den första kurvan. Efter att ha fått hämta andan en kort bit satte ledaren allt på ett kort inför den sista kurvan. Racing Mange stack undan vilket lämnade fritt spelrum för Conrads Rödluva från vinnarhålet. Samtidigt forcerades av Björn Goop franska hoppet Billie de Montfort snabbt via tredjespår.

”Rödluvan” närmade sig till slut

De båda stona närmade sig steg för steg över upploppet, men Racing Mange vägrade att ge slaget förlorat den här lördagen – och höll undan med knapp marginal för att passera mållinjen på den fina vinnartiden 1.09,7a över den engelska milen. Segern var värd 300 000 kronor.

Conrads Rödluva visade att hon duger gott i den allra högsta klassen, här i sin debut i Gulddivisionen som knappt slagen tvåa på samma tid som vinnaren. Billie de Montfort fick återigen nöja sig med ett tredjepris men svarade för en riktigt vass avslutning och lär nog ligga högt upp på listan bland de hästar som ska få de sista Elitlopps-platserna under söndagen. Fyra i mål, utan att få någon lucka på upploppet, slutade Minnestads El Paso.


Fjärde raka för Vikens High Yield

Robert Bergh överlät styrningen av Vikens High Yield åt Per Lennartsson, men resultatet blev det samma. Sexåringen tycks oslagbar i Bronsdivisionen och tog här sin fjärde raka seger. Det hela gick tämligen odramatiskt till väga; Vikens High Yield avancerades direkt fram via tredjespår och tog över spets efter 600 meter. En temposkärpning genom sista svängen avgjorde definitivt loppet. Mycket enkel seger på 1.13,1/2140 med krafter sparade till nästa veckas final.


Argbiggan avgjorde tidigt

Diamantstoets försök, också ungdomslopp, såg på förhand ut som en öppen affär men Mats E Djuse såg till att avgöra loppet tidigt bakom Rickard Svanstedt-tränade Argbiggan. Det femåriga stoet fick en smakstart från springspår från tillägg och kunde glida fram för att överta ledningen redan ut ur den första kurvan. I och med den manövern var loppet i praktiken avklarat. Argbiggan lättade undan i fin stil för seger på 1.15,4/2660 meter.


Gott Klirr för Mats Djuse

Mats E Djuses segerform fortsatte i Gunnar Wallbergs Minne. Sulkytalangen vinner ofta med Jan-Olov Perssons kallblod och nu var det dags igen. Gott Klirr placerades i tredje par utvändigt och sändes till attack med lite mer än 600 meter kvar. Länge ledande S.T.C.C. Faksen ville inte gärna ge sig, men den sista biten var Gott Klirr den starkaste. Säkert vunnet på banrekordet 1.23,7/2160. För favoriten Spang Viktor slutade det i galopp.


Mersmakande Merritt

Bergsåkers Daniel Wäjersten har en fin sort i sexårige Merritt som fortsätter sin fina säsong; i Klass 1-försöket kom hästens femte seger i den åttonde startern för året. Merritt kunde inte vara med från början, men det skulle ändå lösa sig perfekt då loppet avverkades i hög fart. Wäjersten lämnade fjärde utvändigt och gav full marschorder genom sista sväng. Anförande Ferrie de Fael höll förvisso bra, men var en lättknäckt nöt över upploppet. Fina 1.12,0a/2140 var segertiden för Merritt.


Wäjersten med jätteskräll

Daniel Wäjersten ville förresten inte vara sämre än Djuse. Också han noterades för en dubbelseger och till sin hjälp hade han jätteknallen Heading Reference, som tränas av Håkan Skoglund. I en upplaga av Silverdivisionen som avverkades i högt uppskruvat tempo fick vinnaren en perfekt resa i andra ytter. Viking Brodde gjorde här årsdebut och stod för en tapper insats från dödens, tog över 600 kvar, men fick motvilligt ge sig i det sista steget för Heading Reference. Segertiden starka 1.12,5a/2640.


Expensive övertygade stort

Favoritseger i Klass 2-försöket. Fredrik Linder-tränade Expensive visade sin stora kapacitet då han för Örjan Kihlström plockade andra raka viktorian. Och det på synnerligen rejält vis; Expensive tog sig fram i dödens med varvet kvar av loppet (08,1 första 500), kopplade greppet vid ingången av den sista kurvan och försvarade sig fint mot sylvasst avslutande Ready Doc. 1.11,7a/1640 visade kronometern.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 19:12, 06 juni

Handsome Brad slog till

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 18:27, 06 juni

Enino du Pommereux fick Cleangame på fall

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 09:19, 06 juni

Redéns ord om Propulsion

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 19:59, 05 juni

🎙️Spelpodden Trav: ”Hazard och Hosianna i höjden – tysktvåorna rena fröjden”

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 11:12, 05 juni

Elitloppshästar till Boden

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:06, 05 juni

Åby: Bombus Jets vassa spurt fällde favoriten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 12:40, 04 juni

Propulsions avkommor påverkas inte oavsett beslut

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Adielsson kör Ecurie D.

Adielsson kör Ecurie D.

Fyraåringsfantomen Ecurie D. tar sikte mot Fyraåringseliten under Elitlopps-helgen men då Björn Goop är upptagen – blir det Erik Adielsson som ska sköta tömmarna.

Ecurie D. är en av Europas hetaste hästar för dagen. Fyraåringen som finns i träning hos Frode Hamre vann senast Ina Scots Ära på Mantorp och är fortsatt obesegrad i nio starter. Hästen har till och med figurerat i spekulationerna kring en plats i Elitloppet.

Adielsson får äran

Ecurie D. kommer också att dyka upp under nästa helg på Solvalla, men då i Fyraåringseliten. Det skriver Trav og Galopp-Nytt om. Hästen kommer dock att få stifta bekantskap med en ny kusk, sedan ordinarie körsven Björn Goop är upptagen. Till den norska tidningen säger tränaren att det i stället blir Erik Adielsson som tar plats i sulkyn.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Havana d'Aurcy fortsatte segerraden
Nästa nyhet
Havana d’Aurcy fortsatte segerraden

Havana d’Aurcy fortsatte segerraden

Frankrikes bästa treåriga sto heter Havana d’Aurcy. Efter ett uppehåll på tre månader fortsatte Jean-Michel Bazire-talangen sin segerrad i fredagens Prix Ozo som fick avgöras i Mauquenchy.

Egentligen skulle tävlingarna avgjorts på Vincennes men på grund av de rådande restriktionerna fick tävlingarna flyttas till Mauquenchy. Det var dock inget faktum som störde Havana d’Aurcy (e. Royal Dream) från att ta sin femte raka seger. Grupp 2-loppet Prix Ozo blev en munsbit för Jean-Michel Bazire-stoet.

Havana d’Aurcy, som nu gjorde första starten sedan segern i Critérium des Jeunes i februari, hade Alexandre Abrivard i sulkyn. Ekipaget bytte tredje utvändigt mot dödens med drygt 600 meter kvar av loppet och avgjorde därifrån mycket enkelt i slutstriden, före ledande Havanaise. Segertiden stannade vid 1.17,5/2850 meter. Förstapriset var värt 38 250 euro.

Dorgos de Guez hann fram

Grupp 3-loppet Prix du Crépuscule för den äldre eliten fick också se en Jean-Michel Bazire-travare ta hem vinsten. Alexandre Abrivard skötte även tömmarna bakom Dorgos de Guez som mitt i sista sväng gick till snabb attack, tog ett par galoppsteg in på upploppet, men kunde ändå ta sig samman för att i sista stegen plocka ned Prix d’Amérique-fyran Chica des Joudes. Båda klockades till 1.11,8a/2150. Trea, en tiondel efter, slutade Détroit Castelets.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
🎙️Spelpodden Trav: "Topplördag - Gävohl!"
Nästa nyhet
🎙️Spelpodden Trav: ”Topplördag – Gävohl!”

🎙️Spelpodden Trav: ”Topplördag – Gävohl!”

Podcast med tips till lördagens travlopp från Gävletravet.

Lyssna på tipsen här: SPELPODDEN TRAV

Här spelar ni på loppen!

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Regeringens nya förslag
Nästa nyhet
Regeringens nya förslag

Regeringens nya förslag

Regeringen ville införa insättningsgränser på 5000 kronor per vecka. Förslaget stötte på mycket kritik, inte minst från travets värld. Nu backar regeringen – förslaget ska endast omfatta nätkasinon.

Det var i förra månaden som regeringen presenterade ett förslag för att begränsa problemspelande, framför allt under corona-pandemin som man menar ökar risken för problemspelare. Förslaget då innebar en insättningsgräns på 5000 kronor per vecka. Sedan förslaget stött på kritik från flera håll inom spelbranschen, ändrar regeringen nu sitt förslag. I stället ska insättningsgränsen endast tillämpas för så kallade nätkasinon.

Gränser endast för nätkasinon

– Vi avgränsar det till den form av spel som enligt forskningen har störst risk för problemspelande, nämligen nätkasino. Målet är att skydda konsumenter, säger socialförsäkringsminster Ardalan Shekarabi (s) till Dagens Nyheter.

De övriga delarna av det tidigare förslaget står fast, vilka innebär det ska vara obligatoriskt att ange gränser för speltid samt att bonusar får uppgå till maximalt 100 kronor. Det nya förslaget kommer nu att gå ut på remiss och till den 5 juni. Avsikten är att förslaget ska gälla från och med den 2 juli och till årsskiftet.

Läs även: Insättningsgräns föreslås

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny finsk representant i Elitkampen

Travtips

Östersund 6 juni: Viktigt meddelande – dags att lira!

Travtips
fredag 14.06, 05 juni
Det blev en trist speldag i onsdags, och lite typiskt sådana dagar så åkte Charlock Wiking dit trots att han såg ut att kontra till seger mitt på upploppet. Grymma kallblod visade Tjomsland upp och både Grudi Bambi och Grisle Odin G.L. var rätt bra för...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.05, 5 juni

Östersund 5 juni: Barfotadansande Merkulov flyger fram

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.11, 5 juni

Lunch-draget Årjäng: Han är obesegrad med kallblod

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 13.56, 4 juni

Åby 4 juni: Pantani – den tar vi

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.09, 4 juni

Lunch-draget Rättvik: En liten frisk 25-oddsare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.48, 3 juni

Bollnäs 3 juni: Gloria dansar runt dem utan skor!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 13:57, 04 juni 2020

ST har godkänt Propulsion tre gånger för tävling och avel

STRÄNGNÄS: Knappt hade vattenpärlorna torkat efter duschen i söndags på Propulsion när bomben slog ner. – Propulsion är nervsnittad! ”Alla” blev minst sagt tagna på sängen när norsk travmedia (Trav og Galopp-nytt) släppte nyheten om Propulsions nervs...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson