Just nu:
11.01 Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident
10.06 Racing Mange gästar Tingsryd
09.27 Dubbel glädje för Svanstedt
08.39 Robert Bergh missar Derby-kval
08.16 Galopp i genrepet
15.34 Solvalla 10 augusti: Bra start efter semestern – Redén och Bergh ikväll
11.08 Dags för korta E3-finaler
11.06 Lunch-draget Hagmyren: Spets på Myren är hårdvaluta – Jimmy fixar pengarna
09.56 Cleangame siktar mot ny seger
09.28 Elitloppshästar i möte på Romme

Propulsion ohotad topp i Trotting Masters

Bara fem lopp återstår av den här säsongens Trotting Masters före finalen körs på Vincennes i september. Klart redan nu kan vi nog säga är, att Propulsion kommer att toppa rankningen.

Den åttonde säsongen av UET Trotting Masters lider mot sitt slut. Fem lopp återstår, däribland Åby Stora Pris och Sundsvall Open Trot, innan rankningen kan räknas samman.

Vilka hästar som finns på startlinjen när finalen körs på Vincennes den 7 september återstår förstås att se, men det går att konstatera att Propulsion oavsett kommer att toppa rankingen. Han ligger ohotad som etta med 3100 poäng.

Propulsion följs närmast av Readly Express som ju avslutat sin tävlingskarriär samt den så tragiskt bortgångna Aubrion du Gers. Ned till fyran i listan, Elitlopps-vinnaren Dijon, skiljer det 1500 poäng.

Många svensktränade hästar kommer i vilket fall att ges chansen till en start i den penningstinna finalen. Makethemark och Milligan’s School, som går ut i Åby Stora Pris på lördag, finns båda bland tio i topp. Såväl Handsome Brad som Sorbet ser också ut att ha en plats i det närmaste garanterad.

Bland de hästar som man i dagsläget uttryckt att man tar sikte mot Trotting Masters-finalen med finns Bold Eagle, färsk vinnare av Grand Prix de Wallonie, som tronar som åtta samt italienske Vitruvio som delar femteplaceringen.

Finalen av UET Trotting Masters körs, liksom 2013 och 2017, på Vincennes. Distansen är i år 2700 meter över den stora banan. Den samlade prissumman uppgår till 380 000 euro. Plats i loppet finns för sexton hästar.

Trotting Masters rankning, per den 7 augusti:

1 Propulsion, 3100 poäng
2 Readly Express, 2650
3 Aubrion du Gers, 2250
4 Dijon, 1600
5 Makethemark, 1500
Bélina Josselyn, 1500
Vitruvio, 1500
8 Bold Eagle, 1400
Looking Superb, 1400
10 Milligan’s School, 1350
11 Bel Avis, 1250
12 Handsome Brad, 1150
13 Uza Josselyn, 1100
14 Bahia Quesnot, 1000
15 Next Direction, 900
16 Billie de Montfort, 850
17 Sorbet, 700
Valokaja Hindö, 700
19 Disco Volante, 650
Racing Mange, 650
21 Pastore Bob, 600
22 Deimos Racing, 550
Arazi Boko, 550
Cyber Lane, 550
25 Timone Ek, 500
Ringostarr Treb, 500


Säsongens återstående lopp i Trotting Masters:

10 augusti: Åby Stora Pris, Åby
13 augusti: Prix Jean-Luc Lagardère, Enghien
14 augusti: Sto-EM, Solvalla
24 augusti: Grand Prix du Departement, Cagnes-sur-Mer
24 augusti: Sundsvall Open Trot, Bergsåker

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
tisdag 10:06, 11 augusti

Racing Mange gästar Tingsryd

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:27, 11 augusti

Dubbel glädje för Svanstedt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:39, 11 augusti

Robert Bergh missar Derby-kval

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:16, 11 augusti

Galopp i genrepet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:08, 10 augusti

Dags för korta E3-finaler

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:56, 10 augusti

Cleangame siktar mot ny seger

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:28, 10 augusti

Elitloppshästar i möte på Romme

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Vitruvio mot Trotting Masters

Vitruvio mot Trotting Masters

Ingen start i Åby Stora Pris och heller ingen start i Jubileumspokalen. Den italienske stjärnan Vitruvio tar i stället sikte mot Trotting Masters-finalen i Paris.

Efter segrar i Oslo Grand Prix och Ulf Thoresen Grand International är femårige italienaren Vitruvio en av Europas hetaste travare. Men det blir ingen start på svensk mark framöver för hästen som tränas av Alessandro Gocciadoro.

Från början hoppades man på en plats i Åby Stora Pris, men någon inbjudan ville Åbytravet inte ge. Då öppnade sig en möjlighet för att anmäla till Jubileumspokalen – men inte heller där kommer Vitruvio starta. Enligt uppgifter till Sulkysport är det Frankrike som gäller.

Vitruvio siktas nu mot en start i finalen av Trotting Masters. Loppet, som i år avgörs på Vincennes, körs den 7 september. Förstapriset är 180 000 euro.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Campo Bahias monsterjobb på Jägersro
Nästa nyhet
Campo Bahias monsterjobb på Jägersro

Campo Bahias monsterjobb på Jägersro

Sedan segern i Kungapokalen har det bara funnits ett lopp i sikte för Campo Bahia. På tisdagen slipade Conrad Lugauer formen inför Derby-kvalen i ett vasst jobb inne på Jägersro.

Uttagningarna till Svenskt Travderby ligger två veckor framåt i tiden och en av de stora favoriterna är Conrad Lugauers ultratalang Campo Bahia. Muscle Hill-sonen har inte setts till på tävlingsbanan sedan segern i Kungapokalen i maj, all fokus har varit på Derbyt. Under tisdagen slipade tränaren sin fyraåriga stjärna på Jägersro.

Intrycket var minst sagt lysande. Campo Bahia travade 2000 meter efter 1.13,2. Och då fick han ändå ta en vid sista kurva för att runda traktorn…

– Mer eller mindre samma upplägg som inför Kungapokalen. I dag fick han ett jobb och han rörde sig hur fint som helst. Vi hade en av Europas bästa treåringar och nu känner jag mig jättetrygg inför Derby-kvalen, säger Conrad Lugauer till Jägersros hemsida.

Campo Bahia, som var tvåa i Kriteriet i fjol, har hittills gjort nio starter, vunnit sex av dem och tjänat 3,7 miljoner kronor.

Uttagningarna till Derbyt körs på Jägersro den 21 augusti och finalen den 1 september.

Här kan du se Campo Bahias jobb via Jägersros Facebook-sida.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vainqueur R.P. glänste i Victory Tillys lopp
Nästa nyhet
Vainqueur R.P. glänste i Victory Tillys lopp

Vainqueur R.P. glänste i Victory Tillys lopp

I den fjärde starten för Björn Goop glänste femårige Vainqueur R.P. när han från ledningen enkelt vann Victory Tillys lopp på Solvalla. Nu är hästen klar för Jubileumspokalen – om man vill.

Victory Tillys lopp för femåringarna, som förutom ett förstapris på 100 000 kronor hade en friplåt till Jubileumspokalen om åtta dagar lagd till potten, var tisdagskvällens clou på Solvalla.

Norskfödde men i Frankrike ägde kulltoppen Vainqueur R.P. visade sitt stora register när han i den fjärde starten för Björn Goop plockade första segern. Den kom från ledningen. Infinitif-sonen var snabb iväg och frontade enkelt för att efter en bit få Snowstorm Hanover utvändigt om sig. Fast något hot utgjorde varken ”Tarzans” jänkare eller någon annan.

Vainqueur R.P. lämnade fältet efter ett ryck ur sista sväng och vann komfortabelt före en fint spurtande Vienvia Font. Klockorna mätte vinnartiden till 1.11,6a full distans.

– Vi får se om vi ska starta där eller inte, vi har någon dag på oss att fundera. Han var väldigt bra i dag, vann med tussarna kvar, men det viktigaste är att han är bra lite senare på året, sa Björn Goop i Vinnare V64.


Stefan Melander-tränade Evaluate återvände som vinnare i en avdelning av Solvallaserien för de fyraåriga travarna. Tränaren körde själv Evaluate som efter en snabb öppning bidade sin tid som tredje häst i andraspår och satte in attacken 600 kvar. Amerikanen avgjorde enkelt före Staro Moschino som avslutade vasst och ledande Maze Runner. 1.10,7a/1640 var vinnartiden.


Vivacious Allie vann väldigt lätt i Solvallaserien för fyraåriga ston. Örjan Kihlström kom till ledningen in i första sväng, fick sänka till strax under 1.15 första varvet – och sedan var loppet i praktiken redan i hamn. Vivacious Allie, som här tog tredje segern i femte starten för Daniel Redén, vann på 1.13,6a/2140.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kallblodskriteriet - så avgörs finalerna
Nästa nyhet
Kallblodskriteriet – så avgörs finalerna

Kallblodskriteriet – så avgörs finalerna

På söndag är det tid för kallblodens ungtuppar att visa sig på styva linan. Kallblods-kriteriet avgörs på Dannero. Får vi se Öystein Tjomsland göra segergest igen?

Startlistorna till söndagens Kallblodskriterium och Kriteriestoet är nu klara. Jan-Olov Persson är, precis som i fjol, dominant när landets största treåringslopp ska köras på Dannero. Tränaren har tagit hem segern de två senaste åren (fem segrar totalt) och har, precis som förra året, sex hästar till final. Själv sitter Jan-Olov Persson bakom Rappjerv.

Mycket talar emellertid för att det kan bli Öystein Tjomsland. Norrmannen som nyligen vann Derbyt med Nordsjö Odin kommer med en finalist, men det är andra sidan inte vilken som helst. Grisle Odin G.L. var förkrossande överlägsen i sin uttagning och lär få ett stort favorittryck på sig – trots att man valde spår åtta bakom bilen…

Vinnaren i Kriteriet får 600 000 kronor medan vinnaren i Kriteriestoet erhåller 350 000.

Här är startlistorna:

Svenskt Kallblodskriterium, 2140 auto:

1 Byske Philip – Rikard N Skoglund (Jan-Olov Persson)
2 Bäcklös Uriel – Wiktor Kylin-Blom (Nicklas Blom)
3 Kalmar – Mikael M Andersson (Stefan S Persson)
4 Eldborken – Magnus A Djuse (Jan-Olov Persson)
5 Fräcke Prins – Jorma Kontio (Jan-Olov Persson)
6 Rappjerv – Jan-Olov Persson
7 Guli Atom – Mats E Djuse (Jan-Olov Persson)
8 Grisle Odin G.L – Öystein Tjomsland
9 Klack Tore – Oskar J Andersson (Joakim Reiser)
10 Järvsö Tord – Örjan Kihlstöm (Jan-Olov Persson)
11 Gorm – Per Linderoth (Svante Båth)
12 Axel Sigfrid – Ulf Ohlsson (Svante Båth)


Kriteriestoet, 2140 auto:

1 Alfa Lina – Lars-Erik Karlsson
2 Nordli Alma – Jomar Blekkan
3 Vinnas Titania – Rikard N Skoglund (Eric Martinsson)
4 Norheim Borka – Ulf Ohlsson (Öystein Tjomsland)
5 Guli Anna – Stefan Johansson
6 G.G. Qubba – Wiktor Kylin-Blom (Oskar Kylin-Blom)
7 Holter Oda – Ove A Lindqvist
8 Järvsö Johanna – Jan-Olov Persson
9 Brenne Berna – Öystein Tjomsland
10 Nordsjö Vinni – Örjan Kihlström (Öystein Tjomsland)
11 Theofaksa – Ulf Eriksson (Karen E. Kvåle)
12 Solstjärna A.C. – Per Linderoth (Britt-Marie Häggkvist)

Läs även: Tjomslands talang överlägsen i Kriterie-kval

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
⏱️Twitter-svepet

Travtips

Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident

Travtips
tisdag 11.01, 11 augusti
Tisdag Eskilstuna Lopp: 3 Klockrent lunchdrag igår och det är bara att skjuta vidare med ny ammunition. 4 Titania I.S. är en fin modell som nu dessutom kommit i storform. Nära segern för fyra starter sedan och sparat i mål därefter. Efter dessa två starter...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 10 augusti

Solvalla 10 augusti: Bra start efter semestern – Redén och Bergh ikväll

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.06, 10 augusti

Lunch-draget Hagmyren: Spets på Myren är hårdvaluta – Jimmy fixar pengarna

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.35, 7 augusti

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.34, 7 augusti

Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 15.05, 6 augusti

Åby 6 augusti: Spets och slut receptet för Bodybuilder

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson