Prix d’Ete på Vincennes hade lockat ett litet men naggande gott startfält och vinnaren vann helt överlägset.

Aubrion Du Gers och Jean Michel Bazire spelades till storfavoriter i det 2700 meter långa loppet och man kan inte säga att det var en rak väg till vinnarcirkeln. För trots att loppet bara bestod av sju hästar testade nog Bazire varenda position på banan.

Ekipaget inledde i andra ytter, men svarade anfall tidigt och hamnade i tredjespår en bit. Ledningen övertogs efter drygt 800 meter men då kom Traders och ställde en fråga och vips satt man istället i rygg ledaren.

Men Bazire lämnade inget åt slumpen utan klev rakt ut i dödens. I slutsvängen bröt dock Traders ut och fram i spets från vinnarhålet kom istället Charly Du Noyer.

Det gjorde också att Aubrion Du Gers tvingades runda en trött Traders i tredjespår men det gick fort och in på upploppet hade man fått ett par längder till övriga Bakom jagade Bird Parker allra bäst, och Jean Philippe Monclin jagade på sin urstarka travare men man kom aldrig riktigt nära.

Aubrion Du Gers vann Prix d’Ete på 1.11,2/2700 meter och detta var sjunde raka segern. På segerchecken stod det 90 000 euro och snart har Memphis Du Rib-sonen sprungit in två miljoner euro.

Se loppet här

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Plunge Blue Chip lekte med motståndet

Plunge Blue Chip lekte med motståndet

Åke Svanstedt och Plunge Blue Chip bjöd på show i New York Sire Stakes på Saratoga under natten till lördag.

Förra veckan travade Plunge Blue Chip tangerade världsrekordet 1.10,3a/1609 meter på Yonkers och sedan tidigare är stoet världsrekordhållare på 1.08,2 på milebana.

Inatt på 800-meters banan Saratoga Downs var det dags för ytterligare ett topplopp. Svanstedt kunde köra sig till ledningen efter 400 meter på bekostnad av stallkamraten Natalie Hanover.

Ekipaget kunde sedan diktera villkoren framme i spets och på upploppet kunde övriga konkurrenter bara se röken av Muscle Mass-dottern.

Segermarginalen skrevs tillslut till sex-sju längder och tiden i mål blev 1.11,8a/1609 meter. Loppets sammanlagda prissumma var 89 950 dollar.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bold Eagles syster dyrast i Europa
Nästa nyhet
Bold Eagles syster dyrast i Europa

Bold Eagles syster dyrast i Europa

Försäljningsrekordet från i onsdags stod sig inte länge i Deauville. Under fredagens klubbades nämligen ett sto för en ny rekordsumma och stammen förpliktar.

400 000 euro är det nya rekordet och återigen var det Sas Langlais Bloodstock som luftade plånboken. Hunter Valley har Charly Du Noyer som pappa och mamman heter Reethi Raah Jet. Alltså en syster till självaste Bold Eagle. Sista dagens näst dyraste utrop blev Haut Brion (Bold Eagle – Crista Maris) som gick för 240 000 euro.

Bland de svenska inköpen märktes bland annat Horizon Du Gers (Bold Eagle – Soraya Dry) som gick till Robert Bergh för 32 000 euro. Jörgen Westholm köpte Holster (Bird Parker – Tamara De Gratens) för 22 000 euro medan Björn Goop spenderade 32 000 på Honey d’Am (Brilliantissime – Timba Madrik).

Totalt såldes 344 av 496 hästar under auktionens tre dagar. Snittpriset låg på 29 699 euro (24 590 för 2017) medan medianen nådde upp till 19 000 (16 000).

Se resultaten från auktionen här

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Twister Bi siktas mot USA
Nästa nyhet
Twister Bi siktas mot USA

Twister Bi siktas mot USA

Ringostarr Treb avstår alltså finalen av Trotting Masters och tar sats mot VM-loppet på Yonkers. Där kan han få möta en före detta stallkamrat.

Twister Bi hade ett galet fin fjolår med ca 10 miljoner i intjänade pengar vilket inkluderade storloppssegrar i bland annat Oslo Grand Prix och VM-loppet – Yonkers International Trot.

Men på denna sina nyåret fungerade det inte alls Varenne-sonen och mitt i somras flyttade ägarna sexåringen från Jerry Riordan till Timo Nurmos. Nu börjar det närma sig comebacken och att försvara titeln i Yonkers ligger i pipeline.

– Vi har blivit inbjudna till VM-loppet på Yonkers Raceway och är allting som det ska åker vi dit. Däremot vill jag ge Twister Bi ett lopp i kroppen innan jag bestämmer mig definitivt hur vi ska göra med USA-resan, säger Timo Nurmos i en intervju till Sulkysport.

VM-loppet körs på 800-metersbanan Yonkers 13/10 och vinnaren tar hem drygt 4 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Årjäng
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Årjäng

Fredag: V65-tips till Årjäng

Omgången: Gott om spikförslag och loppen är väl ojämna för att det ska kunna bli högre utdelning – det är min tro. Jag spikar omgångens största som har straffspark och sedan en andrahandare som jag tror kan vinna även om det skulle bli dödens – men jag tror på spets!

Spikarna: 5 Flex (V65-1) möter inget efter strykning och han tävlar bara mot sig själv. 7 Silver Wing (V65-5) tror jag vinner oavsett löpning och han är inte ens favorit.

V65-förslaget är på 1.800 kronor.
V65-1: 5 Flex (res 7-3)
V65-2: 2-12-5-10-7 (res 9-8)
V65-3: 4-6-2-8-1-9-11-5-3 (res 10-7)
V65-4: 10-2-1-4-8-11-3-5 (res 9-6)
V65-5: 7 Silver Wing (res 10-12)
V65-6: 7-4-11-3-5 (res 6-4)

1x5x9x8x1x5 = 1800 kr

LD-förslag
7 – 7 x 800
7 – 3 x 200

Totalt: 1000 kr

V65-1

Ranking: A: 5 B: 7-3-4 C: 2-1

Spetsanalys: Ingen svarar då Flex kommer dundrande efter en bit och han körs till ledningen efter kanske 500 meter.

Loppanalys: 5 Flex är jättefavorit i inledande kallblodsloppet och han har visat toppform. Var mycket tapper då han slog bra hästar från dödens i somras, och senast var han den enda som kunde haka på då de stora elefanterna Månprinsen A.M. och Odin Tabac bröade dansa. Han var inte långt efter dessa, och långt före de andra i SM. Det är lite galning över hästen och helt att lita på är han inte, men sedan Solör Stegg blivit struken är det inte mycket att slå och sköter han sig bara är det toppchans. Det blir Unionskampen på Färjestad sedan är det tänkt och med bara fem konkurrenter kan Paw ta start på säkerhet och sedan bara åka runt dem. Bara att spika.

 

V65-2

Ranking: A: 2 B: 12-5-10-7 C: 9-8-11-1-6-4

Spetsanalys: Tiger Man E.P. har varit riktigt snabb då man tryckt av honom, och det är den naturliga spetsfavoriten.

Loppanalys: Kul lopp med några bra norska hästar. Det kan vara så att 2 Tiger Man E.P. är klar trots att chan inte startat sedan maj. Han var mycket tapper vid spetssegern den 28/3 då han inte fick vara ifred men ändå kunde kliva undan. Mycket startsnabb är han och det bör vara spets och slut på Waalers häst. Dock har han alltså inte startat sedan maj och haft Salmonella. Gick barfota senast men nu blir det med bakskor och utan att ha koll på formen mer än vad öronen hör så vill jag inte spika honom till dryga 50% av insatserna.

Jag testar att gardera med osäkerhet kring formen. 12 Sugar Dream N.O. såg riktigt fin ut senast i kval till stoderbyt (där Hamre hade en spelad till 1,00! Och den vann även loppet) men Sugar Dream galopperade i första sväng, och sedan körde kusken upp i vagn på sista långsidan och det såg ut att vara massor att bra med då. Pass upp!

5 Justice Rhyme har aldrig segrat på tio starter, men senast var den bra tvåa bakom stark vinnare och det känns som första segern väntar runt hörnet.

10 Viking Ivi duger bra om han är på topp, men han hade halsinfektion senast och det låter lite lågt från tränaren. Gick med skor senast men nu blir barfota (som ibland tidigare) och han räknas trots allt då han äger bra avslutning med rätta ryggarna.

 

V65-3

Ranking: A: 4-6-2 B: 8-1-9-11-5-3 C: 10-7-12

Spetsanalys: Notation och Cooper Sisu gör upp om ledningen och det är två snabba hästar. Jag sätter knapp fördel för Cooper om denne trycks av för fullt, men tar inte gift på det… Jag tror inte Fixie är snabb nog från spår 1 efter vila.

Loppanalys: 4 Cooper Sisu borde ha bra chans att springa hem detta lopp från ledningen, och det är en startsnabb häst som spetsat med spår 1 och 3 tidigare. Hästen var helt under isen i aprilstarten även om man då mötte en topphäst i Global Unprotected. Efter uppehåll har det varit riktigt positivt och näst senast gick han vasst efter galopp och senast mycket bra bakom en för bra Kimbee Crown som hittat många nya växlar hos Nurmos. Nu finns det snabb häst på insidan och det är risk för svar, men från ledningen tror jag på vinst. Det finns även att man inte trycker av för fullt utan sparar speeden och 8% är på tok för lite!

Det är 2 Notation som är snabb och den har varit bra flera starter. Senast var kusken lite för ivrig i dödens, mosade ledaren redan på långsidan och fick många längder, men hästen stannade till i sin ensamhet och åkte dit. Snöpligt värre! Var klart bra vid spetsseger före det för Paw och lär ladda mot tät och nu har hästen dessutom ett lopp i kroppen.

Skulle dessa köra mot varandra kan segstarka 6 Enzo Am komma in i loppet, han kan mycket men agerar konstigt. Senast stannade han mitt i loppet och var sist ett tag, innan han började springa igen och gick bra som trea. Det var andra starten för Oltorp och i första hamnade han i maskin men gick bra i skymundan. Tar han i hela loppet är han bra för klassen, men första på kort för en seg häst är egentligen inte rätt, men jag har väntat på att det ska lossna och vill inte släppa honom.

Betrodd är 1 Fixie som är fartfylld, men ”Mogge” efter vila känns sådär från spår 1 och 14% är i överkant då.

 

V65-4

Ranking: A: 10-2-1 B: 4-8-11-3-5 C: 9-6-7-12

Spetsanalys: Magic Bråten är mycket snabb och har spetsat i 10-öppningar med spår 2 bakom bilen. Trots lång vila tror jag man siktar på att köra från ledningen. Flera snabba finns det annars, No Faith och Livi More Money är raska och utmanar.

Loppanalys: 2 Dolorosa Am har varit bra vid två raka segrar, faktiskt vunnit 3/4. Näst säkert undan från ledningen för Björn Goop och senast ännu bättre då han var klart starkast sista varvet i Åmål och med gott om krafter kvar stegade undan. Det var starkt intryck och även om det är bildebut och det alltid oroligt så bör det vara bra segerchans. Ändå lite bättre hästar med nu och Kristian sätter inte dit vinnare på löpande band så här kan skrälla.

Klart intressant känns 10 Reliable Joe som imponerade i första starten i Sverige senast. Åkte fram från spår 12 i dödens och bara mosade ledaren för att kliva undan till seger med 20 meter ner till klungan. Det var på krävande bana och han springer säkert 15-tid med lopp i kroppen och på snabbare bana.

1 Magic Bråten har spetsat i snabba öppningar med spår 2 två gånger och från innerspår blir det svårt att lugga honom på ledningen. Han har inte startat sedan december, nästan på dagen åtta månader sedan och givetvis kan det fattas en hel del även om tränaren brukar ha väl förberett.

4 Livi More Money släppte ledningen senast och kunde inte riktigt haka på till slut. Det var mot bättre hästar där kapabla Sugarcraft vann och nu ser det mer passande ut. Per Nilsson kör lite utan självförtroende i loppen, men hästen öppnar bra och spetsade för Calle senast.

 

V65-5

Ranking: A: 7 B: 1-2-8-3-4 C: 9-5-6-10

Spetsanalys: Tide Water har varit hygglig någon gång, men jag tror helt klart att Silver Wing körs till ledningen senast i första kurvan.

Loppanalys: 1 Visitor är en bra häst för klassen, som spurtade vasst vid segern då man hann ifatt undflyende Knock Nevis trots att denne hade stort försprång på upploppet. Senast fullföljde han åter starkt och var tvåa bakom Chianti på vassa 12,7 full väg. Efter det har han inte startat och det har gått två månader. Han blir troligen över från start och Richters hästar är ojämna och det är inget säkert kort att hålla i handen.

Jag tror mer på 7 Silver Wing som är en bra norsk fyraåring. Han var trea i Derbykvalet där borta senast och gick bra lopp via omväxlande dödens och andra ytter. Han var riktigt bra i ett V75-lopp på Åby i våras då han fick allt annat än snäll resa men fullföljde starkt för Björn Goop där Gina Schermer vann. Han har spetsat enkelt i 10-öppning i Norge (10/6 för Ulf Ohlsson) och bland ganska sega hästar på insidan borde han kunna köras till ledningen och då måste det vara toppchans. Dessutom barfota nu (som på Åby) mot skor senast. Borde ha bra chans även om det skulle bli dödens och jag spikar som ickefavorit!

 

V65-6

Ranking: A: 7-2-11 B: 3-5-6-4-1 C: 9-8-10

Spetsanalys: Gianluca Boko kan öppna bra, det kan Imperator också och så kommer Hez So Perfect farande.

Loppanalys: 7 Hez So Perfect är favorit och det är korrekt, han är bra. Han hamnade åt råttorna senast i uttagningen till K.G. Bertmarks minne, men avslutade bra bakom tätduon där La Diva Rossi vann – som var så grym vid seger i finalen. Han spurtade urstarkt vid skrällsegern ut i banan och fick chansen för sent näst senast. Han borde ha bra chans, men det kan bli vingel med snabba hästar innanför. Får han överta ledningen är det troligen slut.

2 Gianluca Boko var 4-oddsare dr favoriten skrällde som 47-oddsare, men gav sig då från ledningen. Nu är det debut för Aronsson och även om hon inte direkt visat toppform på stallet (dessutom var hon ju med som otäck bilolycka nyligen) så kan det vara intressant. Hästen är kapabel och inledde lovande hos Bergh och kan vara loppets ledare.

11 J.S.Apollo är en tuffing som precis som förra året hittat knallform denna tid. Han var grym i dödens senast och sättet han svarade smygkörde Track Angle på över upploppet imponerade på mig. Han bara tuggar på i dödens där han trivs nästan bäst (ledningen går också) iså han är stänkrädd.

Skrällen kan vara 3 Mårten Marje om han kan gå med i bra tempo. Såg positiv ut senast och gick bra så han har fin form och rätt läge. 5 Imperator kan mycket och är laddad för detta loppet. Öppnar snabbt och blir att räkna med.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ringostarr Treb avstår - men revanschmöte att vänta

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson