Travnet
ANNONS
(146086) Robert Bergh mål 3 (1)

Power inleder sin karriär som avelshingst. Foto: Martin Langels, ALN

Power till Broline

Skribent

Publicerad kl 10.18, 02 november 2020

av Daniel Olsson

I helgen väntar Breeders Crown sedan siktas han mot Vincennes. Men nästa säsong blir det full fokus på avelsarbetet för Power. Nu är det klart att fyraåringsstjärnan stallas upp på Stuteri Broline – och blir granne med pappa Googoo Gaagaa.

Segrar i Kriteriet som treåring och Grand Prix de l’UET i år. Power har med segrar i hälften av sina 26 starter och mer än 8,5 miljoner kronor på sitt konto, fått en flygande start på tävlingskarriären. Men till nästa år väntar nya utmaningar för Robert Berghs toppfyraåring.

Blir granne med Googoo Gaagaa

Power kommer efter avslutandet av året tävlingssäsong påbörja arbetet som avelshingst för att sedan laddas mot comeback först fram till hösten. Nu står det klart att det blir Stuteri Broline i Svenljunga som kommer att hysa hingsten. Därmed blir han också arbets-kamrat med sin synnerlige populäre far Googoo Gaagaa. Boken för Power stängs 1 juli.
  • Jag har aldrig tidigare varit med om att ha haft far och son samtidigt på stuteriet. Det är faktiskt en dröm att få honom till Broline. Hans far Googoo Gaagaa är en helt fantastisk häst i alla avseenden och Power ser ut att vara i samma dimension, säger Tommy Norén på Broline International i ett pressmeddelande.

    Startar i helgens Breeders Crown

    För Power är inte uppdragen på tävlingsbanan i år över på långa vägar. Nu på söndag väntar en start i finalen av Breeders Crown på Sundbyholm. Faller allt väl ut där kan det sedan också bli ett nytt besök i Paris och start i Critérium Continental som avgörs i mellandagarna.
  • Jag brukar alltid ge mina hästar ett rejält vinterbreak. Det är nästan så att jag är lite nöjd med att Power får en lite längre paus från tävling, det brukar klia i mina fingrar att sätta igång de här riktiga topphästarna, men nu har jag ett datum att jobba efter, då blir det enklare, säger Robert Bergh.

Priserna för Powers tjänster är satta till 3000 kronor vid bokning och 42 000 kronor vid levande föl.

Stuteri BrolineRobert BerghPower
ANNONS
Nästa artikel