Positivt kring Cleangame

Jean-Michel Bazires superstjärna Cleangame drog på sig en skada i höstas och resten av säsongen fick ställas in. Men nu lämnar tränaren positiva rapporter – och tror att segerstaplaren ska kunna vara tillbaka på banan till våren.

Cleangame (e. Ouragan de Celland), ofta omnämnd som världens bäste valack, stod med tre raka men efter segern i Prix d’Eté i början av september ådrog sig hästen en senskada i ett framben. Därmed fick säsongen avslutas i förtid.

Kan göra comeback i mars

För Paris-Turf berättar tränaren Jean-Michel Bazire nu positiva nyheter. Han menar att Cleangames ben ser bra ut och att han förväntar sig att den kommande ultraljudsunder-sökningen kommer att ge de besked som man hoppas. Cleangame ska sedan tillbringa vintern vid havet och tränarens förhoppning är att han ska kunna göra comeback någon gång i mars.

Cleangame har hittills i tävlingskarriären vunnit 36 av 56 starter och tjänat närmare 15 miljoner kronor. Jean-Michel Bazire har tidigare visat intresse för att tävla med hästen i de nordiska storloppen, inkluderat Elitloppet.

Läs även: Problem för Cleangame

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Avelshingsten som blev valack har fått lämna jordelivet

Avelshingsten som blev valack har fått lämna jordelivet

Västerbo Prestige hade en kort men framgångsrik karriär – både som tävlingshäst och avelshingst. Nu kommer beskedet att avelshingsten som blev valack är död.

Det är danska Travservice som berättar att Västerbo Prestige (e. Insert Gédé) är död. Hästens hälsa försämrades drastiskt de sista veckorna; han led av problem med en njure och möjligen kunde orsaken vara cancer. Av den anledningen lät man valacken avsluta sina dagar.

Avelshingsten som blev valack

Västerbo Prestige visade stor talang på tävlingsbanan, i regi Flemming Jensen, och segrade i 14 av 29 starter. Men karriären stoppades upp av skador, varför man i stället provade honom som avelshingst. Västerbo Prestige blev senare valack inför ett försök att få hästen tillbaka på tävlingsbanan.

Men på ett litet antal avkommor blev han ändå framgångsrik som förvärvare. Från kullen 2016 märks särskilt Tomas Malmqvist-tränade Empire, som travat in 2 miljoner. Tidigare har han även lämnat Aron the Baron, dansk Derby-tvåa, samt Eenymeenyminymoe som vann årets Stoderby och Awesome Annie som tidigare vunnit Stokriteriet. Västerbo Prestige blev 15 år.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter jätteskrällen - I Love Paris slutar på topp
Nästa nyhet
Efter jätteskrällen – I Love Paris slutar på topp

Efter jätteskrällen – I Love Paris slutar på topp

I lördag skrällde I Love Paris stort när hon segrade på Solvalla. Den segern blev också hennes sista start. Den fyrfaldiga miljonärskan från Norge slutar på topp.

I Love Paris (e. Steinlager) agerade jätterensare när hon tog ned stallkamraten Mellby Free och ställde till med en praktskräll i stoeliten på Solvalla i helgen. Det blev också ett vackert avslut på karriären för det framgångsrika stoet. Det är ägaren Morten Sem som på hästens Facebook-sida berättar att man, i samråd med tränaren Björn Goop, väljer att nu avsluta tävlandet för tioåringen.

Ska betäckas med Maharajah

I Love Paris summerar därmed sin karriär med 15 segrar på 110 starter och 4,3 miljoner kronor på kontot. Hennes största seger var den i Sto-EM 2017. Nu väntar en fortsättning för I Love Paris som avelssto – hon ska betäckas med Maharajah nästa år.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Striden om championaten
Nästa nyhet
Striden om championaten

Striden om championaten

Året går in på sin sista månad. Men arton svenska banor tävlar även i december. Både Jorma Kontio och Ulf Ohlsson ser ut att gå mot ett par nya titlar men Magnus A Djuse är inblandad i flera toppstrider. Så här ser championstriderna ut inför årets avslut.

Ulf Ohlsson är landets meste champion (113 hittills i karriären) och även fast han ännu bara har tagit ett championat ännu i år, det i Rättvik, är han förstås med i toppen av flera listor. Att det inte ska bli den åttonde raka i Bollnäs ska det mycket till; med två tävlingsdagar kvar leder han här med nio segrar till godo. Även på Mantorp finner vi Ulf Ohlsson i spets; fyra segrar upp på Carl Johan Jepson. Med lika många dagar kvar att tävla i Boden, ligger Ohlsson också här i en stabil ledning. Den är för närvarande med fem pinnar upp till Magnus A Djuse.

Hur många tar Djuse?

Men just nämnde Djuse kan fixa flera championat. Brorsan Mats E Djuse har redan tagit hem tre i år och Magnus kan lyckas med samma bedrift. I Skellefteå har han greppet med fyra segrar till godo på just Mats när två tävlingsdagar kvarstår. Greppet om händelserna just nu, har också Magnus A Djuse i Östersund men här är det jämnt. Rikard N Skoglund skuggar med tre segrar färre, Ulf Ohlsson med fyra. Ytterligare tre omgångar ska köras i Jämtland.

Saken är heller inte avgjord på Bergsåker. Ulf Ohlsson har vunnit championatet i Sundsvall de fem senaste åren men med fem tävlingsdagar kvar att köra leder han ”bara” med fyra segrar. Bakom följer, just det, Mats E Djuse och Magnus A Djuse.

Jämn strid på storbanor

Det för oss in på övriga storbanor. På Solvalla ser det mesta ut att vara sig likt. Förvisso ska det köras hela sju tävlingsomgångar till före nyår, men Örjan Kihlström har 14 segrar fler än Jorma Kontio. Betydligt jämnare är det på Åby och Jägersro. Peter Untersteiner är regerande mästare på Åbytravet och leder också i år, men Robert Bergh följer tätt bakom med två segrar färre, Johan Untersteiner har tre segrar färre. Åby har fem omgångar kvar.

Lika jämn är striden på Jägersro. Också här är Peter Untersteiner (som tog titeln 2018) i pole position då ytterligare fyra dagar är kvar att tävla. Men med 33 segrar är saken långtifrån över; Thomas Uhrberg har 31 segrar, Johan Untersteiner har 28 och Adrian Kolgjini 25. Däremot ser Untersteiner den äldre ut att sitta i orubbligt bo hemma i Halmstad – han leder med 17 före Johan.

Jorma kan börja fira

Jorma Kontio kan nog börja räkna in ytterligare championat, förutom det på Lindesberg som han redan bärgat. I Örebro är försprånget att bedöma som ointagligt, i Eskilstuna är ledningen stor och på Gävletravet, som har tre tävlingsdagar kvar, leder han med fyra.

Kalmartravet ser ut att få en ny champion. Stefan Persson har haft ett strålande i år i sulkyn och lär bli svår att betvinga från titeln, då bara två tävlingsdagar är kvar. Carl Johan Jepson har på Axevalla vunnit fyra år i rad och ser ut att kunna ta en femte raka även om det inte är avgjort, sex segrar till godo har han för närvarande. Faktum är också att chansen finns på Färjestad. Björn Goop har 17 raka i Karlstad – men då tre omgångar är kvar är Jepson bara tre segrar efter.

Inget avgjort på Romme

Ett par av landets tätaste championatstrider hittas i Umåker och på Romme. På Umeå-ovalen hittas även här regerande mästaren Magnus A Djuse i ledning med 17 segrar, Ove A Lindqvist är två segrar efter, Mats E Djuse och Ulf Ohlsson tassar strax bakom. På Romme är affären ännu öppen; sex tävlingstillfällen är kvar och Rikard N Skoglund leder för närvarande med tre segrar före Jorma Kontio och fyra före Emilia Leo.

Alla banchampions 2020:

Arvika: Björn Goop
Dannero: Jimmy H Andersson
Hagmyren: Mats E Djuse
Lindesberg: Jorma Kontio
Lycksele: Ove A Lindqvist
Oviken: Mats E Djuse
Rättvik: Ulf Ohlsson
Solänget: Mats E Djuse
Tingsryd: Jim Oscarsson
Vaggeryd: André Eklundh
Visby: Claes Sjöström
Åmål: Carl Johan Jepson
Årjäng: Björn Goop

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ramona Hill fortsätter tävla - öppnar dörren för Europa
Nästa nyhet
Ramona Hill fortsätter tävla – öppnar dörren för Europa

Ramona Hill fortsätter tävla – öppnar dörren för Europa

Tidigare i år slog Ramona Hill killarna i Hambletonian. Nu står det klart att hon kommer fortsätta tävla även nästa år. Och tränaren öppnar dörren för att starta i Europa.

Ramona Hill (e. Muscle Hill) gjorde sig ett namn redan som tvååring och i år som treåringar har hon visat sig bäst av alla i kullen i Nordamerika. Något som slogs fast definitivt sedan hon slagit hingstarna i Hambletonian.

Tävla i Europa – högst sannolikt

Totalt i karriären har Ramona Hill vunnit tolv av sina sjutton starter – men det är inte över med det. Det är i en intervju med norska Trav og Galopp-Nytt som tränaren Tony Alagna bekräftar att superstoet ska fortsätta att tävla även som fyraåring. Ramona Hill har mycket ogjort på banan menar tränaren och säger också att man är intresserade av att tävla med henne på europeisk mark.

– Vi har det i bakhuvudet. Inte minst eftersom Ramona Hill är så stark. Ägarna är också av den sorten att de gärna reser och möter hästar från andra länder. Så det ser jag som högst sannolikt, säger Tony Alagna till Trav og Galopp-Nytt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kihlström kör i det italienska storloppet

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson