Just nu:
10.40 Kallblod för hela slanten på Hagmyren
10.06 Trebol – nu uppe i 47 raka segrar
09.02 Gimpanzee lekte hem elfte raka segern
08.27 45 000 kronor i böter för Haapakangas
15.50 Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret
10.47 Semester – sedan Trotting Masters för Looking Superb
10.27 Storpublik lockades till Oviken
09.52 Nurmos och Heiskanen i Suur-Hollola
09.23 Hillary B.R. tog tolfte raka segern – på 1.09,9
08.44 VM-loppet för Aubrion du Gers och Bazire

”Piraten” från bakspår i första Olympiatravs-kvalet

Nu på lördag startar travets högsäsong på allvar. Gulddivisionens final är också den första uttagningen till Olympiatravet. Publikfavoriten On Track Piraten får en tuff uppgift från bakspår.

Readly Express, Propulsion och Dijon har alla en plats i Olympiatravet klara genom wild cards. På lördag delas en biljett till ut – till vinnaren av Gulddivisionens final på Solvalla. Förutom 400 000 kronor i förstapris är loppet även den första uttagningen till Åbys storlopp den 27 april.

On Track Piraten kommer till Solvalla med två raka i högsta klassen och körs av Rikard N Skoglund, en duo som ännu är obesegrade tillsammans. Uppgiften försvåras dock den här gången genom ett av de sämre startspåren. ”Piraten” är även sedan tidigare inbjuden till Seinäjoki-Race den 13 april.

Bland motståndet finner vi förstås Handsome Brad, som i fin stil vann sin årsdebut senast och Probo Op som spurtvann i Halmstad på snabba 1.10,7. Här finns också det finländska hoppet Elian Web samt förra årets Sundsvall Open Trot-succé Milligan’s School.

Double Exposure i stoeliten

…Också Stoeliten har samlat en diger startlista. Daniel Redén tar ut sto(r)stjärnan Double Exposure som gör första starten sedan januari och kommer med fyra raka. I en kamp om en kvarts miljon kronor ska hon tampas med bland andra Southwind Feji, Shadow Gar och stallkompisen In Toto Sund.

Här är startlistorna:

2140 auto

1 Handsome Brad – Carl Johan Jepson
2 Probo Op – Wilhelm Paal
3 Elian Web – Jorma Kontio
4 Västerboonthnews – Örjan Kihlström
5 Kadett C.D. – Robert Bergh
6 Milligan’s School – Ulf Eriksson
7 Nappa Scar – Per Lennartsson
8 Phantasm Soa – Johan Untersteiner
9 Rocky Winner – Oskar J Andersson
10 Elliot Coger – Fredrik Persson
11 On Track Piraten – Rikard N Skoglund
12 Speedy Foxy Vicane – Kim Eriksson

Stoeliten, 1640 auto

1 Flirting Girl – Kevin Oscarsson
2 In Toto Sund – Erik Adielsson
3 Amalia Cash – Jörgen Westholm
4 Unrestricted – Johan Untersteiner
5 Kash Brodda – Wilhelm Paal
6 Indoor Voices – Kenneth Haugstad
7 Shadow Gar – Christoffer Eriksson
8 Double Exposure – Örjan Kihlström
9 Southwind Feji – Mikael J Andersson
10 Ginny Weasley – Robert Bergh

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
tisdag 09:52, 25 juni

Nurmos och Heiskanen i Suur-Hollola

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:23, 25 juni

Hillary B.R. tog tolfte raka segern – på 1.09,9

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:44, 25 juni

VM-loppet för Aubrion du Gers och Bazire

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:21, 25 juni

Det skrällde i uttagningarna till Stosprintern

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 15:42, 24 juni

Jarlsberg nästa för Makethemark

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 15:17, 24 juni

Gocciadoros straff: 10 dagars avstängning

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:22, 24 juni

Nahar får sitt eget lopp på Bergsåker

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tips Halmstad: ”Global Raceway gör sin årsdebut”

Tips Halmstad: ”Global Raceway gör sin årsdebut”

Tips och analyser Halmstad

Halmstad är värd för kvällens drabbningar och som vanligt där får vi räkna med fint banunderlag.

Halmstad. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: En felfri 3 Bearbucket bör tidigt vara i spets. Utmanare är 6 Peppe Roc från bästa springspåret men Stefan lär vara distinkt med Bearbucket.

Loppanalysen: 9 Kapten Kidd är i favoritrollen trots tre galopper i följd. Hästen har varit ivrig bakom bilen och galopperat tidigt. Detta känns inte som någon jättesvår häst hävdar Peter och nu är det voltstart. Bakspår dessutom och Peter är helt inne på feflritt och därmed också bra chans. Kapten Kidd felfri över lång distans borde vara bäst här. Näst senast svarade han för en strong upphämtning efter sin galopp och han står billigt inne i loppet. En start över lång distans tidigare innebar seger.

3 Bearbucket från ledningen är väl främsta motbudet. Bearbucket är inte stabil men spets skulle underlätta och hästen har vunnit från spets tidigare. Bättre och snabbare banunderlag kan säkert hjälpa till och Bearbucket får inte nonchaleras.

4 Peppe Roc vann från tidig spets senast men det var inte mycket sparat. Svårt spår nu.

10 Alfas Kennedy och 6 Peppe Roc räknas också. 8 Majah Winner var klart positiv som tvåa senast.

Spelförslaget: Jag tror att 9 Kapten Kidd sköter sig och har mycket bra chans. Oddset stannar vid 1,75 och det får vara. Känns lite väl tunt. Jag står över spel.

 

Halmstad. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: 4 Spring Alone drar iväg rejält bakom bilen och läget är bra. Kan ev. tänkas släppa och 2 Call It Magic samt 8 Stephanie Divine kan öppna bra. Bästa läget på Call It Magic.

Loppanalysen: Ett öppet lopp där Untersteiners 2 Call It Magic är betrodd. Såg ut att vara på väg mot spets från spets senast men blev avslagen av 8 Stephanie Divine som smög med i rygg bakom. Call It Magic var inte driven sista biten och hade nog sina problem. Hon är ingen vass favorit även om läget är bra. 8 Stephanie Divine visar fin form och öppnar bra men läget är tufft.

Svårbedömd är 9 Hashtag River som varit borta länge. Har löpt i ledningen i sina starter och visat fint kunnande. Dock ofta i ansträngd aktion och frågan är hur statusen är nu efter uppehåll. Dessutom svårbedömd med ryggresa. Har fart för att vinna i alla fall.

Snabb är också 6 Fanny Hall som dock inte vara bra senast och har pustat. Kort distans passar fint.

3 Zefira Kronos har visat fin form och har bra läge för att få en passande resa. Var tvåa bakom Victoria Lane senast och den var riktigt bra. Bör greja en bra placering här.

Spelförslaget: Jag tänkte spela på att 3 Zefira Kronos grejar en plats. Bra form och läge talar för det. Platsoddset är 1,80 och jag finner inget större värde i spel. Står över.

 

Halmstad. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:  1 Bella Mont är snabb och brukar spetsa. Släpper spets ofta och 2 Run Ceasar Run är också snabb och kan nå tät tidigt.

Loppanalysen: 1 Bella Mont mot tät men Ecce kan välja rygg ledaren coh det kan bli 2 Run Cesar Run mot tät. Båda dessa räknas men Bella Mont brukar ha det lite kämpigt sista biten. Run Ceasar Run fick öppna tufft senast och orkade inte riktigt stå emot sista biten. Kan hålla undan från spets med något lugnare upplägget men motstånd saknas inte.

Betydligt bättre än vad den tråkiga programraden ger sken av är 7 Gento. Denne är mycket rejäl men har inte varit bra alls på slutet och har nu pustat. Lite spår långt ut och lite svårbeömd status men kunnandet är gott. Notera att en etta ryker all världens väg överst i programraden och vid dåligt resultat är startpoängen i princip borta. Hästen är nog bra förberedd och jag provar ett spel. Martijn de Haan berättar att hästen haft problem med bland annat sina muskler. De har haft problem med fodret och bytt foder till alla sina hästar. Gento är bra förbered med bland annat ett jobb på Jägersro efter 1.16/2000 meter nyligen. Hästen kändes då bra men han är rädd att Gento blir för pigg i loppet. Han vill ta det lugnt från start och inte köra alltför offensivt. Det blir barfota runt om och de Haan blir inte förvånad om hästen vinner direkt men det viktigaste är att han fungerar. Han tycker sig ha en kanon i grunden och jag förstår honom. Många om och men med andra ord men till hyggligt odds är det värt en slant.

En häst med bra kapacitet är 6 Global Raceway. Denne gör det bra mest varje gång och senast var han duktig tvåa bakom kapable Tuxedo Bi. Gör nu årsdebut men har fått ett par snabbjobb med 1.19 full väg som snabbast och jag räknar med en bra insats. Bör därmed ha bra chans här. Persson låter dock lite försiktig inför uppgiften och det kan bli ett snällt upplägg. Kan bli rätt och det kan bli fel och inget jag vill spela som hårt betrodd.

5 Oki Doki Face är rätt bra och inte borta. Tränat fint men Zukanovic ligger mycket lågt.

Spelförslaget: Jag provar med ett spel på 7 Gento som kan väldigt mycket i grunden men är svårbedömd. Vinnaroddset är 11,00 och det kittlar. Vi kan tåla några frågetecken till det oddset.

 

Halmstad. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 1 Glimma Prinsen borde spetsa men det har faktiskt blivit galopp två gånger av tre från spår ett. 2 Cyklist annars. Från tillägg kan 9 Tough America med Peter komma farande från sitt springspår för att överta. 4 Actually är också tänkbar.

Loppanalysen: Här har 4 Actually en mycket fin uppgift. Loppet är mycket ihåligt och Actually duger bra. Senast i årsdebuten var hon tvåa bakom en barfotadansande Ginny Weasley och insatsen var fullt bra. Kan nog vara framsatt i form nu och motståndet skrämmer inte. Det finns chans på tidig spets eller åtminstone en vettig resa i främre träffen. Hon tål en del.

14 Valentin är en kapabel sak som haft sina problem. Hade tidigare en härlig inställning men frågan är om det finns kvar efter hästens problem. Inte säkert och jag tror det blir tufft att nå Actually. Lär dock sluta långt framme.

9 Tough America har det inte helt lätt med aktionen och har nu pustat. Fint läge med springspår och vass kusk och det kan bli spets. Vann därifrån i skum stil senast. Svårbedömd.

3 Herakles kan få en fin resa och vara skrälldulig. Fick det lite för tufft senast. 1 Glimma Prinsen vann knappt efter fin resa senast och har läget. Kan vara osäker från start men det är bara två hästar på startvolten och borde trampa iväg.

Spelförslaget. Jag tror favoriten 4 Actually har riktigt bra chans. Oddset är 1,95 och det får duga då.

 

Halmstad lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden: 1 Wrecking Ball kan öppna snabbt men han har varit borta länge och struken för förkylning nyligen. Lång distans och snäll ryggresa är väl det troliga. Skulle tro att även Peter har respekt för distansen med 2 Get Ready On Tour efter uppehåll och det är troligt att det blir 7 Bonny Boy till tät.

Loppanalysen: 2 Get Ready On Tour är Peter nöjd med efter uppehåll. Hästen är halsopererad och fin i jobb. Bra läge dessutom. Peter har haft lite svårt att hitta lämpligt lopp och nu blev det ett lopp över lång distans. Det känns inte helt optimalt och jag skulle tro att Peter är nöjd med ett lugnare upplägg. Peters hästar går oftast bra direkt så visst kan det gå vägen men lite skeptisk är jag.

Johans bidrag är 11 Willmer Gel och denne duger gott. Var duktig senast men det är ingen pålitlig häst och jag hoppar. Kanske även hästen hoppar.

12 Hip Hurray Boko kan en del men har svårt att få till det. Jobbigt läge här.

6 Zima Axe var duktig vid seger senast och 8 Peak Fear kan vara skrällen. Svårt läge i årsdebut dock.

Min etta i loppet är 7 Bonny Boy som gjort det bra i varje start på slutet. Strulig resa senast men bra avslutning från kön. Nu tror jag Connie laddar för spets och kommer dit. Får han sedan dämpa någorlunda så bör det räcka långt och förhoppningsvis hela vägen. Nedstruken ett hack dessutom och det är klart bra.

Spelförslaget: Jag spelar vinnare på 7 Bonny Boy till oddset 5,00.

 

Halmstad  lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: Bara två hästar på startvolten och det ser ut som 2 Fashion Fine Wine till spets. Möjligt att 9 Kosmopolit du Gull tidigt kan komma fram för att överta.

Loppanalysen:  13 Great King Wine har svarat för två rejäla avslutningar vid sina segrar på slutet och formen behöver vi nog inte fundera över. Den är tiptop. Styrkan är bra och över dryga tre varv så har han gott om tid att kliva runt till seger. Zukanovic låter också mycket segerviss men oddset är därefter och det kan alltid strula med många att runda.

4 Inertial har gått i mål med sparat i sina två senaste starter och det borde bli en seger snart. Behöver nog en del serverat men Jörgen är också säker på att ge hästarna dylika lopp. Kan vinna om det klaffar.

10 He’s a Difficolt höll godkänt från spets senast och är bra i grunden. Tror ändå inte att han kliver runt till seger.

9 Kosmopolit du Gull är lite spännande. Var duktig näst senast och är rejäl. Senast blev det dubbla galopper och en del passgång under vägen och vi får tro att det var barfotakörningen som hämmade honom. Har ett bra läge på tillägg och bör hamna bra till. Finns chans på tiig spets till och med och han bör vara med och hugga om en tätplats.
Persson siktar på att köra till för position och ikväll sitter skorna på så att hästen ska fungera hälsar han. Allt är väl efter senast. Han tror att favoriten blir för svår men räknar med en fin placering.

Spelförslaget: Plats på 9 Kosmopolit du Gull får det bli. Oddset är 2,60 och det är jag fullt nöjd med.

Mina spelförslag:
Halmstad lopp 6 – Vinnare 7 Gento till oddset 11,00
Halmstad lopp 7 – Vinnare 4 Actually till oddset 1,95
Halmstad lopp 8 – Vinnare 7 Bonny Boy till oddset 5,00
Halmstad lopp 9 – Plats 9 Kosmopolit du Gull till oddset 2,60

Avstå spel på:
Halmstad lopp 5 – 2 Call It Magic
Halmstad lopp 6 – 5 Oki Doki Face
Halmstad lopp 7 – 9 Tough America
Halmstad lopp 9 – 4 Inertial

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Banrekord när Cokstile skrällde på Momarken
Nästa nyhet
Banrekord när Cokstile skrällde på Momarken

Banrekord när Cokstile skrällde på Momarken

Han vann norska Derbyt för två år sedan och var en häst i Elitloppet i fjol. Ändå var det en skräll när Cokstile tog hem segern i Steinlagers Äreslopp – på banrekord.

Steinlagers Äreslopp var lördagens toppnummer på Momarken, loppet såg en stark startlista men bortglömd av spelarna var nog sexårige Cokstile. Fjolårets deltagare i Elitloppet har börjat det nya året starkt och kunde här för Lars Anvar Kolle årets tredje seger i den fjärde starten. Förstapriset betalade 200 000 norska kronor.

Loppet öppnades i riktigt rask fart där Donatomite tog emot Pastore Bob i en öppning nedåt 1.08 de första 500. Cokstile fick en prima resa i rygg ledaren. Norske nestorn Lionel synade efter ett tag dödens men när denne inte förmådde täppa till i sista sväng kom luckan för Cokstile. Donatomite fajtade emot starkt men fick se sig slagen i den sista stegen. Den av Jan Kristian Wåler tränade Cokstile gick över mål på nya banrekordet 1.11,0a/1640 meter.

Nästa norska kallblods-stjärna på himlen är kanske Roli Eld. Nioåringen tar sikte mot Elitkampen efter en övertygande seger i Östfoldpokalen. Adrian Solberg Akselsen i sulkyn tog sats och landade i dödens in på slutvarvet – och därifrån avgjorde Roli Eld med lätthet. 1.23,3/2160 meter var tiden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Två månader kvar till Elitloppet - här är heta listan
Nästa nyhet
Två månader kvar till Elitloppet – här är heta listan

Två månader kvar till Elitloppet – här är heta listan

Två månader kvarstår till årets Elitloppet. I dagsläget är fyra hästar inbjudna. Men ytterligare tolv platser ska förstås fyllas de närmaste veckorna. Vi listar några av de tänkbara kandidaterna.

Franske Aubrion du Gers blev tidigare i veckan klar för Elitloppet som fjärde häst och därmed har kanske klartecknet kommit för drömtrion, i kombination med Readly Express och Propulsion. Men många platser till ska fyllas och ännu fler är hästarna som vill finnas med bakom bilen på Solvalla den 26 maj. De närmaste veckorna lär platserna bli upptagna – vi listar några av dem som kan bli aktuella.

Hästarna som är inbjudna:

Aubrion du Gers – I veckan kom det efterlängtade och väntade beskedet. Jean-Michel Bazire vill vara med i Elitloppet med Frankrikes kanske bästa travare för dagen. På Solvalla blir det dock med Jos Verbeeck i sulkyn. Aubrion du Gers har minst två starter på hemmaplan planerade före det bär av mot nordligare breddgrader.

Dijon – Ytterligare minst en fransk representant blir det i Elitloppet. Det sedan sexårige Dijon fått en invitation tidigare, efter det att hästen visade sina kvaliteter som tvåa i Critérium de Vitesse. Förra årets vinnare av EM för fem-åringar har också en plats i Olympiatravet till sitt förfogande och det är en trolig matchning före Solvalla.

Readly Express – Är nog det flestas favorit i nuläget. Kretsen kring Sveriges största stjärna har siktet mot Elitloppet – det blir ju för övrigt hästens sista start. Att han håller världs-klass även över engelska milen visade han senast när han segrade i Critérium de Vitesse på 1.08,9. Readly Express är klar för Olympiatravet om man så önskar.

Propulsion – Kommer att göra sin fjärde raka start i Elitloppet och tränaren Daniel Redén går ”all in” för segern i år. Propulsion har inte setts till sedan Prix d’Amérique, men från stallet säger man att han ska ges ett antal lopp före sista söndagen i maj och Olympiatravet är en trolig anhalt på vägen dit – en plats där är given.

Hästarna som kan få en plats:

Cyber Lane – Fick erbjudandet om en plats i Elitloppet i fjol, men man valde att tacka nej. Den första säsongen mot den äldre eliten var bra och det blev bland annat seger i Copen-hagen Cup. I år är Cyber Lane sex år och Untersteiner menar att Elitloppet är ett mål. Hästen siktas mot årsdebut under april och Olympiatravet kan vara aktuellt.

Evaluate – Har i veckan dykt upp som en bubblare. Stefan Melanders nya jänkare, som i fjol var i final i Hambletonian, såg strålande ut när han vann på Solvalla i årsdebuten. Det kommande målet är dock Kungapokalen, men Nuncio var ju med i Elitloppet redan som fyraåring…

Lionel – Den norske hjälten är hemma igen hos sin ägare Göran Antonsen och startar igen i helgen på Momarken. Uttalat är att Lionel ska försöka kombinera avel med tävling under säsongen och om det funkar bra, kan säkert Elitloppet vara på tapeten igen. I fjol vann man ett av försöken.

Looking Superb – Seglade upp som en ny stjärna på himlen efter sin chockerade andraplats i Prix d’Amérique. I regi Jean-Michel Bazire har norrmannen tagit sig in i eliten på kort tid, kommer från seger i Frankrike och startar igen i helgen. Har varit aktuell för Olympiatravet tidigare, men på den fronten är det mer tveksamt nu. Elitloppet, kanske?

Muscle Hustle – Är bara sex år men har härdats i tuffa lopp i den svenska regin. Gjorde årsdebut i ett långlopp i Kalmar nyligen och övertygade verkligen efter en längre frånvaro. Tuffare uppgifter väntar förstås längre fram och tränaren Robert Bergh är nog inte osugen på vårt största lopp med amerikanen.

On Track Piraten – Har hunnit bli elva år gammal men verkar nästan lika bra som någonsin. Har varit med i Elit-loppet två gånger tidigare och frågan är, kan han bli aktuell i år igen? I så fall kanske med succékusken Rikard N Skoglund som partner? Är inbjuden till finska storloppet Seinäjoki-Race i april.

Pastore Bob – Gjorde kometkarriär under förra året och satte också färg på Elitloppets final. Pastore Bob är inte rädd för att ta upp kampen med de allra bästa och kommer med en bra vår säkert att bli aktuell på nytt. Vann sin comeback och är redan klar för ett titelförsvar i Finlandia-Ajo – ett lopp vars vinnare för övrigt är garanterad plats i Elitloppet.

Perfect Spirit – Tidigare Hambo-vinnare som gjorde succé förra året vid sin första säsong i svenska regin. En häst som givetvis borde vara given i Elitloppet om kretsen kring honom så önskar. Tränaren Daniel Redén säger att Jubileumspokalen är ett av årets stora mål, men utesluter inte Elitloppet som en möjlighet. Väntas göra comeback i april.

Ringostarr Treb – Fjolårsvinnaren har i det närmaste en given plats om så blir aktuellt. Och det ser det ut att kunna bli. Italienaren har inte startat sedan VM-loppet i oktober men är nu tillbaka i stallet hos Jerry Riordan och jobbas för comeback. Olympiatravet, ett lopp som han ju också vann förra året, är ett troligt första mål.

Urlo dei Venti – Den italienska stjärnan hade en plats i Elitloppet i fjol, men valde att tacka nej. Efteråt följde en avstängning på grund av dopning men Urlo dei Venti har kommit tillbaka i vinter och fanns med i Prix d’Amérique. Den senaste tiden har det pratats om ett tränarbyte och att det kanske blir en svensk tränare. Syftet är säkert att försöka få en plats i Solvallas fest.

Vitruvio – Alessandro Gocciadoro visade upp sin armada på Solvalla under förra året med framgång och har planer på att komma till Norden med ett gäng hästar framåt vårkanten även i år. Vitruvio kan nog vara den som ligger närmast en plats i Elitloppet. Femåringen stod bland annat medvetet över Prix d’Amérique för att laddas mot lopp i kaliber med Elitloppet.

Vem vinner Elitloppet? Spela nu hos Unibet.

Loppen att hålla kolla på framöver:

23 mars: Steinlagers Äreslopp, Momarken
30 mars: Gulddivisionens final, Solvalla
6 april: L.C. Peterson-Broddas Minne
13 april: Guldbjörken, Umåker
13 april: Seinäjoki-Race, Seinäjoki
19 april: Prins Carl Philips Jubileumspokal, Färjestad
20 april: Prix de l’Atlantique, Enghien
21 april: Rommeheatet, uttagning Olympiatravet, Romme
24 april: The Onions lopp, Solvalla
27 april: Olympiatravet final, Åby
1 maj: Gran Premio della Lotteria, Agnano
3 maj: Finlandia-Ajo, Vermo
11 maj: Kungapokalen, Åby
15 maj: Prix des Ducs de Normandie, Caen

Läs även: Så ser Aubrion du Gers väg ut mot Elitloppet
Läs även: On Track Piraten inbjuden till Seinäjoki-Race
Läs även: Beskedet: Aubrion du Gers är klar för Elitloppet
Läs även: Läcker årsdebut av Evaluate: ”Fantastiskt fin”
Läs även: Nya Zeelands Tornado Valley bort från Elitloppet

(Foton: ALN och Scoop Dyga)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ägaren om Bold Eagle: "Behöver Björns åsikt"
Nästa nyhet
Ägaren om Bold Eagle: ”Behöver Björns åsikt”

Ägaren om Bold Eagle: ”Behöver Björns åsikt”

Björn Goop är tänkt som kusk bakom Bold Eagle när denne gör nästa start. Ägaren Pierre Pilarski menar att man vill ha svenskens åsikt för framtiden – och att han kan komma att fortsätta att köra den franske fixstjärnan.

Efter den svaga insatsen senast har Bold Eagles fortsatta karriär varit ett allmänt spörsmål. Ägarna vill dock låta hästen tävla vidare, sedan man upptäckt en infektion efter den senaste starten. Planen är nu att starta i Prix de l’Atlantique den 20 april och tidigare i veckan gick man ut att man önskar att Bold Eagle gör det med Björn Goop i sulkyn. För Kanal 75 förklarar ägaren Pierre Pilarski varför.

Ändra hästens rutiner

– Vi måste få veta om Bold Eagle fortfarande vill springa och för att göra det måste vi ändra hans rutiner, det gäller all typ av träning och återhämtning, samt hur han körs i loppen. Det här är inget straff mot Franck Nivard som vunnit så mycket med hästen, säger Pierre Pilarski i en intervju med Kanal 75.

Sedan tidigare är Bold Eagle inbjuden till flera storlopp i sommar, dit inkluderas Hugo Åbergs Memorial och Åby Stora Pris på svensk mark. Men längre fram i höst också en tänkbar tripp till Kanada för en start i Breeders Crown. Pierre Pilarski menar att om ”experimentet” i kommande start i Prix de l’Atlantique faller väl ut, blir det sannolikt även fortsättningsvis med Björn Goop vid ratten.

– Det är en delikat uppgift som vi erbjuder, men vi behöver Björns åsikt för att vara säkra på om vi kan fullfölja våra planer att tävla i Sverige och sedan Kanada. Åker vi så är det inte som turister utan för att kunna hävda oss, säger han till Kanal 75.

(Foton: ALN)

Läs även: Bold Eagles nya vapen – Björn Goop i sulkyn?
Läs även: Björn Goop borta en månad – efter operation

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
On Track Piraten inbjuden till Seinäjoki-Race

Travtips

Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret

Travtips
tisdag 15.50, 25 juni
Solvalla heter kvällens bana och jag friskar på med ett gäng vinnarspel. The Bald Eagle heter en av hästarna som får min röst och denne kommer från en övertygande seger senast. Alla mina spel har för övrigt visat fin form och det är ofta en värdefull detal...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.43, 24 juni

Tips Halmstad 24 juni: Zeta Wise As ett kul chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.11, 22 juni

Tips Kalmar 23 juni: Pastore Bob leder runt om

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.04, 22 juni

Tips Rättvik 22 juni: Läge för Forfantone Am

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 16.02, 20 juni

Tips Dannero 20 juni: Midsommarförfest med Oskar J och Klack Nova

Spelredaktör Ulf Nilsson
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15.03, 19 juni

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Spelredaktör Daniel Berglund

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 14:47, 20 juni 2019

En alldeles fantastisk tävlingskväll

STRÄNGNÄS: Vilken makalös fin tävlingskväll det var på Solvalla i går kväll. Inte ofta jag besöker Solvalla en tävlingsdag numera. Dock blev det ett undantag igår. Det ångrar jag inte. Vilka tävlingsdjur. Främst måste man framhålla hästarna. Vilka djur som...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson