Peter Ingves är det senaste tillskottet till Tusenklubben. Fast egentligen skedde det redan i maj förra året, visar Svensk Travsports genomgång av statistiken.

Med Cashback Pellini på Jägersro den 2 maj tog Peter Ingves sin karriärs tusende seger. Det visar sig sedan Svensk Travsport räknat samman kuskens samtliga segrar. Peter Ingves, som ju också haft en karriär utanför Sverige, blir därmed den 95:e medlemmen i Tusenklubben – och den förste att med lärlingslicens ta plats i den eminenta skaran.

– Det här trodde jag aldrig! Det är ju först de senaste tio åren jag kört en hel del lopp. Jag har också varit i Italien och Tyskland. Jobbat många år för Petri Puro och fick då chansen bakom flera stjärntravare. Numera finns jag hos Peter Untersteiner. Jag har många gånger varit på väg till tränarkursen, men något har alltid kommit emellan och nu får det vara. Jag kör på min lärlingslicens, säger Peter Ingves till travsport.se.

Bland Ingves främsta meriter får förstås räknas segrarna i såväl Kriteriet som Derbyt med Pato. Genombrottshästen var Fama Currit med vilken det blev segrar i bland annat Stochampionatet, Drottning Silvias Pokal och Derbytstoet. Peter Ingves har också tagit fina segrar med Commander Crowe; exempelvis Sundsvall Open Trot och Kymi Grand Prix.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Boden

Fredag: V64-tips till Boden

Boden V64

Omgången:  Boden rattar V64-omgången och det är en kall omgång. Inte spelmässigt hoppas vi för där provar vi den fräcka varianten med spik på en inte alltför hårt betrodd häst samt spik emot en storfavorit. Sedan jobbar vi in några skrällar dessutom. Det har varit rejält kallt uppe i norr men vi hoppas på drägliga förhållanden på isen.

Spikarna: 4 Chintana Bananas i V64-1 samt 4 Vic de Luxe i V64-5.

V64-förslag: Enbart för alla rätt

4 Chintana Bananas (2-9)
1,6,13,14 (9-11)
9,10,13,15 (5-8)
2,3,4,5,6,7,8,10,11,12,13,14 (9-1)
4 Vic de Luxe (3-9)
1,3,4,5,6,8,9,10,11,12  (2-7)
1x4x4x12x1x10 = 1920 rader

DD-förslag: 4 – 4,5,8,10 x 200 kr 4 – 1,9 x 100 kr Totalt: 1000 kr

Loppanalyser

Loppanalys V64-1:

Ranking: A: 4 B: 2-9-1-5-8-11-6-3-12 C: 10-7

Spetsanalys: Diablo Sisu kan öppna bra men får nog svårt att svara ut Camilio. Denne är bra i spets och Gry vill dit.

Loppanalys: Här blir 2 Camilio hårt betrodd. En häst som gör det bra i norra Norge och har startsnabbheten som främsta vapen. Han får gälla som spetsfavorit och Gry Kanstad berättar för mig att det blir full laddning för att sedan hålla ett rätt så jämnt tempo. Hon tror att formen ska vara bra men berättar också att hästen blev vaccinerad runt jul och i januari har det inte varit de bästa träningsförhållanden. Låter lite lurigt tycker jag även om hon är nöjd. Långresan är inga problem hälsar Gry.

Jag provar med att ta ställning och spikar emot. Jag gillar inställningen på 4 Chintana Bananas. En oansenlig häst som inte alls ser märkvärdig ut men hon är en riktig kämpe. Senast blev det galopp men det berodde enligt Heinonen på omstart. Han är inte orolig för ny galopp och räknar med att kunna strida även från utvändigt ledaren då hans häst är så tuff. Den positionen vill jag kanske inte se men med vettig resa så måste hon duga fint. Isbana gillar hon skarpt och allt låter bra. Hon är spelvärd som spik och jag provar. Spelad på nio procent i skrivande stund. Det är helt ok.

9 Valnes How Lovely är en rejäl sort. 1 Diablo Sisu är rätt bra och bör få en fin resa. Räknas därefter.5 Rally Esset har lopp i sig men var lite seg senast.

Loppanalys V64-2:

Ranking: A: 1-14-6-13 B: 9-11-12-7-10-4-8-5 C: 3-2

Spetsanalys: Sofarsogood L.A. bör spetsa och dra på i jämnt tempo då hästen är mer stark än snabb.

Loppanalys: Här tror jag mest på 1 Sofarsogood L.A. som har läge för att leda detta från start till mål. Han är segstark av sig och borde vara gynnad av att få reglera tempot i ledningen. Håller farten bra hela vägen hem och blir inte lätt att nå.

Stallkompisen och Hannas styrning 14 Atlas Eagra har ett rejält slutvarv att ta till och det lär också behövas från jobbigt utgångsläge. Tål dock att göra grovjobbet och bör strida på nytt. Hästen gör verkligen sitt jobb på utmärkt sätt och trivs med isen.

Jag vill även ha med 6 Only In Time O.C. som ser ut som en fin sort. Jag har sett hästen göra bra lopp tidigare och insatsen senast var fullt godkänd. Ett spännande streck.

13 Jo Jo Gunne har löpt bra och han får också ett streck. Fyra markeringar.

Loppanalys  V64-3:

Ranking: A: 15-13-10-9 B: 5-8-11-12-1-7-6-14 C: 2-3

Spetsanalys: Sandra är alert och det är bra chans att hon tidigt placerar Höwings Undercover i tät.

Loppanalys: Ett spårtrappelopp och det är bra chans att någon av hästarna med högt nummer vinner. Högsta numret på vojlocken har 15 Cool on Photos och det är också den häst jag tror mest på. Har visat upp sig på Boden flera gånger med bra resultat. Han har tre segrar och en andraplats där efter fyra försök så det är bra. Hästen är stark och tål att tuffa på så läget behöver inte fälla honom. Vid segern i Uleåborg för tre starter sedan var han helt överlägsen och näst senast som oplacerad var det krafter kvar. Senast var det dock dubbla galopper och det oroar något. Han är behandlad och från stallhåll ligger man lite lågt denna gång. Det oroar mig och jag vill inte spika. Det kan bli ett snällare upplägg.

13 Yakari har bliivt allt bättre och trivs med proffskusk. Vunnit på bra sätt på slutet och har en bra avslutning. Går bra på isen och formen är som sagt var god. Räknas tidigt.

10 Not A Clue är en finsk segerstaplare som haft problem. Återkom efter långt uppehåll senast och avgjorde på fint sätt. Borde vara ännu bättre nu och streckas tidigt.

Jag streckar även 9 B.W.L.Ruthless som varit lite vass i ledningen vid någon start och trivs fint med ryggresa. Från stallet är man helnöjd med spår nio och Ruthless bör få en hygglig resa och avsluta bra. Tidigt bud även han.

Jag tycker att dessa höjer sig och nöjer mig så. 5 Höwings Undercover kan leda länge men jag tror han blir uppäten till slut. 8 Samuel Sisu har fin form men läget är inget vidare.

Loppanalys V64-4:

Ranking: A: 6-14 B: 3-5-11-7-8-12-13-4-10-2 C: 9-1

Spetsanalys: Soronen brukar inte lämna något åt slumpen och bland dessa hästar på staertvolten så borde han sända Sannu Mustang till spets.

Loppanalys: 6 Gorgeous L.A. har löpt bra på isen och senast vann hon från utvändigt ledaren och vann lätt. Ohotad seger även näst senast. Nu är läget lite krångligt men hittar Jenny ut i tid så har ekipaget vettig chans. Ny skaplig Jenny-chans med andra ord.

Det är dock lite tuffare nu och läget kan ställa till det och jag streckar på.

Oväntat lite spelad är 14 Miss Golden Quick. Hon hade sparat bakom hästar som Hagentoy med flera och är van tuffare gäng. Djuse gillar att det är springband  och tror/hoppas han ska komma ikapp hästarna före direkt. Får han sedan rätt ryggresa så tror han på vettig chans.

3 Sannu Mustang är ingen stjärna men kan leda länge. Kanske hela vägen.

Hästarna 5 Crystal Cool och 11 Re Love är snudd på ospelade. De gör debut i ny regi och båda har visat fina fartresurser. Re Love är ovan isen och ska köras supersnällt så det är inte påställt på långa vägar men med klaff så.

7 Likeonway är rätt bra då aktionen stämmer och kan spurta bra. 8 Global Tail har löpt hygglig men det är minus med voltstart. Jag tar med hela b-ligan.

Loppanalys V64-5:

Ranking: A: 4 B: 3-9-2-12-8-7-10-1 C: 11-6

Spetsanalys: Magnifik Brodde är snabb och bör spetsa. Djuse lär prova med Vic de Luxe.

Loppanalys: Här ser det upplagt ut för 3 Magnifik Brodde som bör kunna leda från start till mål. Han vann från just spets för tre starter sedan och har därefter  varit ute i mycket tuffa gäng. Och dessutom inte kommit till tät. Här bör det bli spets och det är ordinärt motstånd igen. Vettig chans men han blir också väldigt stor favorit. Det är trots allt full väg nu och jag litar inte hundra på honom sista biten. Samu är också lite inne på att formen inte är tiptop och som jättefavorit är det tacksamt att försöka fälla.

4 Vic de Luxe vann från tidig spets senast och är minst lika bra.  En Vic de Luxe i full form kan absolut duga mot storfavoriten oavsett upplägg då det som nu handlar om full distans. Det skiljer alltför mycket på strecken och jag har bra känsla för Vic de Luxe. Det finns till och med spetschans för Djuses häst och då ska det vara toppchans. Jag spikar Vic de Luxe.

Rysarna är 9 Elit Håleryd och 2 Rhapsody Ås som båda har vettiga lägen och fin form. Sandra upp på Elit Håleryd är småspännande.

Loppanalys V64-6:

Ranking: A: 8-5-4-10 B: 9-1-3-11-6-12 C: 2-7

Spetsanalys: Le Chapeau är riktigt snabb men det är också Comewithaflash och Samu är inne på laddning. Med stängt huvudlag och bike. Kan ta sig förbi.

Loppanalys: Ett skumt lopp avslutar och jag drar till med en frisk gardering. 4 Le Chaepau har visat mycket fin form och här kan han leda från start till mål. Nu med Sandra och det är klara plus. Isbanan är klart fördelaktigt. Jag är dock tveksam till Buchts häst sista biten och det är långt ifrån givet med spets. Borde väl ha hållit undan näst senast.

5 Comewithaflash är humörbetonad. Samu selar på biken och är inne på spets. Kan hålla. Hängde med från rygg Hagentoy senast.

8 Cash’em har svårt läge men är rätt tuff och hittar han ner i läge så bör det räcka långt. Får tipset men läget är svårt.

10 Oleander Face gynnas om Le Chapeau och ”Flashen” kör tufft mot varandra. Spurtar då bra.

Även 9 George Birdland kan avsluta bra och smygläget är tilltalande. 1 Rhesos Face smyger med och kan en del. Jag tar med tio häst.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Romme
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Romme

Fredag: V65-tips till Romme

V65 Romme 1 februari

Omgången: Det ser inte jättesvårt ut på V65 med ganska ojämna lopp och starka betrodda hästar. Spiken tror jag det bara ska vara dags för, men lite mer spelad än jag hade hoppats på verkar den bli. 

Spiken: 11 Testa di Cavolo (V65-4) har spurtade starkt varje gång nu och med Rikard upp ska det vara dags för seger! 

V65-förslaget är på 1470 kronor.

3-4-10-9-2-5-6 (8-12)
5/ 8-1-7-3 (6-10)
8/ 15-7-2-9-13-10-1-3 (5-4)
11 Testa di Cavolo (2-4)
6-1-5 (7-9)
6-5-8-3-2 (4-1)

7x1x9x1x3x5 = 945 kr
7x5x1x1x3x5 = 525 kr

LD-förslag på 900 kronor:
5,6 – 6 x 300 kr
5,6 – 5 x 150 kr

V65-1:

Ranking: A: 3-4-10 B: 9-2-5-6 C: 8-12-1-11-7

Spetsanalys: Västerbo Call You tror jag Emilia placerar i ledningen. Casanova Majo öppnar bra och är den som bör utmana. Dock har hon aldrig körts i spets. Sundbo Kaip spetsade i 13-öppning tidigare men borde vara nöjd med rygg.        

Loppanalys:

3 Västerbo Call You visade bra styrka och kapacitet senast. Det var visserligen ett klent lopp, men hästen knallade i dödens hela vägen med storfavoriten i sin rygg och svarade mycket säkert. Det är bra kliv i hästen som har bra uppgift här. Öppnade snabbt och höll upp ledningen innan det blev galopp för Kajjan, och kan vara ledaren.

4 Gadget de l’Iton gör första starten för Jocke Elfving och sådant är intressant som hans hästar går numera. Sedan han fixade sandbana har han flyttat fram sina positioner rejält och hästarna har helt annan styrka. Denne galopperade varje gång senaste loppen, och har inte startat sedan mars 2018. Räknas direkt.

9 Moondance har form, släppte spets men avgjorde på styrka vid segern då dödens togs 900 kvar och det var positivt. Tryckte sig loss på upploppet senast och gick bra bakom lovande Timotee Journey.

Måste nämna att 10 Fastnet sköt till bra upploppet ner efter att ha backats loss. Det var bättre gäng än detta och en klart vettig Bergh-häst som vann och jag A-rankar.

V65-2:

Ranking: A: 5 B: 8-1-7-3 C: 6-10-4-2

Spetsanalys: Västerbo Quriosa till ledningen med få på start och från innerspår, kommer favoriten Likeitalot direkt?    

Loppanalys: 5 Likeitalot är en liten racer som jag gillar. Vid segern näst senast kördes hon till ledningen och bara studsade undan i läcker stil. Hon var på väg att snabbstarta senast i ett Margareta-lopp då hon galopperade kort efter start. Hon kliver iväg bra med volt och kusken kan välja taktik. Mycket bra chans, men jag garderar ändå på en lapp som storfavorit med galopp förra starten.

1 Västerbo Quriosa var bra vid segern då hon nådde dödens halvvarvet kvar och drog ifrån enkelt över upploppet. Var okej senast men kanske inte mer då det var invändigt lopp och hängde med till slut.

Småintressant är 8 Regina C.D. som stegade på bra senast och gick opressad upploppet ner bakom hästar. Rikard upp och kul skrällbud!

7 Kristina Sånna var lite positiv näst senast och spelades till jättefavorit senast men gav upp helt från ledningen.

3 Divas Dreamgirl ledde länge senast och har form, men man ska tänka på att det varit lopp med 10.000 i förstapris vid fyra senaste starterna.

V65-3:

Ranking: A: 8 B: 15-7-2-9-13-10-1-3 C: 5-4-14-11

Spetsanalys: Diadem Viking var snabb senast från ”springen” och med springspår igen är spetschansen god. Hon har spetsat fyra av fem försök med framspår.     

Loppanalys: Diadem Viking var jättefavorit och det var en pungspark att man valde att stryka på morgonen för jag skulle spika emot!

Jag trodde, och tror, att 8 B.W.Sessa vinner som är under rejäl utveckling som nybliven femåring. Plockade ner favoriten mycket komfortabelt vid näst senaste segern, detta trots att hon stod 20 meter bakom från start. Var helt överlägsen senast då Rikard drog undan direkt och ledde/vann med 30 meter. Jag tror hon är hårdare än dessa och efter strykningen är det absolut toppchans men spelvärdet blev ju inte direkt vad jag hade räknat med. Nöjer mig med utgång för det är vidöppet om hon gör bort sig.

15 Zitor vinner inte så ofta, men han har kapacitet för segerstrid här om favoriten kommer bort och rankas tvåa. Det är som sagt öppet om man vill gardera.

V65-4:

Ranking: A: 11 B: 2-4-12-5-13-14-10-1 C: 7-8-9-15-3-6

Spetsanalys: Tänkbart att Carbure körs framåt och sitter från ledningen efter 400-500 meter.       

Loppanalys: Spårtrappa och jag tror det finns en mycket bra vinnare i 11 Testa di Cavolo! Han har svarat för två mycket starka upplopp senaste loppen, och står verkligen på tur. Senast plockad han mycket på täten sista 200, och det ser upplagt ut här. Rikard N Skoglund upp i vagnen är stort plus mot Strömberg anser jag, han är jäkla vass i vagnen Skoglund helt enkelt. Mycket bra chans att städa av dem sista 700 och jag spikar!

4 Carbure är betrodd, men han sliter med sin aktion. Senast kördes han till ledningen 1350 kvar efter att ha kommit iväg dåligt med linjestart. Kunde inte utmana om segern utan han höll mest farten som storfavorit och det borde han löst bättre. Kanske passade inte banan?

2 Joyus var positiv i två starter, satt fast med en hel del sparat näst senast i vettigt gäng. Senast skulle han sättas dit, kördes offensivt och pressade på i dödens men han orkade inte och var besvikelse. Öppnar långsamt, men tillhör de bättre i loppet.

V65-5:

Ranking: A: 6-1-5 B: 7-9-10-4 C: 2-8-3

Spetsanalys: De är mycket snabba och favoriten bör inte kunna spetsa. Carpenter On Tor laddas sällan längre, men båda Alséns är mycket snabba Indian Four och Action Launcher. Den senare till spets, men körs den där? Har inte gjort det sedan 2016 enligt faktan. Kan Cosmo Light överta?    

Loppanalys: 1 Havbergs Knight visade fin form senast då han kördes fram i dödens och pressade upp farten. Kopplade grepp på starkt vis och höll undan då de smygkörda försökte utmana. Han har dock fått ett för honom lurigt läge då han är mer medelsnabb från start och han har inte spetsat på två försök med innerspår. Han är inte långsam, men även lite knepig med spår långt in. Jag spelar på strul, men visst är det litet fält och han kan säkert hitta loss. Skulle han mot förmodan hitta till tät så har han segrat tre av fyra försök där.

Draget är 6 Tiger Williams som gör spännande debut för paret Lisell. Det är en häst med höga toppar som agerat lite glödlöst och han har inte startat sedan oktober. Man presenterade Perfect Dynamite i lysande skick, han gick från trist till likt att ha tuggat taggtråd och det är liknande häst detta. Kul att chansa på som under 10% och jag spelar LD och tippar etta!

Betalar även för 5 Cosmo Light som var positiv i lördags på V75 där han gick 11,5 sista 700 och bet i vettigt då han fick chansen. Det är chans att han kan överta då de innanför brukar släppa, och han gör ibland bra lopp i spets över 1600, även om det är lite si och så med kämpatakterna lite ofta. Det gäller dock alla andra med i loppet och de ska i så fall springa förbi… Kan bli billigt om favoriten blir kvar på innerspåret och LD spelas.

V65-6:

Ranking: A: 6-5-8 B: 3-2-4-1-11 C: 12-10

Spetsanalys: Hennig Lixarve och Xanthis Business gör upp om ledningen, jag tror mest på den senare av dem. 

Loppanalys: Ganska öppet lopp avslutar V65-spelet men på LD-spelet går jag på två hästar som bör göra upp om ledningen och få spets och ledarryggen. Tipset till 6 Xanthis Business som gav sig enkelt senast då jag trodde på honom. Han kom mycket riktigt till ledningen, men han hade problem med munnen och nu blir det lite ändringar på utrustningen. Han öppnar snabbt och jag tror han körs till ledningen igen och normalt sett är det bra chans. Han trivs i spets, och var mycket bra näst senast efter minst sagt tungt upplägg. 

Skrällspel med 5 Hennig Lixarve som är snabb från start och borde komma förbi de innanför som inte blixtstartar direkt. Jag tror sedan på släpp om Wispen testar, men han går både i spets och ledarryggen och som skräll kul att dra upp. Från spets har han varit 1-2-1-1 fyra senaste försöken.

Givetvis har starke 8 Magic Allybis chansen, men läget är jobbigt. Han mosade ledaren tidigt senast, men galopperade mitt på upploppet i segerstriden. Ska laddas mer från start nu men det är ingen snabbstartare och det kommer kosta. Kanske är han bara tuffast och mosar dem igen.

3 Nouvelle Avenue gör debut i ny regi och ska passas direkt.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför STL: "Allt från och med nu är bara en bonus"
Nästa nyhet
Inför STL: ”Allt från och med nu är bara en bonus”

Inför STL: ”Allt från och med nu är bara en bonus”

Att ston vinner Gulddivisionen tillhör inte vanligheterna numera, men Speedy Foxy Vicane är å andra sidan inte någon vanlig häst. På lördag hoppas tränaren David Källgren att hans dröm ska fortsätta med en finalseger.

Tioåriga Speedy Foxy Vicane är inne på sin sista säsong på tävlingsbanan men hon har aldrig varit bättre än hon är i dag. Förra lördagen gjorde hon sin andra start i Gulddivisionen och efter en vass avslutning invändigt bärgades en över-raskande seger. Stålmärren verkar inte upphöra att förvåna. För tränaren David Källgren, med b-licens vid Vaggeryd, har ”Foxy” kommit att spela en högst betydelsefull roll.

– Jag har haft henne hos mig sedan hon var ett år. Det har varit en lång och mycket lärorik resa för mig. Hon har verkligen lärt mig mycket. Speedy Foxy Vicane är en dröm, säger David Källgren till Travnet.

Speedy Foxy Vicane har startat sedan hon var tre år, med ett uppehåll på grund av skada under 2015. Under hösten och vintern har hon trots sin ålder lyckats ta ytterligare ett kliv uppåt. Efter tre segrar i Silverdivisionen under hösten, har hon nu även etablerat sig i högsta klassen. Hur kan det komma sig?

– Hon har egentligen haft tre bra säsonger bakom sig nu där hon tävlat mot bra hästar, ute på V75 mycket och så. Det verkar som att hon lyft sig med det. Hon har fått pusta lite och ta igen sig efter vintern varje år och vårt mål varje gång har varit att ha henne på topp till Sto-SM och det var vi också lyckats med. Det är mycket som kan häxa under vägen, men hon har fortsatt på den formvågen och det är sällan man får så bra utdelning som vi fått nu.

Segern senast i Kalmar var skön såklart?

– Det värmde förstås. Det är ju sådant här man gått och drömt om, att få vara med om. Det är stort för mig som en liten tränare med bara fem hästar.

Att Speedy Foxy Vicane är en tuffing är redan bevisat. Långa resor och täta starter verkar inte ta på tioåringen nämnvärt. Medan andra hästar behöver ta igen sig mellan loppen verkar hon nästan toppa formen genom att starta vecka-vecka – så som fallet är på lördag.

– Hästen verkar trivas med att starta med en veckas mellan-rum. Som i november när vi var på Romme och vann, det var en resa på hundra mil för oss, och hon gick ut och vann igen i Eskilstuna veckan efter. Eller Solvalla-starten senare, det var en tuff och dålig resa hem men hon vann igen en vecka senare. När hon blir trött, blir hon bättre. Har hon gått trött i mål i ett lopp verkar hon toppa formen till starten efter, till skillnad från någon annan häst som jag haft i alla fall.

Och senast visade hon startsnabbhet också?

– Jag tror det lite är orsaken också till att vi har kommit dit som vi gjort med henne; vi har inte gasat för fullt med henne varje gång. Hon har varit lite stänkrädd och velat springa fortare än hon kan tidigare och det är nog bara en handfull gånger i hennes karriär som vi verkligen tryckt av henne. Det kostar också på hästarna att göra de där öppningarna, men jag hade den här lördagens lopp i bakhuvudet inför förra starten och jag sa till Kim att jag gärna ville se henne på innerspår.

Ska vi tro på vinstchans igen på lördag?

– Det är svårt att bedöma chansen, men jag tycker att hon gjort två bra lopp i Gulddivisionen nu och visade både på Jägersro mot väldigt bra hästar och senast att när hon får sitt lopp, så är hon vass alltså. Hästen har gått i 07-tempo sista 400 i tidigare starter och hon är nog allra bäst när hon får gå med full fart in i mål, men Åby är en bana där det finns många alternativ och det gäller att vara lite listig där. Vi är försiktigt optimistiska, kan vi säga i alla fall.

För Speedy Foxy Vicane är det här alltså den sista säsongen på banan. I fram-tiden hägrar en ny karriär som avelssto, men ännu finns mycket ogjort. De tre senaste åren har hon funnits med i Sto-SM (var trea 2016) och förhoppningen är att stå på startlinjen även i år. Det skulle vara ett fint avslut för hedersmärren.

– Jag önskar bara att hon kan starta på, får vara frisk och hel under den här sista säsongen. Allt från och med nu är egentligen bara en bonus. Men en långsiktig målsättning är att vi ska ha henne på topp för Sto-SM i höst igen, vi har siktat mot det de tre senaste åren och det vore kul att lyckas med det igen. Men det är långt dit ännu och vi tar en start i taget nu, säger David Källgren. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hjälten ska hedras - Järvsöfaks besöker Solvalla
Nästa nyhet
Hjälten ska hedras – Järvsöfaks besöker Solvalla

Hjälten ska hedras – Järvsöfaks besöker Solvalla

Nästa helg är det Hästgalan i Stockholm och V75 Champions på Solvalla. Då får banan också besök av en högst celeber gäst – Järvsöfaks ska hedras.

I samband med Hästgalan nästa fredag körs också STL med V75 Champions på Solvalla lördagen den 9 februari. Huvudstadsbanan har också gjort klart med en speciell gäst. Världens genom tiderna bästa kallblod Järvsöfaks gästar banan som han vann fem raka Elitkampen på. Strax efter dagens första lopp kommer publiken få tillfälle att träffa och hylla ”Faksen”.

– Järvsöfaks röstades fram till årets kallblod tolv år i rad och blev även årets häst vid tre tillfällen. Det känns jätteroligt att under Championdagen få hedra en riktig champion, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot i ett pressmeddelande.

Järvsöfaks, som slutade att tävla 2009, kom under sin karriär att vinna 201 av sina 234 starter och tjänade strax över 21 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Cornulier-ettan Bilibili får stå över bonuschansen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson