Just nu:
19.01 Disco-dominans!
16.11 Helvass Ultion Face
18.03 Travsporten fortsätter
14.25 Hail Mary lattjade i årsdebuten
12.06 Solvalla 28 mars: Vi tror på en rysare i avslutningen!
12.05 Solvalla 27 mars: Såg dunderladdad ut senast
10.33 Lunch-draget Bergsåker: Bra femoddsare senast. Nu får vi sex ggr…
09.17 Norge inför karantän
08.14 Gävle: Tolvåringen glänste – på 1.10,1
14.47 ”Rödluvan” i årsdebut

Readly Express blir den stora favoriten i Finlandia-Ajo – och fick dessutom en drömlottning. Svensken börjar från spår tre i det inför Elitloppet viktiga testet.

Det är dags för Finlandia-Ajo den här lördagen. Finlands största internationella lopp avgörs på Vermo och bjuder vinnaren 110 000 euro samt en plats direkt till Elitloppet, tre veckor senare. För Readly Express blir det här andra loppet över den engelska milen och den första starten sedan han i mars vann Critérium de Vitesse över samma distans på 1.08,9.

Readly Express, som får Björn Goop i sulkyn, är det stora dragplåstret i årets Finlandia-Ajo och stjärnans chanser minskade inte direkt efter spårlottningen som förrättades på måndagen. Superstjärnan från Timo Nurmos stall inleder från spår tre bakom bilen.

Ytterligare två svensk-tränade hästar finns med i loppet. Den regerande mästaren Pastore Bob samt Daniel Redéns formstarke Sorbet, den senare drog dock nitlotten och får, till-sammans med Örjan Kihlström börja från längst ut bakom vingen.

De internationella färgerna representeras av franska Drole de Jet som vann Grand Prix de l’UET för två år sedan och Eridan, samt italienska järnladyn Peace of Mind, tvåa i Finlandia-Ajo i fjol. Fyra hemmahästar kompletterar fältet där Elian Web tilldelades den sista platsen.

Här är startlistan:

Finlandia-Ajo, 1609 auto:

1 Next Direction – Iikka Nurmonen
2 Chief Orlando – Antti Teivanen
3 Readly Express – Björn Goop
4 Peace of Mind – Alessandro Gocciadoro
5 Elian Web – Jorma Kontio
6 Pastore Bob – Johan Untersteiner
7 Top of the World – Hannu Torvinen
8 Sorbet – Örjan Kihlström
9 Eridan – Jos Verbeeck
10 Drole de Jet – Pierre Vercruysse

Senaste vinnarna Finlandia-Ajo:

2018: Pastore Bob – Johan Untersteiner
2017: D.D’s Hitman – Ulf Ohlsson
2016: Propulsion – Örjan Kihlström
2015: Bret Boko – Ari Moilanen
2014: Univers de Pan – Philippe Daugeard

(Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 19:01, 28 mars

Disco-dominans!

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 16:11, 28 mars

Helvass Ultion Face

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 18:03, 27 mars

Travsporten fortsätter

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:25, 27 mars

Hail Mary lattjade i årsdebuten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:17, 27 mars

Norge inför karantän

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:14, 27 mars

Gävle: Tolvåringen glänste – på 1.10,1

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 14:47, 26 mars

”Rödluvan” i årsdebut

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Viola Silas mamma igen – föl efter Propulsion

Viola Silas mamma igen – föl efter Propulsion

Viola Silas har blivit mamma igen. Stoets femte föl såg dagens ljus i helgen som gick. Pappa är Propulsion.

Giganten Viola Silas slutade tävla 2013 och har därefter hängett sig åt karriären som mamma. Under fredagen födde hon sitt femte föl på Menhammar Stuteri. Det senaste tillskottet i syskonskaran är ett stoföl efter Propulsion.

Viola Silas förstfödde Betting Gangster (e. Going Kronos) tillhör kulltoppen bland årets fyraåringar och har hittills travat in över 2,5 miljoner kronor. Den här säsongen går Viola Silas till Tactical Landing.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Färjestad: "Flashing Boko leder hela vägen"
Nästa nyhet
Tips Färjestad: ”Flashing Boko leder hela vägen”

Tips Färjestad: ”Flashing Boko leder hela vägen”

Tips och analyser Färjestad

Färjestad. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: En del oprövade kort med framspår bil och något ovisst. 5 Swift Babe har visat sig kunna öppna rätt så bra första biten och får gälla som favorit på att nå spets.

Loppanalysen: Ett lopp utan några profiler och visst kan skrällen vara nära till hands. Min etta heter dock 7 Sincerus som visade fin form vid knapp seger senast. Har fått lopp i kroppen och möter inget som skrämmer. Har ett halvtrist utgångsläge men jag räknar med att det löser sig. Jag räknar med att han hittar en vettig position och därmed bör Sincerus duga mycket bra.

5 Swift Babe avslutade bra sista  biten efter sent fritt senast och kan nå ledningen här. Det vore värdefullt då det inte borde bli något överdrivet högt tempo och Swift Babe känns tidig.

1 Smekeruds Bazinga var inte långt borta från segern senast och har duktig kusk. Har varit ifrån efter senast och formen är diffus.

4 Mimmi Dynamite gör det bra och duger gott men är tränarkörd nu. 15 Bear My Prince och 3 Scarponi är också tidiga i ett billigt lopp.

Spelförslaget: Bra form på 7 Sincerus som blir mitt vinnarspel. Unibet erbjuder oss 8.75 i odds.

Färjestad. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:  2 Flashing Boko är mycket snabb i benen och lär felfri sticka till ledningen för att dra.

Loppanalysen: Ett montélopp och favorit är 5 Vidivici C.C. Hästen har visat sig trivas ypperligt i monté och är mycket bra. Kommer här till start med två montésegrar i följd som båda är tagna i ohotad stil. Leo är mycket duktig så visst ser det åter bra ut för favoriten. Nu är det kort distans och frågan är om han hinner med sig. Inte säkert.

De möter framför allt en häst som måste tas med allra största respekt och det är 2 Flashing Boko. En mycket fartfylld häst som dock inte alltid fungerar. Skulle Flashing Boko sköta sig så blir det inte helt lätt att fånga in denne från ledningen över den korta distansen. Jag tror det är vettig chans att han håller undan från tätpositionen och spelar vinnare. Att han får dra på i eget tempo ifrån ledningen underlättar för felfri löpning. Som vid senaste montéstarten i Sverige där Flashing Boko vann i överlägsen stil. Den här kan springa fort över distansen. Mycket fort.

Sigbjörn Kolnes är en duktig norsk tränare med bra styrka i hästarna och hans 7 Hawking kan vara överraskningen i loppet. 4 Top Yllit är tänkbar men favoriterna är bra.

Spelförslaget: Jag spelar på att 2 Flashing Boko fungerar och leder runt om. Vinnaroddset är 2.70.

Färjestad. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden: 3 Osen Prinsessa har körts tufft till ledningen i sina senaste framträdanden. Här ligger vägen öppen för spets. Utan att det ska behöva kosta alltför mycket.

Loppanalysen: Kallblodslopp och norske 5 Rappnor radar segrarna. Han är nu uppe i sex starka segrar i följd och den här pållen är stark och rejäl och pålitlig på alla sätt. Det kan givetvis bli en ny fin seger men jag ser ett hot. Rappnor har nu inte startat på ett  tag och även om Östre är fortsatt nöjd så kan det saknas något. Loppet är fördel ston och det gör att startvoltens 3 Osen Prinsessa står oförskämt bra till i loppet. Detta är en reslig sak som kan springa fort från ledningen på en snabb Färjestadsbana. Hon har körts tufft till ledningen i sina senaste starter och här bör det bli en enklare väg mot spets där hon biter ifrån sig fint. Näst senast var hon tufft utmanad upploppet ner då utvändige hästen galopperade. Senast galopperade hon själv i ledningen i sista sväng. Vann det loppet gjorde mycket kapabla Brenne Blissi. Det blir spännande att se Prinsessan i spets här och jag spelar på att hon håller undan. Hon har för övrigt startat fyra gånger i Sverige med två segrar och två andraplatser som resultat och körspöet verkar inte vara något direkt negativt om man uttrycker sig så.

11 Vollanfaks är bra men inte att lita på. Kunde inte utmana Rappnor med samma villkor då de möttes nyligen och har ingen lätt uppgift. Kan dock mycket felfri.

Spelförslaget: Jag spelar på att 3 Osen Prinsessa leder runt om och spelar vinnare till 6.75.

Färjestad Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 8 Erik K. brukar öppna snabbt men från spåret längst ut är det inte lätt att snuva alla. Snabb ut är även 4 Monark Amok. 1 Beaks Manello öppnade rätt bra från samma startspår näst senast men är inte jättesnabb iväg. Ovisst.

Loppanalysen: Ett ganska öppet lopp. Det kan dock vara dags för 1 Beaks Manello. Berglöf hävdar att hans hästar går dåligt vintertid men att formen är klart stigande på hans hästar nu. Det kan jag också tycka och Beaks Manello har visat fin form på slutet. Inte så långt borta från segern näst senast. Senast var Eriks häst ute i betydligt tuffasre gäng än detta. Erik var lite väl ivrig från start och forcerade sin häst till galopp. Han körde sedasn runt om hästen såg fin ut. Nu från bricka ett bör det bli en fin resa och hästen bör kunna strida.

12 No Faith avslutade bra senast och har också löpt rätt bra. Här är läget dock betydligt tuffare.

4 Monark Amok hade inte fritt senast och var positiv vid segrarna före det. Kan sno åt sig ledningen och då ökar segerchansen en hel del.

8 Erik K. öppnar bra men läget är tufft. 11 Star´s Fighter kan vara lite småtrög och gynnas om det blir bra fart på loppet. Rätt öppen historia detta.

Spelförslaget: 1 Beaks Manello visar fin form och bör få en vettig resa. Spelar vinnare till oddset 4.85.

 

Färjestad lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:  4 Peder Mykla är mycket snabb och brukar vara effektiv i spets. 3 Pampalo och kan försöka utmana och även 2 Super Photo Bood som tål tuffa upplägg.

Loppanalysen: Här i ett lopp med flera rätt fina hästar tror jag en hel del på 2 Super Photo Bood som var riktigt tapper från utvändigt ledaren senast. Han kämpade i mycket fin stil och det här är en fin fighter. Läget är bra och det finns chans att det kan bli tidig spets men han räknas även från andra positioner.

4 Peder Mykla öppnar bra och trivs i spets men det är tuffare nu. 1 Monfalcone är kapabel men har varit ifrån något  och lär inte spetsa. 3 Pampalo vann just med Jepson senast och 9 Sheriff Bi avslutade bra senast och har toppkusk.

Spelförslaget: 2 Super Photo Bood är en tuffing i fin form och med rätt läge. Spelar vinnare till 3.00.

Färjestad lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:  1 Gateruds Amarula vill gärna tassa med i rygg. 2 Veritas Grif däremot vill gärna nå tät och är klar spetsfavorit.

Loppanalysen: Mycket fina 13 Roses Mary gör årsdebut och Eklundh säger att hon tränat fint. Hon är van tuffare gäng. Han vill dock helst köra snällt så här direkt och detta är inte årets viktigaste lopp.

Känslan är att det snabbt blir långt fram till ledarhästen 2 Veritas Grif som har en fin uppgift. Veritas Grif var bra näst senast men lite väl pigg senast. Formen är annars stigande med ett par lopp i kroppen efter långt uppehåll. Ny intressant start för André Bood.

10 Stardust Melody är säkert med och hugger men det är ingen häst som vinner så ofta. 6 My Cool Mama har fin form. Vann lite turligt senast då favoriten galopperade in på upploppet men hästen vann den tunga vägen.  Fin form gäller även för 7 Witty som kan vara skrälldraget. Pigg avslutning senast.  1 Gateruds Amarula lär få en perfekt resa.

Spelförslaget: Här tror jag 2 Veritas Grif har fin chans att leda runt om och spelar vinnare. Unibet erbjuder oss 3.00 i odds.

Summering spelförslag:
Färjestad lopp 4Vinnare 7 Sincerus 8.75
Färjestad lopp 5Vinnare 2 Flashing Boko 2.70
Färjestad lopp 6Vinnare 3 Osen Prinsessa 6.75
Färjestad lopp 7Vinnare 1 Beaks Manello 4.85
Färjestad lopp 8Vinnare 2 Super Photo Bood 3.00
Färjestad lopp 9Vinnare 2 Veritas Grif 3.00

Avstå spel på:
Färjestad lopp 8 – 4 Peder Mykla
Färjestad lopp 9 – 10 Stardust Melody

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
42 raka segrar - Trebol tangerade världsrekordet
Nästa nyhet
42 raka segrar – Trebol tangerade världsrekordet

42 raka segrar – Trebol tangerade världsrekordet

Järvsöfaks delar numera världsrekordet i antal raka segrar. Det sedan Trebol slagit till igen på Menorca och nu tangerat 42 raka.

Den spanske ikonen Trebol delar numera världsrekordet i antal raka segrar med Järvsöfaks. Den tolvårige travaren noterades på söndagen på Menorca-banan Torre del Ram för sin 42:a raka seger och har därmed tangerat den segerrad som bröts för Järvsöfaks 2005.

Återigen hade Trebol en mycket enkel uppgift. I ett lopp som slutligen bara kom att innehålla tre hästar blev det seger på 1.19,8/2125 meter och belöningen 78 euro. Trebol är preliminärt anmäld till lopp både på onsdag och lördag.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
On Track Piraten i kraftmätningen Orebro Intn'l
Nästa nyhet
On Track Piraten i kraftmätningen Orebro Intn’l

On Track Piraten i kraftmätningen Orebro Intn’l

Ett nytt äventyr väntar för On Track Piraten till helgen. Den populäre ”dalahästen” är en av deltagarna i stayer-mötet Orebro Intn’l.

Maj månads första STL-omgång ska avverkas på Örebrotravet på lördag. Med 400 000 kronor till vinnaren är Orebro Intn’l dagens höjdpunkt. Långloppet ser ingen mindre än den sjutton-faldige miljonären On Track Piraten i startlistan. Åter med Rikard N Skoglund vid spakarna kommer ”Piraten” närmast från en femteplats i finska Seinäjoki-Race.

För motståndet i Orebro Intn’l står bland andra Robert Berghs Frankrike-meriterade Balfour, som ju vann det här loppet för två år sedan, Monark Newmen i årets andra start och den formstarke Perfect Dynamite.

En upplaga av Gulddivisionen ska också köras på Örebrotravet, över sprinterdistans. Hans-Owe Sundbergs stjärna Charrua Forlan har börjat året starkt med två andrapris och ställs här mot ett gäng som bland annat innehåller Zack’s Zoomer och hemmahoppet Lucifer Lane.

Här är startlistorna:

Orebro Intn’l, 3140 volt:

1 My Dream Heart – Jörgen Westholm
2 Mellby Club – Erik Adielsson
3 Bo C. – Kim Eriksson
4 Kövras So Far – Robert Bergh
5 R.K. King – Stefan Söderkvist
6 Enzo Am – Per Nilsson
7 Corroded – Torbjörn Jansson
3160 meter
8 Mack Dragan – Carl Johan Jepson
9 Floris Baldwin – Ulf Ohlsson
10 Perfect Dynamite – Peter Ingves
11 Love de Villeneuve – Tamara Skutnabb
3180 meter
12 On Track Piraten – Rikard N Skoglund
13 Balfour – Robert Bergh
14 Queer Fish – Ulf Eriksson
15 Monark Newmen – Fredrik Persson

Gulddivisionen, 1609 auto:

1 Final Oak – Claes Sjöström
2 Sliding Home – Ulf Eriksson
3 Fossens Bonus – Magnus Jakobsson
4 Charrua Forlan – Emilia Leo
5 Dante Boko – Adrian Kolgjini
6 Snowstorm Hanover – Stefan Melander
7 Star Advisor Joli – André Eklundh
8 Nappa Scar – Per Lennartsson
9 Zack’s Zoomer – Ulf Ohlsson
10 Lucifer Lane – Johan A Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Vaggeryd: "Läge för Untersteiners show"

Travtips

Solvalla 28 mars: Vi tror på en rysare i avslutningen!

Travtips
fredag 12.06, 27 mars
Ny bra onsdag blev det på liret med träff på 3/8 spel och hyfsat plus. Bugsy vann till och med loppet, och jag hade plats till 3.90. Unibet släppte 25/5 på den, rätt högt även om det sänktes snabbt. Cobbys Nana var en bra vinnare som plockade ner favori...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 12.05, 27 mars

Solvalla 27 mars: Såg dunderladdad ut senast

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 10.33, 27 mars

Lunch-draget Bergsåker: Bra femoddsare senast. Nu får vi sex ggr…

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 13.16, 26 mars

Gävle 26 mars: Dags för Bellfaks

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.42, 25 mars

Solvalla/Åby 25 mars: Bergh har toppchans med sin stjärna!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 10.13, 25 mars

Lunch-draget Romme: Aldrig känts så fin

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 13:44, 25 mars 2020

Självmål av Sundbyholms nya vd

FAGERSTA: Trots alla tråkigheter mänskligheten kämpar med för stunden så gläds jag åt att våren är på intågande. Allt varmare väder den närmaste tiden går att skönja. Enligt expertisen kommer även värmen göra att coronaviruset får stå tillbaka en smula. Lå...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson