Perfect Spirit på topp

Perfect Spirit gjorde sitt andra race för året och såg ut att tagit ett rejält kliv mot storformen. I Dartster F:s lopp anförde han från början till slut för att vinna på 1.11,6.

Perfect Spirit, förevigad som Hambletonian-vinnare 2017, är numera sex år gammal och med sina tio miljoner kronor på saldot går han en högintressant säsong till mötes. Att den Daniel Redén-tränade toppjänkaren börjar närma sig storformen gav han tydligt besked om vid Solvallas tävlingar under onsdagskvällen – Perfect Spirit släppte aldrig någon särskilt nära i Dartster F:s lopp.

Med Örjan Kihlström som sällskap öppnade Perfect Spirit snabbt från innerspåret och höll enkelt täten. Efter underkant 1.12 första 500 kunde tempot bedarra en aning, Sir Ratzeputz avancerade fram mot dödens in på slutvarvet och farten ökade igen när man jobbade genom sista svängen. I ledningen såg Perfect Spirit ut att ha allt under kontroll – efter 10,7 sista 500 passerade han mållinjen ohotad som vinnare på 1.11,7a/2140 meter. En vinst värd 100 000 kronor.

En riktigt positiv comeback i samma lopp svarade norske Ferrari B.R. för. Utrustad med Torbjörn Jansson i vagnen gick han en vass avslutning för att bli tvåa, i denna hästens första start sedan ett halvår. Sir Ratzeputz trea i mål medan vinnarens stallkamrat Son of God i comeback slutade som fyra.

Vera Spiros spurt av bästa märke

Anna-Karin Rundqvists Vera Spiro var obefintligt betrodd på toton i kvällens epilog – men stod för en avslutning av bästa märke. För Ulf Ohlsson bidade stoet sin tid långt bak i kön, men vreds på via femte spår ur sista svängen – och hann dit på ritsen för skrällsegern. Vinnartiden fina 1.11,0a/1640 meter.

…Örjan Kihlström lotsade även in Timo Nurmos-tränade S.G. Charpentier som hittade ut som tvåa i andraspår. Där kunde han dröja till först 150 meter från mål, då valacken avgjorde säkert efter en sylvass finish.

…Timo Nurmos andra triumf skötte Jorma Kontio. Fyraårige Mellby Hurricane lämnade tredje par utvändigt 700 från mål och fångade via en tung avslutning in länge ledande Isa i säker tid före mål.

Hip hurra – vilken avslutning

Kvällens dunderknall på Åby stod skicklige lärlingen Gustav Johansson för. För Hip Hurray Boko såg det ut att vara en omöjlig uppgift efter en resa i sjätte inner och fortfarande sist placerad i fältet när man travade genom sista svängen. Men stoet, som tränas av Halmstads Peter H Sjöberg, svarade för en av årets vassaste avslutningar. Längst ut i banan spurtade sexåringen till vad som till slut blev en säker seger.

…Norsk segrare på Åby när Carl Johan Jepson satte dit Pantani, tränad av Frode Hamre. Loppet avverkades i tufft tempo, vilket gynnade hästarna i kön. Pantani följde i rygg Tiger Face som sköljde över fältet på sista bortre – och tog ned den samme i striden.

…Kvällens danska skalle delade Bo Westergård ut – Enjoy Banker var helt i sin egen klass i sitt lopp. Fyraåringen kastades loss mitt på sista bortre långsidan, avgjorde på ett fåtal steg och bara länsande undan.

…Stayerloppet såg Robert Bergh till ut ta hem. Ivory di Quattro tog sig tidigt till ledningen och hade därifrån fullständig kontroll på loppet. Love You-sonen stack mycket enkelt undan till andra raka segern.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Sexfaldig miljonärska till Riordan

Sexfaldig miljonärska till Riordan

Ett mycket välmeriterat nyförvärv har anlänt Jerry Riordan. Det är italienskan Tessy d’Ete med sex miljoner kronor på bankboken som är ny hos Halmstadstränaren.

Italien-födda och ägda Tessy d’Ete har tävlat med stor framgång på fransk mark. Ganymede-dottern har på 63 starter tagit 14 segrar och tjänat 6 miljoner kronor. Nu väntar en fortsättning i Sverige.

Startade i Prix de Paris

Tessy d’Ete, som tidigare tränats av Philippe Billard i Franrike, har i dagarna anlänt Jerry Riordans regi. Stoet som 2018 vann Prix de Bar-le-Duc och i fjol slutade trea i Prix de l’Atlantique har också deltagit i Prix de Paris de två senaste åren. Den starten, i slutet av februari, är också hennes senaste.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tyska storloppet ställs in
Nästa nyhet
Tyska storloppet ställs in

Tyska storloppet ställs in

Tyska storloppet Grosser Preis von Deutschland brukar alltid locka flera svenskar varje höst, men i år kommer det inte att bli av. Bahrenfeld-banan har redan ställt in årets upplaga.

Den nio senaste åren har svensktränade hästar gått segrande ur Grosser Preis von Deutschland, som är Tysklands högst doterade internationella lopp. Men i år kommer storloppet för fyraåringarna, som skulle haft en samlad prissumma om 100 000 euro, inte att köras. Det står klart redan nu.

För lite anmälda hästar

Grosser Preis von Deutschland var planerat till den 4 oktober, men anmälningstiden till loppet löpte ut den 16 mars. Med anledning av ett litet antal anmälda hästar har man nu valt att avlysa loppet. Det skriver Hamburg-Bahrenfeld på sin Facebook-sida.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Meadowlands hoppas tävla igen från maj
Nästa nyhet
Meadowlands hoppas tävla igen från maj

Meadowlands hoppas tävla igen från maj

Även i USA tävlas det för närvarande inte på några travbanor. Osäkerheten i sporten är därför stor. Men Meadowlands förbereder sig för att starta igång igen i maj.

I mitten av mars stängde Meadowlands sin bana och strax senare hade samtliga trav- och galoppbanor i USA satts på paus som en följd av corona-pandemin. När travsporten i Nordamerika kan starta igen är, liksom i Europa, i dagsläget oklart – men Meadowlands hoppas att kunna vara igång om några veckor.

Hoppas på start den 1 maj

Det är i ett pressmeddelande publicerat på harnessracing.com som Meadowlands, tillsammans med systerbanorna Vernon Downs och Tioga Downs, berättar att förhoppningen är att börja kunna tävla igen från och med den 1 maj. För Vernon och Tioga Downs menar man att travtävlingarna kan börja samtidigt som man får klartecken att också öppna banornas anslutna kasinon. Huruvida det också blir verklighet, är dock till myndigheterna att avgöra.

– Vi arbetar för att kunna öppna våra banor igen, men bara när det är säkert. Jag förstår att alla vill tävla igen, det vill jag också, men vi måste följa riktlinjerna från myndigheterna, säger Meadowlands chef Jeff Gural.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Axevalla: Test Drive har hittat stilen
Nästa nyhet
Axevalla: Test Drive har hittat stilen

Axevalla: Test Drive har hittat stilen

Välmeriterade Test Drive kom till Erik Berglöf förra året och nu verkar det som att det lossnat. Årets andra seger kom överraskande på Axevalla – efter en snabb spurt.

Test Drive tränades tidigare av Stefan Melander och var i dennes regi bland annat fyra i Derbyt bakom Cyber Lane 2017. Sedan förra vintern både ägs och tränas sjuåringen av Erik Berglöf och i Färjestads-tränarens regi verkar Test Drive nu hittat stilen. En 33 starter lång segertorka bröts då han vann på Momarken i februari – vid Axevallas tävlingar på tisdagen var det dags igen.

I ett race som på förhand handlade om Mack Dragan eller ledande Hobby de l’Iton var Test Drive föga påpassad på spelet. Men Berglöf lotsade snyggt fram sin adept i andra utvändigt och kunde därifrån lita på sin hästs vassa avslutning. Först in på upploppet blev det fullt anfall och Hobby de l’Iton i spets och den utmanade kämpen Lover Face – stod handfallna sista biten. 1.13,1/2160 var segertiden. Här fick Mack Dragan nöja sig med fjärdepriset.

Imponerande av Elmo Ice

Rejäl uppvisning i stayerloppet hade norske gästen Elmo Ice. För Ole Johan Östre fick fyraåringen jobba en bra bit i spåren före han tryckte sig till spets 1100 meter från mål. I samma ögonblick var dock loppet avgjort. Elmo Ice länsade undan med många längder och vann i mycket imponerande stil på 1.15,3a/2640 meter.

…Toppform har Ulf Stenströmers Rally Gunnar hittat. Andra raka blev en enkel affär i händerna på Björn Goop. Valacken stack snabbt till spets, drog undan över sista bortre och vann mycket enkelt före favoriten Undigious Diamant.

Ottens Dibaba från start till mål

Ottens Dibaba, körd och tränad av Magnus Jakobsson, var tillbaka i gott slag. Innerspåret utnyttjade stoet på bästa sätt, höll enkelt upp ledningen och visade sedan att hon trivs ypperligt i front. Favoriten Corleone kom med en duktig avslutning, men Ottens Dibaba var aldrig i närheten av förlust. 1.13,4a på 1640 meter visade vinnaren.

…Åttaårige valacken Cuarto Käbb har hittat formen hos Lindesbergs-tränaren Håkan Falk. Med Per Nilsson i jollen visade han sig överlägsen i sitt race. Cuarto Käbb tog sig snabbt fram mot dödens efter 800 meter – och hade avgjort redan i sista sväng. Lätt undan med krafter kvar.

…Björn Norén tränar elegante Full Metal Jacket som stod i sin egen klass. André Eklundh körde till och övertog taktpinnen efter 600 meter och mer dramatik var det aldrig. Hästen tog sin tredje seger i karriärens sjätte start utan att förbruka särskilt mycket krafter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Disco Volante i genrep

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson