Just nu:
10.40 Kallblod för hela slanten på Hagmyren
10.06 Trebol – nu uppe i 47 raka segrar
09.02 Gimpanzee lekte hem elfte raka segern
08.27 45 000 kronor i böter för Haapakangas
15.50 Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret
10.47 Semester – sedan Trotting Masters för Looking Superb
10.27 Storpublik lockades till Oviken
09.52 Nurmos och Heiskanen i Suur-Hollola
09.23 Hillary B.R. tog tolfte raka segern – på 1.09,9
08.44 VM-loppet för Aubrion du Gers och Bazire

Pastore Bob och ”Piraten” i Seinäjoki-Race

Pastore Bob och On Track Piraten finns bland de som ska försvara de svenska färgerna när det finska stor-loppet Seinäjoki-Race körs på lördag.

Fjolårets Elitloppsfinalist Dreammoko, nu i regi Wim Paal, och hemmahästen Atupem fick de två sista platserna i Seinäjoki-Race. Startfältet är nu fulltaligt och lottat till loppet som körs i Seinäjoki nu på lördag. Vinnaren erhåller 70 000 euro och dessutom en given plats i Finlandia-Ajo.

De fyra senaste åren har en svensktränad vinnare setts i Seinäjoki-Race. Fyra sådana finns med även i årets upplaga. Johan Untersteiner åker till Finland med Pastore Bob och den kvicke sexåringen lottades till spår fyra bakom bilen. Hans R Strömberg kör själv hedersknyffeln On Track Piraten som börjar från ett av bakspåren. Svensktränad är också Selmer I.H. – som får finländske mästerdrivern Mika Forss i sulkyn.

Halva fältet består av hemmahästar, med bland andra tidigare Elitloppsdeltagaren Elian Web som ska köras av Jorma Kontio. Italien representeras av välmeriterade stoet Trendy Ok.

Här är startlistan:

Seinäjoki-Race, 2100 auto

1 Chief Orlando – Antti Teivanen
2 Atupem – Santtu Raitala
3 Dreammoko – Wilhelm Paal
4 Pastore Bob – Johan Untersteiner
5 Trendy Ok – Alessandro Gocciadoro
6 Lexus Dream – Ari Moilanen
7 Selmer I.H. – Mika Forss
8 Elian Web – Jorma Kontio
9 On Track Piraten – Hans R Strömberg
10 Ranch Kelly – Hannu Torvinen

Senaste vinnarna:

2018: Call Me Keeper – Örjan Kihlström
2017: Twister Bi – Christoffer Eriksson
2016: El Mago Pellini – Adrian Kolgjini
2015: Quick Fix – Tuomas Korvenoja
2014: Prussia – Pietro Gubellini

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
tisdag 09:52, 25 juni

Nurmos och Heiskanen i Suur-Hollola

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:23, 25 juni

Hillary B.R. tog tolfte raka segern – på 1.09,9

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:44, 25 juni

VM-loppet för Aubrion du Gers och Bazire

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:21, 25 juni

Det skrällde i uttagningarna till Stosprintern

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 15:42, 24 juni

Jarlsberg nästa för Makethemark

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 15:17, 24 juni

Gocciadoros straff: 10 dagars avstängning

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:22, 24 juni

Nahar får sitt eget lopp på Bergsåker

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Foder orsaken till flera dopningsfall i Frankrike?

Foder orsaken till flera dopningsfall i Frankrike?

Flera hästar i Frankrike har fastnat i dopningskontroller för ämnet cannabidiol. Den gemensamma nämnaren tycks vara att de ätit samma foder.

Ett flertal hästar i Frankrike, bland andra har Björn Goop-tränade Merles Simone, har den senaste tiden testats positivt för den förbjudna substansen cannabidiol. Ämnet är ett av flera aktiva ämnen i hampväxten cannabis sativa. Den gemensamma nämnaren är dock att samtliga hästar ätit samma foder. Det skriver Sulkysport.

Det franska travförbundets dopningslaboratorium har funnit att alla de positivt testade hästarna ätit foder från Krafft, Sveriges största foderleverantör.

Krafft har tillsatt en utredning kring ett eventuellt samband mellan deras foder och cannabidiol. En utredning som Svensk Travsport stöttar, skriver man i ett pressmeddelande.

– I nuläget har vi inte tillräckligt med underlag för att Svensk Travsport ska kunna gå ut med en rekommendation gällande om tränare eller hästägare ska starta sin häst eller inte. Vi avvaktar resultaten av de analyser som Krafft aviserat och kommer givetvis att meddela oss så fort vi vet mer, säger Antti Rautalinko, chefsveterinär vid Svensk Travsport.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Först Åby sedan Köpenhamn för Cyber Lane
Nästa nyhet
Först Åby sedan Köpenhamn för Cyber Lane

Först Åby sedan Köpenhamn för Cyber Lane

Efter andraplatsen i årsdebuten bakom Day or Night In har Cyber Lane nu fått en inbjudan till Olympiatravet – och Copenhagen Cup.

Cyber Lane gör sin stallkamrat Day or Night In sällskap till Olympiatravet. Efter att de båda hästarna från Johan Unter-steiners stall slutat etta och tvåa i deltävlingen på Jägersro i lördags, delade Åbytravet ut ett wild card också till Cyber Lane på söndagen.

– Jag var jättenöjd med prestationen som han gjorde. Jag klockade honom till 1.09,5 sista varvet i tredjespår och det kan man definitivt inte klaga på. Han var kanske inte jättesmidig som en katt för dagen, så vi har lite att finjustera. Med loppet i kroppen tror jag han kommer vara lite vassare och vi har en spännande säsong framför oss, sa Johan Untersteiner i TV12.

Efter Olympiatravets final den 27 april följer sannolikt en resa till Köpenhamn och start i Copenhagen Cup den 12 maj. Cyber Lane vann loppet i fjol och har nu fått en invit-ation till det danska storloppet.

Klara för Olympiatravet är:

Bahia Quesnot (wild card)
Cyber Lane (wild card)
Day or Night In (inkvalad)
Milligan’s School (inkvalad)
Propulsion (wild card)

Läs även: Day or Night In tillbaka – klar för Olympiatravet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Eskilstuna: "Torbjörn Jansson i hetluften"
Nästa nyhet
Tips Eskilstuna: ”Torbjörn Jansson i hetluften”

Tips Eskilstuna: ”Torbjörn Jansson i hetluften”

Tips och analyser Eskilstuna

Eskilstuna. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 1 Moses gör ett försök från innern och det är en snabb häst som kan spetsa. Åndå lite ovisst om det går att fånga upp snabbe 5 Balto d´Huon. Spetsar den så är det troligt att 6 One Two Beat får överta.

Loppanalysen: 1 Moses har varit bra och vid den klena senaste insatsen så sprang hästen med trasigt sulkyhjul. Nu är det årsdebut med tränaren själv som kusk och det är långt ifrån givet med spets. Inget tacksamt spelobjekt att gissa på till halvlågt odds men visst duger han bra.

6 One Two Beat kan tänkas få överta spets och kan i så fall vara lösningen.

10 On Track Banditen gör spännande debut hos Westerholm. Det handkar om en grundkapabel häst och Westerholm brukar kunna slipa till sina nyförvärv på mycket tilltalande sätt. Hästen har agerat lite ojämnt tidigare och är något svårbedömd trots allt. Tror ändå att vi får se nya växlar på Banditen nu i sin nya regi och det är en spännande start.

2 Velasquez Gar är bra och har läget men får sällan till det.

9 Leonardo Vici gick mycket bra efter galopp senast och var godkänd senast. Är bra i grunden och spåret med resa i draget passar den här herren mycket bra. Han kan vara vassast sista biten men det måsta klaffa.

Spelförslaget: Jag tror vi får se en strong 10 On Track Banditen och spelar vinnare till 5.00.

Eskilstuna. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: 4 Mama America är bra med på noterna från start. Hotet är snabba 5 Frequency Am som är rapp och kan vara för snabb. Man pratar dock om att släppa med henne.

Loppanalysen: Här ger inte 4 Mama America så högt odds och det kan man förstå. Lennartssons sto har varit bra och senast blev det lätt seger efter tidig spets. Hon har ett vetitgt läge bakom bilen och når hon spets så blir hon garanterat svår att plocka ner.

5 Frequency Am vann också från spets senast. Hon kan nå ledningen på nytt och köras där och då kan det bli en jobbig resa för America-hästen. Tränaren vill dock gärna se sin häst i rygg på favoriten. Hon är blöt till slut.

Två intressanta hästar där bakom är 3 Sissy Face och 11 Hipster. Sissy Face är mycket fartfylld och kan städa av dessa hästar över ett upplopp. Hon har varit ifrån nu och formen är inte dokumenterad. Hon har som snabbast fått ett 20-jobb inför detta och det brukar låter mer påställt från tränaren.

Hipster satt fast med sparat i årsdebuten senast och kan bli mycket farlig här om det klaffar med positionerna. Loppet från senast borde ha gjort nytta. Hipster får inte alltid till det men känslan är att hästen är riktigt bra i ordning nu och Hipster duger.

13 Undazzled Eyes duger också bra i denna omgivning men har många att runda.

 

Spelförslaget: Här provar jag med 11 Hipster som fick en fin genomkörare efter uppehåll senast med sparat i mål. Vinnare till oddset 6.75  får det bli.

Eskilstuna. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:  4 Toujours Vif öppnar bra. Troligt att Jansson kör offensivt med 5 U.Bergs Svante och övertar.

Loppanalysen: 1 Blytung AM blev snygg inmåttad till seger av Kevin Svedlund senast via 10-tempo sista 800 m och den här hästen är rejäl och bra för sin klass. Nu är frågan vad innerspåret innebär. Han öppnar hygglitg men utan att vara riktigt snabb.

5 U.Bergs Svante vann också senast och det var efter uppehåll. Fick då en dryg inledning i spåren innan rygg ledaren blev ledig och därifrån kunde sedan Svante avgöra och ta sig förbi ledaren Yieldson. Lär inte vara sämre nu med det loppet i kroppen och som jag läser loppet så kan det bli tidig spets. Det skulle underlätta en hel del.

7 On the Line höll farten bra senast och 8 Sethmikael Blanche kan mycket i grunden men är ojämn. Svårt läge med Ulriksson som kusk nu.

Spelförslaget: 5 U.Bergs Svante med spetsläge och lopp i kroppen har bra chans. Var positiv senast. Spelar vinnare till oddset 2.10.

 

Eskilstuna. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 3 My Silver Lining har hygglig spetschans från ett bra startspår i tredje. 7 Ivy Montana var positiv från spets senast och har springspår. Är dock mest van bilstart på slutet och jag är inte helt säker att det blir någon kanonstart från sjunde. Är dock en kvick häst och med träff så. Snävt spår har 5 Othella Marke men Calle är vass.

Loppanalysen: Ett stolopp och spets borde vara mycket värdefullt. Det är möjligt att 4 My Silver Lining med Magnus hjälp lyckas i det uppsåtet och därmed har de hygglig chans att spåra hem loppet. Det borde bli rätt lugnt i spets. Det handlar om årsdebut och jag är inte säker på att hon är bästa hästen men visst ser det bra ut från spets. Magnus brukar ha hästarna i stridsdugligt skick direkt.

5 Othella Marke vann lätt näst senast och höll fint även senast som tvåa. Calle är vass och han får säkert iväg henne bra från start även från snäva femte.

7 Ivy Montana höll farten bra senast från spets. Det var utvändige Ace to Play som var alldeles för bra men det är också en klart kapabel häst som nu radat segrar. Skulle Ivy Montana nu med Tobbe lyckas nå spets så håller hon nog emot länge. Mycket länge till och med då formen är så vass. Tobbe hoppas jag också ha en bra dag på jobbet och jag väljer ekipaget här som spelobjekt. Borde kunna få upp farten bra från springen och därmed nå spets. De är inte jättesnabba invändigt.

4 Enjoys Corrida är inte oäven och kan vara rätta skrällbudet.

 

Spelförslaget. Jag spelar på att 7 Ivy Montana når ledningen och sedan håller undan. Spelar henne vinnare till oddset 4.00.

 

Eskilstuna lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden: 3 Evander Am och 6 Winner Bac borde göra upp om att nå spets. Winner Bac är tränarkörd och jag räknar med att Jansson och Evander Am kan fånga upp springspårets Winner Bac.

Loppanalysen: 6 Winner Bac har varit riktigt bra och lär svara för en ny fin insats. Det betyder vettig chans i denna omgivning. Näst näst senast vann han efter en behaglig resa och senast blev det överlägsen seger efter att tidigt ha körts till spets. Hästen är bra för klassen och i gott skick.

Nu tror jag det kan bli en resa utvändigt ledaren 3 Evander Am och då är jag inte så säker på att det går vägen. Evander Am är i bra form och får Jansson upp ikväll. Senast såg hästen ut att vara på väg mot seger då han tappade fokus och galopperade på upploppet. Inget bra tecken i och för sig men blir det ledningen här så skulle jag bli lätt förvånad om det blev ny galopp.

10 Maximus M.M. är ett kapabelt bud med duktig kusk. Det är dock bakspår och årsdebut.

5 Worn Out har Kontio upp som senast. De båda vann från spets senast.

Spelförslaget: Jag tror att 3 Evander Am kommer till spets och har vettig chans. Jag spelar vinnare till oddset 3.85.

Eskilstuna lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: Innerspåret bakom bilen kan vara lite lurigt och det är Redén själv som ska snabbarta med 1 Reigning Moni. Tror der blir svårt att svara ut snabbstartande 3 New Steel. Denne är mycket kvick iväg och trivs utmärkt i spets så taktiken är inte svår att räkna ut. 6 Brothers In Am är också mycket startrask och kan vara med i spetsstriden. New Steel har tidigare tagit sig förbi Brothers In Am utifrån.

Loppanalysen: Flera hästar i årsdebut här och det är alltid lite lurigt då. 1 Reigning Moni och 3 New Steel gör båda årsdebut. Båda kan öppna bra men Reigning Moni kan vara lite mer variabel första biten och innerspåret är lite kruxigt. Han är ju dessutom tränarkörd. Redéns häst är lite tung och slapp och det är inte säkert att det är full spänst i stegen så här efter uppehåll. Vare sig första som sista biten.

Jag räknar med att Sjöström med 3 New Steel bombar till spets. Hans häst trivs utmärkt i ledningen dessutom. Han har vunnit åtta lopp vara sju är från spets. New Steel brukar dessutom tävla bra direkt efter uppehåll och stall  Sjöström har tagit tre segrar de senaste tio försöken så stallformen är helt ok. Från ledningen över den korta distansen borde New Steel bli svårslagen här. Det låter också bra från Sjöström.

2 Talassio och 6 Brothers in Am är också två årsdebutanter och de är inte avsågade då båda kan blixtra till. Brothers In Am är mycket vass från start men New Steel har tidigare tagit längd på den från start.

7 Scarpia var positiv vid seger efter att ha travat till stor del utvändigt ledaren senast.

Spelförslag: Spets och slut är tanken då jag rekommenderar vinnarspel på 3 New Steel. Vinnaroddset är 3.00.

Summering spelförslag:
Eskilstuna lopp 4 – Vinnare 10 On Track Banditen till 5.00
Eskilstuna lopp 5 – Vinnare 11 Hipster till 6.75
Eskilstuna lopp 6 – Vinnare 5 U.Bergs Svante till 2.10
Eskilstuna lopp 7 – Vinnare 7 Ivy Montana till 4.00
Eskilstuna lopp 8 – Vinnare 3 Evander Am till 3.85
Eskilstuna lopp 9 – Vinnare 3 New Steel till 3.00

Avstå spel på:
Eskilstuna lopp 7 – 5 Othella Marke
Eskilstuna lopp 9 – 1 Reigning Moni

 

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

 

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nu gör Propulsion comeback - startar i Guldbjörken
Nästa nyhet
Nu gör Propulsion comeback – startar i Guldbjörken

Nu gör Propulsion comeback – startar i Guldbjörken

På lördag är Propulsion tillbaka. Det blir start i Guldbjörken på Umåker. Världsartisten gör sitt första lopp sedan Prix d’Amérique i vintras.

Tränaren Daniel Redén twittrade i förra veckan att man hade sikte mot Umåker med Propulsion och i den definitiva startlistan till Guldbjörken finns också superhästen med. För Propulsion blir det här den första starten sedan han slutade femma i Prix d’Amérique och en viktig värdemätare inför kommande matchning.

Guldbjörken är den tredje deltävlingen i Olympia-travet, vinnaren erhåller en plats, men Propulsion har sedan tidigare redan en sådan säker i loppet som körs två veckor senare samt i Elitloppet som följer ytterligare en månad framöver. På Umåker den här lördagen står bland andra Muscle Hustle för motståndet; han kommer närmast från ett fjärdepris i Dartster F:s lopp.

Också Berth Johanssons Memorial, med 200 000 kronor till femåringarna, avgörs på Umåker. Här gör Derby-trean Son of God årsdebut och ställs mot hästar som Milliondollar-rhyme, Transcendence och Hard Times.

Här är startlistorna:

Guldbjörken, 2140 auto

1 Elit Håleryd – Sandra Eriksson
2 Muscle Hustle – Robert Bergh
3 Eder Bob – Rikard N Skoglund
4 Special Promise – Magnus A Djuse
5 Propulsion – Örjan Kihlström
6 Kadett C.D. – Erik Adielsson
7 Rocky Winner – Peter Ingves
8 French Laundry – Ulf Ohlsson
9 Digital Ink – Dwight Pieters

Berth Johanssons Memorial, 2140 auto

1 Diamonds Lucky – Ove A Lindqvist
2 Hotshot Luca – Erik Adielsson
3 Transcendence – Robert Bergh
4 Special Major – Magnus A Djuse
5 Milliondollarrhyme – Fredrik B Larsson
6 Hard Times – Per Linderoth
7 Weekend Fun – Rikard N Skoglund
8 Hesiod – Ulf Ohlsson
9 Son of God – Örjan Kihlström

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Romme: "Felfri Zätasekinen ger oss cash"

Travtips

Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret

Travtips
tisdag 15.50, 25 juni
Solvalla heter kvällens bana och jag friskar på med ett gäng vinnarspel. The Bald Eagle heter en av hästarna som får min röst och denne kommer från en övertygande seger senast. Alla mina spel har för övrigt visat fin form och det är ofta en värdefull detal...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.43, 24 juni

Tips Halmstad 24 juni: Zeta Wise As ett kul chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.11, 22 juni

Tips Kalmar 23 juni: Pastore Bob leder runt om

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.04, 22 juni

Tips Rättvik 22 juni: Läge för Forfantone Am

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 16.02, 20 juni

Tips Dannero 20 juni: Midsommarförfest med Oskar J och Klack Nova

Spelredaktör Ulf Nilsson
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15.03, 19 juni

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Spelredaktör Daniel Berglund

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 14:47, 20 juni 2019

En alldeles fantastisk tävlingskväll

STRÄNGNÄS: Vilken makalös fin tävlingskväll det var på Solvalla i går kväll. Inte ofta jag besöker Solvalla en tävlingsdag numera. Dock blev det ett undantag igår. Det ångrar jag inte. Vilka tävlingsdjur. Främst måste man framhålla hästarna. Vilka djur som...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson