Just nu:
15.52 Kusk skadad efter olycka på Bollnästravet
15.02 Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School
12.41 Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?
09.57 Årets fyra första champions klara
09.13 Svenskt Kallblodsderby – Så här körs finalerna
08.15 Lugnt i ledningen för Attraversiamo
15.53 Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion
14.33 Dreammoko ny hos Björn Goop
14.23 Mellby Free får lämna återbud
08.48 Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Pastore Bob mot titelförsvar i Finlandia-Ajo

Årsdebuten i veckan slutade med en enkel seger. Nu har Pastore Bob redan en plats i ett storlopp säkrad – den som titelförsvarare i Finlandia-Ajo.

Johan Untersteiner-tränade Pastore Bob gjorde en kometsäsong i fjol och i onsdags årsdebuterade han med seger på Jägersro. Förra årets främsta fram-gång kom genom segern i Finlandia-Ajo – och nu kan sexåringen se fram emot att försvara sin titel. Pastore Bob är inviterad till Finlands största lopp, det skriver banan Vermo på sin hemsida.

Finlandia-Ajo avgörs den 4 maj och förutom 110 000 euro i förstapris finns även en garanterad plats i Elitloppet tre veckor senare i potten. Pastore Bob var i fjol också trea i Sundsvall Open Trot, tog sig till final i Elitloppet och deltog i VM-loppet. På kontot finns drygt 3,2 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
torsdag 08:48, 18 juli

Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:14, 18 juli

Magiskt, Who’s Who

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:29, 17 juli

Nadal Broline och Uza Josselyn till Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:13, 17 juli

Familjen Eggen avvecklar stallet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:04, 17 juli

Bazire om Aubrion du Gers: ”En enastående champion”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:08, 17 juli

Montdore tog ned Spartan Kronos från dödens

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 12:10, 16 juli

Aubrion du Gers död efter olycka

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Första i Frankrike – Very Kronos från dödens

Första i Frankrike – Very Kronos från dödens

Erik Adielsson gjorde en lyckad utflykt till franska Caen på fredagen. Med Svante Båth-tränade Very Kronos blev det seger – och det på ett riktigt rejält sätt.

Talangfyllde men excentriske femåringen Very Kronos gjorde på fredagen sitt andra framträdande på fransk mark. Den här gången fick den svarte Ready Cash-sonen visa sin höga kapacitet. I ett race på banan i Caen tog han för sin kusk Erik Adielsson segern den tunga vägen.

Very Kronos tog det säkert från början men avancerades efter knappt halva distansen fram i dödens på ledande Ghazi B.R. Norrmannen blev senare svensken rov när Very Kronos kopplade ett stabilt grepp in på upploppet. Den med 25 meters tillägg stående Excellent avslutade starkt, men Very Kronos höll med lätthet ifrån sig uppvaktningen till seger på 1.12,7/2450 meter. En seger värd 13 950 euro. Trea i mål slutade Tomas Malmqvist-tränade Current Affair, medan Robert Berghs Spickleback Face tröttnade till slut och blev sjua.

Du kan se loppet här.

Läs även: Enkelt när Aubrion du Gers tog hem årsdebuten

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Gävle: "Bellfaks har drömläget i kväll"
Nästa nyhet
Tips Gävle: ”Bellfaks har drömläget i kväll”

Tips Gävle: ”Bellfaks har drömläget i kväll”

Tips och analyser Gävle

Sportavdelningen på Gävle tror att banan ska vara i fint skick ikväll bara snöandet inte får ett ryck. Vi får se hur det blir med den saken. Lite ovisst med banunderlaget dessa dagar.

Gävle. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 3 Bottnas Facette har haft framspår med volt två gånger och spetsat båda. 4 Fegurd Am har haft framspår volt två gånger och spetsade i båda. 6 Miss Silver har haft framspår volt en gång och spetsade då. 1 Västerbo Jolene försöker ta emot från sitt inerspår. Troligt att om Westholm träffar någorlunda så är han tidigt i spets med 6 Miss Silver.

Loppanalysen: 6 Miss Silver vann från ledningen i sin tävlingsdebut och har varit nära att vinna även i två starter efter det. Har fint läge och god chans på spets och sedan bör hon vara med i striden.

Jag blev dock mycket förtjust i Kajsas 1 Västerbo Jolene i dennes årsdebut senast. Bara svepte förbi konkurrenterna till hlet ohotad seger och hästen ska inte behöva vara sämre med loppet i kroppen. Det kan häxa från spår ett men det kan även bli bra. Utan strul så tror jag Kajsas häst är bäst. Får en mycket spännande säsong.

4 Fegurd Am har löpt bra i ledningen men jag tror det blir tuffare nu. 11 Gitte Silvåkra visade fint kunnande i fjol men har en småjobbig uppgift här.

3 Bottnas Facette kan få en fin resa serverad Rikard och ha skrällchans.

Spelförslaget: Utan positionsstrul så tror jag 1 Västerbo Jolene är bäst och löser detta. Jag spelar vinnare till oddset 3,00.

Gävle. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: 2 Zulu Lynet är snabb och har läget. 5 Sotana är också snabb. 6 Järvsö Bukefalos är oprövad bakom bilen men känslan är att han borde kunna öppna bra. Kan trycka sig till spets med vass kusk.

Loppanalysen: Kalblodslopp och en viss JO Persson har fyra hästar till start och det är mycket troligt att vinnaren tränas strax utanför Hagmyren i Hudiksvall. Perssons gäng är dock rätt jämna i kapacitet och även Persson hade svårt att ranka dessa då jag kollade med honom. Hårda bud.

2 Zulu Lynet är rätt ny hos honom. Vann från tidig spets senast och har läget på nytt.

6 Järvsö Bukefalos ser ut som en riktig häst men är lite tung i stilen. Bör ha gått framåt med loppet i sig från senast och jag tror att kort distans passar perfekt. Ny bakom bilen men borde kunna öppna.

9 Järvsö Fux gör årsdebut. Har visat fint kunnande men även mycket dåligt trav. Kan säkert vara finare nu efter uppehåll. Spännande att se.

11 Wild Blomma med Ohlsson gör också årsdebut. Visat fin fart och ska räknas tidigt.

Inte lätt detta men jag ger 6 Järvsö Bukefalos en chans då modellen tyder på att det borde vara en bra häst. Distansen tror jag är perfekt och bilstart borde passa bra.

Spelförslaget: Jag tycker det är passande förutsättningar för 6 Järvsö Bukefalos med kort distans och jag spelar vinnare. Oddset är 3,90.

Gävle. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:  1 Lucky Lino har spetsläge. Favoriten 9 Knifetown Winner kan tänkas köras offensivt från sitt springspår på tillägg och överta över den långa distansen.

Loppanalysen: 9 Knifetown Winner är mycket tufft betrodd. Han har en bra uppgift men det brukar ju också ofta storfavoriter ha. Hästen är bra för ett lopp som detta och det är troligt att han körs till tidig ledning. Sedan ser det bra ut men jag litar inte fullt ut på stallformen och jag har roligare bud. Och förhpppningsvis bättre.

Westerholm har även med 11 Scarlets Mirakel som grejade delad seger näst senast men inte var så bra senast. Kan vinna om favoriten sviker och om formen sitter där.

10 Tiger Williams kan mycket och det lossnar nog snart. Fungerar han som han kan så blir han spännande men han verkar inte helt lätt.

Min givna idé i loppet är 5 Tottenham. En häst jag alltid gillat och han är stark och bra. Gjorde debut för Djuse senast som ville köra lite snällt. Tottenham kunde ändå avgöra via en mäktig avslutning och det var ett läckert intryck vi fick se. Lär inte vara sämre nu med loppet i kroppen och den här har mycket att hämta framöver. Distansen är perfekt och räkna med en strong insats.

Spelförslaget: 5 Tottenham var frän senast och har nu lopp i kroppen. Vinnaroddset 6, 75 duger gott.

Gävle. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 3 Harvesting Time brukar öppna rejält och drar nog iväg mot spets.

Loppanalysen: 2 Global U.S.A. var fin i årsdebuten senast. I ny regi och Wäjersten har ordning på grejorna. Kan vara en trolig vinnare men gnistan är lite svårbedömd. Var ändå så fin senast att jag har bra känsla.

1 Västerbo Call You är rejäl men fungerar inte alltid och senast blev det galopp. Riskerar dessutom bli över första biten så det finns strulfaktorer. Om allt klaffar så är detta ett givet bud.

6 Wilshere vann lätt senast och har toppkusk. Också ett given aspirant till segern.

9 Cheese Action L.W. vann från spets senast men nu blir det ingen ledning. Fungerar ändå men är bara en av flera. 7 Snyggosåfin kan rätt mycket men formen är lite diffus.

Jag provar med ett riktigt tokdrag. En pålle med bara ägg i raden. Jag har en skojig (åtminstone i några timmar till) i 3 Harvesting Time som gör debut i ny regi. Hästen inledde karriären med att vara tvåa bakom Staro Leonardo (sätt in den hästen här!). Då mestadels från utvändigt ledaren. Det var länge sedan och därefter har hästen inte fungerat. Har en seger i karriären och var då riktigt  bra. Nu är det ny regi som sagt och hästen ska  nu vara i fint skick. Öppnar snabbt och det ser ut som spets. Ligger på en del och kort distans bör vara ett jätteplus. Överst i raden har vi segern och blir det fiasko ikväll så är hästen poänglös så detta är en viktig start så visst tror tränaren att hästen ska vara i ordning. Jag vet att det är ett lånskott och inga garantier lämnas men oddset är därefter.

Spelförslaget. Jag spelar ett tokdrag i 3 Harvesting Time till 27,00 som vinnare och 2 Global U.S.A. på plats till 1,95 och något sundare odds.

 

Gävle lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden: 1 Bellfaks trivs alldeles förträffligt i ledningen och är snabb. Bör bli spets med 2 Sjö Vinn i rygg.

Loppanalysen: 1 Bellfaks är ett kallblod med mycket högt kunnande och Persso har talat sig varm om pållen. Bellfaks är dock inte helt lätt och han har en tendens att kunna bryta en del i kurvorna. Ledningen är därmed en stor fördel och även om han galopperade i spets på Solvalla näst senast (på ett mycket svårbemästrat innerspår den dagen) så brukar Bellfaks inte torska från spets. Han ser finare ut i den positionen. Här bör det bli spets och det ser ut som toppchans.

8 Eldvin hängde med Smedsbo Faksen på fint sätt i årsdebuten senast och bör vara framsatt till denna start.

5 Tangen Haap har fin kapacitet och är ett tidigt bud bakom Bellfaks.

2 Sjö Vinn har sett fin ut i sin nya regi och bör kunna få loppet i rygg på Bellfaks. Kan vara skrällduglig med sådan resa.

9 Pydin är högkapabel och spåddes bli vår nästa kallblodsstjärna. Har tyvärr haft en hel del problem och frågan är hu utveckligen blir. Tråkig trend och Pydin känns inte så het nu.

11 Norheim Svenn gör comeback och det är skoj. Smyger väl med nu.

Spelförslaget: De ser ut som spets och slut för 1 Bellfaks. Vinnaroddset är 2,10 och jag spelar.  2 Sjö Vinn är intressant från ryggen. Platsoddset är  3,15 och provas.

Gävle  lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: 7 Perfect Dynamite har kommit ned två hack i banan och ingen lär bråka med honom. Körs nog tidigt till tät.

Loppanalysen:  7 Perfect Dynmite är bra och senast kämpade han på fint till seger efter att ha fått offra en del krut på vägen fram till spets. Två invändiga strykningar underlättar och spår fem är oerhört bättre än spår sju. Får nu ett lopp i kroppen inför viktigare uppgift men upplägget blir nog ändå full fart framåt. Han bör tidigt vara i spets för att få dämpa och det är bra chans.

En häst jag har stor respekt för är 10 Mr Golden Quick. Denne kan mycket och har nu ett lopp i kroppen. Tränaren siktar på kommande viktigare start och nöjer sig mest troligt med barfota fram ikväll och inte runt om. Det blir helst ett smyglopp och attack sista halvvarvet. Det är 80-procentig form nu siar Mika. Det låter inte helt påställd med andra ord men hästen är bra.

2 Importedfmdetroit har bra läge med Ohlsson och det är en bra häst. Borde ändå få svårt att rubba favoriten.

Spelförslaget: 7 Perfect Dynamite till vinnaroddset 1,55 är inget för mig. Plats på 10 Mr Golden Quick till oddset 1,85 får dock duga.

Mina samtliga spelförslag:
Gävle lopp 4 – Vinnare 1 Västerbo Jolene till oddset 3,00
Gävle lopp 5 – Vinnare 6 Järvsö Bukefalos till oddset 3,90
Gävle lopp 6 – Vinnare 5 Tottenham till oddset 6,75
Gävle lopp 7 – Vinnare 3 Harvesting Time till oddset 27,00 amt plats 2 Global U.S.A. till oddset 1,95
Gävle lopp 8 – Vinnare 1 Bellfaks till oddset 2,10 samt plats 2 Sjö Vinn till oddset 3,15
Gävle lopp  9 –  Plats 10 Mr Golden Quick till oddset 1,85

Avstå spel på:
Gävle lopp 4 – 4 Fegurd Am
Gävle lopp 7 – 9 Cheese Action L.W.
Gävle lopp 8 – 5 Tangen Haap

 

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Enkelt när Aubrion du Gers tog hem årsdebuten
Nästa nyhet
Enkelt när Aubrion du Gers tog hem årsdebuten

Enkelt när Aubrion du Gers tog hem årsdebuten

Om det blir en start i Elitloppet får framtiden fortsatt utvisa men Aubrion du Gers kunde i vilket fall vinna vattentätt när han på fredagen gjorde årets första start.

”Världens bäste valack”, brukar han kallas. Det hade gått nästan ett halvår sedan Aubrion du Gers gjorde sin senaste start – men på fredagen var nioåringen tillbaka i hetluften. Jean-Michel Bazire åkte till Caen för att, liksom i fjol, årsdebutera sin storstjärna i Prix de Cauvicourt. En uppgift som den segervane travaren fixade utan några som helst problem.

Vann med krafter kvar

Aubrion du Gers öppnade bra från innerspåret bakom bilen men kunde inte stå emot Dreammoko som laddades utifrån och fick överta in mot första kurvan. Bazire tog direkt ut storfavoriten i andraspår och kunde en stund senare återta kommandot. Svårare än så var det heller aldrig. Aubrion du Gers stegade behärskat undan över Caens långa upplopp och såg ut att ha gott om krafter sparade när han gick över mål på segertiden 1.13,2a/2200 meter.

Blues des Landiers ordnade andraplatsen efter att ha gått mestadels i dödens på vinnaren, då Charly du Noyer i rygg ledaren galopperade bort vad som såg ut att bli silvret, kort före mål. Dreammoko gick en okej avslutning som fyra.

Den här segern var värd 14 400 euro och var den tolfte raka för Aubrion du Gers. Enligt tränaren är en turné i Europa och de nordiska storloppen högaktuell för valacken i år, där Elit-loppet är ett tänkbart mål.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Your Highness blev mamma för första gången
Nästa nyhet
Your Highness blev mamma för första gången

Your Highness blev mamma för första gången

Ett av de bästa svenskfödda stona de senaste åren har blivit mamma för första gången. Your Highness födde ett hingstföl.

Med över nio miljoner kronor intjänat under sin karriär hålls Your Highness som ett av de mest framgångsrika svenskfödda stona. Hästen som inledde sin karriär hos Ulf Stenströmer, sedan fortsatte i Frankrike hos Fabrice Souloy och avslutade hos Björn Goop, tog sin största seger när hon 2016 vann Olympiatravet.

Under natten till torsdagen blev Your Highness mamma för första gången, det meddelar Menhammar Stuteri på sin Facebook-sida. Kriterie-vinnaren Villiam är den lyckliga pappan till hingstfölet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kulltoppen Attraversiamo i första som fyraåring

Travtips

Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School

Travtips
fredag 15.02, 19 juli
Axevalla kör sin andra dag av tre i helgen och sporten är god. Milligan's School är en av de största fyrbenta profilerna och visst har han bra chans att infria sitt favoritskap. Från spets. Han spelas trots rätt blygsamt odds men det finns även andra och m...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.53, 18 juli

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.37, 17 juli

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 16.08, 16 juli

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.51, 15 juli

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 12 juli

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 12:41, 19 juli 2019

Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?

STRÄNGNÄS: Vädret inför Stochampionatshelgen på Axevalla ser på förhand lovande ut. Prognoserna talar möjligtvis enbart om regn på söndag förmiddag. Blir spännande att ta del av publiksiffrorna från Axevalla kommande helg. Vi ser numera i ett svenskt trav ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson