Överlägsen Drôle de Jet

Ledningen från start till mål var segerreceptet för Drôle de Jet i söndagens sprinteruppgörelse i La Capelle. Pierre Vercruysse-travaren var överlägsen på 1.09,6. Bold Eagle fick nöja sig med bronset.

Pierre Vercruysse sjuåring Drôle de Jet svarade för en toppinsats senast när han som tvåa bakom Face Time Bourbon i Prix René Ballière travade 1.09,5. Det gjorde honom till favorit i söndagens sprinter Prix de la Communauté de Communes Thiérache du Centre på hippodromen i La Capelle. Från spets var han också överlägsen i sin första seger på snart ett år.

Helt ohotad från ledningen

Något snack om saken var det aldrig för Drôle de Jet. Från innerspåret bakom vingen var favoriten snabbast ut och tog enkelt hand om ledningen. Det var en position som Coktail Jet-sonen aldrig skulle lämna ifrån sig. När fältet nådde upploppet stack Drôle det Jet helt sonika undan för att i överlägsen stil passera mållinjen på 1.09,6a/1609 meter. Den här segern betalade 33 750 euro.

Bold Eagle, körd av Tony le Beller, gjorde här sin förmodligen sista start på fransk mark. Han blev efter en bit avlöst i dödens och provade via tredjespår vid det långa upploppets början. En godkänd spurt räckte till bronset värt 10 500 euro. Bold Eagle kunde inte ta sig förbi Billie de Montfort som gjort hela loppet i rygg på ledaren och därmed grejade andrapriset.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Atlanta vann duellen i Cutler

Atlanta vann duellen i Cutler

Superstona Manchego och Atlanta gjorde upp i en fartfylld duell på Meadowlands men den var den sistnämnda som drog det längsta strået i Arthur J. Cutler Memorial.

Storloppet Arthur J. Cutler Memorial, med en samlad prispott om 170 900 dollar, var lördagens main event på Meadowlands. I var sin ände av ringhörnan stod de båda superstona Manchego och Atlanta. Loppet blev också till en duell de båda emellan – både från början och till slut.

Ursinnig inledning

Cutler inleddes i ett hiskeligt tempo när Nancy Takter-tränade Manchego, körd av Dexter Dunn, fick inleda första 400 i 1.04-tempo (!) för att pressa sig förbi Atlanta i kampen om ledningen. Därmed fick Atlanta hämta andan en bit i vinnarhålet och det blev också avgörande. När fältet travade in över den sista rakan hade Manchego fortsatt greppet, men Yannick Gingras hade hittat fritt med Atlanta som nu avslutade vasst. Kort före mål ordnade hon också segergreppet.

Atlanta, tränad av Ron Burke, vann på 1.08,5a/1609 meter men Manchego, stor i nederlaget, travade samma tid som tvåa. Skrällen Lindy the Great spurtade knivskarpt in som trea medan den av Anette Lorentzon tränade Guardian Angel Ås och Åke Svanstedts bidrag Plunge Blue Chip slutade oplacerade.

Svensksegrar på Vernon

Fina framgångar för svensktränarna blev det samtidigt på Vernon Downs när Empire Breeders Classic avgjordes. Marcus Melanders kulltopp bland ston Hypnotic Am vann stoavdelningen (207 250$) på 1.10,7a/1609 för Brian Sears. För hingstarna och valackerna avgjordes två avdelningar av EBC; Åke Svanstedt segrade i den ena med Third Shift på 1.10,1a medan den andra tillföll Hobbs, tränad av Jim Campbell och körd av Jason Bartlett till seger på 1.10,6a.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Toppinsats av Cleangame
Nästa nyhet
Toppinsats av Cleangame

Toppinsats av Cleangame

Efter, för honom ovanliga, tre raka förluster var Cleangame på lördagen tillbaka så som vi blivit vana att se valacken. Jean-Michel Bazires stjärna stod för en toppinsats när han vann i Vichy.

Sedan Cleangame gjorde comeback efter en tävlingspaus hade det inte riktigt gått stjärntravarens väg i de senaste starterna. Tre raka utan seger för hästen som kallats ”världens bäste valack”. Men i Vichy på lördagskvällen var Cleangame tillbaka i toppform när han imponerade stort i Grand Prix du Conseil Municipal.

Avancerades fram mot dödens

Jean-Michel Bazire tog sats och avancerade storfavoriten fram mot dödens då ett varv kvarstod av loppet vilket innebar att ledande Etonnant fick det hett om öronen. Cleangame slog klorna i ledaren som svarade med en galopp en bit in på det långa Vichy-upploppet. Bakom hade Yoann Lebourgeois smugit med Bugsy Malone som nu bjöd favoriten en stenhård fajt till linjen – men Cleangame vägrade släppa konkurrenten före och höll knappt men säkert undan.

Segertiden blev strålande 1.11,0 på 2975 meter över 1300-metersbanan. Bugsy Malone noterades som tvåa för samma tid. Förstapriset i loppet uppgick till 40 500 euro.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Generaal-skräll
Nästa nyhet
Generaal-skräll

Generaal-skräll

Ett drömlopp i rygg på ledaren blev vinstgivande för Generaal Bianco. Peter Untersteiners valack såg till att det blev korsdrag i kuponghögen när han vann Gulddivisionen på hemmaplan i Halmstad.

Efter fem starter i år var Generaal Bianco ännu segerlös, men i den sjätte smällde det. Hästen fick ett perfekt lopp av sin tränare Peter Untersteiner och tackade för det genom att ta en enkel skrällseger i Gulddivisionen på hemmabanan Halmstadtravet.

– Det var mycket härligt. Vi trodde nästan det var över för hästen för någon månad sedan och att karriären kanske skulle vara över, men han tänt till den senaste månaden. Vi har gjort lite ändringar och det har verkligen fallit ut över förväntan, berättade Peter Untersteiner i ATG Live.

Drömlopp från rygg ledaren

Från sitt innerspår var Generaal Bianco snabbast ut men överlämnade snart åt Velvet Gio som fick sänka farten ordentligt i ledningen; första varvet avverkades efter 15,5-tempo och det såg i det läget svårt ut att lura den betrodde ledaren på segern. Men Velvet Gio hade inget svar över upploppet där Peter Untersteiner hade hittat loss med Generaal Bianco – den nederländske sjuåringen kopplade ett snabbt grepp och vann till slut mycket enkelt. Klassisk segergest av kusken.

Vinnaren visade 1.12,7a/2140 för viktoria värd 200 000 kronor. Velvet Gio höll till andrapriset före Cyber Lane som avslutade blixtsnabbt efter att från ett invändigt läge hittat sent fritt. Very Kronos var mycket betrodd i loppet, men gjorde bort sig med en galopp direkt i starten.


Forfantone fällde Campo Bahia

Campo Bahia gjorde en intressant start i ett femåringslopp, men fick precis som i comebacken se sig besegrad. Conrad Lugauers storfavorit fick ett tungt race med hela loppet utvändigt om den ledande Stoletheshow som drog i hög fart; 10,9 första varvet. Campo Bahia fick förvisso grepp om täthästen in på upploppet, men till attack från tredje utvändigt kom Torbjörn Jansson med Forfantone Am som hade betydligt mer krafter kvar. Roger Walmanns trippelmiljonär avslutade kvickt och vann till slut enkelt på 1.10,7a/1640 meter. Campo Bahia, här i sin sprinterdebut, tvåa på 1.10,9.


Goops italienare imponerar

Det är skön stil på Björn Goops italienare Unoicsdue Gnafa’. I sin tredje start för tränaren kom i Klass 2-försöket andra raka. Och det var aldrig något snack om saken för storfavoriten. Unoicsdue Gnafa’ pressade sig till ledningen efter 500 meter, lättade undan med några längder över bortre långsidan och vann till slut överlägset. Mycket övertygande seger på 1.11,8a/2140.


Tyske segermaskinen infriade

Peter Ingves tog plats bakom den tysktränade segermaskinen Newport Beach som i styrkeprovet som utgjorde Klass 2-försöket infriade favoritskapet. Newport Beach, som tränas av Josef Franzl, tog sig tidigt till ledningen och var aldrig i segerfara. Ett ryck 400 avgjorde slutligen striden. Femåringen tog karriärens nionde seger i tolfte starten då han noterades för 1.14,7a/3140.


Gustafson direkt i årsdebuten

Nederländske toppkusken Rick Ebbinge slog till i Halmstad. Segervapnet var tuffe Gustafson som var segermogen direkt i årsdebuten. Valacken, som inte startat på över sju månader var kvickast iväg i Silverdivisionen, spetsade – och höll hela vägen. Sevilla sköt till snabbt efter en sen lucka men kunde inte rå på Gustafson som starkt till mål på skarpa 1.10,8a/1640.


Money för Kevin efter dramatik

Dramatisk upplösning i finalen av Wången Cup. Princess Kloster hade haft ledningen hela vägen och såg ut att hålla undan för uppvaktande Hasty Helene över upploppet – då ledarinnan plötsligt slog på en galopp. Från tredje invändigt hade Kevin Oscarsson lirkat loss Bring Me Money, som nu fångade in Hasty Helene kort före mål. Håkan K Persson tränar vinnaren som kom i mål på 1.14,1a/2140.


Hossiana hela vägen för Goop

Björn Goop körde Hosianna Boko åt Jörgen Westholm i Diamantstoet, ett samarbete som bar frukt. Ekipaget ledde loppet från start till mål. Betrodde Aura S.L. fick göra jobbet i dödens men var tidigt slagen, i stället var det Argbiggan som bjöd match till slut med ledarinnan visade att hon stod den långa distansen och vann till slut mycket lätt. Det på 1.14,4a över långa 2640.


Favoritseger efter resolut styrning

Lite av lekstuga hade Ivory di Quattro i Bronsdivisionen. Harper Hanovers-tvåan återtog segerraden efter en offensiv manöver av Robert Bergh. Ivory di Quattro forcerades kraftigt framåt över den första långsidan och klämde sig före Ingo för ledningen. Sedan var händelserna under fullständig kontroll. Favoriten gick mycket säkert undan för seger på 1.12,4a/2140.


Inga problem för Ultra Bright

Blott fem hästar gjorde upp i Stoeliten, seger blev lekande lätt för Fredrik Perssons fina Ultra Bright. Erik Adielsson satt i sulkyn och kunde ge sin springare en nöjsam resa i andra utvändigt, en position ekipaget kunde hålla till 250 kvar. När anfallet sattes in fångade Ultra Bright in spårande Rose Run Sydney utan några problem. 1.11a blankt över 1640 var segertiden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Överlägset när Odd Herakles tog tionde raka
Nästa nyhet
Överlägset när Odd Herakles tog tionde raka

Överlägset när Odd Herakles tog tionde raka

Det blev inte någon rekordtid den här gången men väl en tionde raka seger. Kallblodsfenomenet Odd Herakles hade uppvisning på nytt i Jarlsberg.

Odd Herakles har varit outstanding i år och segerföljetongen tog sin fortsättning vid lördagens tävlingar på Jarlsberg. Lars O Romtveits kallblodskung spelades till megafavorit i elitsprintern och syntes aldrig i någon som helst segerfara. Någon rekordtid blev det dock inte tal om den här gången.

Susade till ledningen

Tom Erik Solberg eldade iväg Odd Herakles till ledningen så fort bilen fällde in vingarna och favoriten kom att leda loppet varje meter. Ledaren gjorde ett ryck genom sista sväng och lämnade fältet med flera längder men fick nöja sig med att passera mål på 1.19,1a/1609, tre tiondelar från banrekordet. Tionde raka segern var ett faktum, förstapriset 60 000 norska kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lätt seger i Suur-Hollola-försöket för Elian Web

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson