Just nu:
13.27 Boden 12 augusti: Jag räknar med att Gällerstedts stjärna vinner!
12.02 Årgångstoppar möts i Paris
11.18 Toppkusken i karantän – för att få köra i Kanada
10.40 Trio svenskar utmanar Polara
08.18 ”Rödluvan” toppar inför Sto-EM
15.36 Jägersro 11 augusti: Nu sitter hon inte fast
14.59 Empire mot Derby-kval
11.01 Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident
10.06 Racing Mange gästar Tingsryd
09.27 Dubbel glädje för Svanstedt

Östre hetast på Solvalla

En fyraåring med styrkan som främsta vapen. Ole Johan Östre kom från Norge i angeläget ärende. Med tuffe Elmo Ice släppte han aldrig konkurrenterna in på skinnet i ”Lilla Harpers” när Elitlopps-helgen inleddes på Solvalla. Av bara farten tog norrmannen också hem Speedrace med Särpefanten.

Fyraårige fuxen Elmo Ice har bjudit på några vassa insatser på svensk mark den senaste tiden och när Elitlopps-helgen startade upp med traditionsenligt lunchtrav på fredagen, var norrmannen på hugget igen. Ole Johan Östre körde resolut Gift Kronos-sonen till spets efter ett drygt halvvarv och fortsatte att hålla jämn fart. Hästarna från kön gjorde sig aldrig gällande när det väl drog ihop sig. Segergesten kom på beställning när Elmo Ice passerade mållinjen på 1.15,1/3160 meter.

Särpefanten speedigast – trots galopp

Ole Johan Östres trevliga fredag fortsatte i den första upplagan av Speedrace för kallbloden. Det var den femtonårige hedersmannen Särpefanten som gick segrande ur striden – trots en galopp under vägen(!). Ledande Lysjö Mocca såg ut att gå mot segern, men när Särpefanten väl fått ordning på benen gick det riktigt fort – och hann förbi till Speedrace-segern. Vinnaren klockades till 1.16,7a över 640 meter. Trea i finalen slutade Finnskog Sjefen.


Hans-Owe har ett riktigt ämne

Selected News har haft ögonen på sig sedan den lysande debuten och att Hans-Owe Sundberg har ett riktigt ämne i Maharajah-treåringen råder det inga tvivel om. I ASVT Trottex-loppet blev det åka av från början när Hector Sisu höll ut Önas Prince, varpå den senare galopperade. Torbjörn Jansson gav Selected News marschorder 700 kvar och det var en riktigt snabb avslutning man bjöd på. Hector Sisu gav sig motvilligt, men på linjen hann Selected News fram. 1.14,7a/2140 var vinnartiden.


M.T. Perette läcker i tredje raka

Elitlopps-helgen inleddes med en riktigt läcker vinnare från Mattias Djuse. I ASVT Trottex-loppet drog Henriette Sisu till ledningen och öppnade 09,5 första 500. Det tuffa tempot gynnade M.T. Perette (e. The Bank) som skuggade som trea i andraspår, men skickades direkt ut i fjärde spår till attack genom den sista kurvan. M.T. Perette avgjorde på några få steg och tog härmed sin tredje raka på totalt fyra starter genom att passera mål på 1.13,8a/2140.


Äntligen fullträff för Malva Ha

Dagens tredje ASVT Trottex-lopp, för treåriga ston, fick se Malva Ha (e. Maharajah) ta en efterlängtad första seger i sin nionde start. Och det var knappast något som Markus B Svedberg-stoet behövde be om ursäkt för. Malva Ha öppnade rysligt fort bakom bilen och kom aldrig att lämna ifrån sig täten. Quantal Quetzal gick en mycket rapp avslutning över upploppet, men Malva Ha hade ryckt undan och höll säkert till mållinjen för seger på 1.14,4a/2140.


Dream Cash starkast till slut

Favoritseger i Guldklockan. Staro Mojito svarade för en kraftfull sista långsida, svepte till ledningen 500 kvar och gick undan med flera längder. Men Marcus Lilius tog upp jakten med Dream Cash som hade sparat krutet till avgörandet. Det blev säkert vunnet till slut för Jörgen Westholm-adepten.


Tungt slutvarv av Melkkos fuxa

Katja Melkko-tränade fyraåringen Love No Pain imponerade. Efter en inledning i låg fart fick Jorma Kontio sända iväg först i tredjespår efter ett varv. Där blev fuxan kvar, men behöll modet hela vägen till mål för att avgöra på styrka. J.J. Another Vinn avslutade sylvasst, men mållinjen frälste Love No Pain som noterade karriärens fjärde viktoria.


Dixie Brick från ledningen

Timo Nurmos fina femårssto Dixie Brick är tillbaka som vinnare. När favoriten Alhambra Mail högg i galopp i startögonblicket, tog Jorma Kontio chansen och körde till tät. Ledarinnan fick förvisso inte sitta i fred; Digital Class pressade på utvändigt, men över upploppet tänjde Dixie Brick på steget och gick enkelt undan på trevliga 1.12,6a/2140.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
onsdag 12:02, 12 augusti

Årgångstoppar möts i Paris

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:18, 12 augusti

Toppkusken i karantän – för att få köra i Kanada

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:40, 12 augusti

Trio svenskar utmanar Polara

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:18, 12 augusti

”Rödluvan” toppar inför Sto-EM

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 14:59, 11 augusti

Empire mot Derby-kval

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 10:06, 11 augusti

Racing Mange gästar Tingsryd

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:27, 11 augusti

Dubbel glädje för Svanstedt

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Trio till Hall of Fame

Trio till Hall of Fame

En fyrfotad hjälte och två tvåbenta gentlemän. Travsportens Hall of Fame presenterar tre nya invalda. Jim Frick, Erik Berglöf och Moe Odin tar plats bland travets stora.

Under fredagen kunde Travsportens Hall of Fame presentera tre nya namn i den exklusiva samlingen som utgörs av några av Nordens främsta aktörer inom sporten. Det är representanter från de svenska och norska travsportjournalistklubbarna som utser vilka som väljas in. Den här gången blev det två mycket meriterade tränare – och ett av våra största kallblod.

Erik Berglöf

Erik Berglöf går för evigt till historien som kusk bakom och tränare till Copiad. Tillsammans vann de Elitloppet två gånger (1994-1995) men Berglöf har också fyra klassiska vinnare i form av Sans Rival och Utini som överraskande vinnare i Svenskt Travderbyt, Treasure Ås som vann det danska – och dessutom seger i Stochampionatet med Brilana.

Jim Frick

Jim Frick är en av våra mest framgångsrika tränare och kuskar genom tiderna. I sulkyn tog han över 5000 segrar och som tränare har han noterats för fler än 3000. Segrar har tagits i Derbyt med Frej Nalan, Uppfödningslöpning med Keba Way och dubbla triumfer i Oaks med Johannita och Kimbee San. Frick kan också skryta med att ha vunnit flest lopp i landet 1985 och 1986, totalt 51 championat och dessutom Sveriges enda seger hittills i Kusk-EM.

Moe Odin

Moe Odin var ett av de bästa kallblod som vi skådat. Norrmannen gick genom säsongerna både som tre- och fyraåring som obesegrad och tog hem både Kriteriet och Derbyt. Som fjortonåring lade han tävlingsskorna på hyllan och kunde då sammanfatta karriären med 92 segrar på 109 starter samt över 10 miljoner kronor intjänat. Därefter har han fortsatt lämna stort avtryck som avelshingst och är far till bland andra Tekno Odin och Odd Herakles.

Läs mer om motiveringarna till Hall of Fame här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
🎙️Spelpodden Trav: "Topptrav hela helgen - Örjan vinner på fälgen"
Nästa nyhet
🎙️Spelpodden Trav: ”Topptrav hela helgen – Örjan vinner på fälgen”

🎙️Spelpodden Trav: ”Topptrav hela helgen – Örjan vinner på fälgen”

Podcast med tips till helgens travfest på Solvalla med Elitloppet.

Lyssna på tipsen här: SPELPODDEN TRAV

Här spelar ni på loppen!

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Femfaldig miljonär ny hos Goop
Nästa nyhet
Femfaldig miljonär ny hos Goop

Femfaldig miljonär ny hos Goop

Giveitgasandgo med över fem miljoner kronor på kontot hade en stora framgångar för två år sedan men har inte lyckats senare. Nu provas jänkaren hos en ny tränare – Björn Goop.

USA-födde Giveitgasandgo kom till Frode Hamres regi 2018 och slutade då som fyra-åring först tvåa i Olympiatravets final och veckorna senare blev det seger i Fyraårings-eliten under Elitlopps-helgen. De senaste säsongerna har dock framgångarna uteblivit för den i dag sexårige travaren.

Ny i Goops regi

Efter att närmast gjort fyra starter i Thomas Uhrbergs regi provar nu Giveitgasandgo lyckan hos Björn Goop. Det skriver Stall Goop skriver på sin hemsida. Giveitgasandgo har hittills i sin karriär vunnit 15 av sina 45 starter och tjänat 5,5 miljoner kronor. Rekordet på 1.09,5a/1640 sattes vid seger i Fyraåringseliten för två år sedan.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Trotting Masters inställt - ingen final på Solvalla
Nästa nyhet
Trotting Masters inställt – ingen final på Solvalla

Trotting Masters inställt – ingen final på Solvalla

Det blir ingen Trotting Masters-final i samband med Kriteriehelgen på Solvalla till hösten. Det europeiska förbundet har beslutat att ställa in årets Trotting Masters-serie till följd av corona-pandemin.

Meningen var att det skulle bli en ”superhelg” på Solvalla den 26-27 september i år då den nionde finalen av UET Trotting Masters skulle avgöras på banan i samband med Kriterie-helgen. Så kommer det inte att bli.

Ställer in årets serie

Det är den europeiska travunionen UET, som i ett pressmeddelande skriver att man tagit beslutet att ställa in årets Trotting Masters-serie och därmed blir det heller ingen final. Beslutet är grundat på de ändringar som skett i den europeiska travkalendern under året till följd av corona-pandemin. UET skriver också att man senast i januari ska ha fattat ett beslut kring nästa års Trotting Masters-säsong.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Boden: Ohlsson och Salmela i toppform

Travtips

Boden 12 augusti: Jag räknar med att Gällerstedts stjärna vinner!

Travtips
onsdag 13.27, 12 augusti
Inga framgångar i lördags och det är sällan enkelt att spela V75-dagar på Åby. Nu blev det otrolig körning i loppen och häftiga lopp minst sagt! Jag trodde nog att Örjan satt på leken med min vinnare Who’s Who men Moni Viking var för snabb/bra för dagen oc...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.36, 11 augusti

Jägersro 11 augusti: Nu sitter hon inte fast

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.01, 11 augusti

Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 10 augusti

Solvalla 10 augusti: Bra start efter semestern – Redén och Bergh ikväll

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.06, 10 augusti

Lunch-draget Hagmyren: Spets på Myren är hårdvaluta – Jimmy fixar pengarna

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.35, 7 augusti

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson