Just nu:
19.12 Handsome Brad slog till
18.27 Enino du Pommereux fick Cleangame på fall
09.19 Redéns ord om Propulsion
19.59 🎙️Spelpodden Trav: ”Hazard och Hosianna i höjden – tysktvåorna rena fröjden”
14.06 Östersund 6 juni: Viktigt meddelande – dags att lira!
14.05 Östersund 5 juni: Barfotadansande Merkulov flyger fram
11.12 Elitloppshästar till Boden
11.11 Lunch-draget Årjäng: Han är obesegrad med kallblod
08.06 Åby: Bombus Jets vassa spurt fällde favoriten
13.57 ST har godkänt Propulsion tre gånger för tävling och avel

Östersund 29 mars: Förväntansfullt för Berglund

Riktigt kul tävlingar i Östersund står på schemat där Oscar Berglund har en förväntansfull dag. Stallets stjärna Shocking Superman gör högintressant comeback - det lutar åt seger direkt. Två bra chanser sitter också Per Linderoth bakom, en av dem är kallblodslöftet Ulvsåsen som lär bli svår att stoppa.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Östersund – Spelstopp 15.00

Spetsstriden:

1 Dyrgripen öppnar bra i volten och med blott tre hästar på start lutar väldigt mycket mot ledningen här.


Loppanalys:

Jag tycker det ser ut som en bra uppgift för 1 Dyrgripen. Hästen gjorde comeback efter fem månaders uppehåll senast, synade då dödens efter ett varv, knäckte ledaren men fick ge sig sista biten. En mycket positiv årsdebut och stärkt av det loppet lär formen förts framåt ytterligare till nu. Dyrgripen öppnar bra och borde spetsa här för att sedan köra där. Den hittills enda segern kom från just den positionen och jag tror det är dags igen nu, i Ulf Ohlssons säkra händer.

4 Sergent d’Inverne är nog fältets bästa häst, men också en riktigt osäker krabat. Det är oftare galopp än inte, men valacken kan trava riktigt fort då humöret är med honom. Gör första starten efter vila här vilket gör det en smula ovisst, men travar han hela vägen lär han med säkerhet utmana.

8 Ohio U.B. räknas också. Var riktigt rejäl vid den senaste segern, efter att ha gjort merparten av loppet utvändigt ledaren. Det är ingen häst som är blyg för att kliva fram själv med andra ord, men är här tillbaka efter en kortare paus varför formen kanske inte är hundra.

3 Tiara C.D. gjorde flera bra lopp i fjol utan att få vinna, men har fått vintern på sig att växa in i sin kostym. Kommer väl förberedd här och från bra läge är hon absolut en av de som kan vinna. Värda att hålla kolla på är också 9 Wise Wind som sällan vinner, men är kvick ut och har visat fin form senaste tiden samt 5 Juliana Rags som tog en säker spetsseger i Leangen näst senast.

Rank: 1-4-8-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Dyrgripen till oddset 3.90 hos Unibet.

5 Östersund – Spelstopp 15.22

Spetsstriden:

Har svårt tro att någon vill ta emot 4 Ulvsåsen från början.


Loppanalys:

4 Ulvsåsen har bara gjort två starter ännu men redan visat att han är en riktig talang. I sin debut i november var han överlägsen och senast i comebacken var fyraåringen aldrig ens utmanad från spets. Hästen har tränat på bra efter det och man förväntar sig en än bättre insats till den här starten. Fjärdespåret bör inte innebära några problem och det sannolika är att Ulvsåsen drar iväg till spets igen och sedan stannar där. Ska vara mycket svårslagen.

10 Forsberg kommer tidigt för den som vill spekulera i favoritfall. En galopplysten sort hittills, men som även visat riktigt fin kapacitet. Gör andra starten i nya regin nu och felfri är han med långt fram.

11 Vessle Moen får heller inte glömmas. Rejäla lopp varje gång och för två starter sedan var han nära att ta ner Vincent Jo, som han nu står tjugo meter bättre till på. Nämnde 7 Vincent Jo tillhör också de bättre i sällskapet och har bibehållen form. 3 Bara Blixten var trea bakom Ulvsåsen för två starter sedan och är inte alls någon dum sort – kanske får rygg ledaren nu?

Rank: 4-10-11-3


Spelförslag:

Jättechans för 4 Ulvsåsen men då är oddsen också därefter. Står över.

6 Östersund – Spelstopp 15.44

Spetsstriden:

7 Mesty kan öppna väldigt fort och får nog gälla som spetsfavorit trots läget, sedan är frågan om man vill släppa. Om ja, borde 4 New Direction var tidigast framme.


Loppanalys:

4 New Direction avslutade förra året med några ljummare insatser, fick ta igen sig lite men har tränat på under vintern och lär komma förberedd för årsdebuten. Love You-stoet visade fin kapacitet under fjolåret och senaste segern togs i läcker stil efter att ha övertagit spets. Hästen är snabb ut och det borde finnas goda möjligheter att ta ledningen, på ettdera sättet, även här. Om hon lever upp till sin kapacitet direkt i comebacken bör hon bli svårslagen.

8 Gala Shadow räknas som det givna motbudet. Var förvisso något svagare senast men riktigt fin vid de båda januari-segrarna och vid andrapriset näst senast. Inte det roligaste läget nu, men Ohlsson kan nog hitta ned i ett bra läge. Då lär hon komma till slut.

2 Listas Alice hade också två raka i vintras på trevligt sätt, men efter det har det slagit lite stolpe ut. Har inte startat på ett tag, men har en lämplig uppgift här. Rygg ledaren kan vara plan a och hästen är vass på speed.

Känns svårt för övriga att kunna vinna men 7 Mesty är som sagt kvick ut och från ledningen eller vinnarhålet kan hon skrälla. 1 A Peptalk gör årsdebut och ska passas, har farten och läget. 6 Gobo’s Niike är i bättre form än raden säger, potentiell rysare.

Rank: 4-8-2-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 New Direction till oddset 1.90 hos Unibet.

7 Östersund – Spelstopp 16.06

Spetsstriden:

3 G.G. Ojjdo har spetsat från innerspår tidigare och från ett trevligt tredjespår talar mycket att hästen har så pass mycket respekt med sig att det blir ledningen igen.


Loppanalys:

Tomas Pettersson har en spännande variant i 3 G.G. Ojjdo som verkligen påbörjat sin karriär på lovande vis. Hästen står med fem segrar på sina totalt sju starter och kommer med två raka. Prestationen senast var synnerligen rejäl; via tredjespår till dödens och höll säkert undan för övriga över upploppet. G.G. Ojjdo är snabb ur volten och det ser ut att bli ledningen här. Det ser bra ut, med andra ord och hästen är berättigad favorit, men jag måste prova…

10 Buska Blyg som fartmässigt inte har någon överman i loppet. Fyraåringen har en mycket stor potential men är olyckligtvis inte alls något att lita på. Näst senast blev det galopp in på upploppet i ett läge där det såg ut att kunna bli seger och senast gick han mycket starkt efter en stor inledande galopp, unnande sig sedan en galopp till men var ändå med i fältet när den tredje gungan slutligen fällde med upploppet kvar. Som sagt, inget att hålla i handen när det stormar kanske, men får Bergh hästen att trava felfritt tror jag absolut man ger favoriten en match.

5 Slotts Pila är också av den mer lovande sorten. Vann överlägset senast och har en stark avslutning att tillgå. En given kandidat om favoriten gör bort sig. Tycker också att 8 Gnällspik känns intressant som outsider; återkom efter vila i ny regi senast och höll riktigt bra. Lär vara förbättrad till den här gången. Tilläggshästarna står hårt inne, men det är lång distans och både 14 Harnsta Spiken och 15 Klack Tekla kommer från prydliga segrar.

Rank: 3-10-5-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Buska Blyg till oddset 4.00 hos Unibet.

8 Östersund – Spelstopp 16.28

Spetsstriden:

1 Kövras So Far är snabb och kan försöka svara ut i första hand 3 From the Mine som är den allra snabbaste – om man laddar för fullt. 2 Shocking Superman vill förstås också var med och ska ändå ses som spetsfavorit, antingen man tar sig dit av egen kraft eller få överta. 7 Super Zantos lär också sändas, men måste få svårt ta sig förbi de invändiga.


Loppanalys:

Ett kul snabblopp där vi får se 2 Shocking Superman i årsdebut. Hästen var ju närmast fenomenal när han krossade motståndet på Solänget i höstas till seger på 10,7a full distans. I år tar man sikte mot de större uppgifterna med sjuåringen; Guldbjörken är nästa mål om det går som man planerat. Det här är förvisso första starten på ett halvår men Shocking Superman kommer mycket väl förberedd och redo för en bra insats direkt och utrustas dessutom både barfota och med jänkarvagn. Om det inte blir ledningen av egen kraft är jag inne på att hästen ändå släpps till front – då ska det mycket till för att slå honom.

1 Kövras So Far står kanske lite hårt inne på pengarna, men är inte sämre än någon annan när allt klaffar. Gjorde årsdebut i Frankrike i början av mars och gick då ett helt godkänt invändigt lopp som nog fört honom framåt till nu. Är kvick ut och planen kan vara rygg på den ledande favoriten.

3 From the Mine hittade absolut toppform i höstas och växte flera klasser, hästen avslutade året med seger i Silverdivisionens final. Det ska bli intressant att se vad skimmeln kan uträtta i år. Det lär fattas en bit till toppformen i dag, men med tanke på den startsnabbhet som han besitter kan man inte räkna bort honom.

6 Weekend Fun kan vara loppets riktiga rysare. Vann sin årsdebut och avslutade på bra sätt senast. Om det blir allt för mycket körning från början, kan hästen kliva in i bilden till slut.

Rank: 2-1-3-6


Spelförslag:

2 Shocking Superman bör vinna i årsdebuten. Svårt att göra pengar på det dock.

9 Östersund – Spelstopp 16.48

Spetsstriden:

5 Special One Ok är kvickast ut och kan nog ta ledningen, men lär sedan släppa. 3 Axl Brown ligger bäst till hands för att få överta. Bergh laddar framåt med 8 Aperfectdream?


Loppanalys:

Tråkigt med strykningen av 4 Pleasure For Cash på förmiddagen, jag tror det hade varit en toppchans. Nu ökar i stället möjligheterna väsentligt för 9 Let’s Go Ernie som har växt rejält i två starter för Nicklas Westerholm. Såg riktigt vass ut vid segern på Umåker och senast på Bergsåker blev han fast för länge i andra utvändigt för att kunna ge ledaren en match. Distansen är knappast någon nackdel, läget är inte tokigt. Blir mitt spel.

3 Axl Brown höll bra efter tungt lopp senast och vann ohotad från ledningen gången före det. Man kan anta att det är något liknande man siktar mot här, jag tror Axl Brown kan vara loppets ledare. Har varit struken sedan dess, vilket sätter ett litet frågetecken, men är hästen som vid senaste insatserna går ingen säker.

8 Aperfectdream räknas också. En häst med hög grundkapacitet som här återkommer efter en lång tävlingsfrånvaro. Uppträtt på bra sätt i ett kvallopp på 16,8/2140 vilket ska ha fört honom framåt en del, men toppformen finns förstås inte där än. Ska bli intressant se vad Bergh gör från början, hittar han fram mot ledningen kan det gå vägen direkt i comebacken.

Rank: 9-3-8-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Let’s Go Ernie till oddset 2.45 hos Unibet.

10 Östersund – Spelstopp 17.08

Spetsstriden:

1 Rutbo Roffe är blixtsnabb ut när det går att ladda och borde hålla spets, men 2 Haga Bruden är säkert också intresserad från start. 8 Thess Prinsen lägger iväg bra från början men borde inte kunna ta sig förbi alla.


Loppanalys:

En bra och jämn avslutning där jag har ett kul bud i 9 Norrbo Odin som jag tror kan vara vinnaren här. Har fått två lopp i kroppen efter en paus och gick kanon i skymundan senast. Tappade då allt i starten efter en galopp men återkom på ett mycket positivt sätt, formen finns där onekligen. Bakspår på kort distans är normalt ingen höjdare, så det kommer krävas lite fart på loppet, men jag tyckte upphämtningen senast var så pass bra att jag vill prova ett spel här.

1 Rutbo Roffe är naturlig som favorit i loppet. Gjorde en mycket bra comeback senast då han övertog ledningen och sedan vann enkelt mot relativt bra motstånd. Bör rimligen gått fram lite till med det loppet och har ett perfekt läge här då han är riktigt kvick ut från början. Borde leda länge.

4 Edbest kliver upp lite i klass men har i gengäld varit väldigt bra på sistone, särskilt näst senast då han vandrade en stor bit av loppet i tredjespår men ändå var med i seger-striden i det längsta. Räknas tidigt igen.

2 Haga Bruden var läcker vid två raka spetssegrar i höstas höll bra senast efter ett tufft lopp. Kan bli klurigt ta sig förbi Rutbo Roffe från start här, men man gör säkert ett försök. Om inte annat kanske vinnarhålet är ledigt? Intressant är även 8 Thess Prinsen som börjat året på bra sätt i två starter och senast i lördags var ute på V75. 11 Spik Loke har inte övertygat på sistone men tillhör på kapacitet de bättre i fältet.

Rank: 1-9-4-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Norrbo Odin till oddset 4.25 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Östersund 6 juni: Viktigt meddelande – dags att lira!

Travtips
fredag 14.06, 05 juni
Det blev en trist speldag i onsdags, och lite typiskt sådana dagar så åkte Charlock Wiking dit trots att han såg ut att kontra till seger mitt på upploppet. Grymma kallblod visade Tjomsland upp och både Grudi Bambi och Grisle Odin G.L. var rätt bra för...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.05, 5 juni

Östersund 5 juni: Barfotadansande Merkulov flyger fram

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.11, 5 juni

Lunch-draget Årjäng: Han är obesegrad med kallblod

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 13.56, 4 juni

Åby 4 juni: Pantani – den tar vi

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 10.09, 4 juni

Lunch-draget Rättvik: En liten frisk 25-oddsare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.48, 3 juni

Bollnäs 3 juni: Gloria dansar runt dem utan skor!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 13:57, 04 juni 2020

ST har godkänt Propulsion tre gånger för tävling och avel

STRÄNGNÄS: Knappt hade vattenpärlorna torkat efter duschen i söndags på Propulsion när bomben slog ner. – Propulsion är nervsnittad! ”Alla” blev minst sagt tagna på sängen när norsk travmedia (Trav og Galopp-nytt) släppte nyheten om Propulsions nervs...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson