Just nu:
11.07 Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around
10.29 Greenshoe årets travare i Nordamerika
10.00 Wild Honey har blivit mamma
09.19 Tar Elian Web tredje raka?
08.48 Solvalla: Arnie Express ohotad i spets
16.24 Bélina gjorde det igen
13.04 Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel
11.52 Gareth Boko glänser
22.38 Helt skilda världar
15.41 Elitloppet – 100 dagar kvar

Östersund 17 november: Charlie i spännande comeback

Söndagens mest spännande tilldragelse i Östersund blir nog att se Charlie Mearas i comeback. I nya regin Oscar Berglund gör hästen med 10 segrar på 14 starter nu första starten – på över två år. Trots den långa frånvaron tror jag att den högkapable sjuåringen har toppchans. I övrigt är det ett par jämna och svårlösta lopp som bjuds på den jämtländska banan – men vi har ett par intressanta vinnarlir.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Östersund – Spelstopp 15.00

Spetsstriden:

3 Eclair Sisu är snabb ut men kan få svårt stå emot 4 Epsilon Sisu som dock ser ut att vilja släppa, Eclair Sisu kan bli först fram att överta.


Loppanalys:

3 Eclair Sisu blir sannolikt favorit här och det är nog också bästa hästen i grunden. En häst med bra fart i kroppen och som varit bland de tre i hälften av sina starter. Eclair Sisu är kvick ut och har bra chans att sitta tidigt i ledningen och blir därmed hästen att slå, men här gör hon första starten på tre månader och det kan fattas lite. Jag blir inte jättepigg på att lira.

5 Global Uppermost blir i stället mitt spelval i ett öppet lopp. Har hunnit med två lopp efter att före det varit borta i över ett år; sköt till fint i comebacken och åkte sedan till Leangen, gjordes till favorit, men felade i ledningen i ett tidigt skede. Kommer behöva lite hjälp med ryggar, men blir farlig till slut med rätt resa.

7 Dragon Starfly är hopplöst osäker och lär nog fokusera på felfri avgång i första hand, men lyckas det är hästen att räkna med. Gick en duktig upphämtning i skymundan efter stor galopp senast och har absolut farter som räcker för seger.

9 Picasso Tribut har bara en seger hittills i karriären, men har gjort flera stabila insatser. En luring här med spännande smygläge och bra kusk. Även 11 Dream de Night är ett tidigt bud; har tagit sina segrar i lite enklare omgivning men har visat form som borde räcka en bit här.

Rank: 5-3-7-9


Spelförslag:

Ett öppet lopp utan någon given utgång, provar 5 Global Uppermost som vinnare till oddset 3.50 hos Unibet.

5 Östersund – Spelstopp 15.22

Spetsstriden:

2 Oki Hörsta är väldigt snabb ut och har perfekt spetsläge, utmanas dock av 4 Yesyesyes.


Loppanalys:

2 Oki Hörsta är min vinnare här, då det ser ut som prima förutsättningar. Hästen har fått två lopp i kroppen och kommer från seger, låt vara att man då bjöds ett väldigt förmånligt lopp, men formen är nära zenit. Fyraåringen har öppnat väldigt snabbt tidigare och från bricka två lär det bli svårt att lugga honom på ledningen. Över kort distans borde det vara fina möjligheter att leda runt om.

3 Duke Snapper är nog hästen med mest potential i loppet, även om han fortfarande söker efter första segern. Treåringen har hittills visat mycket osäkerhet, galopperar ”oftast” men att det är autostart nu är förstås en fördel. Hästen lade bort mycket i en galopp senast, tog sig en ny i sista sväng, men gick väldigt bra mellan galopperna. Felfri är det en bra chans.

9 Zazzi Royal Review tycker jag också är tidig. Han gjorde två mycket bra lopp i augusti som knappt slagen tvåa och återkommer nu efter att ha fått ett lopp i kroppen. Kan hon visa något i paritet med de nämnda starterna, är hon ett segerbud.

4 Yesyesyes kommer från seger på Leangen och avgjorde då lätt från vinnarhålet. Kan öppna rätt så fort och det är inte omöjligt man kan lura sig förbi Oki Hörsta från början, i så fall kan det räcka hela vägen. 1 Granit Palema bör också tas i beaktan här i regidebuten. Har varit borta länge men läget är tilltalande. Outsider med klaff på loppet.

Rank: 2-3-9-4


Spelförslag:

Läge för spets har 2 Oki Hörsta. Min tanke är att han stannar där hela vägen. Vinnare till oddset 3.15 hos Unibet.

6 Östersund – Spelstopp 15.44

Spetsstriden:

Med bara två hästar på start bör ledningen vara vikt åt 2 Lassbyns Heta Lina.


Loppanalys:

Kallblodslopp där ston har fördel och hetaste spelet måste ändå vara 6 Myr Tötta som är verkligt fartfylld när hon behagar trava felfritt. För tre starter sedan gästade norskan Östersund och stod då för en toppeninsats när hon bara lämnade fältet från dödens efter 1.27 sista rundan. I starten efter det var hon på väg framåt efter en galopp, när det blev gunga på nytt och återigen upprepade galopper senast. Det är absolut ingen häst att lita på med andra ord, men felfri måste det ses som en mycket bra chans.

2 Lassbyns Heta Lina känns som svåraste motståndaren. Hon var riktigt rejäl senast efter att ha kört sig till täten, tvingats släppa men sedan avgjorde enkelt när det blev fritt spelrum. Har ett perfekt läge här med bara två hästar på start och hon lär leda det här länge.

13 Guli Orkan känns tuffast av killarna. Är allt som oftast med där framme och slåss om segern och kommer från en sådan, där han avgjorde på bra sätt efter en förmånlig resa. Det handlar om en rejäl variant som gärna vill ha tempo på loppet, men det är samtidigt inte enkelt att kliva förbi fältet.

5 Nygårds Josefin är outsidern i loppet. JOP-hästen har sex segrar i karriären och tillhör fältets bättre sett till kapacitet, men har galopperat en hel del på sistone och formen är en aning dunkel. Får Ohlsson henne på rätt tankar, är hon med där framme.

Rank: 6-2-13-5


Spelförslag:

6 Myr Tötta är verkligen inget att lita på, men går hon felfritt tror jag det är toppchans. Vinnare till oddset 3.25 hos Unibet.

7 Östersund – Spelstopp 16.06

Spetsstriden:

5 Sectumsempra öppnar bra liksom 6 Mon’s Sirocco som får gälla som favorit på spets.


Loppanalys:

Ett ganska lågklassigt lopp utan någon klar vinnare, men 6 Mon’s Sirocco känns som den som bör ha bäst möjligheter. Vid senaste segern, i augusti, vann hon väldigt lätt från spets och gav ett fint intryck. I sina senaste starter har fyraåringen levererat goda insatser och har hållit fullt godkänt efter rätt tuffa resor. Inga startblixtar är med i loppet varför det bör vara bra spetschans. Svårare än så kanske det här inte är – vi lirar vinnare.

5 Sectumsempra har gjort idel stabila insatser så här långt i karriären, men hade otur senast då hon blev fast i andraspår och klev över mållinjen med gott om krafter kvar. De lär komma väl till pass nu och då hon är kvick från början lär man hitta ett bra läge. Spets eller vinnarhålet är min tanke.

9 Even’s Good Girl jagar första segern och den kan mycket väl komma här. Återkom på Umåker efter ett kortare uppehåll senast och höll klart godkänt som tvåa. Går gissningsvis framåt lite till med det loppet och läget behöver inte vara fel.

11 Lolee Rockza gjorde comeback efter en lång bortavaro senast men vann direkt. Det var absolut inget märkvärdigt lopp, men grållen såg fin ut och loppet i kroppen lär ha gjort gott. Ska räknas trots läget. Det samma gäller för 12 Västerbo Burberry som såg klart positiv ut vid spetssegern senast och med ett framspår hade varit en väldigt tidig kandidat här, kan gå ändå med lite tempo.

Rank: 6-5-9-11


Spelförslag:

6 Mon’s Sirocco känns som bästa hästen i fältet och ska ha bra chans. Vi spelar vinnare till oddset 2.10 hos Unibet.

8 Östersund – Spelstopp 16.26

Spetsstriden:

Svårlöst då det inte är några spjut på startvolten. Litet plus för 2 Foppa Sisu som försöker ta emot 5 Pacino Brave och springspårets 6 Global Tribunal.


Loppanalys:

Det kommer bli mycket intressant att återse 13 Charlie Mearas som här gör sin första start på mer än två år. Hästen, som nu hunnit bli sju år, inledde karriären helt på topp och hade fyra raka före han galopperade i ett Kriterie-försök. Har sedan fått mycket av sin karriär spolierad på grund av skador, men har visat kapacitet som vida överstiger dagens konkurrens när han fungerat. Att hästen är obesegrad felfri och ståtar med 10 segrar på 14 starter skvallrar en del. Charlie Mearas har varit ute i två kvallopp och kommer väl förberedd inför comebacken, det är givetvis aldrig en enkel uppgift att vinna direkt efter ett sådant långt uppehåll men det är samtidigt svårt att inte tro att det här ska vara vinnaren.

2 Foppa Sisu är kanske roligast emot. Han hade varit borta ett par månader inför senast, men var riktigt vass direkt och vann efter en skarp avslutning. Spännande läge nu och kan han snyta åt sig täten lär han leda länge. 12 Jack Zon är bra för sin klass. Vann lätt för tre starter sedan, galopperade med en topplacering på gaffeln efter det och var bra som trea senast. Tidig om favoriten faller. 9 Dragon Powerfly duger långt när formen sitter där, återkommer efter ett lite uppehåll och är lite svårbedömd. 10 Tempel L.B. är också en sådan sort som borde räcka långt här om formen finns där.

Rank: 13-2-12-9


Spelförslag:

13 Charlie Mearas måste ha toppchans trots sin långa frånvaro, men till det låga oddset 2.15 väljer vi att stå över den här gången.

9 Östersund – Spelstopp 16.48

Spetsstriden:

2 Alfie är mycket snabb från start och kommer bli svår att ta sig förbi, även om 4 Don Viking säkert körs offensivt och 6 Torpa Olea kan öppna.


Loppanalys:

2 Alfie är ett hederssto och här ska hon ha en passande uppgift. Gick mycket starkt i Sto-SM senast även om hon fick sträcka vapen precis före mål. Har förvisso inte startat sedan dess, vilket i så fall är det enda minuset, men tongångarna från stallet är ändå positiva. Alfie är väldigt kvick bakom bilen och från bricka två lär hon nog inte missa ledningen. Bra chans spåra runt om.

4 Don Viking är en tuffing som vann V75 för fyra starter sedan efter sista varvet ute i spåren. Senast blev det galopp utvändigt om ledaren, men det såg då rakt inte tomt ut i det läget. En häst som duger mycket långt i sammanhanget och Ove A lär nog i alla fall inte backa från start; kan reda ut det trots dödens.

6 Torpa Olea har gjort bra lopp mest hela tiden och är inte rädd för att jobba lite själv, höll helt okej senast och formen finns kvar. Spår lite väl långt ut nu för att vara jättehet, men med klaff är hon med där framme. Samma gäller för 7 Husnäs Elving som alltid kämpar och är med i striden; var mycket nära att hinna dit senast. Är vass i spurten så om det blir överpace lär han bli giftig sista biten.

Rank: 2-4-7-6


Spelförslag:

2 Alfie har visserligen varit ifrån lite men uppgiften ser perfekt ut. Tror hon leder hela vägen. Vinnare till oddset 4.85 hos Unibet.

10 Östersund – Spelstopp 17.08

Spetsstriden:

1 Cobourg Hanover missar normalt inte spets här, men det är tydligt deklarerat att man inte vill köra i ledningen nu. 2 Voulez Vous borde ha fint läge att ta över därmed, men också 5 Importedfromdetroit lär skickas iväg.


Loppanalys:

1 Cobourg Hanover är bästa hästen i fältet och hade normalt varit en jättechans, men här återkommer han efter en paus och stallet ligger lågt. Hästen, som vanligtvis är mycket startsnabb, vill man inte köra i spets med nu. Han kan givetvis vinna det här ändå, men man blir inte jättelockad att spela den här gången.

5 Importedfromdetroit tycker jag känns mycket intressant. En häst som vunnit V75 tidigare och hävdat sig väl i den här klassen. Gjorde första loppet på över tre månader senast och spurtade vasst ute i banan och lämnade ett bra intryck. Stallet låter mycket uppåt på hästen och tror han ska ha gått framåt en hel del till den här starten. Jag tycker inte det är otroligt att Ohlsson kan hitta till ledningen nu, men oavsett position känns det som ett bra spelval.

2 Voulez Vous kommer från seger i ett stayerlopp och befäste formen där efter att ha avgjort säkert via en tung långspurt. Om Cobourg Hanover lämnar över ligger det förstås nära till hands att Voulez Vous får överta från andraspår och då är nog halva loppet i hamn.

8 Island Life måste också räknas tidigt. Har gått i tuff rikstotoomgivning hela tiden och såg vass ut senast i Silverdivisionen när han sköt till som trea efter sen lucka; hästen hade mycket krafter sparade. Läget nu är lite för tråkigt, men det är å andra sidan ett litet startfält och med minsta lilla klaff under vägen är han med på fotot.

Rank: 5-2-1-8


Spelförslag:

5 Importedfromdetroit gick bra efter vila senast och har gått framåt rejält med det loppet. Jag tror det är bra chans nu – vinnare till oddset 4.65 hos Unibet.


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around

Travtips
måndag 11.07, 24 februari
Måndag Örebro Lopp: 3 2 Quartum de Victor är favorit och har vettig chans att leda runt om i lopp tre. Senast ogillade hästen biken och den får stanna hemma nu. Mika är nöjd och tänker försöka leda runt om. Ok då. Visst kan det gå men jag spelar på att 5 G...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 23 februari

Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.37, 21 februari

Axevalla 22 februari: Jag tror de får svårt att klippa min spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.36, 21 februari

Romme 21 februari: Öyvind bäst med medvind från väst

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.26, 21 februari

Lunch-draget Umåker: Nu är det dags för mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 20 februari

Åby 20 februari: Nya drag – och en norsk spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson