Östersund 15 oktober: Jop och Per - och en Axl att luta sig emot

Östersund med bland annat ett par trevliga kallblodslopp är torsdagsbanan. Jag är mycket förtjust i favoriten Ängsborken i det avslutande spelloppet men spel är spel och jag försöker fälla. Med en JOP-häst och mannen med gulkrysset tränar två av mina spel i kväll. Hemmasonen Per Linderoth är också en nyckelman för mig och förhoppningsvis styr han in två vinnare. Och så känns det tryggt att ha en Axl att luta oss emot.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Östersund – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

1 Night Rhythm och 2 Kövras So Far öppnar kvickt där inifrån men snabbast ut och spetsfavorit från spår mitt bakom bilen är nog mycket snabbe 5 Cobourg Hanover.


Loppanalys:

5 Cobourg Hanover bör spetsa och leda länge men han är inte rolig sista biten då hans motiga bit kommer. Kan slinka undan, men,,,,

Jag räknar med att Per Linderoth smyger med i ryggar för att sedan avgöra till slut med 9 Buzzer Beater. Pers häst sköt till bra sista biten senast mot betydligt tuffare hästar än här och gav ett fint intryck. Passande uppgift här för att kunna avgöra efter en resa i draget. Hästen har fått mer hårdhet efter matchning i tuffare gäng och duger gott. Vill inte gå för tidigt till attack men här bör det bita bra till slut.

4 Jeppas Picasso har visat fin form. 1 Night Rhythm kan rätt mycket men har inte fungerat på länge. Nu i ny norrlands-miljö. Spetsade hem kvalet i överlägsen stil men är mycket svårbedömd här. Borde behöva lopp.

2 Kövras So Far kan öppna bra och få fin resa. 7 Ippon Futura kan duga.

Rank: 9-5-4-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Buzzer Beater till oddset  4.50 hos Unibet.

5 Östersund – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

2 Oppgårdsdrängen och 3 Finseth Faksen bör strida om att nå spets. Drängen kan öppna bra men har haft lite svårt med aktionen. Gissar på att det är bättre nu efter lite uppehåll och invändigt om Finseth Faksen kan det bli spets. Finseth Faksen kan öppna bra men det kan också bli galopp.


Loppanalys:

3 Finseth Faksen var mycket bra utvändigt ledaren och vinnaren Tangen Bork i norska Kriteriet senast. Hästen är bra och har en fin uppgift i detta lopp. Stian berättar att hästen ändå var sliten i den vevan och det stärker insatsen än mer. Hans häst ska vara klart finare nu och lättas i balansen. Det låter klart bra men han tror ändå att det kan bli för tufft att besegra 2 Oppgårdsdrängen om han får trava utvändigt om denne.

2 Oppgårdsdrängen är en mycket fin sort men han har inte varit riktigt i ordning i de stora slagen nu på slutet. Har varit ifrån något och kan säkert vara finare nu och det ser ut som att hästen kan öppna raskt. Bara travet är med honom. Jag spelar på att Drängen tar emot Faksen och att Jops häst leder runt om.

Dessa två har visat klart mest men de har också varit igång under säsongen i tuffa lopp och det kan dyka upp någon runner-up. Persson är i alla fall mycket nöjd med sin 5 Guli Em och varnar. 6 Nelson Anton är i fin form och räknas också även om det ser tufft ut här.

Rank: 2-3-5-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Oppgårdsdrängen till oddset 2.90 hos Unibet.

6 Östersund – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

Troligt att Noralf är mest angelägen och sänder 6 Panama Rags till spets.


Loppanalys:

Här spelar jag 10 Axl Brown som avslutade mycket bra från kön senast men utan att riktigt hinna fram. Snopet för de som lirat men det är läge att prova igen. Nu förstärker Skoglund i sulkyn och han har vunnit med Axl Brown tidigare. Hästen är spurtstark och tål även en del och här tror jag han avgör med seger. Nu med lopp i kroppen dessutom. Det blev två stallsegrar samma dag nyligen och det är ett bra tecken. Jag har pratat med Arvidsson och han låter klart uppåt så det är bra.

7 Lets Go Ernie har också lopp i kroppen. Bör vara vassare nu och löser det sig från detta läge, vilket det bör göra i ihåligt lopp så räcker det en bra bit.

12 Mr Can Trix kan rätt mycket men har svårt att få till det. Hängde med i betydligt tuffare gäng senast.

14 Orongo löper hyggligt utan att det slår några gnistor. Smyger nog med för en hyggligt bra placering.

Rank: 10-7-12-14


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Axl Brown till oddset 3.25 hos Unibet.

7 Östersund – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

3 Odexa har bra chans att nå spets mot galopplystna konkurrenter.


Loppanalys:

8 Tangen Elvira visar smått häftiga fartresurser för klassen och bör ha mycket bra chans felfri. Tyvärr är det inget pålitligt kort och jag är fjärran från att lämna några garantier men jag provar ett spel då hon är så pass kapabel. I kvalloppet näst senast öppnade hon bra från samma spår som här och hon kan nog ta sig ut direkt. Hon blev också kraftigt störd kort efter start i kvalet men var hur stabil som helst. Senast blev det galopp under attack men upphämtning var helvass utan att hon plågades för fullt. 22-fart sista varvet blev det med bra spänst över mål. Toppchans felfri och intressant styrning för Per.

12 Silver Jossan löper bra och är ett givet bud. Mer pålitlig än min vinnare. Åter med skorna på och nu blir det vanlig vagn dessutom så inget maxat.

3 Odexa kan vara ett skrällbud på spets. Ingen oäven häst. Kan få stjäla hem loppet från tät men är inte lika snabb som det bästa.

10 Torpa Oda och 13 Optandsfröken räknas också. Två fartfyllda ston.

Rank: 8-12-3-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Tangen Elvira till oddset  3.25 hos Unibet.

8 Östersund – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

Rätt öppet men 2 Mission Beach bör kunna nå spets felfri.


Loppanalys:

Ett rätt så öppet lopp detta. Jag spelar 2 Mission Beach då det kan bli ledning runt om. Mission Beach är rätt bra i spets där hon biter ifrån sig bra. Var fullt bra bakom rejält formstarke Eddy West senast. Vettig chans från spets här. Har dummat från sig från start med spår långt in som nu tidigare men normalt sett öppnar hon kvickt.

Bästa hästen är väl annars 10 B.W.T.Devil. Denne höll klart bra från spets senast mot bra konkurrenter. Hon är mycket speedig och var överlägsen för tre starter sedan. Nu blir det skor runt om och inte optimalt huvudlag heller då det är viktigare uppgifter på gång. Veikko vill givetvis vinna och möljigt att hans häst bara är bäst sista halvvarvet men det finns alltså frågetecken.

1 Carry Cash har läge för fin resa och är tidig. 7 Filippa Am går bra men vinner sällan. 6 Listas Thaitanic gick bra senast och är också ett bud.

Rank: 2-10-1-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Mission Beach till oddset 3.00 hos Unibet.

9 Östersund – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

5 Stjärnblomster är snabb ur groparna och har god spetschans.


Loppanalys:

12 Ängsborken gillar jag hur mycket som helst och senast var han tillbaka efter skada och avelsarbete. Vi lirade på och det gick bra. Nu har Affes stjärnhäst lopp i kroppen och borde ha än mer spring i  benen. Hästen är väldigt speedig och har bra chans att växla ner detta gäng så klart. Läget är ändå småjobbigt minst sagt och vi får se hur långt det blir fram. Lågt odds dessutom och jag tar av mig ”vigelsringen” och spelar emot. Även om det känns konstigt att gå emot just läckre Ängsborken. Odds 1.65 är lågt.

Jag provar ett spel på JOP och hans 4 B.W.Rune. En kapabel häst men inte alls lika bra som Ängsborken. Rune inledde med galopp i volten senast i samma lopp som Ängsborken men svarade sedan för en mycket bra upphämtning och hade även sparat i mål. Ett mycket bra formbesked och skulle det bli långt fram för favoriten eller om den har en sämre dag så bör Rune räcka långt och jag provar ett spel. Oddset sänktes snabbt men får duga.

Persson har med några till och hans 5 Stjärnblomster öppnar bra. 8 Guli Roy har tråkigt läge men kan en del. 10 Guli Rubin är tänkbar vid favoritfall.

Rank: 12-4-5-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 B.W.Rune till oddset  5.75 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson