Östersund 1 november: Let's Go Nicklas!

Dags att skriva november i kalendern och vi ska ta oss an Östersunds omgång. Tränaren jag sätter min tilltro till är Nicklas Westerholm som jag tror ska ha goda möjligheter att vinna med både Let’s Go Ernie och Trumpie under dagen. Dessutom provar vi att jobba in en skräll – och fälla några favoriter.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Östersund – Spelstopp 15.00

Spetsstriden:

4 Bondissiment W.F. är snabb ut men 7 Cosmic Photo kan nog ta sig förbi om full laddning.


Loppanalys:

10 Bold Heuvelland är en riktigt intressant tysk fyraåring som för Oscar Berglund gjort två starter och vunnit båda gångerna. Valacken verkar vara ett riktigt ämne som säkerligen lär klättra uppåt i klasserna. Vid senaste starten lämnade han ett väldigt fint intryck när han skickade undan i spets och såg att vinna med mycket sparat. Trots bakspår och orutin, ska han vara den givna favoriten.

3 Global Wannabe hade varit ett mycket intressant motbud, men har strukits och därmed blir det betydligt jobbigare att fälla favoriten.

7 Cosmic Photo såg klart bra ut vid segern i augusti då han säkert gick undan efter 14,5 sista 800 i spets. Tillhör nog de bästa i loppet på kapacitet, men har inte gjort några plusinsatser på sistone och läget är väl långt ut bakom vingen. Om favoritfall.

4 Bondissiment W.F. har bara en seger hittills, men var rejäl då och kan också öppna fort. Lär hitta en bra position och är en av fältets outsiders. Kantbollar är 8 Super Hörsta som ännu är segerlös men som visar form och 9 Ninja’s Queen som var positivt senast och har smygläge.

Rank: 10-7-4-8


Spelförslag:

Känns svårt fälla Bold Heuvelland som också blir stor favorit. Står över spel i inledningen.

5 Östersund – Spelstopp 15.22

Spetsstriden:

3 Frivoll Galilei ska gälla som spetsfavorit då han begåvats med bättre spår än 2 Mykle Odin och 5 Diesel Harry. 12 Yxbacka Lyrik är riktigt snabb ut, har springspår och lär hamna bra på det direkt.


Loppanalys:

3 Frivoll Galieli en treåring med stor kapacitet, var till exempel finalist i Kriteriet tidigare i somras. Senast kom också karriärens första seger och det var en mycket stabil prestation; fram och tog över ledningen varvet från mål och sedan ohotad. Läget är perfekt i dag och mycket talar för spets här. Även om hästen möter äldre motståndare, ska han bli svårfångad.

5 Diesel Harry kommer också från Tjomslands stall och är given första utmanare. Kunskapsmässigt är han nog inte sämre än sin stallkompis, men hästen har visat osäkra tendenser och har galopperat i tre senaste starterna. Senast gick han emellertid 1.25 sista 1500 efter felet och det är starka papper. Om felfri här lär han utmana.

8 Moetiv känns spännande från tilläggsvolterna. Han såg morsk ut när han pressade i dödens genom sista sväng senast och såg ut som en vinnare då, men tappade aktionen sista biten. Lär hitta fram i ett bra slagläge här och håller travet ihop den här gången är han mycket farlig.

12 Yxbacka Lyrik har en rad av bra insatser i raden och borde få betalt inom kort. Det är en rutinerad herre som har en intressant uppgift trots det är en del att runda. Senast öppnade han riktigt kvickt från dubbla tillägg och då han fått springspår nu kan han tidigt vara framme.

1 Napoleon avslutade positivt senast och har ett bra läge i dag. 2 Mykle Odin visar bra kapacitet de dagar då det stämmer. 11 Bara Blixten och 13 Rigubben visar fin form, men behöver tur på vägen.

Rank: 3-5-8-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Frivoll Galilei till oddset 2.80 hos Unibet.

6 Östersund – Spelstopp 15.44

Spetsstriden:

4 Trumpie är bra från start och ska ha god chans att ta sig förbi de invändiga vid full laddning, allra snabbast från början är dock 6 Turmalin Yankee som kan hinna före.


Loppanalys:

4 Trumpie är en treåring med hög kapacitet som gjort bra insatser på sistone utan att ha den rätta lyckan. Senast på Solvalla fick han lägga iväg 1.09 första 500 i spets men höll med tanke på det fullt godkänt som trea. Hästen är snabb från start och målsättningen är nog att ta sig till ledningen här och då måste det vara en mycket bra chans. Trumpie är dock av det rejälare slaget och ska räknas tidigt även om det blir dödens.

2 Art Brown ser ut som en trevlig sort och intrycket vid segern senast var riktigt häftigt. Hästen gick undan över upploppet på spänstigt vis. Kapacitet att vinna i det här sällskapet finns det definitivt och från det här läget kan kusken ge honom en perfekt resa. Mycket farlig om Trumpie missar spets.

1 Bowling El Mar har visat fin kapacitet vid sina segrar och avslutade på ett sätt senast som antydde fortsatt god form. Härifrån lutar det åt att det kan bli svårt att hålla upp innerspåret, men samtidigt krävs det inte mycket tur för att det ska bli ett bra lopp. En tidig utmanare.

6 Turmalin Yankee kommer från en seger i enklare sammanhang, men visar form och det här är helt rätt förutsättningar för hästen med kort distans. Stoet är blixtsnabbt ut, spetsade från bricka åtta näst senast till exempel, och kommer med säkerhet laddas för fullt direkt. Från ledningen kan hon bli svår att hinna ikapp.

9 Bang Boomerang har inte visat så mycket på sistone, men har stått för bra lopp tidigare. 3 Text Man Hörsta spräckte segernollan senast. Svårare nu men hästen är kvick ut och kan få vinnarhålet. Det är loppets två rysare.

Rank: 4-2-1-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Trumpie till oddset 3.65 hos Unibet.

7 Östersund – Spelstopp 16.06

Spetsstriden:

Ovisst från början. 3 Prince S.W. är snabb ut men vill nog släppa. 4 Young Highness har öppnat hyggligt tidigare. 8 Huddlestone är nog den snabbaste, men har sämsta läget. Spetsar ändå? 10 Naheed kan tänkas komma tidigt och sitta i spets efter 500 meter.


Loppanalys:

10 Naheed är en väldigt spännande, kraftig sort. Tysken har vunnit 8 av sina 11 starter och inledde hos Oscar Berglund med två raka i väldigt imponerade stil. Senast var han ute i ett Klass 1-lopp på Hagmyren, anförde in på upploppet men slog på en galopp när tussarna rycktes. Han hade varit sämst tvåa annars. Det har gått några veckor sedan den starten, men Naheed är väl förberedd och av de tidigare insatserna att döma måste han ha väldigt goda möjligheter här.

9 Brunello Hall tycker jag dock är det givna spelet i loppet, då Naheed ”riskerar” att bli hårt betrodd. Berghs fyraåring har gjort topplopp varje gång på sistone och höll urstarkt på Solvalla senast då han blev utsvarad och fick jobba i tredjespår andra halvan av loppet men ändå var med in på upploppet. Har varit struken efter det, men stallets rapporter är positiva. Jag tror definitivt att Brunello Hall ska kunna ge favoriten en match.

1 Zodiac Kronos har ett fint facit och var rejäl näst senast på Umåker där han pressade på i dödens och avgjorde säkert. Orkade inte riktigt mot hårdare hästar gången efter, men har här en bra uppgift. Läget borgar för en bra resa och han ska räknas som ett motbud.

4 Young Highness har ingen rolig rad men är mycket bättre än så. Senast tappade hon mycket på en galopp, men återkom på bra sätt och såg ut att ha mycket kvar när en ny gunga definitivt ändade äventyret 500 kvar. Är hyggligt snabb ut och ska ses som loppets stora outsider.

2 Wasa Rebel från perfekt läge är loppets rysare, tillsammans med 8 Huddlestone som är snabb iväg och skulle kunna hitta till täten trots läget.

Rank: 10-9-1-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Brunello Hall till oddset 5.25 hos Unibet.

8 Östersund – Spelstopp 16.28

Spetsstriden:

5 Gullkongen är rask ut och kommer att laddas för fullt. I första hand gäller det att ta sig före 2 Spik Loke och 3 Joel Klipp vilket det borde vara bra chans att göra.


Loppanalys:

Ett öppet kallblodslopp där jag tycker att 5 Gullkongen känns som ett mycket roligt drag. Valacken har möjligen en halvkul rad men han återkom på rejält sätt efter galopp för två starter sedan och fick aldrig bruka sina krafter senast. Gullkongen är snabb iväg och kusken kommer att sända från start; det ska vara bra chans på spets. Från ledningen har hästen endast en förlust på åtta försök och med tanke på att de på pappret tuffaste konkurrenterna har tråkiga lägen, kan Gullkongen visa sig svår att fånga in. Ett chanstips.

12 Tangen Elvira har stor kapacitet i grund och botten, vilket hon gav prov på vid senaste segern som togs i augusti, när hon dundrade undan mot meriterat motstånd. Fin var hon också senast när hon höll starkt i spåren men var avslagen kort före mål. Trots tråkläget är hon en tidig kandidat här.

10 Storm Teddy har visat ett fint facit med 14 segrar på 34 starter och kommer från en rad av goda insatser i Norge. Senast höll hästen på ett bra sätt efter en galopp och åker nog över gränsen i ett angeläget ärende. Given segerkandidat.

1 Troll Sterk Viking har visat en del galopper på sistone men var klart positiv senast i Umeå då han fick tåga först i tredjespår sista 900 men höll starkt till mål. Osäkert var han hamnar härifrån men det går heller inte att klaga på läget.

11 Månremus felade kort efter start senast, men hade före det svarat för fina insatser med två raka och formen ska vara intakt. Gynnas knappast av läget, men är bra nog att avgöra till seger med minst klaff. 8 Norrbo Odin var synnerligen rejäl vid segern senast, som blev väldigt lätt trots en tung resa. Läget nu borgar dock för en ny jobbig uppgift, men sett till formen är han fortfarande ett bud. 2 Spik Loke har ingen seger ännu i år, men är inte sämre än någon annan i loppet och läget blev perfekt. Öppet lopp.

Rank: 5-12-10-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Gullkongen till oddset 10.50 hos Unibet.

9 Östersund – Spelstopp 16.48

Spetsstriden:

Inte för att 6 Let’s Go Ernie är något spjut från start, men från ett ensamt springspår här talar väldigt mycket för att han sitter tidigt i ledningen.


Loppanalys:

6 Let’s Go Ernie har hunnit med två starter efter ett uppehåll, var bra direkt i comebacken men ännu vassare senast och tycks ha hittat storformen igen. Tågade tidigt fram utvändigt ledaren då och hade avgjort i god tid före mål. Här ställs han inför en väldigt bra uppgift då det mesta talar för att det blir tidig spets och då det handlar om en urstark sort, lär Westerholm nog säkert försöka hålla ett jämnt, hårt tempo i täten. Det är bra hästar längre ned i fältet, men jag tror de kommer få svårt att nå i kapp. En toppchans.

13 Shocking Superman tror jag vi kan skriva under på är fältets bästa häst. Han var riktigt fin i årets första start och det ryktades om Elitloppet då, men därefter har han inte alls kunnat visa sin stora kapacitet. Nu är han åtgärdad och gör förnyad comeback efter tre och en halv månads uppehåll och ska givetvis tas på största allvar. Är han på sitt bästa humör är det inga problem att svepa ett sådant här gäng.

9 Donners Am har varit ute mot tuffa motståndare i två senaste starterna och sköt till fint när det väl blev fritt senast i ett lopp som Seismic Wave vann. Här står han förvisso lite småtufft inne i loppet, men på uppvisad form är han ett motbud.

10 Eder Bob vinner kanske inte så ofta nuförtiden men löper på jämnt och bra och får räknas som en möjlig överraskning om han finner de rätta ryggarna. 7 Ippon Futura har gjort bra insatser vid flera starter nu och står lite spännande till här. En rysare i loppet liksom 11 Importedfrmdetroit som har mycket kunnande men många att runda.

Rank: 6-13-9-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Let’s Go Ernie till oddset 2.20 hos Unibet.

10 Östersund – Spelstopp 17.08

Spetsstriden:

2 Zooropa är absolut snabb nog att ta hand om ledningen från ett perfekt läge, men kommer säkert att utmanas i första hand av 7 Flight Danseur som öppnar riktigt fort.


Loppanalys:

2 Zooropa har sett väldigt fin ut i de senaste starterna. Spurtade sylvasst näst senast och var på linje med vinnaren och gick ånyo en mycket bra spurt senast mot tuffa kamrater. Formen ser ut att vara helt på topp och det är enklare motstånd i dag än senast. Zooropa öppnar bra bakom bilen och ska ha bra chans att ta sig till ledningen, men är knappast beroende av den positionen. Det lär bli ett fint lopp oavsett och det känns som det är dags för en seger nu.

12 Global U.S.A. har mycket hög kapacitet i grunden och verkar ha hittat formen igen nu. Har fått jobba från kön vid alla de senaste starterna, men levererat stabila avslutningar vilket understödjer den goda formen. Läget är förstås riktigt tråkigt, men det är en tuff märr som bevisligen kan göra mycket arbete själv. Svåraste emot trots spåret.

7 Flight Danseur lade bort mycket mark på en galopp kort efter start senast, men återkom och såg laddad ut när hon återigen slog över i fel gångart i sista sväng, hon hade nog slutat långt fram annars. Formen är bra med andra ord och då det handlar om en riktigt startsnabb sort är det fullt tänkbart att Ohlsson lyckas sända henne till spets här. Då kan mycket av jobbet vara gjort.

4 New Direction står förvisso lite hårt inne här, men det är habil fyraåring som svarat för bra lopp utan att ha fått vinna på sistone. Har fått ett bra läge i dag och stämmer det med positioner och tempo är hon verkligen inte att räkna bort här.

8 Romance Amok har fått lopp i kroppen och lär gå framåt, läget är dock lite för trist för att det ska vara mer än en kantboll i dag. 1 So Gå Kleopatra har däremot ett toppläge och är en skräll med max klaff. 10 Happy Confess var fin vid segern näst senast, men behöver nog en del tur för att vinna i dag.

Rank: 2-12-7-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Zooropa till oddset 1.90 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson