Örebro 8 april: Breeders och sporten i högsätet

Örebro rattar kvällens tävlingar och det är prima sport på gång med flertalet Breeders-lopp. Spelmässigt ser det något tuffare ut men vi vill gärna ha lite spänning i kombination med den goda sporten och visst har vi några vettiga spelförslag. Det är bara att haka på!!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Örebro – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

1 Livi Memory och 6 Klara Zonett kan öppna bra även om Jorma inte är så vass från springen. 5 Beauty Kronos bör trava iväg felfritt för att sedan överta taktpinnen om Örjan så önskar.


Loppanalys:

Flera riktigt kapabla hästar till start på Örebro ikväll och här har vi 5 Beauty Kronos i årsdebut. Hon vann bland annat Oakskval i fjol och var en av de bästa stona i årgången. Mycket lämplig uppgift i årsdebuten här och Redén brukar ha väl förberett. Vad som oroar mest är spår fem med voltstart men hon har klarat spår fyra på bästa sätt två gånger tidigare och till och med då öppnat bra. Mycket god chans här till lågt odds men 1.85 får duga.

9 Garca hade mycket sparat i mål näst senast och 7 Gitane d´Inverne avslutade klart bra senast. Tidiga bakom favoriten. 8 Boling Point är rätt bra också.

6 Klara Zonett kan spetsa och duga fint om favoriten bränner men Jorma från springspår är inte optimalt. Hästen är dock snabb. Har travat i spets en gång och vann då. 1 Livi Memory är snabb men urknepig.

Rank: 5-9-7-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Beauty Kronos till oddset 1.85 hos Unibet.

5 Örebro – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

4 Islay Mist Sisu brukar spetsa bakom bilen och läget är fint så spetschansen är stor.


Loppanalys:

Breeders för treåriga ston och och vinnaren av Uppfödningsloppet gör årsdebut. Det handlar om Nordströms 4 Islay Mist Sisu gör årsdebut. Det är bra träningsrapporter och hon brukar spetsa bakom bilen. Kan givetvis bli svår att nå men jag spelar på att det saknas något och går emot.

6 A Perfect Face avslutade riktigt bra senast och visade prima form. Nu sitter Björn upp bakom den kapable Kolgjini-hästen och det är givetvis extra intressant. Kan visa sig bäst här och spelas.

9 Glorious U.M. var duktig vid segrarna och hade sparat i mål senast. Struken för halsinfektion därefter och det är nog ingen superform.

2 Al´s Boozy Suzy kämpar på fint i rätt oansenlig stil och det är Calle upp från bra läge. Ändå tufft här.

Rank: 4-6-9-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 A Perfect Face  till oddset  7.75 hos Unibet.

6 Örebro – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

Jag tror att 3 Mellby Jinx svarar ut ex, 7 Mellby Joker och körs till spets.


Loppanalys:

Breeders för treåriga hingstar och valacker och Båths 3 Mellby Jinx gör årsdebut. Denne gillades skarpt i fjol men fick inte till det varje gång. Nu är det bra rapporter från Båth med ett par banjobb och då jag tror det blir tidig spets så borde det avgöra loppet. Jag tror Båths häst får ett riktigt toppår i år.

7 Mellby Joker har varit klart bra vid segrarna men senast räckte det inte riktigt efter tidig spets. Står sämre till än Båths och det kan bli tufft.

5 Idomenio Sisu var rejälv vid seger från utvändigt ledaren senast och verkar klart uppåt. Inte borta och anmäld med bike nu.

1 Ploquepin är ett skrällbud från fint läge. Nära segern näst senast. 2 Don´t Disturb står också fint placerad.

Rank: 3-7-5-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Mellby Jinx till oddset  2.25 hos Unibet.

7 Örebro – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

Jorma fick bra snurr på 4 Indy Lane bakom bilen senast och det ser ut som spets på nytt.


Loppanalys:

4 Indy Lane är en klart kapabel häst som haft gaffelbandsproblem och även efterföljande problem i samband med behandlingen och hästen har varit rejält ifrån. Såg fin ut i comebacken näst senast. Korpi som nu tränar hästen låg lågt inför senast men det brydde sig inte häst och Jorma om. Jorma gasade i sedvanlig stil till spets bakom bilen och segern skrevs som lätt. Nu bör Indy Lane vara ännu vassare och spets på nytt bör det bli. Det krävs mer av hästen i detta sällskap än senast men det lär vi också få se och det är god chans. Har för övrigt fyra segrar av fyra möjliga från spets.

1 Zinco Jet är också kapabel och avslutar bra då travet är med honom. Ett motbud men det kan strula från innerspåret.

8 Västerbo Lexington lär vara framsatt med senaste loppet i kroppen. Lär få en tuff resa från sitt spår längst ut.

2 Grinnebys Orion avslutade fint vid skrällsegern senast och har läget.

Rank: 4-1-8-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Indy Lane till oddset  2.00 hos Unibet.

8 Örebro – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

Flera snabba. 1 Hector Sisu är en av dessa och bör ha vettig chans att fånga upp hästarna som kommer farande utifrån.


Loppanalys:

Breeders för fyraåringar och Redéns blänkare 7 Mister Hercules gör årsdebut. Vann Breeders i fjol och övertygade vid sju segrar av tio och det är bra chans direkt. Står lite halvdant placerad och årsdebut är årsdebut och som hårt betrodd försöker jag fälla.

Mitt spel är 1 Hector Sisu som jag hoppas ska kunna leda runt om. Förutsättningarna finns där då hästen öppnar raskt. Var positiv och avslutade fint i årsdebuten senast och lär ha gått framåt till denna uppgift. Uffe brukar vilja tävla och kan göra livet småsurt för favoriten. Jag spelar på spets och slut.

9 Hat Trick har löpt bra i Norge och får nu Björn upp. Behöver inte vara borta här heller.

2 Fade to Shade Ås gjorde årsdebut senast och det blev ordentligt sparat i mål. Lopp i kroppen från fint läge med Sjöström upp och vi har en småspännande häst även om det är tufft här. Barfota runt om och bike nu.

Rank: 7-1-9-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på  1 Hector Sisu till oddset 5.00 hos Unibet.

9 Örebro – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

5 Joy Alissa och 6 Finland är startsnabba. Kan bli släpp och det kan bli till 7 Eagle Eye Sherry.


Loppanalys:

Breeders för fyraåriga ston och fjolårets kulltopp 7 Eagle Eye Sherry gör årsdebut. Hon gör det anmäld med skor runt om och med vanlig vagn och det väcker inga spelimpulser. Troligt att vi inte har någon vass insats att förvänta oss.

2 Barbro Kronos är också riktigt bra och hon har nyttan av lopp i kroppen. Hon var positiv i årsdebuten senast då hon avslutade fint och lär inte vara sämre nu. Bör få en fin resa från sitt utsökta läge och jag räknar med att hon avgör till seger.

1 Fifty Cent Piece är svårbedömd i Bergh och Sverigedebuten. Visat fint kunnande men det är troligt att det behövs lopp i kroppen.

10 Global Brilliance räknas nu då Peter visar stallform igen.

Rank: 2-7-1-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Barbro Kronos  till oddset  2.30 hos Unibet.


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson