Just nu:
21.29 Aetos Kronos på linjen
14.50 Solvalla 28 november: Vi sitter på bästa handen i avslutningen!
14.45 Solvalla 27 november: Det är Nurmos som gäller – igen!!
14.35 From the Mine på bättringsvägen
11.29 Lunch-draget Åby: Peter är nöjd och oddset lockar
10.15 Spel på minderåriga förbjuds – skapar problem för travet
09.25 Straffet för Lugauer står fast
08.40 Lätt för Urlo dei Venti i comeback
15.46 Bollnäs 26 november: Vi provar med några halvskrällar
15.29 From the Mine lämnar återbud – drabbad av kolik

Örebro 30 oktober: Spets - alltid bra på Örebro

Örebro heter fredagens kvällsbana och som väl snudd på alla känner till så har vi ett mycket kort upplopp där. Spets gillas och de flesta av mina spelförslag idag ska förhoppningsvis vinna från just spets. Åke Lindblom och Örebro passar bra ihop och den glade närkingen kör två av mina tilltänkta vinnare.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Örebro – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

1 Isabella J.E. är ett snabbt sto men lite svårt att sätta in här. 2 Yoghurt Composite kan öppna snabbt från gynnsamt läge över 1609 meter. 6 Cool Canadian trivs bäst i tät och öppnar snabbt. Bra chans att nå tät.


Loppanalys:

Flera fina hästar och ett rätt så öppet lopp. Nurmos visar häftig stallform och plockar ut 7 Deede Star efter kortare uppehåll. Nurmos hästar brukar gå bra direkt och den här kan mycket väl visa sig bäst och vinna direkt. Står lite långt ut på vingen och startar rätt sporadiskt och känns inte given som betrodd. Detta trots 12 segrar av 20 möjliga för stall Nurmos nu på slutet och bland annat då i skarp lördags-konkurens.

4 Opalis med Per kan vara draget och tippas. Avslutade fint senast och lär serveras en vettig resa av lugn kusk. Nu anmäld med skor runt om och det är väl inget plus.

Jag chansspelar 6 Cool Canadian. Gör debut i ny regi Eilefsen och han låter nöjd. Då han startar hästarna i Sverige så brukar det vara väl förberett och den här hästen är fin. Extra bra i spets där årets segrar har grejats och jag tror på tidig ledning. Var inte bra i sina senaste starter men hade då diverse problem och ska vara fin nu. Ledningen på Örebro med kort upplopp är perfekt och det blir barfota runt om och bike. Intressant  outsider-drag och jag lirar. Hästen är mycket ojämn av sig men spets är jätteplus för just den här. Stian tror det kan räcka om hästen visar sitt rätta jag.

3 Fonda Boko är rejäl men vinner väldigt sällan. Kan vara dags här. 5 Dexter Brick och 11 Uno Piccolino (med Björn) räknas också.

Rank: 4-7-6-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Cool Canadian till oddset  10.00 hos Unibet.

5 Örebro – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

Flera oprövade hästar bakom bilen. 6 Dr Martin har vi dock sett öppna snabbt flera gånger och det ser ut som spets.


Loppanalys:

9 J.J.Stitch har tävlat mot tuffare hästar än här och nu kan det nog vara dags för seger. Näst senast avslutade han i 10-fart sista 800 m bakom topphästen Sahara Jaeburn och kapable Beacon Kronos. En bra insats. Senast var han ute i Breeders Crown-lopp i Tyskland och fick mestadels en invändig resa utan att ha chans. Bör få en fin resa av Björn här och har god chans. Nu har  han nyss flängt till Tyskland tur och retur och det kan sätta sina spår på en orutinerad och grön häst och desstom med bakspår. Inget jag vill gå på som favorit.

Intressant är Mobergs 6 Dr Martin som är spetsfavorit och Moberg har fin snurr på sitt lilla material. Hästen sköt till fint efter galopp senast och såg bra ut och kan leda runt om. En käck häst detta som ”glade” Moberg kan få fin framtida glädje med. Kanske redan i kväll och här har vi min spets-idé och spel.

8 Håna Am avslutade bra på avstånd senast men har tufft läge.

2 Oskar Run vann sin debut från tidig spets och har fint läge i sin bildebut. 11 S.G.Kingstone kan överraska med klaff. Galopperade bort en tätplats senast.

Rank: 9-6-8-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Dr Martin till oddset 3.75 hos Unibet.

6 Örebro – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

3 Click Bait är startsnabb och har fint spår. 7 Karat Band är effektiv i spets och Åke lär ladda. Kan nå ledningen.


Loppanalys:

3 Click Bait har en fin uppgift och är hårt betrodd. Det radas dock inte några segrar och näst senast blev det snöplig förlust från spets. Fick en strulig resa från kön senast. Jag litar inte fullt ut på att Clicken ska lösa sin uppgift och går emot.

7 Karat Band är nedstruken ett hack och skulle Åke kunna nå ledningen med sin häst så bör det räcka långt. Har vunnit ett par lopp från ledningen och trivs där. Var duktig från spets bakom Ultion Face näst senast och att han agerade lite segt i tuff konkurrens bakifrån senast (Hail Mary vann) tar jag inte så hårt på. Jag lirar.

5 Union Forces speedade förbi stallkamraten Click Bait för tre starter sedan och kan vara aktuell på nytt.

2 Mellby Harissa galopperade före start från lurigt innerspår senast och är inte borta. Ett rejält sto detta.

Rank: 7-3-5-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Karat Band till oddset 5.25 hos Unibet.

7 Örebro – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

3 P.S.Felix brukar vi se i tätposition och från detta läge är det ny god spetschans.


Loppanalys:

2 D.Day Zet avgjorde efter en resa från kön senast och var positiv. Har en fin uppgift här från bra utgångsläge och motiverad favorit. Är ändå lite osynad och Redén-stallet visar väl ingen jätteform. Jag skrev om Numros senaste 20 starter tidigare och nämner jag Redéns senaste 20 starter så hamnar vi på noll segrar. Bra chans här men inget jag vill spela på som hårt betrodd i 1.70.

3 P.S.Felix brukar spetsa och har löpt bra där med ett par segrar. Tappade travet senast och det är frågetecken på det.

8 Hudzon är rätt rejäl i vanliga fall men kroknade helt senast. Svårt läge dessutom.

7 Spectacular är en något lurig häst och ingen Goop-stjärna men visst kan den vinna här.

6 Upside Face vann knappt från spets senast och har nu lopp i kroppen.

Lurigt lopp om favoriten förlorar.

Rank: 2-3-8-7


Spelförslag:

Jag står över spel här.

8 Örebro – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

6 Final Dream öppnar bra och trivs fint i ledningen.


Loppanalys:

Nurmos plockar ut 12 Viking Brodde efter uppehåll. Från spår tolv men jag tror ändå det ska gå vägen. Hästen är bra för ett lopp som detta och Björn upp för första gången gör det hela än mer hett. Nurmos stallform är alltså het (12 segrar senaste 20) och hans hästar brukar prestera direkt. Björn kör nog offensivt (eller gör i alla fall det han ska) och det är bra chans. Hästen var mycket fin vid ett par segrar i fjol och bör skadefri ha mycket att hämta. Här behövs ingen spets.

6 Final Dream är nog värst emot från spets där han trivs utmärkt. Hade varit gynnad av kort distans och jag räknar med att Nurmos häst är för tuff.

7 High Glider duger rätt bra men står lite långt ut och Redén har inte någon Nurmos-form men det kan ju lossna snart. Så brukar det vara för topptränarna.

5 Electrical Storm hade lite sparat senast och kan bli farlig med rätt resa.

Rank: 12-6-7-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 12 Viking Brodde  till oddset  2.80 hos Unibet.

9 Örebro – Spelstopp 21.16

Spetsstriden:

2 Sparkling Diamond öppnar snabbt och är spetsfavorit.


Loppanalys:

2 Sparkling Diamond har en mycket bra uppgift och det ser ut som ledning från start till mål. Åke Lindbloms häst höll farten strongt från utvändigt ledaren senast och tog två segrar från spets före det. Vann trots tung resa före det och tål även att göra en del. Här är det alltså troligt att det blir den lättsammare vägen fram till seger. Dvs. ledning runt om.

14 Laleh Pellini galopperade bort en bra placering senast och är van hårda gäng. Björn är Björn och de räknas tidigt. Har vunnit lopp den tunga vägen tidigare.

11 You to Racer och 6 Jula Madonna kommer båda från positiva insatser då de avslutade bra och dessa båda räknas tidigt. Med rätt resa i draget så lär det spurta fint.

Rank: 2-14-11-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Sparkling Diamond till oddset 2.25 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Solvalla 28 november: Vi sitter på bästa handen i avslutningen!

Travtips
fredag 14.50, 27 november
Härlig spelkväll i onsdags där det blev sköna träffar på tre vinnare. Eros Zola svarade för en fantastisk insats då han bara mosade på i dödens och vann på topptid, och han följde upp det grymma intrycket i starten före. M.T.Perette var en mycket bra s...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.45, 27 november

Solvalla 27 november: Det är Nurmos som gäller – igen!!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.29, 27 november

Lunch-draget Åby: Peter är nöjd och oddset lockar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.46, 26 november

Bollnäs 26 november: Vi provar med några halvskrällar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.11, 26 november

Lunch-draget Jägersro: Full fart med High Speed

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.34, 25 november

Solvalla/Åby 25 november: Vilket grymt intryck på bästa vinnaren!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:10, 19 november 2020

Tunga dagar för ST

STRÄNGNÄS: Är det vinter på gång, eller? Är de ovanligt varma dagarna för årstiden ett minne blott? Prognoserna talar nog för det. Hoppas på minusgrader, sen snö. Dock troligtvis en utopi för oss som bor här i Mälardalen. ST Centralförbundet har det kämpig...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson