Just nu:
21.29 Aetos Kronos på linjen
14.50 Solvalla 28 november: Vi sitter på bästa handen i avslutningen!
14.45 Solvalla 27 november: Det är Nurmos som gäller – igen!!
14.35 From the Mine på bättringsvägen
11.29 Lunch-draget Åby: Peter är nöjd och oddset lockar
10.15 Spel på minderåriga förbjuds – skapar problem för travet
09.25 Straffet för Lugauer står fast
08.40 Lätt för Urlo dei Venti i comeback
15.46 Bollnäs 26 november: Vi provar med några halvskrällar
15.29 From the Mine lämnar återbud – drabbad av kolik

Örebro 24 oktober: Det krävs ingen kantboll för att bli vinst!

I onsdags började det så bra som det kan göra då Ornello helt enligt plan kördes till ledningen och höll undan till fint odds och kvällen var därmed i hamn efter ett lopp!

Min bästa vinnare levererade sedan då Esprit Sisu även han enligt plan kördes till ledningen. Han blev lite ”varm” efter en helt onödig omstart bakom bilen då Horpestad hade för het häst (för långa tömmar) och hamnade mellan Alone och Esprit (3 och 4) trots att han hade spår 5 bakom bilen. Trots det att Esprit Sisu blev lite vass (varvade på 11,5 över 2640 meter) kunde han gå undan säkert och jag blir allt mer imponerad över Daniel Wäjersten.

Jag måste verkligen hylla Wild Love som tränare Bengt Simberg gör ett otroligt jobb med. Hon blir en klass bättre varje år känns det som och hon är ett av landets bästa ston utan tvekan. Nu fullkomligt bollade hon med snabblopparna och det var nästan pinsamt att se henne leka med min vinnare Pastore Bob… Och hur såg hon ut egentligen över upploppet? Norsken sparad och ”Steffe” Persson såg nästan förvånad över vart de andra tog vägen!

Det är Örebro som kör veckans lördagslopp och det ser ut att vara en del spelbara sådana och vi tar chansen på en del drag. Bästa vinnaren tror jag är överlägsen för där har jag blivit mycket imponerad senaste starterna!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Örebro – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

1 The Bald Eagle är lite svårbedömd med volt, men jag har bra känsla för att han ska öppna snabbt med Ohlsson bakom. 3 Vincent Chase och 6 Cargo Door är de snabba som utmanar.


Loppanalys:

De bästa hästarna har fått sämsta spåren (10-11-12) och det öppnar upp loppet. 10 Cab Lane har nu fungerat och visat sin höga kapacitet. Var läcker vid spetssegern och gick mycket starka sista 700 på V75 senast utan att kunna få slag på Rossi Palema. Han kom igenom perfekt till andra ytter då, inte givet det löser sig lika bra nu. En av flera.

11 Strong Pepper håller hög nivå även han. Han var till Sverige och vann V75-lopp på Årjäng i somras och det var plättlätt i spets. Han vann derbykvalet men det fattades några decimeter för att nå ledningen i finalen och han fick gå utvändigt efter stenhårda första 500 vilket blev övermäktigt. Han tog sig samman och vann starten efter och det var mycket bra gjort och det är en riktig pålle detta. Han är nog allra bäst i spets tycker jag, men visst kan han vara hårdast.

12 Van Gogh Z.S. visade fin skalle senast som höll undan efter att ha körts till spets från dubbla tillägg. Han är bra den här och tänkbart spel.

Jag landade i att spela 1 The Bald Eagle som har spännande uppgift med de bästa motståndarna på bakspår. Jag tror han har chans att hålla upp ledningen och då han spurtade starkt senast via 09,5 sista 800 till vinst så är formen där. Reijo har äntligen hittat form på hästarna och visade upp imponerande vinnare i Kryptonite Hanover i onsdags. Kul chansspel!

Rank: 10-11-1-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 The Bald Eagle till oddset 8.75 hos Unibet.

6 Örebro – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

2 Mission Beach visade att hon kan öppna även med spår långt in senast och kan vara ledaren igen. Möter ändå snabbare hästar och 3 Pastorns Lady öppnar snabbt och laddas liksom 5 Loes. 8 Bianca Sisa är mycket snabb, men läget…


Loppanalys:

7 Kantens Rose har utvecklats enormt hos Robert Bergh och senaste två insatserna har varit galet bra! Näst senast tog on sig snabbt fram utvändigt ledande Dreamgirl Hall på långsidan och såg halvseg ut 300 kvar – men då bara tände hon om och gick fram och avgjorde. Senast trodde jag på ledande Groupie Doll, men det var chanslöst mot Kantens Rose som Dwight Pieters såg ut att ha massor kvar i över mål trots dödens. Kevin står sig hur bra som helst i ungdomslopp och även om det här inte är någon sprinter och spåret för långt ut så tror jag man bara är överlägsna.

2 Mission Beach var fin vid spetsvinsten senast men det blev billigt då man fick dämpa till 18 första varvet. Kan vara ledaren och kommer min vinnare bort kan det hålla.

Kommer utmanas av snabba 3 Pastorns Lady som gör comeback och första starten sedan 9 maj. Partanen har siktat mot detta och verkar ha kört tuffa banjobb och hon ska vara redo att springa 11-tid menar han.

8 Bianca Sisa är lite intressant med första barfota runt om, men läget grusar till stor del förhoppningarna. Det finns bra spurt i henne om det klaffar.

Rank: 7-2-3-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Kantens Rose till oddset 2.35 hos Unibet.

7 Örebro – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

Jag tror att 7 Aper Mede S.M. kan köras till ledningen bland mindre explosiva konkurrenter.


Loppanalys:

8 Quarcia har Unibet satt favorit på till 3.50 och hon är en stenhård märr som håller på att växa in bland de bättre i landet. Hon avslutade vasst senast och slog av Inti Boko och blev tvåa bakom Alone. Före det gick hon i tredjespår från 1000 kvar och visade 11,5 sista varvet som trea där Indra’s Secret vann. Hon borde komma loss från sitt innerspår och Kim verkar mycket nöjd med sin styrning och visst kan det bli pott. Ändå tycker jag det är fel att ha henne som klar favorit.

Jag spelar 15 Tessy d’Ete som är en riktig elithäst och jag tror att hon hinner på dem trots dubbla tillägg. Senast kom hon bort på grund av materialfel och det glömmer vi. Före det följde hon urstarkt som tvåa i EM för ston bakom Conrads Rödluva då hon knallade 11,2 full väg. Hon borde gilla att möta lite mer vanliga hästar och får hon slag på dem räknar jag med att hon städar av dem för Djuse-pojken.

14 Activated är på väg tillbaka till vad hon visade som unghäst då hon var otroligt bra. Hon fullföljde bra senast via 10 sista varvet där Hevin Boko vann Sto-SM och hittar man rygg på min vinnare i loppet kan hon vara starkast.

7 Aper Mede S.M. är anmäld barfota runt om för andra gången, gick så i debuten hos Goop och kan kanske köras till ledningen här. Fidus.

Rank: 15-8-14-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 15 Tessy d’Ete till oddset 4.75 hos Unibet.

8 Örebro – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

Vild körning att vänta med snabba hästar som vill till spets. 4 Cash Cowboy laddas med skygglappar på. 5 Alesso är en spetsrusare som kan hålla ut 6 Prime Lini.


Loppanalys:

Lite lurigt lopp där starten kan avgöra och jag antar att Unibet gått på det med att ha klar favorit på 6 Prime Lini. Visade fin startsnabbhet senast då hästen flög till ledningen, även om det nog såg lite bättre ut än vad det var mot osnabba hästar över tre varv. Höll bra utan att kunna stå emot kapabla One Kind of Art som kom via open stretch. Kommer man till ledningen är det nog toppchans, men det vär inte givet.

5 Alesso är det påställt med och med spår innanför och en ren spetshäst så vill man föröka ta emot favoriten. Drog på rejält vid segern näst senast då han varvade på 12,7 och gick undan knappt. Jag har ingen riktig känsla för att det ska räcka hela vägen på V75 då han står hårt inne – men det är rätt förutsättningar såklart.

Min vinnare blir 4 Cash Cowboy som känns intressant. ”PG” låter klart uppåt och det blir helstängt huvudlag nu och det är spets som gäller. Han har tagit sina tre senaste segrar från ledningen och där är han faktiskt obesegrad. Rätt distans är det och det är ett kul drag.

Rank: 6-4-5-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Cash Cowboy till oddset 5.15 hos Unibet.

9 Örebro – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

4 Chapuy är oerhört snabb och han tar ledningen!


Loppanalys:

Två hästar höjer sig rejält och det är faktiskt hela 22 ggr pengarna på tredjehandaren och sådant ser man inte ofta! 10 Seismic Wave är klar favorit till 1.70 och visst är det här förmodligen ”hans lopp”. Han har varit otroligt bra hela året och var till och med favorit i Jubileumspokalen efter helt strålande genrep. Där var han inte som bäst, men han studsade tillbaka senast där han var ute på en joggingtur från ledningen i Norrland. Nu är det bakspår på 1609 meter och det har fällt bra hästar tidigare. Det som talar för honom är hans startsnabbhet och att han har rygg på spetsfavoriten Chapuy och troligern kan han rinna igenom bra.

Jag spelar ändå andrahandaren 4 Chapuy till 2.85. Jag gillar att jobba med andrahandaren i sådana här fall då det är spets på denne. Han höll tappert senast då han tvingades till 06 första 500 och han kom i mål på 09,6 över distansen. Nu borde det bli mer 09 första 500 och han kan springa undan – även om jag vet att troligen favoriten är hårdare om det blir duell.

Rank: 10-4-7-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Chapuy till oddset 2.85 hos Unibet.

10 Örebro – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

2 Golden Guard tar sig direkt till plankan med långsam häst innanför och släpper till 6 Västerbo Pokerface.


Loppanalys:

Ny storfavorit från Nurmos stall i 6 Västerbo Pokerface som verkar hittat tillbaka till vad han lovade som unghäst för senast var det maktdemonstration då han krossade Mellby Granat från utvändigt. Det här ser ut som en völdigt passande uppgift för hästen som Örjan har bra chans att köra till ledningen med över tre varv då ingen är sugen på att svara. Toppchans, men också odds därefter med 1.75.

Man kan spela det, för det speglar vinstchansen ganska bra men jag spelar istället plats på 2 Golden Guard som jag även tycker man kan spela tvilling med om man håller på med sådant. Som jag läser loppet tar sig den till ledningen och släpper till favoriten. Han var någon decimeter ifrån att ta sig till derbyt över 2640 meter och med rygglopp tål han att haka på över tre varv. Loppet är inte jättehårt och han är intressant till 2.35 på platsen.

12 Algot Zonett är en tuffing som inte räds distansen. Han fick otacksamma uppgiften att gå i dödens på Very Kronos senast och höll strålande som trea. Han kan utmana även Pokerface om han kan svara för liknande insats och Wäjersten har ofta hög form på hästarna då de startar då han är riktigt vass tränare!

3 Accolade höll riktigt starkt senast mot en bra Vikens Dome och skulle han komma förbi mitt spel första biten så är han inte alls borta.

Rank: 6-2-12-3


Spelförslag:

Jag spelar plats på 2 Golden Guard till oddset 2.35 hos Unibet.

11 Örebro – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

2 Dear Friend tar ledningen men jag tror nog att Johan släpper till pappa och 3 Heart of Steel även om han inte låter helt klar på det. 7 Disco Volante kan ju öppna vasst och kanske chansar och skickar för fullt.


Loppanalys:

3 Heart of Steel är storfavorit i guldloppet och han är bra nu igen. Han har svarat för grymma insatser utvändigt ledaren och slog Zacon Gio från dödens  i Copenhagen Cup. Det är lysande rapporter på honom, men det var samma senast och nog borde han avgjort det ändå? Han var inte långt efter men lite högre krav har jag på honom även om han fick grovjobba sista 600. Släpps han till ledningen är det bra chans, men han kan vinna utvändigt 2 Dear Friend med då han säkert känner sig kaxig där. Ändå går jag emot.

Det borde vara dags för 9 Zarenne Fas som nu slipper bli het i dödens som han blivit några gånger. Han slog Double Exposure på Vermo den hårda vägen och här är det perfekt startrygg i Dear Friend och ska kunna sitta bra på det. Jag tror hans tuffa sista 500 kommer tala segerspråk och jag spelar till 5 ggr.

10 Milligan’s School var lite seg senast ändå även om det blev felkört med speedkörning till slut. Han kommer inte till sin rätt över 1600 meter då han inte riktigt hinner med.

7 Disco Volante kunde inte stå emot From the Mine senast då han gick i spets men var på tok för het. Lopp i kroppen och kommer laddas och kommer han förbi dem från start är han såklart aktuell.

Rank: 3-9-10-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Zarenne Fas till oddset 5.00 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Solvalla 28 november: Vi sitter på bästa handen i avslutningen!

Travtips
fredag 14.50, 27 november
Härlig spelkväll i onsdags där det blev sköna träffar på tre vinnare. Eros Zola svarade för en fantastisk insats då han bara mosade på i dödens och vann på topptid, och han följde upp det grymma intrycket i starten före. M.T.Perette var en mycket bra s...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.45, 27 november

Solvalla 27 november: Det är Nurmos som gäller – igen!!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.29, 27 november

Lunch-draget Åby: Peter är nöjd och oddset lockar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.46, 26 november

Bollnäs 26 november: Vi provar med några halvskrällar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.11, 26 november

Lunch-draget Jägersro: Full fart med High Speed

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.34, 25 november

Solvalla/Åby 25 november: Vilket grymt intryck på bästa vinnaren!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:10, 19 november 2020

Tunga dagar för ST

STRÄNGNÄS: Är det vinter på gång, eller? Är de ovanligt varma dagarna för årstiden ett minne blott? Prognoserna talar nog för det. Hoppas på minusgrader, sen snö. Dock troligtvis en utopi för oss som bor här i Mälardalen. ST Centralförbundet har det kämpig...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson