Just nu:
10.23 Då gör Ecurie D årsdebut
09.53 Hur liten och steril är den svenska travsporten?
09.42 Ilaria Jet död – sonen Tony Gio gjorde karriärens sista start
08.30 Evaluate såld till Finland
16.05 Etonnant jätteskräll
14.05 Halmstad 28 februari: Ville vaktar bästa vinnaren!
11.11 Disco tog snabb revansch
17.08 Romme 27 februari: Jag gillar Anders och hästen framför allt!
17.07 Boden 26 februari: Höga tankar om och hos Bertilsson
09.43 Tidigare tv-profilen ny chef vid Skellefteåtravet

Örebro 21 februari: Hela vägen, Mellby Highball

Svante Båth anländer Örebrotravet med ett helt gäng hästar som lär hamna i favoriternas roll den här söndagen även om den på förhand tyngsta favoriten Coin Perdu fick strykas sent. Jag gör ändå ett försök att fälla några av dem, men dagens bästa spel hittar vi i epilogen där jag tror Mellby Highball tar sig till ledningen och aldrig lämnar den positionen.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Örebro – Spelstopp 15.00

Spetsstriden:

1 Iglesias Boshove står ensam på start och spetsar givetvis. Vill nog köra där nu när Coin Perdu strukits.


Loppanalys:

7 Coin Perdu skulle förstås ha varit jättefavorit i det här loppet och också mycket svårslagen, men blev sent struken vilket ger loppet helt nya förutsättningar.

6 Aron Palema var ute i ett V75-lopp senast, men hamnade långt bak då och kunde inte blanda sig i striden. Har före det gjort flera rejäla insatser; inte minst näst senast på Axevalla då han avslutade starkt sista 700. Känns nu med Coin Perdu ute ur leken som loppets första häst.

4 Je t’Aime Explosiv var mycket positivt senast, avslutade kraftfullt för att hinna fram till segern kort före mål. Hästen såg formstark ut och är ytterligare en tidig kandidat.

3 Super Photo Bood var ute mot ett tufft gäng senast utan att räcka, men har visat fin stil före det och borde sluta långt fram här. 1 Iglesias Boshoeve spetsar initialt här av förklarliga skäl och med förhandsfavoriten struken kan nog Hans Crebas tänkas köra så länge som det går. Ska inte räknas bort.

Rank: 6-4-3-1


Spelförslag:

Jag spelar spelar vinnare på 6 Aron Palema till oddset 2.75 hos Unibet.

5 Örebro – Spelstopp 15.22

Spetsstriden:

Flera som är snabba ut. 2 Engla S.S. kan möjligen svara 3 Therion som lär laddas det som går. Jag tror den senare är mer enträgen från början och bör ha goda chanser för ledningen


Loppanalys:

9 Holy Moses Mearas är en riktigt fin fyraåring, bror till bland andra Guzz Mearas. Han inledde karriären med två överlägsna segrar i fjol och mötte sedan de bästa i kullen och hävdade sig väl. Nu handlar det om intressant comeback; det här är första starten på drygt fem månader och man får tro att det fattas en del till toppformen. Sett till klass är hästen dock överlägsen och ingen lär vara förvånad om han kastar runt det här fältet – men jag tycker att man kan spela emot.

3 Therion är ännu segerlös, men fullträffen borde komma när som helst. Har stått för mycket bra lopp på sistone; höll starkt i dödens för två starter sedan och avslutade rappt senast, inte långt från att hinna dit. Therion öppnar kvickt och lär laddas för fullt för ledningen, kommer man dit kan det mycket väl bära hela vägen. Jag testar ett vinnarspel.

10 Lill Betty står för stabila insatser varje gång och formen kan vi inte klaga på. Skulle loppet få en utveckling med lite för hög fart initialt, kan hon bli en obehaglig överraskning till slut. 2 Engla S.S. är rask från start och lär ta spets eller få en bra rygg för smygare. 1 Bribes har inte glänst på sistone men kan en del och är småintressant med Jorma. 5 The Secret tokskrällde senast, men fick också ett förmånligt lopp.

Rank: 9-3-10-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Therion till oddset 4.50 hos Unibet.

6 Örebro – Spelstopp 15.44

Spetsstriden:

2 G. Cross brukar öppna bra från alla spår, men kanske inte är hästen som ska köras i tät. 7 Moonlight Zon spetsade lätt från springspår i debuten och gäller som spetsfavorit även här om felfri.


Loppanalys:

13 Hoonigan har kommit igång först i år som sexåring, men det har varit värt att vänta på. Båda stoets starter har resulterat i segrar. Senast fick hon bestämma i spets och debuten var riktigt rejäl; 1.15 sista varvet från dödens. Hon var förvisso svindlande nära startgalopp från spår två senast, så helt säker kanske hon inte är, men får kusken iväg henne felfritt här ska hon vara given förstahäst.

7 Moonlight Zon inledde karriären med en vattentät spetsseger i somras, men har därefter enbart ägnat sig åt galopp. Nu återkommer hon efter ett längre uppehåll och formen är förstås svårbedömd, men ser man till insatsen i debuten bör hon räknas tidigt här. Favorit att komma till spets efter en bit.

11 Snowden Still har börjat karriären bra; etta eller tvåa i sina fem lopp. Avslutade gott för att bli tvåa i en tät slutstrid senast så formen går inte att klaga på. Hästen är osäker i volt och spår två är långtifrån optimalt; det föreligger galopprisk. Skulle Snowden Still trava iväg, är han självklar i segerstriden.

Vissa frågetecken finns på alla i ovan nämnda trio och loppet ser rätt så skralt ut i övrigt, varför en skräll kan ligga på lut. Vi kan nämna 8 Watford Broline som trots allt gjort ett par hyggliga insatser på sistone och kan sluta långt fram med klaff under vägen. 10 Larissa Fallis sköt till på bra sätt senast för skrällseger men står jobbigt inne i loppet. 2 G. Cross har inte visat jättemycket men öppnar bra och är ett skrällkort i leken om förmånlig invändig resa.

Rank: 13-7-11-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 13 Hoonigan till oddset 2.50 hos Unibet.

7 Örebro – Spelstopp 16.06

Spetsstriden:

3 Yankee Boy kan öppna bra men körs knappast i spets. 4 Mega Star är kvick när han laddas för fullt och lär vara mycket intresserad av front nu. 6 Love Palema lägger iväg väldigt fort när han får signalen och är den som är tuffast emot i spetsstriden.


Loppanalys:

4 Mega Star hade varit ifrån några månader inför starten senast. Släppte spets då och hade inte riktigt flytet till slut och fick aldrig helt fritt. Jag tycker ändå det var en positiv comeback och valacken lär knappast vara sämre nu. Mega Star drar iväg snabbt från start och här har jag svårt att tänka mig att det inte blir full satsning mot ledningen. Hästen hade en fin formtopp i somras och tar man sig till spets här tror jag det är bra chans för seger i raden.

9 Hector Boko levererade en rejäl insats senast, tog sig ned till spets efter en 09,5-öppning första 500 och vann sedan utan bekymmer, även om aktionen inte var hundraprocentig. Hästen fick utdelning på en lång formtopp senast och även om det är bakspår i dag och det knappast blir ledningen, bör det inte vara något dåligt. Självklar segerkandidat.

3 Yankee Boy avslutade väldigt piggt näst senast efter vila och hade varit väldigt tidigt i det här loppet om man bara bedömde på den insatsen. Senast var hästen dock blekare vilket hade sin förklaring i halsproblem. Formen är därmed svårbedömd, men ser man till hästens kapacitet och dagens delikata läge kan han absolut räcka.

2 C.R. Nobless var duktig vid segern på nyårsdagen men har efter det inte visat samma geist. Spåret är perfekt emellertid, så vi ska inte räkna bort henne. 6 Love Palema är nog i bättre form än raden och kan öppna hiskeligt fort vid laddning. Skulle han ta sig till täten är det inte omöjligt att han kan leda runt om över passande distans.

Rank: 4-9-3-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Mega Star till oddset 3.50 hos Unibet.

8 Örebro – Spelstopp 16.28

Spetsstriden:

1 Saphir C.D. och 3 Bahia Blanca är båda startsnabba men känns samtidigt inte som de som ska anföra hela vägen. 6 Papaya Roadrunner ligger bra till för att snart få överta. Omöjligt är det inte alls att 8 Vanja sänds framåt i spåren direkt och får i sin tur överta efter 500 meter.


Loppanalys:

8 Vanja har vunnit 5 av 13 starter hittills och ser på pappret ut som den utan tvekan bästa hästen i fältet. Ett väldigt rejält sto som inte minst vid segern för två starter sedan visade prov på sitt register när hon trots en stor del av loppet ute i tredjespår ändå kunde avgöra. Här återkommer Vanja efter ett lite uppehåll och hästen är inte tokvässad för uppgiften och fick dessutom ett tråkigt läge i spårtrappan. Självklar favorit, men jag tycker absolut man kan spela emot.

12 Lamona Håleryd blir mitt spel i loppet. Hon har gjort flera bra lopp på sistone utan att ha någon större lycka med sig. Senast lade hon bort mycket på en tidig galopp, hämtade raskt ikapp och såg ut att ha en framskjuten placering på gång när en ny galopp ändade äventyret i sista sväng. Det här är inget jättemärkligt motstånd och Jorma är kusken som ska kunna ge hästen ett förmånligt lopp från det här läget.

6 Papaya Roadrunner har tre raka ”ägg” i raden, men det förtäljer nog inte hela historien. Hästen har varit ute i relativt tuffa gäng och inte haft någon tur från tråkiga lägen. Nu ser det betydligt roligare ut och då det handlar om en relativt startsnabb sort, talar en hel del för att det bär av mot ledningen nu. Kommer favoriten bort sig kan hon leda väldigt länge.

1 Saphir C.D. tokrusade i spets senast och höll, med tanke på omständigheterna, helt okej. Det är inte någon häst som vinner särskilt ofta men det går inte att sticka under stol med att det ser lite intressant ut här med fint läge och Jepson upp i jollen. Kan överraska med bra resa.

11 Mogas Cassandra var tvåa i mål senast då målettan diskades för trängning, men det var i vilket fall en positiv insats och hon ska inte nonchaleras. 7 Jolene Boko spurtade vasst näst senast men har efter senaste starten behandlats och kanske är inte formen på max. 2 Tracy’s Princess gör det jämnt och bra och kan möjligen vara en rysare från bra utgångsläge.

Rank: 8-12-6-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 12 Lamona Håleryd till oddset 6.50 hos Unibet.

9 Örebro – Spelstopp 16.48

Spetsstriden:

2 Mr Julian är snabb ut och har spetsläge, kanske är Kontio intresserad att komma före med 3 Combonumberfive. Allra snabbast är nog 4 Bravo Qadir som brukar laddas iväg och ska vara favorit på spets. Ett alternativ är såklart att 9 Twigs Honor kliver på direkt och släpps till spets efter en bit.


Loppanalys:

9 Twigs Honor är nästa häst från Svante Båths stall under dagen och kommer att bli klar favorit här. Det är inget att säga om. Kapacitetsmässigt står han sig mot de bästa i kullen och han var till exempel finalist i Kriteriet i höstas (där det blev galopp) efter att ha varit nära att slå Head Run i kvalet. Bakspår nu, men samtidigt ett okej läge och Adielsson lär nog hitta en fin position. Normalt sett är Twigs Honor svårslagen här men då det rör sig om comeback är det tillåtet att spela emot.

11 Activist tycker jag nämligen känns väldigt intressant. Valacken har gjort två starter efter uppehåll och uppträtt mycket förbättrat. Senast fick han öppna 10,5 första 500 för spets, fick sedan press från favoriten resten av loppet, men stack lätt undan till seger. Den insatsen får man sätta stora plus efter. Nu blir det förstå ett helt annat läge, men det är samtidigt inte en häst som kanske måste gå i spets för att fungera. Kanske kan man hitta rygg på favoriten, smyga med och avgöra till slut, särskilt som det kanske fattas några procent i Twigs Honor ännu. Ett roligt motbud.

2 Mr Julian gick en mer än godkänd avslutning sista 600 senast och lämnade ett bra formbesked. Det här är en startsnabb häst som antingen tar spets och kör där eller släpper till lämplig rygg. Med max klaff kan det räcka.

3 Combonumberfive gnetar på hyggligt och är inte alls så dum. Kusk och bra utgångsläge är faktorer som gynnar. 6 Joffrey avgjorde på rejält sätt vid segern senast, men har varit struken efter det och fick heller inget drömläge. 4 Bravo Qadir är kvick ut och har offensiv kusk. Möjlig som jätterysare i spets.

Rank: 9-11-2-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Activist till oddset 4.00 hos Unibet.

10 Örebro – Spelstopp 17.08

Spetsstriden:

Kanske 2 Supermede och 4 Monbaleno är de som är snabbast ut men att någon av dem ska köras i spets känns långsökt. 5 Mellby Highball är inte oäven från start och lär vara intresserad av att snabbt få kommandot. Jag tror på tidig ledning.


Loppanalys:

5 Mellby Highball är en grundkapabel femåring som gjort tre starter i ny regi och senast, efter ett kortare uppehåll, också fick sin seger. Det var en duktig insats; jagade den undflyende ledaren och visade 1.13-fart sista 700 i ett överpaceat lopp för säker seger. Dagens uppgift känns därmed högst intressant, Mellby Highball är förvisso ingen blixt ut men det finns få spetsaspiranter i övrigt i loppet och jag tror man laddar framåt för att tidigt ta sig till tät här. Då de tuffaste konkurrenterna samtliga har bakspår, sitter man i så fall med trumf på hand. En mycket bra vinstchans.

10 Don’t Be Weak visade hög kapacitet under fjolåret och det handlar om en häst fortsatt under fin utveckling. Var synnerligen rejäl vid senaste segern, då från dödens. Nu gör hästen comeback, första starten på två månader och det kan möjligen fattas lite till samma form som vid segern men på det han visat är han given i segerstriden ändå.

12 Moncler Bo inledde året med två raka spetssegrar och såg mycket fin ut. Senast fick han ett tufft race och press i omgångar och det må vara förlåtet att han inte orkade till mål. Utgångsläget i dag kunde definitivt vara roligare, men det är en så pass bra sort att han räknas tidigt ändå.

9 Gateruds Kashmir stod för en jättefin insats när han vann på Axevalla under nyårsaftonen. Senast hamnade hästen i en dålig rygg, blev dragen bakåt på sista bortre och var ursäktad. Kommer bli giftig i dag om tempot hålls uppe och han visar samma stil som vid segern.

8 Beluga Winner är fortsatt segerlös på 29 starter men gör allt som oftast bra lopp och hittar man rätt från det svåra spåret är han en jätterysare.

Rank: 5-10-12-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Mellby Highball till oddset 2.75 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Halmstad 28 februari: Ville vaktar bästa vinnaren!

Travtips
söndag 14.05, 28 februari
Det bjuds flera små, men ganska så trevliga startfält när Halmstadtravet agerar söndagsvärd. Flera av loppen är jämna och det går att hitta bra spel. De bästa hittar jag i eftermiddagens båda avslutande lopp. Nu tycker jag det är dags för Payet D.E. att få...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 17.08, 26 februari

Romme 27 februari: Jag gillar Anders och hästen framför allt!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 17.07, 26 februari

Boden 26 februari: Höga tankar om och hos Bertilsson

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 08.07, 26 februari

Lunch-draget Solvalla: En vinnare med Buller och Bang

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 12.28, 25 februari

Åby 25 februari: Eklundh – en trolig och den andre är lite mer rolig

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.41, 25 februari

Lunch-draget Kalmar: Jag fick tänka om

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
måndag 09:53, 01 mars 2021

Hur liten och steril är den svenska travsporten?

STRÄNGNÄS: Våren är redan här i Mälardalen. Vilka dagar vi haft senaste veckan. Låt oss hoppas på inte alltför många bakslag framöver vädermässigt. Bara mars ännu. Romme/STL Helt fel ute var jag när jag trodde att Romme skulle få problem med banan i lördag...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson