Just nu:
14.16 Mantorp 1 juni: Engwerda och Ebbinge med två vettiga chanser
13.58 Vivid Wise återvänder till Italien
11.30 Gimpanzee glänste – travade 1.10 i kvallopp
10.34 Efter triumfen: Propulsion vill fortsätta tävla
10.03 Lunch-draget Visby: Nu tar han revansch
09.33 Campo Bahia i Östersund
21.22 Propulsion – den störste
19.58 Elitlopps-dagen: Flygande avslut av Oblivion
18.20 Toppinsats av Cokstile
17.55 Perfekt för Earl Simon

Örebro 20 oktober: Mot ny seger - i nya regin

Fin söndagssport på Örebro med flera spännande lopp. Tvååringsloppet Svampen ska avgöras och det blir en extra krydda med spännande och lovande ungdjur. Jag använder mig av ett flertal friska vinnarspel och hoppas få någon fin träff här och där. Förutsättningarna finns.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Örebro – Spelstopp 14.58

Spetsstriden:

1 Valley Brodde är inte känd som någon snabbstartare men i nuvarande fina form så finns säkert även en förbättrad startanbbhet där. Ändå favorit att 3 Comte du Pommeau och 4 Southwind Hydro tar sig förbi. Örjan vet att loppet inte avgörs i starten. 5 Whisky Akema kan också öppna rappt.


Loppanalys:

1 Valley Brodde trodde jag mycket på trots spår tolv då det var debut i ny regi Redén senast. Hästen gjorde mig inte besviken och fem gånger i unibet-odds satt bra. Valley Brodde avgjorde med lätthet och var så fin som jag trodde. Nu med lopp i kroppen lär han inte vara sämre och det är mest startspåret som kan oroa. Jag tror dock inte att Örjan kommer att sitta fast i det något ojämna fältet och sedan är det toppchans till ny seger. Hästen är bra. Nu får vi dock inga fem gånger pengarna tyvärr.

3 Comte du Pommeau avslutade vasst näst senast och 4 Southwind Hydro är i rätt så bra form. De har bra utgångslägen och bör få fina resor. 5 Whisky Akema kan spetsa och duga.Svensson låter nöjd.  10 Leader Brodde är rätt kapabel men vinner inte på beställning. Trivs med ryggresa så läger behöver inte vara katastrof. Dessa rankas där bakom Redéns häst.

Rank: 1-3-4-5


Spelförslag:

Spela vinnare på 1 Valley  Brodde är inte så lockande då vi erbjus 1.50 i odds.

5 Örebro – Spelstopp 15.20

Spetsstriden:

5 Bravo Sencello har spetsat de gånger han haft framspår bakom bilen. Han har även släppt ledningen ett par gånger och nu då hästen varit ifrån så kan det vara läge med ryggresa. En felfri 2 Unarmed Face kan öppna bra. Nu med Erik. 4 Mister Donald och 7 Dwayne Zet kan tänkas få spets.


Loppanalys:

Här kan det bli mer av firma Redén/Kihlström då 7 Dwayne Zet löpt bra i varje start på slutet. Näst senast från utvändigt ledaren som tvåa bakom fine Giordano Soa och senast blev det lätt seger efter att ha övertagit spets efter 800 meter. Läget är lite småkruxigt här med spår långt ut och jag spelar i stället 2 Unarmed Face som nu får Erik upp. En häst med en stor del galopper i bagaget men också en häst som visat fint kunnande. Som näst senast då de  blev spets och ohotad seger. Med Eriks hjälp så tror jag på felfritt här och då det finns chans på spets så är ekipaget intressant som spelobjekt. Bör duga fint.

4 Mister Donald höll fint senast och har bra läge med Björn. 1 Get Involved har löpt bra och bör få en smaskig resa. 6 M.T.Oscar har gott kunnande och Calle upp. Ett fint treåringslopp detta.

Rank: 7-2-4-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Unarmed Face till unibet-oddset 6.75.

6 Örebro – Spelstopp 15.42

Spetsstriden:

5 Poem In Motion brukar öppna snabbt till spets från dylika lägen och det är bra chans på spets.3 Dardanos kan dock öppna snabbt och ta emot.


Loppanalys:

5 Poem In Motion har haft problem med ett öga och varit struken men Båth verkar nöjd med hennes träningsjobb och siktar på spets. Hästen är bra i ledningen och jag tror de har vettig chans att spåra hem loppet från tät över den kort distansen.

1 Sukpoint C.C. är rätt ny hos Stenströmer och hästen avsutade bra senast. Lite chansartat läge men toppkusk med Calle och det kan mycket väl vara dags för seger här. Hästen såg fin ut senast.

9 Il Diablo har löpt bra men senast blev det galopp. Vettigt smygläge och inte borta. 7 Aiming to Win ska köras lite på chans och det måste klaffa. Fart finns för en framskjuten placering.

Jag går på 3 Dardanos som visserligen varit ifrån men träningsrapporterna är mycket positiva och jag tror vi får se en vass Dardanos. Öppnar snabbt och det finns spetschans och där trivs hästen utmärkt. Får annars en fin resa och är ett spännande spel. Var jättefin då jag körde jobb med hästen nyligen och det kan gå direkt även om det är tufft att begära säger Andreas Lövdahl i stallet.

Rank: 3-5-1-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Dardanos till oddset 10.50.

7 Örebro – Spelstopp 16.03

Spetsstriden:

4 Le Crack Sox öppnar kvickt och har ett passande startspår. God spetschans. 1 Cruise försöker.


Loppanalys:

4 Le Crack Sox inledde med två segrar i följd och blev tidigt en snackhäst. Sedan tog det lite stopp även om hästen har gjort det fullt bra. Nu verkar han på gång igen och den här uppgiften ser klart tilltalande ut. Har haft det lite motigt efter sjukdom men är nog på g som sagt. Det ser ut som spets och Svedbergs häst är obesegrad från den positionen. Ser ut som att glänsaren kan leda detta runt om.

1 Cruise var överlägsen vid sin seger för tre starter sedan men har inte varit så vass därefter. Kan tänkas spetsa.  2 Love Håleryd avslutade mycket bra ute i vida spår bakom bland annat Le Crack Sox (denne slutade tvåa) senast och bör få en fin resa här. Lär avsluta rejält och bli farlig. Dock med skor och det är inget plus.

6 Västerbo Crush har fint kunnande och 7 Beartime brukar avsluta bra och har Jepson.

Rank: 4-1-2-6


Spelförslag:

Spelar vinnare på 4 Le Crack Sox till oddset 2.75.

8 Örebro – Spelstopp 16.24

Spetsstriden:

3 Global Wonderful har öppnat snabbt. Snabb är 6 Moon Zappa och jag håller henne som spetsfavorit. 7 Ies Elisabet öppnar fint men står placerad långt ut.


Loppanalys:

Ett fint stolopp där 8 Velegance har övertygat. Hon var mycket bra efter galopp näst senast och mycket rejäl vid segern senast. Här kan vi snacka om toppform då hon ryckt upp sig rejält och hon tål en nu en hel del. Det kanske också behövs från jobbigt läge men jag är inne på att Peter och häst läser det problemet. Bara det inte häxar på tok för mycket. Vill ändå inte spela från detta läge.

6 Moon Zappa kan få en bättre resa då det kan bli spets. Sedan krigar hon fint då formen är så bra. Hon har löpt bra efter uppehåll. Vann från spets senast och från ledningen blir hon inte helt lätt att fånga in. Jag går på henne.

7 Ies Elisabet sköt till fint sista biten och är också bra i ordning. Fullt tänkbar som vinnare.

3 Global Wonderful gör det positivt och har läget. 10 Xanthis Delicious är tuff och tål en del.

Rank: 6-8-7-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Moon Zappa till oddset 5.00.

9 Örebro – Spelstopp 16.46

Spetsstriden:

4 Tiny Rocket har visat härlig startsnabbhet och läget är finemang. Det ser ut som spets. 5 Sayonara öppnar också snabbt.


Loppanalys:

Svampen med 455 tusen i förstapris och som sig bör ett  riktigt fint tvååringslopp. Wäjersten har inlett sin tränarkarriär fint och här har han ett riktigt råämne i 8 Global Badman som inlett med tre segrar av tre och vunnit efter utvändig resa och från spets. Den här är bra men nu hårdnar motståndet samtidigt som spåret blev långt ifrån bra. Dessutom första långresan för tvååringen. Kan givetvis lösa uppgiften ändå men inget jag går på.

5 Sayonara ser också ut som en skjutare och vann väldigt lätt från spets senast. Duger bra.

12 Custom Cheval avslutade mycket bra senast och känns inte borta trots läget.

I mitt spel gör jag det lätt för mig och spelar på spets. Per Nordström brukar få fram tidiga och mycket snabba hästar. 4 Tiny Rocket är inget undantag och det är bra spetschans. Ledningen över kort distans på Örebro är fina grejor. Senast vann Pers häst lätt från spets och näst senast satt hästen fast med gott om sparat efter inledande galopp. Kan kuta fort i ledningen här. Är nog inte den tuffaste i en slutstrid men visst kan det hålla. Jag provar på det.

Rank: 4-8-5-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Tiny Rocket till oddset 6.25.

10 Örebro – Spelstopp 17.06

Spetsstriden:

1 Jefferson Dotcom har spetsat de gånger han haft framspår bakom bilen i Sverige och ar god spetschans.


Loppanalys:

Ett fint lopp avslutar och hårt betrodd är 6 Deede Star som kommer från övertygande seger. Nurmos visade åter prima stallform i veckan och det kan bli ny seger. Motstånd sakans dock inte och jag går emot.

Vi var många som var inne på 9 Bo C. senast men hästen fungerade inte som bäst. Avslutade riktigt vasst näst senast och var mycker fin vid segrarna före det. Jag ger hästen en chans till och lirar. Vettigt bud om han fungerar. Det låter också mycket bra från tränarhåll och det tar jag till mig även om det brukar låta så.

8 Lord Flax är mycket bra och lätt att gilla. Hade han haft ett annnat spår så hade jag nog gått på honom.

3 Digger Lord avslutade rejält och visade prima form senast. 4 Divine är en kapabel sak då det fungerar.

Rank: 9-6-8-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Bo C. till oddset 3.75.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Mantorp 1 juni: Engwerda och Ebbinge med två vettiga chanser

Travtips
måndag 14.16, 01 juni
Steinfaks och Antonio Tabac var två bra träffar i min senaste text och nu försöker vi dra igång juni månad med några vettiga spelförslag. Mantorp heter banan och herrarna Eggwerda/Ebbinge med filial i Sverige heter de tvåbenta nyckelfigurerna. Den duktiga ...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 10.03, 1 juni

Lunch-draget Visby: Nu tar han revansch

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 19.00, 30 maj

Solvalla 31 maj (Elitloppet): Känslan säger Cokstile

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 14.16, 29 maj

Solvalla 30 maj: Speldraget fäller jättefavoriten!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.08, 29 maj

Hagmyren 29 maj: Han kan nog vara Stein-klar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 10.27, 29 maj

Solvalla 29 maj: Förfest-feeling med Jorma

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 13:43, 27 maj 2020

Flera Elitloppshästar med dunkel form

STRÄNGNÄS: Härligt med lite sommarvärme. Väderprognosen talar om fint väder över helgen. En smula kluven gällande kommande Elitloppshelg. Att köra utan publik är naturligtvis inte alls roligt. Dock vill jag tro att ändå köra Elitloppet väger över jämfört m...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson