Örebro 16 april: Finska draget avslutar

Örebro bjuder upp till torsdags-dans. Flera rätt öppna lopp att lösa och jag ser rätt fin skrällpotential i ett par lopp. Därmed söker jag ett par spel till rätt glada odds varvat med ett par mer betrodda. I det avslutande spelloppet spelar jag finskt då jag har förhoppningar om att Ilkka Nurmonen kan ha en vinnare.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Örebro – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

3 Sir Armani öppnar bra. Fint läge med alert kusk gör att spetschansen är god. 4 Västerbo Imtheman trivs med tätkänning och kan vara med och hugga i ett tidigt skede.


Loppanalys:

4 Västerbo Imtheman kan nå ledningen här och har sina segrar från tätkänning. Kan dirigera hem loppet men från snävt spår kan det strula och motstånd finnes.

9 Ready to Roll är en bra häst med fin inställning till sitt jobb. Har inte visat rätta formen på slutet och känns något svårbedömd för dagen. Vill se bättring men jag gillar hästen. Om allt är som det ska så är detta ett givet bud.

11 Gordon Mearas och 12 Zinzan Cash har inga roliga Örebro-lägen med kort upplopp men båda duger fint.

Jag chansspelar 1 Bikila som bör få en fin resa i främre träffen. Jag har alltid gillat hästen men det har varit problem med aktionen. Nu har det stämt mycket bättre och senast var Bikila duktig bakom segerstaplaren Radetzky. Med klaff kan det vara dags för Bikila nu då hästen är i så fint skick.

Rank: 4-1-9-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Bikila till oddset 18.50.

5 Örebro – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

3 Tracy’s Princess felfri har god spetrschans men det föreligger galopprisk från start. Ingen påltilig häst detta. 1 Gino kan öppna raskt och spetsa.


Loppanalys:

3 Tracy’s Princess kan spetsa hem detta öppna lopp men det är ingen pålitlig häst från start och inget jag vill hamna på.

Jag spelar 7 Princess Kei’Em som gör årsdebut men vid vettig form så duger hästen gott. Var positiv vid segern näst senast. Har en duktig kusk och lär serveras en fin resa. Kan fälla allt i denna omgivning som ser lämplig ut.

8 Farica hade lite sparat senast och kan vara på gång. Har aldrig vunnit och insatsen senast sa inte alltför mycket.

12 Red Alert W.F. kan en del men visade inget riktigt bett i avslutningen senast. Farlig om barfota.

10 Irish Cream Zon hade sparat senast och  15 Wallbase är rätt tidig men det kan bli en dryg resa fram.

Rank: 7-3-8-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Princess Kei’Em till oddset 4.65.

6 Örebro – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

Här kan det bli bra fart över den korta distansen. 1 Janssons Frestelse öppnade bra och spetsvann senast. Siktar nog på samma och får gälla som spetsfavorit. 2 Akbar är bra iväg. 4 Linares och  5 My Silver Lining och 8 Valnes Isidor är startsnabba.


Loppanalys:

Här ser det ut att kunna bli en rivig inledning. Mitt lilla drag 2 Akbar kan öppna bra och bör få en fin resa i andraspår. Ingen pålitlig häst men det finns hygglligt kunnande i Wallins häst och med vettig resa i draget i passande bra tempo så blir Akbar farlig felfri. Värd ett chansspel i min värld.

4 Linares är hårt betrodd men har lite svårt att övertyga och stilen är inte klockren. Båths hästar blandar och ger något. Är behandlad nu och fungerar kanske bättre.

5 My Silver Lining skulle vara gynnad av spets där hon löpt bra men det kan bli tufft att komma dit.

6 Love In Vain är kapabel men var struken i en tilltänkt start och är något svårbedömd.

1 Janssons Frestelse vann från spets senast och siktar säkert på repris. Lär nog kosta att spetsa här.

Rank: 2-4-5-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Akbar till oddset 20.00.

7 Örebro – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

1 Imakeitmyself öppnar kvickt och spetschansen är god från sitt fina läge.


Loppanalys:

11 Mellby Hope vann från tidig spets senast och vann även näst senast. Har ett fint läge med vasse Erik på tillägg och bör hamna fint till direkt. Blev lite bekväm sista biten senast och segrarna är alla tagna från tätkänning. Körs kanske dit men det kan kosta på och jag går emot.

Jag tänkte spela 9 She Follow Me som utmanade Mellby Hope senast och var inte långt borta. En gedigen och bra häst som kan få revansch på Båths häst här. Hon var positiv även näst senast och vann lätt före det. Nu blev hon nyss struken och jag har svårt att ta omtag på nåfon annan. Jag vill inte ha favoriten men har problem hitta draget då jag var så inställd på Svedbergs felstavade sto. Vi står över.

6 Friendwithbenefits kan vara lite seg i loppen men kan en del och är inte borta.

3 Aurora Borealis gick rätt bra efter galopp senast. Lopp i kroppen nu och fint läge och är rätt tidig. Inte helt stabil dock. 7 Allagash Nancy avslutade fullt godkänt senast och räknas.

Rank: 11-6-3-7


Spelförslag:

Jag står över spel.

8 Örebro – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

Flera snabba. 1 Tjacko Zaz öppnar kvickt. Vi får se hur offensivt det blir efter uppehåll. 3 Peder Mykla, 4 Devil Sound och 6 Smokey Herman är snabba. Kan bli Smokey Herman mot tät.


Loppanalys:

6 Smokey Herman har visat härlig form och jag tror det är dags för seger nu. Senast var det lite sparat bakom en så pass bra häst som Burning Man. Bra avslutning bakom Adde S.H. näst senast och duktig även före det. Han har mött tuffa hästar på slutet och nu ser det vettigare ut. Det finns chans på tidig spets men det kan säkert gå vägen även på annat sätt.

1 Tjacko Zaz återkommer och det är en kapabel häst. Kvalet senast var positivt inför detta. Det borde saknas men osvuret är bäst. Läget är i alla fall prima och det blir barfota runt om direkt.

3 Peder Mykla trivs med tätkänning och har fint läge. 5 Young da Vici avgjorde kort före mål senast och var rejäl i spåren. 4 Devil Sound öppnar bra och räknas direkt.

Rank: 6-1-3-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Smokey Herman  till oddset 2.70.

9 Örebro – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

2 In Line Tooma öppnar snabbt och har läget för att spetsa.


Loppanalys:

5 Toreador är klart kapabel men speciell av sig och inte att lita på. Fart i massor. Kan dumma sig och speciellt om han kommer först för tidigt.

7 Personal Goals har visat härlig form. Står lite illa till och nu blir det skor på. Lätta skor men ändå,,,

1 McGarret är kapabel, Har ett chansartat läge med spår ett. 10 Rob Dyrdek kan avsluta bra och gör det ofta bra.

Mitt spel i loppet blir finskt och heter 11 Amazing Warrior. En sergervan häst som var fullt bra även senast från spets. Har vunnit många lopp från ledningen men jag har sett hästen avgöra på rejält sätt även bakifrån. Har varit i Sverige ett tag nu och tränar fint och Nurmonen tror på vettig chans. Har ätit och druckit och trivs bra på svensk mark. Tror det kan bli rätt bra fart på loppet här och då bör det kunna bli finskt.

Rank: 11-5-7-1

Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Amazing Warrior till oddset 6.25.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson