Örebro 14 november: Urgent Call runt om

Vi riktar blickarna mot Örebro (eller mot dataskärmen åtminstone). Deras tävlingar omfattar en del spelvänliga lopp och jag provar med fem vinnarlir. Örebro är känd för sitt korta upplopp men enda spetsliret får bli Urgent Call som bör spetsa hem lopp nio.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Örebro – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

1 Keylor Navas står ensam på startvolten. Har travat i spets två gånger och vunnit båda så taktiken lär vara given.


Loppanalys:

Ett stayerlopp inleder och det blir intressant att se om tilläggsjagarna får slag på ledaren 1 Keylor Navas. Denne sprang på i sitt eget tempo i ledningen senast och vann lätt. Har två av två från spets och trivs där. Kan hålla undan.

Fyrtio meter bakom jagar ett par rätt bra hästar. Det är ett litet fält och det gynnar de som står där bakom. 7 U.B.Cool  har visat fin form men räckte inte fullt ut från spets senast där smygkörde Andre Agassi vann. Var ändå godkänd och är tidig.här. Har fyra segrar av fem från ledningen och trivs nog bäst med tätkänning. Lite krångliga förutsättningar här med andra ord men lär köras offensivt.

5 Bottnas Explosive kan avsluta bra men har vairit ifrån länge och kan behöva loppet.

Jag gillar 6 Ready to Roll. Hästen är inte riktigt färdigslipad i sitt agerande men verkar gilla sitt jobb och har en fin inställning. Var inte till sin fördel senast men har pustat något och jag räknar med en normal insats här. Vann från utvändigt ledaren näst senast och tål göra jobb om han är i ordning. Vass avslutning före det men det är framför allt styrkan som är bra. Jag tror han har vettig chans att avgöra och spelar. Körande Jan Silvén berättar att hästen var sjuk senast. Har nu fått jobb i sig och amatören har kört ett banjobb i långvagn och är nöjd. Hästen ligger rätt i puls och så. Silvén vill inte köra fram utvändigt ledaren direkt efter uppehåll men sista varvet får det bli full fart. Han tycker i alla fall att han har tuffaste hästen i fältet. Vi provar.

Rank: 6-7-5-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Ready to Roll till oddset 4.35.

5 Örebro – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

3 Farica och 6 Amper gör troligtvis upp om ledningen. Träffar Jesper någorlunda med Amper så har de vettig chans på spets.


Loppanalys:

Ungdomslopp och stolopp och flera kuskar vi inte är så vana att värdera. Lindblomarna är ett trav-begrepp Carl Philip Lindblom fortsätter med traditionen. Han har hunnit med att vinna ett par lopp och här kan det mycket väl bli en ny viktoria då han kör 11 B.W.Empress. Denne såg mycket laddad ut senast och utstrålade form. Fick chansen sent och sköt till bra. Avslutade fint även näst senast och borde vinna lopp snart. Jag tror det är dags nu. Carl Philip har ju vunnit med hästen så det är ett plus.

8 Red Alert W.F. var klart fin vid ohotad spetsseger senast. Det blir näppeligen någon ledning denna gång och det är ingen proffskusk nu.

6 Amper, 3 Farica och 1 Vavin Love är tre hyggliga hästar och rätt tidiga i ett lopp som detta. De har fina utgångslägen och lär kunna få vettiga resor. Tror ändå det bli svårt att stå emot Lindblom Junior med häst.

Rank: 11-8-6-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 B.W.Empress till oddset 3.25.

6 Örebro – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

2 Jula Madonna öppnar bra. Det gör även 3 Definitif som var rapp iväg senast och kan ta sig förbi. För min del får det gärna bli ordentlig kubbning. Frågan är hur offensiv Djuse vill vara?


Loppanalys:

Treåriga ston och en öppen historia. 3 Defintiif gör debut i ny regi Djuse och är intressant. Spetsade mot bra hästar  i sin senaste start. Spårade länge i sin lite märkliga stil men det var för tufft. Har sedan bytt regi och återkommer nu efter uppehåll. Ny träning och regi är alltid spännande och det kan bli ledning runt om då hon kan vara förbättrad. Har en snabb häst i 2 Jula Madonna innanför sig så det är ingen spetsgaranti. Är också påpassad och då det är en del gissningar så provar jag något annat. Hon har ju aldrig vunnit lopp. Det låter heller inte så påställd från stallhåll då hästen inte är så lätt.

Spetsar 2 Jula Madonna så kan hon hålla undan över det korta upploppet. Med Calle. Hon satt lite fast näst senast och galopperade senast. Defintif körs kanske snällt och då kan det bli halvbilligt för Jula Madonna.

5 Raj Brillaconala höll farten bra som tvåa utvändigt ledaren och vinnaren Robertino senast. Robertino är ju en rätt kapabel Goop-häst så det var bra men det var å andra sidan inte så mycket att besegra där bakom.

Mitt spel blir 9 Dearest som bör kunna duga fint. Speciellt om det blir körning i loppet. För fyra starter sedan satt hon fast i ett Breeders-lopp och såg bra ut. Räckte inte i starten därefter i tufft gäng och har sedan gjort bort sig med galopp. Har varit ifrån och är tillfixad och fungerar hon, vilket hon borde, så blir hon intressant här. Kan fälla alla och jag provar ett spel.

Rank: 9-3-2-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Dearest till oddset 5.50.

7 Örebro – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

5 Katja Melkko gjorde en del ändringar på 5 Mas Capacity inför näst senast och förklarade då också att hennes häst var startsnabb. Om felfri. Det blev snabbstart till spets coh det kan bli samma här. Startsnabb invändigt är dock 4 Dino Dollar.


Loppanalys:

5 Mas Capacity var mycket fin vid sin spetsseger näst senast och har mycket bra chans från spets även här. Det är dock ingen pålitlig häst och det finns risk att hästen blir utsvarad. 4 Dino Dollar är snabb ut. Jag går emot.

9 Hope of Joy har löpt bra hos Stenströmer och gick bra efter galopp senast. Bra efter galopp i samma lopp var då även 1 Feather Sisu och det kan vara skrälldraget.

8 Colonello gick starkt senast och har visat prima form. Läget är emellertid inget att skryta med.

Jag provar ett spel på 6 U.Bergs Svante. Denne har tidigare visat prov på fint kunnande i Sverige men är sedan en tid tillbaka i träning i Norge hos Erik Killingmo. Han brukar kunna få fart på hästarna och hans Svante är betydligt bättre än raden antyder. Satt fast med sparat för tre starter sedan och näst senast blev det ett tungt sista halvvarv i spåren och Svante höll bra. Senast blev det galopp i rörig situation. Jag tror att hästen duger i detta sällskap och Micke är ingen klen lånekusk. Hittar de ner i läge så kan det bli spännande. Spelar vinnare.

Rank: 5-6-9-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 U.Bergs Svante till oddset 25.00.

8 Örebro – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

5 Mister Donald tog sig förbi 2 Get Involved i ett nafs senast och bör sändas till spets igen. Har två segrar av två från ledningen.


Loppanalys:

5 Mister Donald snabbstartade till ledningen senast. Kutade sedan på i eget tempo för att sedan lätt gå undan till seger. Är obesegrad från spets (två av två) och här bör det bli ledningen igen. Är hårt betrodd men det är med all rätt och Goops häst blir mycket svårfångad från ledningen. Calle kör och är en minst sagt fullvärdig Goop-ersättare. Mycket bra chans men till lågt odds. 1.45 får vara.

Jag smågillar annars 6 Svecak Palema. En häst som borrar ner sig och går bra hela vägen in i mål. Har varit ute och tampats i tuffa årgångslopp och jag är inte så säker på att formen sitter där efter en tuff säsong.

2 Get Involved hakade på godkänt från rygg på Mister Donald senast men utan att räcka. Smyger med igen.

8 Optimum Terminator var positiv näst senast. Jobbigt läge denna gång.

Rank: 5-6-2-8


Spelförslag:

Står över spel här.

9 Örebro – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

2 Urgent Call bör trampa iväg felfritt och därmed även kunna spetsa. Jorma lär prova med 5 Jaques Noir.

 


Loppanalys:

2 Urgent Call blev för laddad från sitt bakspår senast och tog sig en galopp. Kan nog vara så att formen är så pass bra att hästen är extra ivrig. Jag tror inte att det blir någon brasa från detta läge med inga hästar framför och då ligger vägen öppen för spets. Han har mycket fint facit med fyra segrar och en andraplats från de gånger han travat i front. Här tror jag han blir svårfångad från sin önskeposition och jag spelar vinnare. Kort upplopp skadar inte.

1 Zinco Jet är kapabel men visar ibland lite småtveksamma tendenser till slut. Lär inte försvara innerspåret till ledningen och det kan strula. Kunnandet finns där annars.

5 Jaques Noir kämpar på i tuffa gäng men får sällan till det. 11 Bo Q. är kapabel men får det inte alltid att fungera. 9 Ad Hoc trodde man skulle spesvinna senast men icke. Är normalt bäst med tätkänning då han bryter en del.

Rank: 2-1-5-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Urgent Call till oddset 2.50.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson