Just nu:
23.16 Ramona Hill gjorde det
19.15 Mäktigt, Moni Viking!
15.35 Tredje raka för Svanstedts löfte
15.18 Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie
11.23 Hästägarbristen som störst i Skåne?
14.59 Kan Odd Herakles hota världsrekordet?
14.35 Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!
14.34 Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse
08.23 Gotland tillbaka som vinnare
07.45 Inför: Hambletonian

Örebro 1 november: Nu får det vara slut med strulet

Ny månad (årets tristaste och vem uppfann november?) och nya vinnare. Örebro med sitt korta upplopp inleder travmånaden och visst har vi en och annan spetsvinnare som ska ramla undan på banan. Rickard Svanstedt har en utmärkt chans att leda runt om med sin otursförföljde Domino Brick. Vidare hoppas jag att Jevgeni Ivanov och Anders Eriksson har marginalerna med sig ikväll. Duon spelas i två lopp.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Örebro – Spelstopp 19.28

Spetsstriden:

5 Lady Zappa bör ta hand om taktpinnen i det lilla fältet för att sedan försöka dirigera hem loppet.


Loppanalys:

Ett stolopp med väldigt få hugade spekulanter. Hårt betrodd är 4 Chapter N.Deo som också har en bra uppgift. Hon bör vara bästa hästen och kommer också från seger. Den togs efter att ha fått en perfekt resa i andrapar utvändigt och segern togs i något bekväm stil. Det slog inga gnistor i hennes avslutning. Hon har därefter varit ifrån och det är inte säkert att formen är tiptop. Bra chans men som ni säkert förstår så jag vill försöka fälla henne. 1.40 i odds var ytterst ogeneröst.

Ledningen är ofta bra. Ledningen i stolopp är mycket bra och ledningen i små fält är också mycket bra. Ledningen på Örebro med sitt korta upplopp är perfekt. Jag går alltså på 5 Lady Zappa. Hon räckte inte alls bakom favoriten näst senast men var bättre senast. Här kan hon få dämpa farten och är sedan favoriten inte i form så räcker Salmelas häst mycket långt.

1 Roly Poly smyger med där bakom och kan avsluta bra.

Rank: 4-5-1-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Lady Zappa till oddset 3.65.

5 Örebro – Spelstopp 19.50

Spetsstriden:

Orutinerade hästar bakom bilen och därmed svårgissat. Vissa gör bildebut. 1 Lansky har visat sig öppna bra och får gälla som spetsfavorit. Efter att vi sett biltest ikväll kanske vi tror på någon annan. 8 Magistras kan spetsa trots spåret. Snabb häst.


Loppanalys:

7 Don´t Be Weak är favorit. Han vann från tredjepar utvändigt i sin debut senast och gjorde det bra. Med debuten avklarad kan hästen säkert vara ännu vassare nu och det är ett givet bud. Möter några kamrater som också visar lovande takter och det är inte helt säkert att Röcklingers häst bara är bäst.

Jobbigt läge har 8 Magistras men jag gillade vad jag så av hästen i debuten på svensk mark senast. Spetsade då och kämpade emot bra som tvåa bakom Nurmos 1.40-favorit Champ Lane. En fin häst Magistras som är segerrik med tolv segrar av tjugo från tidigare och hästen har mycket mer rutin än övriga. Eriksson är vass i jollen och vi har i alla fall en invändig strykning. Det finns chans på tidig spets.Hästen har vunnit mestadels från spets tidigare och är snabb ut men fungerar fint även i ryggar hävdar Ivanov som tror på en vass insats ikväll.

Bättre läge har 2 Made of Stars. Den gav konstigt högt odds vid segern senast och var fin. Kan duga.

4 Global Agency rankar jag och nämner därefter men det är jämnt skägg mellan många. 6 Safari är också bra anser Ivanov.Hästen är inte polerad men snabb.

Rank: 8-7-2-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Magistras till oddset 9.75. Bra odds.

6 Örebro – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:

1 Ninepoints Googoo kan öppna bra. Smyger kanske över distansen även om hästen har offensiv kusk. 3 Zolo Sensation trivs i tät och har hygglig chans komma dit. 7 Guiseppe Boko är tänkbar för spets men Jorma är inte vass från springen.


Loppanalys:

Ett rätt så lurigt lopp över lång distans. 11 Zinco Jet gick i mål med sparade krafter i ett stenhårt gäng i Tyskland senast. Lättare uppgift här och tidig men jag är lite besviken på hästen då det ska avgöras. Sitta fast som senast är en sak men att vinna lopp är en annan sak. Tippas men spelas inte.

10 Rob Dyrdek duger bra men senast var hästen inte bra. Tränar fint och kan räcka.

7 Guiseppe Boko vann lätt senast och kommer Jorma vettigt till från springen så kan det vara vinnaren.

Jag provar med ett spel på 3 Zolo Sensation men nöjer mig med plats. Han har varit ifrån men det låter bra från tränarhåll och det är hygglig chans på spets. Zolo Sensation brukar försvara sig fint från ledningen och blir det tät och dämpa så kan det räcka långt. Förhoppningsvis riktigt långt. Han har löpt bra efter uppehåll tidigare och även vunnit över lång distans. Då från spets. Dock tufft emot.

Rank: 11-10-3-7


Spelförslag:

Jag spelar plats på 3 Zolo Sensation till oddset 2.65.

7 Örebro – Spelstopp 20.34

Spetsstriden:

4 Mint Sånna brukar dundra iväg bakom bilen och bör braka till spets.


Loppanalys:

Ett par fina hästar i detta lopp. Klar spetsfavorit är Hellstedt med 4 Mint Sånna. Denne har tagit sina segrar från ledningen och är mycket startsnabb. Taktiken är nog inte hemlig och visst kan det hålla hela vägen men jag tror det kan ta emot sista biten även över Örebros upplopp.

7 Love In Vain var riktigt riktigt fin vid helt ohotad seger senast och har nu lopp i kroppen. Kan mycket väl vinna på nytt. Det såg bra ut senast. Minst sagt.

Jag tror mest på och spelar 3 Bikila som även ger klart bättre odds.. Hultman har bra form på hästarna och den här är inget undantag. Jag har alltid gillat uppsynen på Bikila men hästen har varit knepig. Senast hade Hultman ändrat i balansen och det kan ha vairt förklaringen. Hästen var jättefin och vann helt överlägset. Låt vara i mycket billigt gäng men det var ett härligt intryck. Hultman är fortsatt nöjd med Bikila och tror på chans bara hästen sköter sig. Jag spelar på det. Hultman hävdar att det känns som en riktig häst och jag kan förstå honom.

9 Metallica I.R. vann knappt efter att ha övertagit ledningen mitt i loppet senast. Nu blir det bakifrån men det kan gå ändå.

Rank: 3-7-4-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Bikila till oddset 8.75.

8 Örebro – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:

6 Domino Brick har läget och det bör bli spets.


Loppanalys:

Här bör det vara dags för Rickard Svanstedt med sin 6 Domino Brick. Här kan man snacka om tilltlalande uppgift. Spets och slut ser det ut som. För tre starter sedan blev det seger men därefter har det strulat och oturats. Problem med utrustningen näst senast och störd till galopp senast. Det borde inte behöva bli galopp denna gång och väl i ledningen finns det inte så många störningsmoment.Är klar favorit men det är befogat. Nu får det vara slut på strulet och vi favoritspelar.

2 Global Upset avslutade bra från de bakre regionerna till seger senast. Lopp i kroppen nu och motbud. Formen sitter där.

5 O.M.Easton har också visat fin form men spåret oroar en hel del. Bud felfri.

10 Star´s Fighter avslutade fullt godkänt senast och har nu lopp i kroppen. Med segerglad kusk.

Rank: 6-2-5-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Domino Brick till oddset 1.85. Inget överodds så klart men det får duga.

9 Örebro – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:

2 Made for Heaven öppnar bra. 6 Morran med invändiga strykningar kan ta sig förbi.


Loppanalys:

Fyraåriga ston med ett antal strykningar tyvärr. Det gör vägen fram lättare för 15 Beware. En häst med prima inställning och jag brukar tro på och spela henne. Med gott resultat. Senast blev det seger efter tidig spets. Det såg lite småsegt ut i mål och det är möjligt att det börjar ta emot nu. Jag går emot denna gång.

Jag gör ett nytt försök med Ivanov/Anders Eriksson. Hästen nu heter 14 Lipstick Tooma och har löpt bra mest varje gång. Sköt till bra via open stretch senast och detta i rätt tufft gäng. Duktig vid två segrar före det. Ivanov berättar att formen sitter där fortsatt. Strykningarna hjälper till och Ivanovs sto kan nog visa sig bäst här.

9 B.W.Empress har visat fin form och kan spurta bra. 2 Made for Heaven är kapabel och ett skrällbud om hon sköter sig. Och kusken sköter sig. 6 Morran är också tänkbar. Kan bli spets där.

Rank: 14-15-9-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 14 Lipstick Tooma och oddset är 3.50.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Travtips
fredag 14.35, 07 augusti
Bästa vinnaren var så klar som jag trodde i onsdags och Fredric Palema satt tidigt i ledningen och vann enkelt. Vaken insats av Micke både från start och sista 500 då han körde mot den bakom och i spets är han vass Micke. Bra platsspel var Inti Boko som...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.34, 7 augusti

Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 15.05, 6 augusti

Åby 6 augusti: Spets och slut receptet för Bodybuilder

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 14.11, 5 augusti

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson