Just nu:
11.35 I topp efter halva 2020
11.19 Lunch-draget Gävle: Jag provar ett skrällspel
09.39 Stenhårt när Empire vann årsdebuten
09.19 Cleangame påbörjar ny segerrad?
08.23 VM-loppet ställs in
23.53 Starkt startfält i Cutler Memorial
23.33 Missle Hill var tuffast
13.15 Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!
12.41 Efter 141 starter – nu slutar den danske kämpen
12.15 Propulsion-utredning klar tidigast i augusti

Örebro 1 december: Med Goop i fokus

Örebrotravet gästas av både Björn Goop och Timo Nurmos den här söndagen och de båda stortränarna har det väl förspänt på förhand. Särskilt är Goop killen att ha koll på den här eftermiddagen – han får tipset i två av loppen, men har bud på fler, även fast hans på förhand kanske bästa chans Giant Shadow fått lämna återbud. Mest intressant tycker jag att treårige Mister Donald är, han ser ut som ett riktigt ämne för framtiden – jag tror på seger. Slutligen, glöm inte att det från och med i dag råder barfotaförbud för samtliga hästar.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Örebro – Spelstopp 15.00

Spetsstriden:

”Typ alla” är snabba ut men 2 Firewire kanske nöjer sig med rygg efter ett litet uppehåll och då borde 3 El Fitzgerald kunna hålla ut de utvändiga. Men såväl 4 Jeepster som 5 Waffle Cone kan dra iväg ordentligt från början. Körning att vänta.


Loppanalys:

Jag trodde väldigt mycket på 7 Bugatti Brick inför förra starten efter den fina årsdebuten. Hon fick då ett opassande lopp i dödens och orkade inte i spurten, insatsen var för den sakens skulle inte dålig. Bugatti Brick är effektiv när hon får spara speeden till slut och i det här lilla fältet borde hon kunna hitta ett bra läge. Ska räknas med bra chans – men jag väljer att spela stallkamraten.

3 El Fitzgerald har gjort två starter efter tre månaders tävlingsuppehåll och var med i samma lopp som Bugatti Brick senast, då blev hon fast i rygg på ledaren och såg formligen ut att klättra över motståndet sista biten. Med två lopp i kroppen är formen där nu och från det här läget lär det bli full satsning mot ledningen för det startsnabba stoet och den här gången släpper man inte. Lyckas man komma till spets utan att det kostar för mycket, måste det vara en mycket bra chans.

5 Waffle Cone har gjort några starter hos Goop nu och avslutade fullt godkänt senast, formen börjar närma sig. Det här är en väldigt kapabel sort i grunden som absolut ska räknas här. 4 Jeepster var i Italien senast och provade, men är tillbaka på hemmamark igen. Tioåringen kan det mesta när hon har en bra dag och skulle hon lyckas ta sig förbi El Fitzgerald från start kan hon mycket väl leda runt om. Jag tycker heller inte vi ska räkna bort 8 Ginny Weasley som spurtade riktigt fint senast. Hon har ett tråkigt läge nu, men det finns chans att det blir väl tuff körning från början – då kommer hon till slut.

Rank: 3-7-5-4


Spelförslag:

Tipset bygger på att 3 El Fitzgerald håller ledningen och stannar där. Vinnare till oddset 2.90 hos Unibet.

7 Örebro – Spelstopp 15.22

Spetsstriden:

3 Temporino vill gärna till ledningen och laddas, men kan få svårt att hålla ut 5 She’s My Secret som gäller som spetsfavorit. 7 Duke Ratzeputz sänds nog också och är en möjlig kandidat att få överta.


Loppanalys:

Treårige 7 Duke Ratzeputz har inte gjort så många starter än, men har visat kvaliteter som absolut gör honom till en segerkandidat i det här gänget. Senast blev hästen hängande i spåren och det blev förklarligt för tungt, men i starten före såg han mycket bra ut vid seger på Solvalla. Kom tidigt till ledningen och gick till slut undan plättlätt; intrycket var riktigt trevligt. Jag tror det blir att ladda från början nu vilket betyder att man kan få överta spets igen, eller dödens. Duke Ratzeputz har fin chans att reda ut det här även den tunga vägen.

5 She’s My Secret var snabb ut och tog ledningen från samma läge senast, släppte då men gick en pigg avslutning som tvåa bakom en vinnare som var lite för bra. Hästen är favorit på spets nu om hon öppnar som senast och därifrån lär hon duga länge.

11 Timetorock’nroll tog karriärens första seger senast, men det var en riktigt rejäl insats också. Körde tufft om ledningen för att krypa ned i vinnarhålet efter ett halvvarv men fick sedan täten ändå när ledaren felade efter ett varv. Valacken höll sedan stabilt hela vägen och en liknande insats nu biter bra även från det här läget.

3 Temporino verkar var en tuffing som borde trivas på dagens långa distans; senaste segern, för fyra starter sedan, togs på rejält sätt från dödens. Höll fullt godkänt från samma position senast och är en given kandidat i striden från perfekt läge.

I outsider-facket sorterar vi 1 Drooping som är segerlös ännu, men har gjort flera bra insatser och har ett intressant smygläge nu. Likaså 2 Sunset Brizard som kommit igång sent i år som sjuåringen, men som är med där framme och nafsar mest hela tiden.

Rank: 7-5-11-3


Spelförslag:

7 Duke Ratzeputz lämnade ett väldigt fint intryck vid segern näst senast. En insats i samma klass nu och jag tror på seger. Vinnare till oddset 3.25 hos Unibet.

8 Örebro – Spelstopp 15.45

Spetsstriden:

1 Agnes Lixarve och 3 Amabella Beech är båda kvicka ut men känslan är att man nog vill släppa här. 6 Whataboutyou Zaz är mycket snabb ut i volt och sitter troligen tidigt i spets, men kan bli utmanad av 9 Frequency Am om man vill till ledningen.


Loppanalys:

6 Whataboutyou Zaz tycker jag känns väldigt intressant i det här loppet. Fyraåringen har en hel del kapacitet men det har också strulat en del. Nu verkar det som att man är på rätt väg och i comebacken senast satt hon tidigt i spets trots dubbla tillägg och kunde avgöra ohotad. Det loppet ska ha fört henne framåt ytterligare och hon står fint inne här. Med bara tre hästar på startvolten talar mycket för att Whataboutyou Zaz tidigt tar hand om taktpinnen även här och då ska hon vara svår att ta sig förbi.

9 Frequency Am gör bara bra lopp och har mött en hel del tuffa gäng. Senast blev hon fast alldeles för länge men avslutade pilsnabbt när luckan väl kom och hon gick över mål med mycket sparat. Är snabb ut och kan spetsa från springspåret här, men är samtidigt bäst i ryggar. Kommer att vara med på fotot igen med stor sannolikhet.

8 True Vision är en annan formhäst, hon har vunnit tre av sina fyra senaste lopp. Gick en riktigt tung avslutning till vinsten senast och avgjorde efter 11,5-fart sista 800. Är också riktigt vass när hon får spara speeden till slut, en given segerkandidat.

4 Cactus har gjort två bra lopp efter ett uppehåll och det verkar som att hon fått ordning på travet. Fick senast en tung väg fram mot ledningen och var helt ursäktad att hon inte kunde stå emot den sista biten. Med rätt resa är hon givetvis att räkna med igen.

Vid favoritfall är 5 Apple Rose tidig, hon har mycket bättre form än raden ger sken av. Goops 12 Easy Creation är ingen dum sort och långt framme med en smygare. Norska 14 Princess Corner har vunnit hälften av sina 21 starter, men ställs inför en tuff uppgift nu.

Rank: 6-9-8-4


Spelförslag:

6 Whataboutyou Zaz var duktig i comebacken och har läge för ledningen nu. Spelar vinnare till fina oddset 9.25 hos Unibet.

9 Örebro – Spelstopp 16.07

Spetsstriden:

1 Cavalier Brodde gör ett ordentligt försökt att hålla ledningen, god chans att lyckas men kommer att utmanas av 6 Simb Murdoch.


Loppanalys:

1 Cavalier Brodde borde bli favoriten här, valacken har visat fina takter i sina senaste starter och är bra för den här klassen. Höll bra från dödens för två starter sedan och gick en fin spurt senast. Hästen är hyggligt snabb från start och från innerspår gör man nog vad som går för att försöka hålla täten. Lyckas det är det en bra chans.

6 Simb Murdoch tycker jag dock är ett lite roligare spel. Femåringen har gjort idel bra prestationer på sistone och var inte långt efter just Cavalier Brodde i sin senaste start. Gången före öppnade han raskt mot ledningen, släppte men avgjorde sedan ändå i en tät slutstrid. Om hästen laddas och är lika snabb ut som då, är jag inte alls säker på att Cavalier Brodde kan hålla emot. Dessutom är Simb Murdoch riktigt vass även i spurten. Mitt tips.

9 Colonello ska inte alls räknas bort. Han galopperade visserligen senast, men det var nog mer ett olycksfall i ämbetet. Maharajah-sonen har varit synnerligen rejäl i tre raka andraplatser gångerna före; var riktigt tapper näst senast i Örebro. Med lite tempo på det här loppet kommer Colonello till slut.

7 Luce Axe jobbade mot årgångseliten i fjol som treåring och visade uppåtform senast när hon gick 11,8 sista 800 som tvåa och såg pigg ut. En outsider om man hittar ned i banan, liksom 3 Show Time som verkar ha hittat stilen och gjort flera bra lopp under hösten.

Rank: 6-1-9-7


Spelförslag:

Vare sig det blir ledningen eller en ryggresa känns 6 Simb Murdoch som loppets bästa spel. Vi testar vinnare till oddset 8.50 hos Unibet.

10 Örebro – Spelstopp 16.30

Spetsstriden:

Det borde vara svårt att lugga en felfri 1 Mister Donald på ledningen, även om 4 Tabasco C.D. och 7 Hera Eck kan öppna bra.


Loppanalys:

1 Mister Donald är en riktigt spännande häst för framtiden. Den fint franskt stammade treåringen har redan visat mycket stor kapacitet och såg väldigt läcker ut näst senast när han bara drog undan från ledningen och såg okörd ut efter 12,5 sista 800. Senast högg hästen i galopp kort efter start men återkom på ett mycket starkt sätt och var som trea på linje med vinnaren över mål. Nu är det kanske inte en häst som man kan lita på till hundra procent ännu, men öppnar han som han gjorde för två starter sedan snuvar ingen honom på ledningen nu och då är det en toppchans till seger.

2 Rackham är också av den lovande sorten och naturligt första motbud. Har travat i dödens senaste två starterna och fått ge sig den sista biten efter rejäla insatser. Bra läge nu och kan utmana tipsettan. 10 Mellby Hoffa vore också dumt att räkna bort ur segerdiskussionen. Var ute på V75 senast och såg inte alls lika bra ut som tidigare, men det är värt att poängtera att Nurmos-hästen hade fem raka före det. En rejäl travare när det funkar.

Svårt att tro att någon annan ska blanda sig i striden, men 6 Luna Brodda är av rätta virket och har varit ute i rätt så tuffa sällskap. 11 Harper Seabrook såg mycket bra ut vid överlägsen seger senast, men har liksom löftet 12 Piteraq, mycket sämre lägen än loppets favoriter. 4 Tabasco C.D. är kvick ut och lär få en trevlig resa.

Rank: 1-2-10-6


Spelförslag:

Jag tror att 1 Mister Donald inte lägger det här felfri. 2.00 är därför ett helt okej odds – jag spelar vinnare hos Unibet.

11 Örebro – Spelstopp 16.53

Spetsstriden:

3 Deede Star trivs i tät och tar sig nog förbi 2 Lexington Hall från början. 4 Grinnebys Orion är kvick iväg men kanske inte toksugen på ledningen. 5 Bo C. är också aktuell att laddas.


Loppanalys:

Sedan den stora förhandsfavoriten 7 Giant Shadow struktis, blir loppet betydligt mer öppnare. 3 Deede Star måste nu ses med en mycket bra chans, även fast han gav slaget förlorat helt senast. Hästen blev för het i dödens och fick ge upp. I starterna innan har han imponerat och från det här läget och över den korta distansen pekar mycket mot att man försöker gasa i ledningen. I så fall talar mycket för seger.

5 Bo C. är ingen tokig häst men har haft otur med galopper på sistone, senast var han på väg framåt i spåren när han slog över i fel gångart. ”Bosse” är också tänkbar att komma ned till spets och om så blir fallet kan han hota.

Tänkbara och eventuella platsspel är 2 Lexington Hall som duger i klassen men inte visat toppform, perfekt läge dock. 11 Corroded som har en urtrist rad men som har stort kunnande. 6 Wollafur visar toppslag, men möter tuffare motstånd nu.

Rank: 3-5-2-6


Spelförslag:

Loppet fick en helt annan karaktär utan Giant Shadow. 3 Deede Star bör ha en mycket bra chans till seger från ledningen. Vi spelar vinnare till oddset 2.50 hos Unibet.

12 Örebro – Spelstopp 17.16

Spetsstriden:

De två hästarna på start lär nog inte vara så intresserade av att gå i ledningen tre varv, varför det känns som att spets borde vara vigd åt 6 Grandfather Bill efter en bit.


Loppanalys:

Ett tämligen så öppet stayerlopp där jag tycker att 6 Grandfather Bill har en mycket intressant uppgift och absolut är loppets bästa lir. Låt gå att raden för valacken inte ser lysande ut, men hästen har tampats mot rikstotokonkurrens hela tiden och inte direkt haft turen på sin sida heller. Nu är läget ett helt annat. Med bara två hästar på start och fyra i Grandfather Bills fålla, talar väldigt mycket för att Björn Goop får iväg den startsnabbe sexåringen tidigt mot ledningen. Stämmer det scenariot ska han ha en mycket bra chans att hålla hela vägen.

12 Transcendence var femma i Derbyt i fjol och tävlade riktigt starkt i våras, utan att få sätta dit den. Det handlar om en rejäl travare som nog har Frankrike i sikte i vinter och som trivs fint över dagens långa distans. Robert Bergh har sina hästar alltid bra i ordning, men det är knappast gynnsamt att det här är första starten sedan i april. Transcendence lär behöva ett lopp för att komma i toppform, men kan för den sakens skull segerstrida ändå.

13 Antonio Trot är också gynnad av den mastiga distansen. Nurmos-hästen har också matchats mot riktigt bra motstånd en längre tid och håller formen; senast blev det fritt för sent och det fanns krafter kvar över mål. Med rätta ryggar och tempo är han livsfarlig här.

7 Olle Rols hade en kanonsäsong i fjol men i år har det mest bråkat för valacken. Skötte sig dock senast över den aktuella distansen och gick godkänt som chanslös bakom Racing Mange. Det loppet kanske har fört honom framåt och hästen ska inte räknas bort.

9 Rafiki Fri gör i princip alltid bra lopp och trivs som stayer, med överpace är han giftig på slutet. En annan luring är 2 Cambria som gick i mål med ”allt” kvar i ett Klass 2-försök senast. Lär hitta ett fint smygläge härifrån.

Rank: 6-12-13-7


Spelförslag:

Jag tycker det ser mycket intressant ut för 6 Grandfather Bill som jag tror leder det här till mål. Vinnare till välsmakande oddset 9.25 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Daniel Olsson
daniel.olsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Lunch-draget Gävle: Jag provar ett skrällspel

Travtips
torsdag 11.19, 02 juli
Torsdag Gävle Lopp: 2 Kallblodsloppet på Gävle ser öppet ut och det vore kul att ha något drag till glatt odds just där. Och det har vi. 5 Månfröken är inte att lita på men fart och form finns det gott om. Senast blev det galopp och sedan en stark upphämtn...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.15, 1 juli

Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.35, 30 juni

Solvalla 30 juni: Mycket trevlig sport och ledningen är bra

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.01, 30 juni

Lunch-draget Axevalla: Tack så Micke för den 27-oddsaren

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 29 juni

Mantorp 29 juni: Nu Intar Kontio Arenan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.01, 29 juni

Lunch-draget Årjäng: Många plus på mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 15:39, 24 juni 2020

Snart kommer beslut om Propulsions Elitloppsseger

STRÄNGNÄS: Tropisk värme i Mälardalen för stunden. Tufft för människor på landet som bor i täta trähus. Tufft för hästarna som just nu bland annat får tävla (i alla fall vid lunchtrav) när solen står i zenit. Proppen-gate Snart har det gått 30 dagar sedan ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson