Travnet
ANNONS
(152645) 8 (1)

Genrefoto: Jörgen Tufvesson, ALN

Öppnar för möjlighet att hålla banornas restauranger öppna

Skribent

Publicerad kl 10.53, 28 april 2021

av Daniel Olsson

Restriktionerna i samhället är förlängda och ännu lär det dröja före publiken kan återvända till de svenska travbanorna. Men Svensk Travsport öppnar för möjligheten att kunna öppna banornas restauranger.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har förlängt de rådande restriktionerna med anledning av den alltjämt pågående pandemin. För närvarande gäller restriktionerna till den 17 maj. Svensk Travsport fortsätter därmed att hålla publikområden på våra travbanor stängda tills vidare.

Kan öppna restauranger i nästa vecka

Däremot öppnas en möjlighet att kunna ta emot besökare till banornas restauranger. De i dag rådande direktiven tillåter att restauranger kan hållas öppna i samband med idrottsevenemang; något som har nyttjats av andra sporter.

De svenska travbanorna och Svensk Travsport är nu överens om att, från den 3 maj, anpassa sig till det rådande direktiven gällande restauranger. Det skriver förbundet i ett pressmeddelande. Något som innebär att, om de lokala förutsättningarna tillåter, ges möjligheten att hålla restaurangerna öppna vid travtävlingar. Då fortfarande i enlighet med restriktionerna, det vill säga med max fyra personer i ett sällskap och stängning vid klockan 20.30. Besluten fattas av de enskilda banorna.

Tills vidare gäller att publikplatserna hålls stängda och stallbacken klassas som en strikt arbetsplats. Travskolors kurser samt licenslopp kan genomföras men provlopp, bygdetrav och ponntravtävlingar är tills vidare inställda.

trav corona
ANNONS
Nästa artikel