On Track Piraten gör nytt försök i Gulddivisionen

Svensk travsports störste hedersman On Track Piraten är tillbaka i Gulddivisionen. På lördag ställs han mot bland andra Elian Web och Sorbet i Mälarpriset på Sundbyholm.

Sundbyholmstravet är skådeplats för kommande lördags STL-sport. Mälarpriset utgör högsta klassen. 13-årige On Track Piraten är tillbaka, i loppet som han vunnit två gånger tidigare. Det är tränaren Hans R Strömberg som den här gången också tar plats i sulkyn bakom ”Piraten” som senast fanns med på Bergsåker för tre veckor sedan men då slutade i det slagna fältet.

Sorbet gör andra raka i Guld

Bland motståndet på lördag finner vi Paralympiatravet-vinnaren Elian Web och förra årets Elitlopps-trea Sorbet som nu gör andra raka Gulddivisions-starten efter längre uppehåll. I loppet hittar vi även formstarke norrmannen Floris Baldwin och Per Lennartssons Hazard Boko. On Track Piraten är förresten inte ensam 13-åring i fältet; West Wing och Highspeed Call är två andra fajters.

Mälarpriset, 2140 auto:

1 Hazard Boko – Rikard N Skoglund
2 Floris Baldwin – Magnus A Djuse
3 Hawk Cliff – Mika Forss
4 Zenit Brick – Erik Adielsson
5 On Track Piraten – Hans R Strömberg
6 Grainfield Aiden – Hannu Korpi
7 Elian Web – Jorma Kontio
8 Evaluate – Ulf Ohlsson
9 West Wing – Oskar Kylin-Blom
10 Highspeed Call – Jenny A Björk
11 Sorbet – Örjan Kihlström
12 Super Zantos – Ante Lisell

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Formbesked av Empire – lätt seger på Vincennes

Formbesked av Empire – lätt seger på Vincennes

Tomas Malmqvist fine danske femåring Empire var tillbaka i segerform. Från ledningen var fuxen odiskutabel vinnare på Vincennes.

Tomas Malmqvist plockade en stark seger under Vincennes söndagstävlingar. Den danske Kriterie-ettan Empire (e. Västerbo Prestige) var tillbaka i tävlingsselen efter ett par veckors uppehåll och gav direkt prov på nyvunnen form. För Franck Nivard var han ohotad i ett lopp för femåringarna.

Var helt ohotad från ledningen

Empire styrdes till spets efter 1200 meter, överlämnade temporärt åt All Wise As, men återtog snart kommandot då den senare galopperade. Denna gång stannade Empire hela vägen i mål. På upploppet stack dansken undan mycket enkelt med ett par längder för att fastställa segertiden till 1.15,6/2700. Förstapriset var värt 23 850 euro.

Adrian Kolgjinis Upset Face svarade för en god insats och slutade trea, i slutskedet förbispurtad av Goût Baroque, i kampen om andrapriset. Björn Goops Aramis Bar föll tillbaka från dödens och blev sjua i mål.

Läs även: Cornulier: Knall av Bahia Quesnot

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Knall av Bahia Quesnot
Nästa nyhet
Knall av Bahia Quesnot

Knall av Bahia Quesnot

Fransk travsports egen stålmormor slog till. Bahia Quesnot hade inte startat under sadel på tre år när hon dök upp som jokern i leken i Prix de Cornulier. Efter en makalös kontring tog hon sig tillbaka för seger i världens mest prestigefyllda montéslag – för den jublande Matthieu Abrivard.

Tioåriga Bahia Quesnot (e. Scipion du Goutier) har vi vant oss att se i de störa loppen för sulky, men när hon i sin första start på över tre år med sadel på ryggen dök upp i start-listan till Prix de Cornulier, betraktades hon som en stor outsider. Fast Junior Guelpas tanks slog montéeliten med häpnad. Ryttaren Mathieu Abrivard firade stort vid målgång, sedan han konstaterade att han överraskande tagit sin femte titel i monténs största slag.

Kontrade sig starkt tillbaka

Bahia Quesnot fick en bra start och var med tidigt i den främre träffen, utvändigt om Freeman de Houelle som i ledningen tidigt satte upp tempot. Ledaren avverkade första 1200 meterna efter 11,6 men började ge slaget vika när man travade in i uppförsbacken. Étonnant tog temporärt över, men var snart slagen och överlämnade i stället åt Bahia Quesnot, fast bakom skuggade Antoine Wiels med knappa favoriten Flamme du Goutier som nu var på kraftfull frammarsch. Stoet från Thierry Duvaldestins stall, som här gjorde sin blott tredje montéstart, tog över in på upploppet och såg ut att gå mot triumfen.

Stridsvagnen Bahia Quesnot insåg emellertid inte att slaget var förlorat – supermärren kontrade sig tillbaka in i matchen och ställde Flamme de Goutier schackmatt. Segern blev till slut säker för Bahia Quesnot som därmed ordnade sin tränare Junior Guelpas hittills största seger. Vinnaren klockades till 1.12,8 över 2700 meter och fältets rikaste häst ökade därmed på segerkontot med ytterligare 315 000 euro.

Olyckligt för svenska inslag

Den svenska lyckan uteblev helt i Prix de Cornulier. Två svensktränade hästar fanns med i fältet, men båda fick göra sorti efter snöpliga galopper. Galactica fick en perfekt start och var direkt med i den främre klungan, men galopperade olyckligt i den första kurvan. En kort stund senare var det dags för Unique Juni, placerad invändigt mitt i fältet, att tyvärr följa samma exempel.

Det blev enbart ston på pallplatserna. Det sedan fjolårets tvåa Etoile de Bruyère spurtade in som trea i årets upplaga för Adrien Lamy. Jätteskrällen Jerry Mom, riden av David Thomain, svarade också för ett fint avslut och knep fjärdepriset före betrodde Étonnant som mattades i loppets slutskede. Det femåriga löftet Gladys des Plaines, en av loppets favoriter, gjorde också bort sig med galopp. Förra årets trea, Feeling Cash, fick i år nöja sig med att bli sjua, strax före Fado du Chêne.


Helitloppet – nästa stora stjärna

Kanske är Franck Leblanc-tränade Helitlopet (e. Un Charme Fou) ett ämne för nästa års Cornulier? Den färske Prix de Vincennes-vinnaren imponerade igen när han plockade hem Prix Camille de Wazières för fyraåringarna under sadel. Utrustad med Adrien Lamy tog Helitlopet tidigt sig till täten och var sedan aldrig hotad. Talangen stack undan i riktigt spänstig stil över upploppet för att säkra segern, värd 45 000 euro, på 1.12,2/2175 meter.

Här kan du se Prix de Cornulier @Equidia:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bjerke fick ställa in - efter nya tuffa restriktioner
Nästa nyhet
Bjerke fick ställa in – efter nya tuffa restriktioner

Bjerke fick ställa in – efter nya tuffa restriktioner

Nya, skärpta restriktioner i Oslo-regionen på grund av coronapandemin, orsakade att lördagens tävlingar på Bjerke tvingades att ställa in. Flera tävlingsdagar i Norge de närmaste dagarna är nu lagda på is.

Stenhårda restriktioner har införts i de sydöstra regionerna av Norge i ett försök att stävja spridning av den muterade versionen av coronasmittan. På lördagsmorgonen beslutade regeringen att tillfälligt stoppa i stort sett alla arrangemang, såväl inomhus som utomhus. Något som förstås också får följder för den norska travsporten.

Har ställt in under hela veckan

Lördagens norska V75-tävlingar skulle ha avverkats på Oslo-banan Bjerke. Ett försök gjordes att flytta tävlingarna till Jarlsberg och avgöra dem senare på kvällen, men det norska travförbundet stoppade vilket fick till följd att tävlingarna ställdes in.

Också de planerade tävlingarna på Jarlsberg under söndagen är inställda och det samma gäller för de tävlingar som skulle ha körts på Bjerke på tisdag och onsdag samt Momarken nästa söndag. Däremot kan måndagens sport på Forus köras som planerat.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Okörd Dorgos de Guez gav Bazire ny seger i Prix de Brest
Nästa nyhet
Okörd Dorgos de Guez gav Bazire ny seger i Prix de Brest

Okörd Dorgos de Guez gav Bazire ny seger i Prix de Brest

Dorgos de Guez tackade för en perfekt resa och avgjorde Prix de Brest med mycket obrukade krafter kvar i mål. För Jean-Michel Bazire blev det fjärde raka segern i loppet.

Grupp 3-loppet Prix de Brest, med 40 500 euro att inkassera för vinnaren, var lördagens sportsliga höjdare på Vincennes. I favoritrollen fanns, som så många gånger förr, Jean-Michel Bazire. Tränaren som vunnit just Prix de Brest de tre föregående åren, selade den här gången ut Dorgos de Guez (e. Romcok de Guez) som fick en bekväm resa mot segern.

Behövde inte bruka krafterna

Dorgos de Guez, belagd med 25 meters tillägg, kunde successivt ta sig framåt i andraspår och det var först vid ingången av upploppet som Bazire behövde dra i högertömmen. Då var det förstås ingen stor match för Dorgos de Guez, som på några få steg plockade ned ledande Duel du Guez för segern. Vinnaren, som tog tredje raka och sjätte segern på de sju senaste starterna, klockades till 1.13,2 över 2875 meter.

Bronset tillföll Elvis du Vallon, medan Robert Bergh-tränade Mindyourvalue W.F., för dagen körd av Björn Goop, efter en resa i dödens höll undan för kvickt avslutade Blé du Gers i kampen om fjärdepriset.

Här kan du se loppet @Equidia:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Magisk Tekno Jerven

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson