Omöjlige Face Time Bourbon

Face Time Bourbon den omöjlige. Davidson du Pont gjorde sitt yttersta att försöka fälla favoriten – men förgäves. Världens bästa travare försvarade titeln i Prix d’Amérique på rekordtid. En ny stor triumf för Björn Goop som nu bärgade sin tredje titel i Vincennes prestigefyllda batalj.

Sedan han gick i mål som vinnare i fjol har Face Time Bourbon varit favorit att vinna Prix d’Amérique även i år. Efter segrar i Prix du Bourbonnais och Prix de Bourgogne under vintermeetinget hade tränaren Sébastien Guarato satt sin superstjärna i hundraprocentigt skick när det gällde som mest igen. Många försökte, inte minst Jean-Michel Bazire, men Face Time Bourbon var omöjlig att slå.

– Fy fan, ursäkta språket, men vilket jävla krig det var. Hästen är fantastisk. Vi fick använda alla våra möjligheter för att komma till, det löste sig inte perfekt men det blev perfekt. Känslan att få vara med en sådan här häst…han är fruktansvärd, berättade Björn Goop kort efter segern för ATG Live.

”Vilket jävla krig det var”Björn Goop i ATG Live

Inte bara Face Time Bourbon, alltså. Björn Goop gjorde det igen också. På de senaste fyra åren har den svenske sulkygiganten nu vunnit Prix d’Amérique tre gånger. Därmed sällar 44-åringen till en exklusiv skara kuskar om sex som vunnit loppet tre eller fler gånger. För tränaren Sébastien Guarato handlade det om den fjärde PdA-triumfen; han har sedan tidigare också två inteckningar med Bold Eagle.

Power tog första initiativet

Inte oväntat blev det ett riktigt raffinerat race. Robert Bergh tog det första initiativet med Power som efter en vid första kurvan tog sig till ledningen efter knappt 700 meter. Det för att snart senare lämna över till Prix de Cornulier-vinnaren Bahia Quesnot. Och Junior Guelpas sto skulle sätta färg på loppet även den här söndagen.

Face Time Bourbon, som blivit utskjutsad i tredjespår, tog nu sats i förhoppning att i sin tur få ta över, men det ville inte Guelpa. Björn Goop fick i stället smyga ned sin häst i rygg – och där bakom smög Jean-Michel Bazire med tuffaste konkurrenten Davidson du Pont. En katt och råtta-lek väntade de båda favoriterna emellan. Vid ingången av sista kurvan kom signalen.

Face Time ryckte i sista sväng

Bahia Quesnot var maktlös att svara när Goop satte gasen i botten. Face Time Bourbon skiftade tempo drastiskt, satte allt på ett kort och ryckte undan genom svängen. Davidson du Pont var den enda som kunde följa, avslutade vasst, men var utan chans att nå sin baneman från i fjol – också i år. Björn Goop satt cool i sulkyn när han passerade mål återigen som vinnare i loppet med 450 000 euro i förstapris.

– Jag är lycklig, det slår lika högt varje gång att få vinna det här även om det tyvärr inte var någon publik på plats i dag. Davidson du Pont visade att han var redo för uppgiften, men vi åkte bara från honom. Face Time Bourbon bekräftade i dag att han är världens bästa häst. Nu tar vi sikte mot Prix de France om två veckor och sedan kanske Prix de Sélection, sedan jobbar vi för att vinna det här loppet en tredje gång, berättade Sébastien Guarato i ATG Live.

”Bekräftade i dag att han är väldens bästa häst”Sébastien Guarato i ATG Live

Face Time Bourbon, som här tog den 29:e seger i den 34:e starten, klockades till fenomenala 1,10,8 över 2700 meter. En tid som därmed med fyra tiondelar putsade det löpningsrekord och världsrekord som Bold Eagle satte i samma lopp 2017 och året efter tangerades av Readly Express.

Gu d’Héripré fixade bronset

Davidson du Pont, i sin tredje raka PdA-start, för andra året alltså silvermedaljör och kom i mål på 1.10,9. Philippe Billards femåringsstjärna Gu d’Héripré stod för en strålande insats i detta sitt första stora möte med eliten och spurtade in som trea på 1.11,3. Samma notering för fyran i loppet Délia du Pommereux. Bakom höll Bahia Quesnot bra för att bli femma före fint avslutande Diable du Vauvert.

För det svenska hoppet Power blev det inga framgångar. Hästen hamnade successivt allt längre bak invändigt i fältet, var tidigt slagen och slutade sist bland de felfria i loppet. Outsidern Vivid Wise As hamnade en lång bit ute i spåren, tröttnade och gick också över mål i det slagna fältet. Det största norska hoppet Moni Viking gjorde bort sig med galopp i loppets början.

Här kan du se Prix d’Amérique @Equidia:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Svenskt jubel i Paris

Svenskt jubel i Paris

Svenskjubel under Prix d’Amérique-dagen. Utrustad med Jean-Michel Bazire i vagnen kunde Jerry Riordans stjärna Aetos Kronos avgöra till seger i prestigefyllda Prix Bold Eagle för femåringseliten.

Sylvass spurt efter sent fritt i Critérium Continental, i det slagna fältet senast i Prix de Croix. Nu fick Aetos Kronos (e. Bold Eagle) njuta segersötman på Vincennes – under den stjärnspäckade Prix d’Amérique-dagen. Jerry Riordans topptravare tog hem 45 000 euro i det nyinstiftade Prix Bold Eagle som såg ett starkt femåringsgäng i startlistan.

Tog ned ledaren i sista stegen

Jean-Michel Bazire vaktade tömmarna bakom Aetos Kronos också den här gången och hamnade från början i andra par utvändigt, men klev så småningom fram utvändigt om den hela tiden anförande Gelati Cut. Upploppet blev en häftig kamp dessa båda emellan, men i de sista stegen krigade Aetos Kronos ned sin motståndare för segern på 1.11,8a/2100. Tvåan, Gelati Cut, noterades till samma tid medan italienske Alrajah One grejade tredjepriset från rygg ledaren. Empire avslutade gott invändigt och blev femma, medan Guzz Mearas galopperade.


Äntligen fullträff för A Sweet Dance

Härliga blågula framgångar även i Prix Helen Johansson för ston. A Sweet Dance (e. Maharajah) har visat fin form i regi Anders Lindqvist – och nu var det dags för seger. Alexis Prat hade plats i jollen bakom det sexåriga svenska stoet som med knappt kilometern kvar rushade över den ledande Décoloration, tog över och satte allt på ett kort. Manövern höll hela vägen – Johan Untersteiner bakom fjolårsvinnaren Dear Friend anföll invändigt och blev rejält närgången sista biten men A Sweet Dance höll strongt undan för seger värd 36 000 euro. Det på segertiden 1.11,0a/2100.


Feyedeau ordnade liten Bazire-revansch

Stabil Jean-Michel Bazire-seger i Prix Réne Gougeon med 36 000 euro till vinnaren. Segervapnet var sexårige Feyedeau Seven (e. Rédéo Josselyn) som tidigare i vinter varit tvåa i Prix Ténor de Baune. Vinnaren kunde gotta sig i andraspår medan loppet avverkades i högt uppiskat tempo; underkant 1.10 första 1100 meterna, och kunde till slut avgöra mycket enkelt efter en kraftig avslutning. 1.11,5a/2100 klockades vinnaren till. Bronset efter en fin insats till Chianti och Björn Goop.


Fullträff från spets för Hirondelle

Jean-Michel Baudoins fina sto Hirondelle Sibey (e. Gazouillis) är en ständig faktor i de största loppen för H-kullen. Efter att ha varit femma i Critérium des 3 Ans och senast kämpat tappert som tvåa efter Hohneck, fick hon revansch. Eric Raffin körde Hirondelle Sibey till segern i Prix Charles Tiercelin för fyraåringarna sedan man övertagit täten efter halva distansen. Hohneck utmanade utvändigt men kunde inte sig förbi. Trea i mål just vinnaren av Critérium des 3 Ans, Hanna des Molles. Segrarinnan klockades till 1.11,6a/2100 och inkasserade 45 000 euro. Här var Björn Goops Balsamine Font femma efter en god avslutning.


Freeman de Houelle i ensamt majestät

Freeman de Houelle (e. Vigove) drog hårt i spets men galopperade i Prix de Cornulier senast. Nu blev det gruvlig revansch för Franck Leblancs fartfyllde sexåring i Prix Jacques Andrieu. Utrustad med Eric Raffin i sadeln blev det full satsning på ett kort igen – den här gången höll man hela vägen. Freeman de Houelle dundrade undan i många längder i spets, klockade första 1850 efter 11,7, men höll urstarkt stilen hela vägen till seger. Clegs des Champs gjorde ett tappert försök att fånga in ledaren, men fick nöja sig med andrapriset. Freeman de Houelle, som tjänade 45 000 euro, vann på häftiga 1,12,3/2850 vilket är en tiondel över löpningsrekordet.


Good Luck Quick behövde ingen tur

45 000 euro fanns att hämta för vinnaren i Prix Camille Blaisot som är ett montélopp som rids för femåringarna. Favoriten Good Luck Quick (e. Un Mec d’Héripré) infriade för Mathieu Mottier. Good Luck Quick, senast fyra i Prix Emile Riotteau, återupptog nu segerraden efter att snabbt tagit sig fram mot spets, hållit jämn hård fart och enkelt förvisat sitt motstånd. Girly Béco spurtade förbi Grâce de Faël i kampen om andrapriset. Vinnaren klockades till 1.12,8/2850 meter, en tid som putsade loppets rekord med en sekund.


Gotida efter tidigt kommandot

Prix Pro Patria avgjordes för femåriga ston och gick till en riktigt rejäl Gotida (e. Niky) som både tränas och kördes av Mathieu Mottier. En drygt ett år lång segertorka var över sedan hon tidigt tagit kommandot och körts till ledningen efter 700 meter avverkade. Gotida höll säkert undan i spurten för angripande Gule de Houelle och Galie de Célinière som höll starkt. 1.13,5/2700 noterade vinnaren som belönades med 14 850 euro.


Derieux bjöd på överraskande Present

Prix de Meadowlands kördes för fyraåringarna och fick se en ordentlig knall vinna. Romain Derieux hade förtroendet i sulkyn bakom Nice Present (e. Bird Parker) som tränas av belgaren Freddy Grisez och som spelad till över 80 gånger på toton till slut avgjorde enkelt. I ett galoppfyllt lopp kunde Nice Present få en angenäm invändig resa, hittade loss ur sista sväng och hade bäst krut till slut. Vinnaren cashade in 19 800 euro efter seger på 1.14,3/2700.


Ploquin plockade ned alla

En liten överraskning bjöds vi även på i Prix Léopold Verroken för treåringarna. Paul-Philippe Ploquin körde Infant Perrine (e. Atlas de Joudes) till segern. Vinnaren gjorde loppet som fjärde häst i andra spår, följde attacken genom sista sväng och hade bäst krafter kvar sista biten. Italienske Cagliostro Ferm spurtade knivskarpt, men hann inte fram till annat än andrapriset. Vinnaren, som berikade sitt konto med 27 000 euro, klockades till 1.14,1a/2100.


Diamanthård vinnare i avslutningen

PdA-dagens avslutning Prix Tidalium Pélo fick se en urstark vinnare. Diamant de Larré (e. Magnificent Rodney) med Charlène Callico i sadeln sågs först ute i tredjespår under merparten av loppet. Trots det kunde åttaåringen från Benjamin Goetz stall avgöra säkert i slutstriden. Valacken belönades i det här lärlingsloppet med 23 400 i förstapris. Segertiden, över lilla banan, skrevs till 1.12,5/2850.

Läs även: PdA: Omöjlige Face Time Bourbon

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hawk Cliff med guldkant
Nästa nyhet
Hawk Cliff med guldkant

Hawk Cliff med guldkant

Debut i högsta klassen, men ändå säker vinnare. Mika Forss såg till att det skrällde i Gulddivisionen när han lotsade in Timo Nurmos Hawk Cliff i Smedträffen före den duktiga favoriten Sorbet.

Nioårige valacken Hawk Cliff (e. Orlando Vici) gjorde i Eskilstuna på lördagen sin första start i Gulddivisionen och var inte överdrivet betrodd av spelarna. Men i sulkyn bakom Timo Nurmos-träningen kunde Mika Forss ställa till med ett rejält rens.

Sorbet höll starkt från dödens

Klar favorit i loppet var Sorbet som här i sin andra start efter uppehåll inte skulle bli fastlåst, det försäkrade sig Örjan Kihlström om. Sorbet avancerades redan efter halvvarvet fram i dödens på Hazard Boko som försvarat ledningen. Sorbet satte ordentlig press på ledaren som vid upploppets början fick kasta handduken. Fast bakom hade Hawk Cliff ett ess kvar att spela ut.

Hawk Cliff hade efter ett varv kunnat byta tredje invändigt mot tredje utvändigt och det resulterade i ett perfekt lopp. Mitt i sista sväng styrde Forss till attack och skrällen fångade i slutstriden säkert in en tapper Sorbet. 1.13,5a/2140 meter noterades vinnartiden till.


Silver-succé för Forslin och Malkin

Skön seger för Hanna Forslin bakom Malkin (e. Mr Pine Chip) i Silverdivisionen. Malkin kunde profitera på ett rejält utgångstempo där Vacqueyras svarade upp Chapuy för en kostnad av 07,5 första 500. Malkin, placerad i tredje utvändigt, attackerade 700 kvar, sköljde fram över fältet och höll i slutstriden knappt undan för Vacqueyras som återkom starkt. 1.11,6a/1640 blev segertiden.


La Paradeta efter perfekt resa

Liten överraskning även i ungdomsloppet där Markus Niklasson kunde servera La Paradeta (e. One too Many) en delikat resa. Vinnaren hittade rygg på anförande favoriten Bansky, fick fritt vid början av upploppet och kunde också i sista steget fånga in den samme för seger på 1.13,0a/1640. Vinnaren tränas av Kalmars Görel Engström.


Stark Ferrari höll undan hela vägen

Förtjänstfull insats i Klass 2-försöket av Andreas Forsberg-tränade Solkattens Ferrari (e. Gift Kronos). Örjan Kihlström vaktade tömmarna bakom femåringen som tog spets ur första kurvan och sedan på ett rejält sätt försvarade sig hela vägen. Bone Hard Flash pressade utvändigt hela sista varvet, men kunde inte plocka ned Solkattens Ferrari som med knapp marginal höll undan på 1.16,0/2640.


Rejäl Phoenix Photo – vann från dödens

Phoenix Photo (e. Super Photo Kosmos) stod för en toppinsats på nyårsafton och Svante Ericssons tuffing fortsatte på den inslagna banan när det gällde Bronsdivisionen på hemmabanan. Örjan Kihlström rattade valacken den här gången och sände fram Phoenix Photo mot dödens varvet kvar. Därifrån skaffade man sig starkt greppet in på upploppet och höll undan för störtdykande Västerbo Highscore. 1.13,8a/2140 visade klockan för vinnaren.


Havana Boko hann fram – i sista stegen

Diederik Meilink tränar sjuåriga Havana Boko (e. Dream Vacation) som av Erik Adielsson kördes till vinst i försöket av Diamantstoet. Det var en riktigt rejäl insats som vinnaren bjöd på som länge låg placerad allra sist i fältet, men kunde följa med i ryggar på sista bortre och via femtespår ur sista kurvan fick full gas. Havana Boko kunde efter en härlig avslutning avgöra i sista stegen för seger på 1.14,4/2160 meter.


Forss igen – Joseph Boko förlängde raden

Joseph Boko (e. Yankee Glide), tränad av Markku Nieminen, kom med sju raka segrar i Finland och skulle förlänga den raden med ytterligare en pinne i Klass 1-försöket. Mika Forss hade förtroendet i vagnen, sände på 700 kvar och avgjorde till knapp seger i en tät slutstrid där Bicc’s Avalon utmanade mest enträget men inte kunde komma förbi. 1.12,6a/1640 var segernoteringen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Guide till PdA-dagen
Nästa nyhet
Guide till PdA-dagen

Guide till PdA-dagen

Travfest med sport i världsklass från Vincennes. Men i år får vi nöja oss med att följa Prix d’Amérique från soffan. Vi bjuder på en genomgång med lite tipsidéer kring alla söndagens lopp i Paris.


  • vem vinner Prix d’Amérique?

1 Prix Meadowlands. Kl.12.25, 2700 volt:

1 Nice Present – Romain Derieux
2 Nevele Hall Graux – Marc Moes
3 King Schermer – Michel Rothengatter
4 By Luca di Venere – Jean-Michel Bazire
5 Hélium – Guillermo Roig-Balaguer
6 Black Beauty Key – Björn Goop
7 Keytothehill – Jaap van Rijn
8 Castillo – David Thoman (Tomas Malmqvist)
9 Hey Quick – Gabriele Gelormini
10 Hycanit Bello – struken
11 Baccani – Alexandre Abrivard
12 Harvest du Bulière – Benoit Vassard
13 Hard Money – Yoann Lebourgeois
14 Hasur Daipret – Matthieu Abrivard
15 Billy Idol Jet – Alessandro Gocciadoro

Tips: 15-4-14-6

Känns som en till stor del italiensk uppgörelse i inledningen. 15 Billy Idol Jet har varit etta eller två i hälften av sina starter och är den mest meriterade, ska ses som en bra segerchans. 4 By Luca di Venere har bara en förlust på sex starter och är högintressant med Bazire vid spakarna. Björn Goop rattar Gocciadoros andra häst 6 Black Beauty Key som också ska ses i striden. Största franska hoppet är 14 Hasur Daipret som är säker och stabil och allt som oftast med där framme. Tyske 7 Keytothehill ska tas i beaktan; två raka diskningar men hade sex raka före det.


2 Prix Pro Patria. Kl. 12.55, 2700 volt:

1 Guapa Turgot – Matthieu Abrivard
2 Giga d’Ourville – Laurent Koubiche
3 Glorie de la Basle – Christophe Martens
4 Gule de Houelle – Franck Nivard
5 Granita Bella – Thomas Levesque
6 Girl Haufor – Christian Bigeon
7 Groupie du Quenne – Pierre Houel
8 Gina Bourbon – Jean-Philippe Monclin
9 Galie de Célinère – Alexandre Abrivard
10 Gotida – Mathieu Mottier
11 Gold Star Thonic – Anthony Dollion
12 Gazelle du Bourg – Jérmey-Gaston van Eeckhaute
13 Glorious Storm – Gabriele Gelormini

Tips: 6-1-10-13

Väldigt öppet lopp för femåriga ston där 6 Girl Haufor kan vara bästa valet. Plockade ett par raka förra vintern och verkar ha nått toppformen igen. 1 Guapa Turgot har gjort bort sig i de två senaste starterna men ”brukar” vinna felfri och är ett givet bud. 10 Gotida varvar med monté emellanåt och besitter stor kapacitet. 13 Glorious Storm har mest pengar på kontot, uppträder stabilt och är nästan alltid med på fotot. 4 Gule de Houelle har fått två lopp i kroppen och kan vara redo nu. Öppet lopp, som sagt.


3 Prix Camille Blasiot (monté). Kl. 13.30, 2850 volt:

1 Gloire Joyeuse – Julien Raffestin
2 Granvillaise Bleue – Camille Levesque
3 Greta du Châtelet – Paul-Philippe Ploquin
4 Gazelle du Rive – Damien Bonne
5 Girly Béco – Guillaume Martin
6 Gef de Play – Yoann Lebourgeois
7 Good Luck Quick – Mathieu Mottier
8 Grazia – Alexandre Abrivard
9 Gloria Berry – Jean-Yann Ricart
10 Grâce de Faël – Matthieu Abrivard

Tips: 7-10-1-8

Femåringar under sadel nu. 7 Good Luck Quick var ute mot suveräna Gladys des Plaines senast i ett lopp som kvalade till Prix de Cornulier. Gick godkänt då och hade visat fin form före det varför hon bör ha bra möjligheter här. 10 Grâce de Faël inledde karriären lovande och har tyngst meriter i fältet men har hittills i vinter inte visat riktigt samma udd, normalt given här. 1 Gloire Joyeuse har minst pengar i fältet men kompenserar med toppform. 8 Grazia är också ett pålitligt kort i främre träffen och kan vara mogen för fullträff nu.


4 Prix Jacques Andrieu (monté). Kl. 14.05, 2850 volt:

1 Freeman de Houelle – Eric Raffin
2 Capitaine France – Matthieu Abrivard
3 Altéa de Piencourt – Jonathan Vanmeerbeck
4 Eago Jénlilou – Yoann Lebourgeois
5 Dollar Soyer – Anthony Barrier
6 Baron du Bourg – Paul-Philippe Ploquin
7 Colt des Essarts – Francois Lagadeuc
8 Diamant de Tréabat – Clément Frecelle
9 Belle Louise Mabon – Damien Bonne
10 Brillant Madrik – Alexandre Abrivard
11 Balzac de l’Iton – Franck Nivard
2875 meter
12 Caban Prior – Aurélien Desmarres
13 Carly – Mathieu Mottier
14 Clegs des Champs – David Thomain

Tips: 1-14-10-13

Lopp för de bästa montéhästarna där 1 Freeman de Houelle förvisso har minst pengar på sig men står 25 meter före de mest meriterade. Sexåringen höll heroiskt i Prix du Calvados men föll på den tunga banan i Prix de Cornulier efter att ha dragit tufft i spets. 14 Clegs de Champs gav ett ordentligt besked senast då han segrade efter en tung avslutning och är given i striden igen. 10 Brillant Madrik räckte inte senast men hade ett starkt facit före och är nu tillbaka på stora banan, i segerstriden här. 13 Carly har varit stor i nederlaget två gånger på raken och är revanschsugen här. 12 Caban Prior vann det här loppet förra året och gav prov på uppåtgående form senast och är en outsider.


5 Prix Charles Tiercelin. Kl. 14.40, 2100 auto:

1 Heart of Gold – David Thomain
2 Hooker Berry – Jean-Michel Bazire
3 Hirondelle Sibey – Eric Raffin
4 Havanaise – Francois-Pierre Bossuet
5 Hanna des Molles – Alexandre Abrivard
6 Custom Cheval – Franck Ouvrie
7 Hohneck – Franck Nivard
8 Héros de Fleur – Alexis Prat
9 Heaven’s Pride – Matthieu Abrivard
10 Beautiful Colibri – Francois Lagadeuc
11 Balsamine Font – Björn Goop (Björn Goop)

Tips: 7-3-5-2

Mycket starkt race för fyraåringarna. Philippe Allaires fine 7 Hohneck blev favorit i Critérium des 3 Ans men hade inte sin bästa dag då i ett lopp som i stället såg 5 Hanna des Molles som imponerande vinnare. Hohneck speedade dock skarpt till segern senast och är ute efter revansch här. 3 Hirondelle Sibey sköt till fint i samma lopp och höll tappert bakom just Hohneck senast, hon är en rolig utmanare i dag. Hanna des Molles som sagt överraskande något i Kriteriet, men svarade för en mycket bra insats och är en kandidat igen. Det samma för Bazires kulltopp 2 Hooker Berry som alltid är med i striden. En luring är 4 Havanaise som gick ett starkt lopp för att ta silvret i Kriteriet.


6 Prix d’Amérique. Kl. 15.15, 2700 volt:

1 Victor Ferm – Christophe Martens
2 Féerie Wood – Alexandre Abrivard
3 Diable de Vauvert – Gabriele Gelormini
4 Gu d’Héripré – Franck Nivard
5 Moni Viking – Matthieu Abrivard
6 Drôle de Jet – Pierre Vercruysse
7 Looking Superb – Francois Lagadeuc
8 Feliciano – David Thomain
9 Chica de Joudes – Alain Laurent
10 Valokaja Hindö – Nicolas Bazire
11 Power – Robert Bergh (Robert Bergh)
12 Tony Gio – Yoann Lebourgeois
13 Délia du Pommereux – Eric Raffin
14 Vivid Wise As – Alessandro Gocciadoro
15 Davidson du Pont – Jean-Michel Bazire
16 Bahia Quesnot – Junior Guelpa
17 Face Time Bourbon – Björn Goop
18 Billie de Montfort – Jean-Philippe Monclin

Tips: 17-15-13-4

Att 17 Face Time Bourbon är den klara favoriten råder det ännu ingen tvekan om, titelförsvararen har övertygat vid två segrar i B-loppen och kommer presenteras i bästa skick. Men någon straffspark är det inte tal om, Bazire kommer göra sitt yttersta för att försvåra för favoriten och så vass som 15 Davidson du Pont såg ut senast, är han förste utmanare även i år. 13 Délia du Pommereux är också ett hett bud, hon såg lysande ut i Prix de Belgique och kan absolut utmana om segern. Femårige 4 Gu d’Héripré är en av de stora kommande stjärnorna i Frankrike och han är loppets stora outsider. 14 Vivid Wise As var fin bakom Face Time senast och kan levererar riktigt starka prestationer i form.


7 Prix Bold Eagle. Kl. 15.55, 2100 auto:

1 Green Grass – Mathieu Mottier
2 Alrajah One – Alessandro Gocciadoro
3 Gelati Cut – Gabriele Gelormini
4 Gala Téjy – Thomas Chalon
5 Goldy Mary – Matthieu Abrivard
6 Guzz Mearas – Johan Untersteiner (Johan Untersteiner)
7 Aetos Kronos – Jean-Michel Bazire (Jerry Riordan)
8 Golden Bridge – David Thomain
9 Gallant Way – Anthony Barrier
10 Go On Boy – Romain Derieux
11 Grand Art – Franck Ouvrie
12 Empire – Franck Nivard (Tomas Malmqvist)
13 Girolamo – Eric Raffin

Tips: 10-3-7-5

Riktigt häftigt lopp för femåringarna. 10 Go On Boy fråntogs segern i Critérium de 4 Ans där han bland annat var före Gu d’Héripré. Senast såg han fortsatt tuff ut i ledningen då han felade vid upploppets början i Prix de Croix (som Power ju vann). Kommer vara långt från favorit här och är ett kul bud. 3 Gelati Cut sköt till sylvasst i samma lopp och ser riktigt formstark ut. 7 Aetos Kronos spurtade sagolikt i Critérium Continental och är given i striden här om lika fin nu, men gjorde ingen bra insats senast. Stoet 5 Goldy Mary är med ständigt där framme i de största loppen och är ytterligare en av flera som ska räknas här. 8 Golden Bridge kommer stärkt från sin seger i Prix de la Côte d’Azur. 12 Empire kommer från seger och är en outsider liksom 6 Guzz Mearas och italienske 2 Alrajah One.


8 Prix Jean-René Gougeon. Kl. 16.23, 2100 auto:

1 Chianti – Björn Goop (Björn Goop)
2 Doum Jénilou – Mathieu Mottier
3 Digne et Droit – Tony le Beller
4 Equinoxe Jiel – Matthieu Abrivard
5 Feyedeau Seven – Jean-Michel Bazire
6 Hard Times – Alexis Prat (Anders Lindqvist)
7 Sobel Conway – Eric Raffin
8 Valzer di Poggio – Nicolas Bazire
9 Foxtrot Sea – Cédric Mégissier
10 Ghazi B.R. – Benoît Robin (Björn Goop)
11 Eliot Lucaxelo – Junior Guelpa
12 Martin de Bos – struken
13 Whole Lotta Love – Philippe Daugeard
14 Zaccaria Bar – Alessandro Gocciadoro

Tips: 5-8-7-14

Ska Jean-Michel Bazire bara vinna ett lopp i dag så är det nog det här. Han har tre hästar till start och alla ska ses bland favoriterna. Själv kör han 5 Feyedeau Seven och det är nog en tydlig indikation. Han var rejäl som tvåa i Prix Ténor de Baune senast och här ska han ha en toppchans. Segerstaplande stallkamraten 8 Valzer di Poggio är första motbud och var senast tvåa i Prix de la Côte d’Azur för att gången före fånga in 7 Sobel Conway som fortsätter att göra fina insatser i Bazires regi och är ett bud även här.


9 Prix Helen Johansson. Kl. 16.51, 2100 auto:

1 Fashion Queen – Francois Lagadeuc
2 Douceur du Chêne – Jean-Robert Declercq
3 Dona Viva – Dominik Locqueneux
4 Viscarda Jet – Alessandro Gocciadoro
5 A Sweet Dance – Alexis Prat (Anders Lindqvist)
6 Dear Friend – Johan Untersteiner (Johan Untersteiner)
7 Décoloration – Tony le Beller
8 Freyja du Pont – Nicolas Bazire
9 Datcha – Yoann Lebourgeois
10 Eolia de Houelle – Anthony Barrier
11 C.D. – Matthieu Abrivard
12 Favorite Fligny – Jéremy-Gaston van Eeckhaute
13 Wild Love – Björn Goop (Anders Lindqvist)
14 Rebella Matters – Jean-Michel Bazire

Tips: 4-14-7-6

Alessandro Gocciadoro kommer i angeläget ärende och 4 Viscarda Jet är mycket intressant här. Hon stod för en fin insats i Neapel för två starter sedan då hon drog fram Bahia Quesnot. Fick ett perfekt läge här för att tidigt komma fram i tätposition. Bazires norska 14 Rebella Matters har svarat för en rad vassa insatser utan att vinna, senast mycket god avslutning i Prix Ténor de Baune. Hon är given trots det knepiga utgångsläget. 7 Décoloration hade fyra raka före förlusten senast och är ett tidigt bud här. 6 Dear Friend tog två raka på Vincennes förra året och vann ju det här loppet, Untersteiner lär vara angelägen igen. 3 Don Viva är ytterligare ett sto som inte ska räknas bort. Anders Lindqvist låter mycket uppåt på 5 A Sweet Dance som ska passa här liksom 13 Wild Love som gör spännande Vincennes-debut och får Goop i jollen. .


10 Prix Léopold Verroken. Kl. 17.19, 2100 auto (stora och lilla banan):

1 Incroyable Black – Alexis Prat
2 Inouï Danica – Eric Raffin
3 Corazon Bar – Gabriele Gelormini
4 Aquarius Face – Björn Goop (Adrian Kolgjini)
5 Chucky Roc – Filippo Rocca
6 Illusive Artist – Julien Dubois
7 Cathrinelle – Matthieu Abrivard
8 Infant Perinne – Paul-Philippe Ploquin
9 It’s Now or Never – Franck Nivard
10 All In Love – Dion-P Tesselaar
11 Cagliostro Ferm – Alessandro Gocciadoro
12 One Princess – Christophe Martens
13 Intense de Tillard – Tony le Beller
14 Cresus di Poggio – Jean-Michel Bazire

Tips: 2-6-3-9

Treåringslopp där jag förordar 2 Inouï Danica som matchats mot de tuffaste och stod för en rejäl insats senast och har samlat på sig för en seger nu. 6 Illusive Artist segrade i Prix Une de Mai för två starter sedan men hamnade senast allt för långt bak i kön, hon bör räcka mycket långt här. 3 Corazon Bar kommer med gott rykte från Italien och tog en lätt spetsseger senast, kommer bli intressant här. 9 I’ts Now or Never inledde mycket starkt men har galopperat på sistone, värd en varning nu. 5 Chucky Roc och 8 Infant Perinne är två bud och 4 Aquarius Face, som felade i Paris-debuten senast kommer bli spännande att se i sällskapet.


11 Prix Tidalium Pélo (monté). Kl. 17.47, 2850 volt (lilla banan):

1 Cool Haufor – Marie Lable
2 Dandy Gédé – Maxime Grumetz
3 D’Artagnan France – Alexandre Bodin
4 Baron de Goutier – Noé Perron
5 Derby d’Anjou – Antonin André
6 Dulcinnée du Dollar – Guillaume Lenain
7 Dame de Bellouet – Thomas Roullier
8 Caporal de Bry – Kwincy Petitjean
9 Dorgali – Jeremy Condette
10 Daniel Bon – Clément Chabrun
11 Desperado – Matilde Herleiksplass
12 Diamant de Larré – Charlène Callico
13 Cadel de Cahot – Gaëlle Godard

Tips: 9-12-11-13

Ett montélopp för lärlingar på lilla banan avslutar och 9 Dorgali borde vara svårslagen. En tuffing som kommer från en mycket enkel seger och ska ha bra chans om han gör om bedriften. 12 Diamant de Larré är en given utmanare. Galopperade direkt i starten senast, men flera fina insatser före det och avslutade tungt för seger näst senast. Bazire-tränade 11 Desperado, som lär gynnas av lilla banan, är ett annat bud medan outsidern kan vara 13 Cadel de Cahot.

  • vem vinner prix d’Amérique?

Läs även: Inför: Prix d’Amérique
Läs även: Lindqvist: ”Inte lika övertygad”
Läs även: Bergh och Power på nya äventyr
Läs även: En norsk Viking i Paris

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dorgos de Guez infriade i rivigt Prix du Luxembourg
Nästa nyhet
Dorgos de Guez infriade i rivigt Prix du Luxembourg

Dorgos de Guez infriade i rivigt Prix du Luxembourg

Frisbee d’Am försökte kuppa hem Prix du Luxembourg i stenhård fart, men Jean-Michel Bazire höll sig kall bakom Dorgos de Guez. Storfavoriten hann fram för att säkra segern i lördagens höjdare på kolstybben.

Jean-Michel Bazires mäktige valack Dorgos de Guez (e. Romcok de Guez) jagade fjärde raka Grupp 3-segern när han under Prix d’Amérique-lördagen spelades till stor favorit i Prix du Luxembourg. Det skulle också bli väntad seger – men inte utan att det bjöds på en veritabel fartfest.

Drog i stenhårt fart i spets

Tempot satt Frisbee d’Am upp, minst sagt. Richard Westerink-träningen, som hade Anthony Barrier i sulkyn, försökte sig på en riktig utbrytning direkt. I många längders ledning stormade Frisbee d’Am fram efter underkant 1.06 första 600 och 1.08 loppets första 1100 meter. Frisbee d’Am hade alltjämt greppet när man travade in mot upploppet, men stegen blev allt kortare.

Jean-Michel Bazire hade successivt lotsat fram Dorgos de Guez i jakten på den undflyende ledaren som också förklarligt hade mest krafter kvar till avgörandet. Superfavoriten avgjorde säkert sista biten för att på 1.10,9a/2100 vinna med en tiondel före den tappre ledaren. Den här segern var värd 45 000 euro. Bakom var det Violetto Jet som knep bronset före Blé du Gers och fjolårsvinnaren Anzi des Liards. För Björn Goops bidrag Zlatan blev det galopp.

Här kan du se loppet @Equidia:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Face Time Bourbon het under Prix d'Amérique-auktionen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson