Just nu:
19.08 Cyber Lane hela vägen
15.07 Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!
15.04 Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro
14.57 Svensk Uppfödningslöpning – nu är det dags för kvalen
14.30 Miljoner på spel i Orsi Mangelli
09.51 Efter Propulsion-affären: Bold Eagle rikast i Frankrike
08.14 Sänkte svenska rekordet – med två sekunder
08.12 Championat-kollen: Femte raka i Visby för Sjöström
08.11 Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta
15.53 Cokstile ny vinnare i Elitloppet – flyttas till Holger Ehlert

Ohotad Missle Hill

Det är inte enkelt att besegra Missle Hill från spets. Daniel Redéns vinnare av Jubileumspokalen plockade en ny seger sedan han bärgat E.J:s Guldsko lätt från ledningen.

Per Lennartsson hoppade upp i sulkyn bakom Daniel Redéns snabba jänkare Missle Hill när det på Hagmyren var dags för årets upplaga av E.J:s Guldsko. En riktigt trevlig upplevelse, får man förmoda. Missle Hill axade fram mot ledningen efter 500 meter och gick sedan inte att stoppa. Tuffast emot var Milligan’s School som kom med en stark avslutning, men det räckte bara till andrapriset. Missle Hill stack säkert undan för att ordna segern värd 150 000 kronor på 1.10,5a/1640.

”Jag är impad av den lilla hästen”
Daniel Redén i ATG Live

– Han såg pigg ut i sista sväng men man vet ju att Milligan’s School kan gå fort. Men jag är impad av den här lilla hästen, han blir bättre och bättre. Han ska ju ta det här loppet på rätt sätt, men känns det bra siktar vi mot STL Open-finalen på Solvalla, sa Daniel Redén i ATG Live.


SM-guld till urstark Silver Jossan

Silver Jossan staplade segrar under fjolåret och nu visade sjuåringen att hon återfunnit toppformen. Segern i Sto-SM för kallblod togs på synnerligen rejält vis. Silver Jossan, körd av Peter Eriksson, fick göra jobbet utvändigt ledaren hela vägen men pressade på ledande favoriten Granetta som svarade med galopp 600 kvar. Silver Jossan ryckte undan och försvarade sig tappert före friskt avslutande Alfie i slutstriden. Trea slutade Forspärla. Vinnaren klockades till 1.24,0a/2140 och belönades med en kvarts miljon till Bollnästränaren Simon Walls enorma glädje.

– Det är en otrolig chock. Jag hade varit nöjd med om vi fått pengar i dag, men nu står vi här som SM-vinnare!, jublade Simon Wall i ATG Live.


Iceland Falls när favoriten föll

En knall inledde i Klass 1-försöket. Claes Sjöström körde till spets med kvicka Iceland Falls men fick släppa till favoritspelade Naheed efter 800 meter. Ledaren satte allt på ett kort över sista bortre i ett försök att skaka av sig motståndet. Men Iceland Falls följde med, attackerade in på upploppet och då Naheed också klippte över i galopp var saken klar. Håkan Wallberg tränar vinnaren som kom i mål på 1.13,0/2140.


Lekande lätt för Unique Juni

Diamantstoets försök blev avverkat i stenhårt tempo. Något som passade Unique Juni fina fisken där hon var placerad sist utvändigt i kön. Jörgen Westholm kunde följa i ryggar in på sista varvet men avvaktade till ur sista sväng före det blev full marschorder via femtespår. På bara några få steg fixade den fyrfaldiga miljonärskan segergreppet och försvann ifrån med flera längder till vinst på 1.12,7/2180.


Bridge Jumper vägrade ge sig

Daniel Olsson jublade vid målgång efter att ha kört sin egenägde Bridge Jumper till viktoria i Klass 2-försöket. Valacken spetsade men fick utstå elak press från Shut Up And Dance. Ledaren vägrade dock att släppa sin ivrige uppvaktare förbi sig och höll starkt undan hela upploppet ned. Vinnaren, som tog sjätte segern i trettonde starten, klockades till 1.13,2a/2140. Daniel Redén tränar.


Fjärde raka segern för Spikfaks

Björn Steinseth har fått ordentlig snurr på Spikfaks. Sjuåringen var en av dagens största favoriter och gjorde inte spelarna besvikna i Erik Graléns Minne, tillika Dubbelcupens final. Spikfaks kastade loss 700 från mål, bytte andra utvändigt snabbt mot dödens och började mangla Valle Hugo. Ledaren höll emot starkt men stod handfallen sista biten mot favoriten. Fjärde raka togs på 1.24,9/2160.


Valiant Dream hela vägen för Jorma

Finsk vinnare i Bronsdivisionen, också Stig Engbergs lopp. Jorma Kontio fick förtroendet bakom Kimmo Taipale-tränade Valiant Dream. Valacken var snabb till ledningen och såg till att hålla fast i taktpinnen från start till mål. Pleasure For Cash kom med en flygande avslutning i vida spår, men för sent för att rå på Valiant Dream som segrade på 1.12,8a/2140.


Sir Henry P. Hill fick nosen först

Rivig avslutning i Silverdivisionen där det var riktigt tätt över mål. Stall Jörgen Westholm noterade i vlket fall en ny seger då det var Sir Henry P. Hill som satte nosen först i den stenhårda slutstriden. Rikard N Skoglund jobbade in skrällen efter en stark avslutning där han knäppte länge ledande Heading Reference och höll undan för rappt spurtade Coogan. 1.13,1a/2640 visade klockorna.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 19:08, 31 oktober

Cyber Lane hela vägen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:57, 30 oktober

Svensk Uppfödningslöpning – nu är det dags för kvalen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:30, 30 oktober

Miljoner på spel i Orsi Mangelli

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:51, 30 oktober

Efter Propulsion-affären: Bold Eagle rikast i Frankrike

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:14, 30 oktober

Sänkte svenska rekordet – med två sekunder

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:12, 30 oktober

Championat-kollen: Femte raka i Visby för Sjöström

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 15:53, 29 oktober

Cokstile ny vinnare i Elitloppet – flyttas till Holger Ehlert

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Bjerke: Lätt för Lucky Queen Soa

Bjerke: Lätt för Lucky Queen Soa

Jan Kristian Waalers segerstaplare Lucky Queen Soa infriade favoritskapet i norska stoderbyt – och ledde varje meter. Tjejernas ”klasselopps”-finaler kördes på Bjerke under lördagen.

Lars Anvar Kolle vaktade tömmarna bakom Jan Kristian Waaler-tränade Lucky Queen Soa (e. Make it Happen) och hade inte några större bekymmer med den uppgiften. Favoriten snabbstartade till spets och var sedan aldrig i någon segerfara. Lucky Queen Soa började i pigg still öppna upp över sista bortre och hade full kontroll om händelserna till mål. Segern togs på 1.14,4a/2100 och var stoets åttonde seger på tio starter i år.


En Dronning i kalla Stoderbyt

Lars-Erik Karlssons Alfa Lina stod för en strong insats i Stoderbyt för kallblod, pressade sig till tät och höll tempot uppskruvat. Men över upploppet tröt krafterna och det var i stället Dronning Af Sola (e. Spikeld) som kunde koppla ett säkert segergrepp för Johan Kringeland Eriksen. Vinnaren, som tränas av Natalie Iseland Sviland vann finalen på 1.25,2a/2100. Alfa Lina grejade silvret före Öystein Tjomslands styrning Brenne Berna.


Jolene hittade loss – och hann fram

Frode Hamre-vinnare i Stokriteriet för varmblod. Vidar Hop skötte tömmarna bakom Jolene B.R. (e. Muscle Hill) som spetsade men efter 500 meter överlämnade taktpinnen. Från vinnarhålet skulle det lösa sig perfekt; Jolene B.R. hittade loss och anföll via fjärdespår över upploppet för att fånga in Jodie B.R. kort före mållinjen. Vinnaren tog sin femte seger i sjunde starten och noterade 1.13,7a/2100.


Föynland Anna tog karriärens första

Stokriteriet för kallblod till Öystein Tjomsland – men kanske inte med den häst som de flesta trodde. Tjomsland körde själv Malifika som pressade sig till tät varvet kvar, drog undan men fick stumma ben in på upploppet. I stället var det stallkamraten Föynland Anna (e. Åsajerven) som via en stark spurt säkert grejade segern på 1.29,0a/2100. Det var för övrigt hennes första seger i karriärens fjärde start. Betrodda Hopp Karoline, som vann svenska Kriterietstoet, galopperade upprepat.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Face Time Bourbon på 1.09,4
Nästa nyhet
Face Time Bourbon på 1.09,4

Face Time Bourbon på 1.09,4

Alla lopp ska köras brukar det heta, men i praktiken handlade det om på vilket sätt som Face Time Bourbon skulle vinna Prix de l’Étoile. På strålande 1.09,4 i överlägsen stil blev svaret.

Världens bästa travhäst har gjort det igen. Björn Goop gästade Vincennes på lördagen för det angenäma uppdraget att styra Face Time Bourbon till en ny seger. Sébastien Guaratos Prix d’Amérique-vinnare var dunderfavorit att ta hem Grupp 1-loppet Prix de l’Étolie – och bjussade på en ny uppvisning i mästarklass.

Lättade undan på 1.09,4

Femårige Face Time Bourbon hade femtio meters tillägg på de treåriga kamraterna. Något som Jean-Michel Bazire tog fasta på bakom Hooker Berry som snabbt drog till ledningen och öppnade upp med 10,8 första 1200. Men Björn Goop var med på noterna och forcerade favoriten framåt utvändigt. Därmed var spelet över för motståndet; Face Time Bourbon hade händelserna under full kontroll och en bit in på upploppet lät den svenske kusken det franska fenomenet lätta undan med några längder.

En ny förkrossande prestation av Face Time Bourbon som här tog sin 24:e seger i karriärens 28:e start. Segertiden fenomenala 1.09,4 över 2250 meter, vilket förbättrade löpningsrekordet från i fjol med hela åtta tiondelar och också innebar ett nytt världsrekord. Vinnaren belönades med 76 500 euro. I skuggan bakom var de Frisbee d’Am som knep andrapriset, före Fakir de Lorault.


Flamme imponerade på rekordtid

Prix de Normandie reds för de femåriga montéhästarna och fick se sadeldebutanten Flamme du Goutier (e. Ready Cash) bärga segern värd 76 500 euro. Antoine Wiels red vinnaren som tränas av Thierry Duvaldestin. Flamme du Goutier bidade sin tid långt bak i kön, men tog sig efter en kraftig sista långsida fram utvändigt hårddragande ledaren Flèche Bourbon och kopplade till slut ett säkert grepp. Imponerande vinnare på mycket prydliga nya löpningsrekordet 1.12,7/3000 meter. Flèche Bourbon tapper tvåa, bronspengen till Feeling Cash.

Här kan du se Face Time Bourbons seger:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Urlo dei Venti till Gocciadoro
Nästa nyhet
Urlo dei Venti till Gocciadoro

Urlo dei Venti till Gocciadoro

Italienske stjärnan Urlo dei Venti har inte startat på närmare ett och ett halvt år och lämnade Timo Nurmos regi i somras. Nu finns den tiofaldiga miljonären i stället hos Alessandro Gocciadoro.

Den italienske topptravaren Urlo dei Venti har haft ett par struliga säsonger. Den i dag sjuårige hästen vann Gran Premio della Lotteria 2018 och var senare samma år också först i mål i Oslo Grand Prix men fråntogs därefter segern, sedan hästen tävlat med otillåtna medel.

Gjorde ingen start hos Nurmos

Därefter har Urlo dei Venti startat sporadiskt. Senast framträdandet var i Lotteria förra våren. Hästen gick i vinter i träning hos Timo Nurmos men lämnade Solvallatränaren i maj utan att ha gjort någon start. Nu ges Urlo de Venti vad som beskrivs som en sista chans. Hästen finns numera på Alessandro Gocciadoros träningslista. Det rapporterar italienska medier.

– Jag är imponerad av Gocciadoros sätt att träna och det här kändes som en möjlighet jag inte ville missa. Det kommer nog att ta minst två månader före vi vet var vi har hästen och efter det får vi fatta ett beslut. Antingen är han tillbaka på tävlingsbanan i slutet av året eller så får vi avsluta karriären, säger ägaren Stefano Simonelli till Galopp e Trotto.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svanstedts Jula Trix Treasure vann Simcoe
Nästa nyhet
Svanstedts Jula Trix Treasure vann Simcoe

Svanstedts Jula Trix Treasure vann Simcoe

Åke Svanstedt noterades för en ny stor tränarseger i Kanada. Jula Trix Tresaure tog en säker seger i Simcoe Stakes för treåringarna.

Förstapriset motsvarade drygt en halv miljon kronor i fredagens Simcoe Stakes för treåriga hingstar och valacker på Woodbine Mohawk Park. Ett förstapris som skulle bokföras på kontot för den av Åke Svanstedt tränade Jula Trix Treasure (e. Trixton). Segerhästen kördes av Yannick Gingras.

Jula Trix Treasure kom successivt fram som första häst i andraspår och slog klorna i den ledande Capricornus, tränad av Marcus Melander, redan i sista kurvan. Svanstedt-travaren höll sedan säkert undan över upploppet före Hambletonian-finalisten Threefifitytwo som avslutade snabbt. Segertiden stannade vid 1.10,7a/1609. Capricornus föll tillbaka och slutade sist i sjuhästarsfältet.

Överlägset för Ramona Hill

Simcoe för treåriga ston avgjordes genom två divisioner. Hambletonian-vinnaren Ramona Hill (e. Muscle Hill) var jättefavorit i sin division och tog också en överlägsen seger. Andrew McCarthy lät stoet brisa till ledningen efter halva distansen och Ramona Hill lämnade konkurrenterna med många längder över upploppet. Vinnartiden blev 1.10,5a/1609. Den andra divisionen tillföll Warrawee Vicky (e. Royalty For Life) tränad av Scott McEneny. Doug McNair körde stoet till segern i en tät slutstrid efter en tripp i rygg ledaren. Här visade klockorna 1.10,9a/1609.

Här kan du se Jula Trix Tresaures seger:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Finalklart i Kriteriet och Oaks

Travtips

Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!

Travtips
fredag 15.07, 30 oktober
Det var en bra onsdag på liret där vinnaren av inte mindre än fyra av åtta lopp träffades. Högst odds var på Sevilla som var häftig och 7.50 smakade fågel såklart. Becker var ”klar” som jag kunde ana då Peter Untersteiner tjoar till som han gjorde. Få trän...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.04, 30 oktober

Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 08.11, 30 oktober

Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 29 oktober

Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.02, 29 oktober

Lunch-draget Visby: När två träter…

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.10, 28 oktober

Solvalla/Åby 28 oktober: Soul Tan är en stark vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 15:45, 28 oktober 2020

Kommer ST lägga allt ansvar på Redén?

 STRÄNGNÄS: Regn varje dag. Inte alls roligt men inte överraskande. Låt oss hoppas och tro att det i alla fall kan bli några dagar utan regn framöver. ”Proppen-gate” Ja, imorgon torsdag är det då dags för ST att presentera sin egna utredning kring Propulsi...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson