Publiken på Solvalla fick se en praktfull skräll ta hem onsdagens fjärde lopp. Barry Westwood slog till – spelad till 288 gånger pengarna.

Årets saftigaste oddsbomb stod treårige Barry Westwood och Mantorps-amatören Anders Wester för. Spelarna trodde nog inte sina ögon när oddsindikatorn visade: 288,79 gånger pengarna.

Det var heller ingen enkel resa mot sensationssegern. Barry Westwood galopperade i den första kurvan, hamnade som femte häst på innerspår men följde med i ryggar när attackerna sattes in – och avslutade strålande långt ut i banan. Segern togs med ett huvud.

Glatt i vinnarcirkeln, såklart. Foto: ALN

Viktorian var den första på åtta starter för hästen och Anders Wester satt i segersulkyn för första gången sedan en B-loppsseger för nästa två år sedan.

Totalt var det 110 430 kronor i omsättning på vinnarspelet i loppet. 305 kronor var spelade på Barry Westwood som alltså betalade 1444 kronor tillbaka på varje spelad femkrona.

Skrällen är dock långt från det svenska oddsrekordet. Det innehas nämligen av Romeo Express som för Åke J Eriksson vann till ruskiga oddset 1648,80 på Umåker i januari 1985. Då var det på honom spelat blott 10 kronor.

De fem högsta vinnaroddsen i Sverige:

1 Romeo Express, Umåker, 9/1-1985: 1648,80
2 Gyllenstjärna, Östersund, 8/5-1971: 1227,07
3 Tunas Active, Umåker, 19/11-1972: 951,26
4 Dennis J:r, Skellefteå,  21/2-1976: 815,04
5 Bona, Bergsåker, 5/5-1946: 785,33

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Öberg överklagar – genom stjärnadvokat

Öberg överklagar – genom stjärnadvokat

Efter att ha dömts till nio månaders tillträdesförbud anlitar AnnaMaria Öberg nu den kände advokaten Staffan Uvabäck för att överklaga domen.

Det var på Dannero den 21 september som Månprinsen A.M-ägaren AnnaMaria Öberg gick till handgriplig attack mot amatörkusken Thomas Andermyr.

ST gav Öberg 9 månaders tillträdesförbud. Foto: ALN

Den omdiskuterade händelsen fick sedermera Svensk Travsport att fatta beslut om att ge Öberg ett tillträdesförbud till svenska travbanor på nio månader.

Nu har domen överklagats. Det genom den välkända advokaten Staffan Uvabäck, som även tidigare varit juridiskt anlitad inom travsporten.

– Det stämmer att jag är juridiskt ombud för henne, säger Uvabäck till SportExpressen och fortsätter:

– Vårt yrkande är inte att hon ska frikännas, vi medger att hon hanterat situationen felaktigt men vi anser att hon till exempel ska dömas till böter och, eller, kortare tillträdesförbud. Hon ska ha ett straff, men nuvarande straff tycker vi inte står i proportion med gärningen.

Uvabäcks juridiska komplettering ska vara Svensk Travsport tillhanda inom fjorton dagar. Därefter kommer ST:s överdomstol att fatta ett nytt beslut inom ett par veckor.

Läs även: Nio månades tillträdesförbud för Öberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stjärnan missades - storloppet fick lottas om
Nästa nyhet
Stjärnan missades – storloppet fick lottas om

Stjärnan missades – storloppet fick lottas om

Efter ett misstag har Bee A Magician nu adderats i startlistan till Breeders Crown Open – och fältet har lottats om.

Den öppna finalen av Breeders Crown som ska köras på Woodbine i Kanada den 24 oktober har blivit en häst rikare. Det är superstoet Bee A Magician som tillförs fältet.

Anledningen är att då lottningen till samtliga lopp gjordes på tisdagen, inkluderades genom ett misstag Bee A Magician i Breeders Crown för de äldre stona och inte i Breeders Crown Open, så som tränaren Richard Norman helt enligt reglementet anmält.

Lättare för D'One. Foto: ALN

Det föranledde Ontario Racing Commissions domare att helt enkelt besluta om att loppet skulle lottas om – nu med sju hästar i stället för de ursprungliga sex. Den nya startlistan kan beskådas nedan.

Ändringen betyder också att svenska D’One, som avser starta i Breeders Crown för stona (250 000$), nu blivit av med sin på pappret kanske främsta konkurrent.

Breeders Crown Open:

1 Flanagan Memory
2 Resolve
3 Gural Hanover
4 Bee A Magician
5 Intimidate
6 Creatine
7 Master of Law

Breeders Crown Mares:

1 Rocking With Dewey
2 Harley Momma
3 Classic Martine
4 Charmed Life
5 Bax of Life
6 D’One
7 Shake It Cerry
8 Daylon Miracle
9 Riveting Rosie
10 Handover Belle

Läs även: BC-klart: Men utan BBS Sugarlight

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Eskilstuna: "Hon måste räknas tidigt"
Nästa nyhet
V4 Eskilstuna: ”Hon måste räknas tidigt”

V4 Eskilstuna: ”Hon måste räknas tidigt”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon måste räknas tidigt här. Hon har ett mycket bra utgångsläge då hon kan öppna snabbt. Det kan väl alltid vara någon som tar sig förbi från start men visst är det ett spetsbud. Sedan ska hon duga fint då hon är bra i ordning. Inga ändringar, säger Roger Walmann om Tarragona Ås (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna i Eskilstuna. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

2 Tropical Beach – Han är inte så dålig och formen borde vara bra nu. Han kan galoppera men annars kan han nog en 16-tid och kan räcka bra. Det blir barfota bak idag, säger Ari-Pekka Pakkanen.

4 Aramis Hornline – Han galopperade med seger på gaffeln när Jorma körde för två starter sedan och vi balanserade då om hästen inför senaste loppet vilket fungerade mycket bättre. Då var han tvåa på ett bra sätt och framför allt fuskade han nästan ingenting alls med aktionen. Vi kommer till och med rycka framskorna inför denna uppgift vilket jag tror kommer fungera ännu bättre. Den här hästen är rätt bra och vi fick ett fint utgångsläge eftersom han öppnar snabbt. Sen behöver vi en hel del tur på vägen men jag vill varna för honom, säger Fredrik Wallin.

5 Cassandra Tanic – Hon var duktig som tvåa på Örebro men klart sämre senast och jag tror hon blev öm i en framhov. Därför fick hon inte travet att stämma, och nu blir det ett par lätta aluminiumskor fram, men hästen är i bra slag för övrigt. Jag har inte kollat så mycket på motståndet men jag tycker inte att man ska nonchalera henne helt och hållet, säger Henrik Larsson.

13 Mr Dream Coktail – Han har inte startat på ett tag men känns fräsch och fin och bör prestera vettigt. Ska räknas även om läget inte är något vidare. Inga ändringar, säger Reijo Liljendahl.

15 Pharkphumchai – Han är nog bäst i fältet men ogillar läget då han är lite småtrög och bäst med tätkänning. Han bromsar lite i ryggar. Han är stark och kan duga med klaff och lite galopper. Vi plockar bort sulorna men det är skor runt om, säger Roy Atle Nilsen-Ruud.

Lopp 2, V4-2

1 Tarragona Ås – Hon måste räknas tidigt här. Hon har ett mycket bra utgångsläge då hon kan öppna snabbt. Det kan väl alltid vara någon som tar sig förbi från start men visst är det ett spetsbud. Sedan ska hon duga fint då hon är bra i ordning. Inga ändringar, säger Roger Walmann.

3 Clumsy Lazy Louse – Hon har nu fått två lopp i kroppen och man kan väl säga att jag är rätt så nöjd med insatserna. Kanske borde hon varit längre fram senast med tanke på löpningen men jag tror hon kommer vara bättre nu. Framför allt får vi ny kusk och det blir även helstängt huvudlag samt bike. Dessutom kommer vi lätta henne till aluminiumskor fram och lättare järnskor bak – precis samma balans som när hon var som bäst där förra året. Utgångsläget kan han inte utnyttja men å andra sidan borde vi kunna få en vettig position, säger Fredrik Wallin.

5 Önnela Scoop – Hon var faktiskt jättebra som tvåa senast och fick väl egentligen bara stryk av en bättre häst. Hon håller riktigt fin form för dagen och går bara på 1640 meter så förutsättningarna är bra. Lite hårt inne står hon kanske men jag tror inte att hon kommer göra bort sig. Balansen vet jag inget om, säger kusken Petter Karlsson.

8 Treviere – Hon är i mycket bra form men läget är för dåligt. Hästmässigt duger hon men knappast härifrån och vi hoppas hon hittar ner i vettig position. Barfota fram, säger Stellan Tidelius.

9 Twilight Eyes – Hon har laddats mycket från start och läget kan passa henne bra denna gång. Hon känns mycket fin men får visa bättring i lopp. Hon har mycket fart i sig men kan vara lite nervös efter tuffa lopp. Det kan bli barfota runt om, säger Maria Törnqvist.

12 Kay Adams – Hon har gjort bra lopp varje gång sedan hon kom till mig och borde snart få sätta dit den tycker jag. Näst senast fick hon ett väldigt tufft lopp och nu senast kom hon lite på mellanhand men gjorde det ändå bra bakom en duktig tätduo. Nu är vi lite bortlottade, och dessutom är kanske inte distansen optimal, men vi kommer rycka skorna för första gången i min regi. Hästen är väldigt allround men det behöver nog bli tempo på loppet för att vi ska kunna komma in i matchen, säger Mats L Andersson.

Lopp 3, V4-3

1 Picasso – Han här tillbaka efter en liten tävlingspaus och känns fin. Han var inte riktigt sig själv där på Rättvik i början av augusti och har behandlats. Vi körde ett provlopp med honom förra torsdagen och han kändes faktiskt överraskande bra. Nu är det rätt distans och spåret är väl också bra på sitt sätt. Han kommer inte kunna hålla någon ledning men å andra borde vi kunna få en vettig resa. Skulle vi sedan lyckas hitta ut kan han vinna loppet trots att formen kanske inte är på topp. Barfota runt om, säger Troels Andersen.

2 Part Two – Hon är uppåt i form men det blev ett tufft lopp denna gång och det är kanske en vinnare nästa gång i stället. Inga ändringar är planerade, säger Ari-Pekka Pakkanen.

4 Reina la Caballo – Han verkar på gång men det här blev tufft. Han öppnar snabb och spets och släppa vore bra. Skor runt om, säger Lars-Åke Söderholm.

5 Dewey Luvs Britt – Han tappade form helt och hållet i somras och fick vila ett tag. Jag tycker att han känns uppåt i träningen men jag vet inte alls vart han står för tillfället. Vi får ta loppet som ett test och jag ligger lite lågt. Skor runt om, säger Jim Oscarsson.

6 Rocky Reach – Han känns fräsch och fin nu men vi siktar på ett lopp längre fram och det är ett snällt upplägg som gäller. Visst kan han vinna ändå om han får sin resa och ibland är han som bäst direkt. Vi kör också barfota runt om men det blir öppet huvudlag och inte helstängt nu. Det blev ett tufft lopp det här, säger Samuel Rehn.

9 Harvey Tornado – Han är bra i ordning och svarade för en bra insats senast. Han är värd en seger nu och den kan komma här. Inga ändringar är planerade, säger Per Lennartsson.

10 Drancy – Formen är bra. Näst senast satt hästen fast med sparat i mål och senast blev det för tufft. Jag tror Drancy kan vara med i främre träffen idag och distansen passar bra. Inga ändringar är planerade, säger Pekka Korpi.

Lopp 4, V4-4

1 Alex Evo – Jag tycker att läget är bra och han kan öppna rätt så vettigt. Vi är nog inte beroende av spets för att segerstrida här och det är vettig chans då hästen tränar fint. Inga ändringar, säger Reijo Liljendahl.

2 Staro Illinois – Han fick strykas på grund av dåliga blodvärden senast men behövde bara stå över ett jobb och ska inte ha tappat så mycket. Han var duktig innan det och ställs inför vettiga förutsättningar nu. Han har varit startsnabb för mig och jag hoppas vi kan ta oss till ledningen. Därifrån borde han väl ha chans och vi kör med skor runt om, bike och rycktussar, säger Håkan Karlsson.

4 Jumpinjackofjoy – Han har varit duktig nästan varje gång jag kört honom men på Mantorp näst senast tycker jag kanske att han borde ha vunnit också. Nu blev det förvisso seger i starten efter det så formen är bra och jag tycker som att det känns att denna hästen har mer att ge. Startspåret är bra men han är inte blixtrande ut och jag tycker väl detta ser ut som en vettig chans, säger kusken Petter Karlsson.

5 Bruiser Pace – Han drog ett bakben i Derbykvalet senast och har nu varit ifrån. Han känns jättefin nu men behöver nog loppet. Vi kör honom barfota runt om och det blir knappast någon ledning, säger Christer Nordmark.

6 Ada – Hon har fått lite omlagd träning med styrketräning på slutet så får vi se om det hjälper. Hon är stark men har dåligt med muskler. Vi siktar på en hygglig slant idag och det blir barfota bak, säger Stellan Tidelius.

12 You to Lovely – Hon kan mycket men har sina problem och vi lär aldrig få ut max av henne. Hon har varit kantig på slutet i jobb men det blir start i alla fall. Vi smyger med och hon kan flytta på sig. Det blir barfota bak idag, säger Lars-Åke Söderholm.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Breeders Crown-klart - men utan BBS Sugarlight
Nästa nyhet
Breeders Crown-klart – men utan BBS Sugarlight

Breeders Crown-klart – men utan BBS Sugarlight

När Breeders Crown avgörs i Kanada nästa lördag finns inte B.B.S. Sugarlight med. Det trots att det var kretsen kring hästens önskan.

Det är den kanadensiska banan Woodbine som arrangerar årets Breeders Crown i Nordamerika. Finalerna, som avgörs för alla årgångar, körs den 24 oktober.

Redan nu är det klart vilka hästar som ska vara med och fajtas. I vissa klasser kommer några uttagningslopp inte bli nödvändiga, där ibland den öppna klassen för de äldre travarna. Endast sex hästar finns med och dessa går såklart direkt till final.

Nu blir det i stället vintervila för BBS Sugarlight. Foto: ALN

Efter segern i VM-loppet bjöds Papagayo E. in till loppet, men här valde man att avstå och i stället resa hem till Norge igen. En som emellertid uttryckte önskan att vara med var landsmannen B.B.S. Sugarlight – men denne fick inte.

– Vi kunde få vara med om vi betalade 16 000 dollar. Men de ville inte bjuda in oss. Han kändes väldigt fin efter VM på Yonkers. Jag hade förstått om det varit fullt fält i Breeders Crown, men nu är det ju bara sex hästar med, säger en besviken tränare Fredrik Solberg till tgn.no.

Den totala prissumman i Breeders Crown Open är 531 250 dollar. Bland de sex som är med finns Åke Svanstedts Resolve samt Jimmy Takter-tränade Creatine. Så här ser den preliminära startlistan ut:

1 Flanagan Memory
2 Resolve
3 Gural Hanover
4 Bee A Magician
5 Intimidate
6 Creatine
7 Master of Law

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
BC: Readly Express utan några problem

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson