Just nu:
15.52 Kusk skadad efter olycka på Bollnästravet
15.02 Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School
12.41 Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?
09.57 Årets fyra första champions klara
09.13 Svenskt Kallblodsderby – Så här körs finalerna
08.15 Lugnt i ledningen för Attraversiamo
15.53 Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion
14.33 Dreammoko ny hos Björn Goop
14.23 Mellby Free får lämna återbud
08.48 Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Ny superauktion på Åby Arena under SM-dagen

En ny svensk auktion ser dagens ljus under nästa höst. I samband med SM-dagen på Åbytravet hålls Sweden International Yearling Sale & Mixed Sale på nybyggda Åby Arena i oktober.

Sweden International Yearling Sale har tidigare arrangerats bland annat på Wenngarn och under 2018 slog den alla tiders svenska auktionsrekord då snitt-priset uppgick till 416 931 kronor. Nästa år flyttar auktionen lokaler till nya Åby Arena och hållas den 11 oktober, kvällens för SM-dagen på Åbytravet. Inspirerad av auktionerna i Lexington och Harrisburg adderar man även en Mixed Sale, det vill säga även för starthästar och fölston.

– Det känns otroligt spännande att testa en mixedauktion på nya Åby Arena. Jag gillar verkligen anläggningen med alla fräscha lokaler. Jag har också bollat tanken med uppfödarna och med deras stöd är jag övertygad om att detta kommer bli en ny superauktion för alla, säger Emmelie Arneng, vd för Sweden International Yearling Sale, i en pressrealese.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
torsdag 08:48, 18 juli

Ringostarr Treb och Lionel till Hugo Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:14, 18 juli

Magiskt, Who’s Who

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:29, 17 juli

Nadal Broline och Uza Josselyn till Åbergs

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:13, 17 juli

Familjen Eggen avvecklar stallet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 09:04, 17 juli

Bazire om Aubrion du Gers: ”En enastående champion”

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:08, 17 juli

Montdore tog ned Spartan Kronos från dödens

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 12:10, 16 juli

Aubrion du Gers död efter olycka

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Ingen infektion – Ferrari BR startar igen i helgen

Ingen infektion – Ferrari BR startar igen i helgen

Ferrari B.R. föll tungt som favorit på Bjerke förra helgen och befarades vara sjuk. Men redan nu på lördag är han tillbaka på Klosterskogen.

Norska fartmonstret Ferrari B.R. vann direkt i sin comeback och det har till och med pratats om start i Frankrike i vinter, men hästen var sedan tidigt slagen när han gick ut som favorit på V75 Bjerke förra helgen. Efter loppet befarade man sjukdom men nån större fara verkar det inte vara – redan denna helg är han åter.

– Det var ingen infektion och han ser så pass fin ut att vi vill prova igen. Vi kommer att lysa honom i halsen igen i slutet av veckan för säkerhets skull och ta blodprover, så att inget ha dykt upp efteråt, säger tränaren Per Oleg Midtfjeld till tgn.no.

Loppet som är aktuellt för Ferrari B.R. är Prince Royals Minneslopp som körs på Klosterskogen. 70 000 norska kronor får vinnaren. Bland motståndet hittar vi treåringen och Kriterie-vinnaren Catherine’s Chevy samt Elitlopps-hästen Cokstile. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

2100 auto

1 Cokstile – Lars Anvar Kolle
2 Radieux – Ove Wassberg
3 Billy Flynn – Erlend Rennesvik
4 Jet Voice – Åsbjörn Tengsareid
5 Kick Off Classic – Kristian Malmin
6 Love Voice – Vidar Hop
7 Gigant Invalley – Gunnar Austevoll
8 Deep Sea Dream – Tom Erik Solberg
9 Catherine’s Chevy – Eirik Höitomt
10 Ferrari B.R. – Per Oleg Midtfjeld

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Från den 1 december: Generellt barfotaförbud
Nästa nyhet
Från den 1 december: Generellt barfotaförbud

Från den 1 december: Generellt barfotaförbud

Nu blir det skor på igen i alla svenska travlopp. Liksom tidigare vintrar gäller från och med den 1 december ett generellt barfotaförbud.

Den här veckan är den sista som man tillåts köra med valfri balans i svenska travlopp. Precis som de senaste vintrarna inför Svensk Travsport ett generellt barfotaförbud från och med lördag, med andra ord den 1 december. Förbudet gäller på alla svenska banor till och med den 28 februari.

Svensk Travsports definition av ett godkänt beslag lyder: ”En sko som täcker hela bärranden, alternativt höjer hela bärranden från marken som exempelvis päronsko, flappsko eller tåöppen sko. Plastad hov eller tåsko i kombination med plastad hov är inte godkänt”.

Beslagen på alla segrande hästar kommer bli föremål för kontroll efter loppen och dessutom kommer stickprov att genomföras. Liksom i fjol ska alla hästar i V75-lopp kontrolleras före loppen. Om någon bryter mot förbudet vid enstaka tillfällen döms tränaren böter om 5000 kronor. Vid upprepande tillfällen blir ärendet anmält till Svensk Travsports disciplinnämnd.

Här kan du läsa mer om barfotaförbudet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tre i rad för Svante Båth i Svensk Uppfödningslöpning?
Nästa nyhet
Tre i rad för Svante Båth i Svensk Uppfödningslöpning?

Tre i rad för Svante Båth i Svensk Uppfödningslöpning?

Vilken är Sverige bästa tvååring? Uppfödningslöpning körs på Jägersro den här lördagen och kan kanske ge svaret på frågan. Svante Båth har fyra kandidater i final.

Att förstapriset blir 1,4 miljoner kronor står redan klart, sedan samtliga finalister är premiechansare i årets final av Uppfödningslöpning. Årets största tvååringslopp utgör den självklara juvelen i kronan då Jägersro kör V75 på lördag. Svante Båth är en tränare som allt som oftast kommer på tal när det drar ihop sig till stora årgångsfinaler – så även nu.

Tränaren kan ta sin femte seger i Uppfödningslöpning och den tredje i rad om någon av hans fyra hästar går segrande ur striden. I kvartetten inkluderas Global Adventure som inte satt någon hov fel så här långt i karriären med fem segrar på lika många starter, däribland den i Svampen. Han lär utmanas av stallkamraten Bythebook som också vann sin uttagning på Solvalla, samt Muscle Valky och Alien Kronos.

Fler vill förstås ha ett ord med i laget innan prispengarna ska fördelas. Christoffer Eriksson satt bakom båda vinnarna vid Jägersros uttagningar och valet föll på den av Sören Norberg tränade Trix on Line som kan följa upp mamma Fascinations seger i samma lopp för sju år sedan. Därmed blir det Johan Untersteiner som får chansen bakom Jerry Riordan-tränade Aetos Kronos.

Meadow Prophets Minne är omgångens Gulddivisionen som bland annat ser titelförsvararen Dante Boko utmanas av bland andra Västerboonthenews, Frode Hamre-tränade Giveitgasandgo och kvicka hästar som Star Advisor Joli och Poet Broline.

Här är startlistorna:

Svensk Uppfödningslöpning, 1640 auto

1 Trix on Line – Christoffer Eriksson
2 Global Adventure – Erik Adielsson
3 Bythebook – Örjan Kihlström
4 Aetos Kronos – Johan Untersteiner
5 Grande Diva Sisu – Per Nordström
6 Muscle Valky – Ken Ecce
7 Alien Kronos – Ulf Ohlsson
8 Staro Nashville – Joakim Lövgren
9 Ultion Face – Adrian Kolgjini
10 Belker – Torbjörn Jansson
11 Master of Trix – Mattias Djuse
12 Unico Broline – Thomas Uhrberg

Meadow Prophets Minne, 2140 auto

1 Star Advisor Joli – André Eklundh
2 Poet Broline – Peter Untersteiner
3 Probo Op – Wilhelm Paal
4 Jairo – Joakim Lövgren
5 Art on Line – Mikko Aho
6 Västerboonthenews – Örjan Kihlström
7 B.B.S. Sugarlight – Johan Untersteiner
8 Giveitgasandgo – Lutfi Kolgjini
9 Monark Newmen – Fredrik Persson
10 Dante Boko – Adrian Kolgjini
11 Harry Haythrow – Jorma Kontio
12 Turno di Azzurra – Thomas Uhrberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Lucifer Lane en vinnare igen - efter dramatik
Nästa nyhet
V75: Lucifer Lane en vinnare igen – efter dramatik

V75: Lucifer Lane en vinnare igen – efter dramatik

Publikfavoriten Lucifer Lane kunde återvända till vinnar-cirkeln på hemmabanan Örebrotravet. Men det som tvåa i mål – dramatik förelåg i Najos Minne.

Thomas L och Johan A Nilssons Lucifer Lane hade inte fått njuta segern sötma sedan segern i ett kval till Kungapokalen i april, men vid hemmaovalen Örebros extra V75-tävlingar på söndagen var Infinitif-sonen tillbaka. Det i anrika Najos Minne, för fyraåringarna 100 000 kronor i förstapris.

Lucifer Lane började i det lilla fältet i rygg på ledande Derby-trean Son of God och loppet utvecklades till en ren duell de båda emellan. Det sedan Johan A Nilsson med lite mindre än varvet kvar valt att gå ut i dödens och ge ledaren press. In över upploppet kämpade de båda sida vid sida, men Son of God höll undan hela vägen med liten marginal. Fast när domarna granskat filmen kunde konstateras att Son of God och Örjan Kihlström stört sin konkurrent på upploppet vilket bedömdes vara loppavgörande – de båda fick byta plats i resultatlistan och Lucifer Lane tilldömdes segern på tiden 1.13,4a/2100 meter.

*Seger för Kihlström och Redén blev det dock i Stoeliten. Härliga Double Exposure såg mest ut att vara ute på en joggingtur efter att ha glidit till ledningen efter ett halvvarv och sedan haft fullständig koll på sitt motstånd. Efter 09,5 sista 500 kom hon i mål på 1.14,9a/2609 meter och en utflykt till Frankrike och Prix Ténor de Baune kan bli nästa uppgift för det femåriga stoet.

*Kihlström en vinnare också i stayerloppet där han lånade Björn Goops Ready Ribb. Valacken som här gjorde andra starten efter uppehåll kunde avgöra säkert på styrka den sista biten för att passera mål på 1.14,6/3180.

*Mattias Djuse-tränade Racing Brodda har varit ute i tuffa gäng mest hela året och i E3 Revanschen för ston tog hon med Rikard N Skoglund i sulkyn en välförtjänt seger. Prodigious-dottern körde sig till spets efter 600 meter och var sedan huvudet högre än konkurrenterna. Lätt undan i fin stil när man gick in över upploppet, på tiden 1.13,6a/2100.

…Tillbaka som vinnare var också Timo Nurmos högkapable Laskari efter galoppen senast. Jorma Kontio runda fältet för att nå fram i dödens med varvet kvar och den tyskfödde femåringen avgjorde enkelt sista biten i Bronsförsöket. Från dödens vann även Susanne Richter-tränade Visitor som med Carl Johan Jepson i sulkyn starkt kunde hålla undan hela vägen en tuff resa till trots i ett Klass 1-försök. Tredje raka nöp Svante Båths lovande treåring Deep Pockets i Klass 2-försöket. Erik Adielsson stod för tömföringen när Ready Cash-valacken också han kunde greja guldet från utvändigt ledaren. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad

Travtips

Tips Axevalla 20 juli: Vi tror på Milligan’s School

Travtips
fredag 15.02, 19 juli
Axevalla kör sin andra dag av tre i helgen och sporten är god. Milligan's School är en av de största fyrbenta profilerna och visst har han bra chans att infria sitt favoritskap. Från spets. Han spelas trots rätt blygsamt odds men det finns även andra och m...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.53, 18 juli

Tips Bergsåker 18 juli: Attraversiamo aftonens attraktion

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.37, 17 juli

Tips Eskilstuna 17 juli: Fantastisk vinnare från Tietz

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 16.08, 16 juli

Tips Jägersro 16 juli: Världsmästare med dubbelchans

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.51, 15 juli

Tips Skellefteå 15 juli: Vi inleder med B.W. Sture

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.27, 12 juli

Tips Årjäng 13 juli: Barfota Lukas Rauen är draget

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 12:41, 19 juli 2019

Kommer Axevalla upp i 14 000 personer på lördag?

STRÄNGNÄS: Vädret inför Stochampionatshelgen på Axevalla ser på förhand lovande ut. Prognoserna talar möjligtvis enbart om regn på söndag förmiddag. Blir spännande att ta del av publiksiffrorna från Axevalla kommande helg. Vi ser numera i ett svenskt trav ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson