Ny plan för Face Time Bourbon

Femåringarna får ett gyllene tillfälle att kvala in till Prix d’Amérique. Face Time Bourbon kommer nämligen inte vara med i loppet. Återigen smider tränaren Sébastien Guarato nya planer – och tar nu i stället sikte mot Prix de Bourgogne.

Face Time Bourbon (e. Ready Cash) tog i förra helgen en väntad seger i Prix du Bourbonnais och är den stora favoriten att vinna Prix d’Amérique, ett lopp som han ju också är titelförsvarare i. Men matchningen dit ändras återigen. Tidigare har det annonserats att femåringsloppet Prix Ténor de Baune är nästa uppgift för den franske världsartisten, men så blir det inte.

Genrepar i Prix de Bourgogne

Det är för Paris-Turf som tränaren Sébastien Guarato nu meddelar en ändring i schemat för Face Time Bourbon. Man står över den tilltänkta starten i Prix Ténor de Baune den 27 december för att i stället genrepa i Prix de Bourgogne som avgörs en vecka senare, den 3 januari. Prix de Bourgogne, som körs över 2100 meter och med bilstart, är det tredje så kallade B-loppet.

– Hästen har kommit mycket bra ur Prix du Bourbonnais, men att gå ut i Prix de Bourgogne i stället för Prix Ténor de Baune ger honom en vecka ytterligare mellan loppen och samtidigt blir det nu bara fyra veckor inför Prix d’Amérique, förklarar Guarato för Paris-Turf den nya planen.

Läs även: Lugnt för Face Time Bourbon

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Disco ensam på banan

Disco ensam på banan

I Legolas Minne härförleden gav Disco Volante tidigt slaget förlorat. I Gösta Nordins lopp på Solvalla var Stefan Melanders elittravare på sitt bästa humör igen – och bara lämnade motståndet att göra upp om andrapriset.

Gösta Nordins lopp för den äldre eliten blev onsdagens avslutande clou av Nordin-dagen på Solvalla. Men då loppet sammanfattats visade det sig bara finnas en häst på banan. Disco Volante (e. Scarlet Knight) blev favorit, trots en blekare insats på Åby senast. Den här gången gjorde valacken verkligen inte spelarna besvikna.

Stack undan över sista bortre

För Ulf Ohlsson smattrade Disco Volante, som så många gånger förr, till ledningen och satte iväg i ett hårt uppvispat tempo. Efter strax över 1.09 första 500 kunde ledaren lugna ned farten något – för att stå på gasen igen över sista bortre. Disco Volante lämnade konkurrenterna med flera längder och även fast farten bedarrade något sista biten var segern utom räckhåll för motståndet. Vinnaren klippte mållinjen på 1.12,1a/2140 för ett förstapris på 100 000 kronor. Bakom var det åldermannen On Track Piraten som vann bataljen om silvret, före Racing Brodda. Där bakom Milligan’s School före Elian Web.


Boston körde till – sedan var det över

Timo Nurmos-tränade Boston Wise L. (e. Main Wise As) övertygade i Sören Nordins lopp, som körs för treåringarna. När den snabba öppningen, 08,6 första 500, hade bedarrat tog Erik Adielsson, som ersatte Per Lennartsson i sulkyn, sats och körde italienaren till täten. Därifrån hade han kontroll på sitt motstånd och fick det lättare sedan favoriten Bandido Gar gjort bort sig med galopp. Ohotad undan för viktoria på 1.13,7a/2140.


Odramatiskt för Global Adventure

Erik Adielsson bakom vinnaren även i Gunnar Nordins lopp för fyraåringar. Global Adventure (e. S.J’s Caviar) var stor favorit i loppet och den ständige kulltoppen skulle här ordna en högst odramatisk ny etta i raden. Svante Båth-hästen höll upp ledningen och tilläts dämpa första varvet till moderata 1.16. Då gick det förstås inte att passera – Global Adventure gick ifrån med flera längder den sista biten och klockades efter 1.10 sista 500 till 1.13,7a/2140.


Indigo Sisu skräll i Vinterfavoriten

Fem hästar gjorde upp om 200 000 kronor i tvååringarna Vinterfavoriten. Petri Salmelas Indigo Sisu (e. Chocolatier) var minst betrodd av alla på toton men det hindrade inte honom från att notera den första segern i karriären. Favoriterna Mi Ma Orthus och Lee Harvey Bros kamperade i tät respektive dödens medan vinnaren släpade sist i fältet. Ulf Ohlsson fick dock fart på Indigo Sisu som via attack 400 kvar hade klart snabbast hovar då det drog ihop sig. Säkert till slut på 1.15,7a/2140.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Strålande Etonnant - Looking Superb sexa i montédebuten
Nästa nyhet
Strålande Etonnant – Looking Superb sexa i montédebuten

Strålande Etonnant – Looking Superb sexa i montédebuten

Richard Westerink-tränade Etonnant visar toppform inför stundande Prix de Cornulier. Sexåringen anförde i stenhårt tempo men släppte aldrig någon förbi sig i Prix Auguste Francois. Den under sadel debuterande Looking Superb räckte inte i slutstriden.

Målet i vinter för Etonnant (e. Timoko) lär nog vara Prix de Cornulier. Dit kommer han i toppform. Efter ett par starka nederlag senaste veckorna, blev det på onsdagen fullträff för hästen som tränas av Richard Westerink. För Anthony Barrier anförde sexåringen i stenhårt tempo – och segrade på en vass tid i Prix Auguste Francois på Vincennes.

Rusade i stenhårt tempo

Sin vana trogen öppnade Etonnant snabbt och väl i ledningen sparade man inte på krutet. De första 1175 meterna av loppet öppnades efter 08,8, men ledaren såg fortsatt stark ut när man äntrade den sista rakan. Stoet Daïda de Vandel utmanade över upploppet men var utan chans att skaffa sig greppet. Etonnant passerade mållinjen som imponerande vinnare på 1.10,7/2175. En seger värd 33 750 euro.

Norske Looking Superb, i träning hos Jean-Michel Bazire, gjorde i loppet intressant montépremiär. Hästen var på stark frammarsch i tredjespår genom den sista kurvan, men speeden ebbade ut något till slut och Looking Superb fick nöja sig med ett sjättepris. Första starten under sadel gjorde här också Dreammoko som slutade långt bak i det slagna fältet. Jörgen Westholm-tränade Unique Juni gavs en invändig resa, men föll tillbaka sista biten för att bli sjua.

Här kan du se loppet @Equidia:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Per Lennartsson i olycka - tvingas till operation
Nästa nyhet
Per Lennartsson i olycka – tvingas till operation

Per Lennartsson i olycka – tvingas till operation

Per Lennartsson har haft ett starkt år i sulkyn – men kommer nu att bli borta från tävling på obestämd tid. På tisdagen var han involverad i en olycka och tvingas till operation. Något som kusken själv berättar om på sociala medier.

Per Lennartsson har haft ett succéartat 2020 då han nästan fördubblat inkörda pengar jämfört med i fjol och han har figurerat som kusk i flera av de största loppen. För drygt en månad sedan körde han Hail Mary till vinst i Breeders Crown-finalen. Men nu har olyckan åter drabbat Eskilstunatränaren.

Opereras för en fraktur

Det är på sitt Twitter-konto som Per Lennartsson berättar att han under tisdagen ådrog sig en fraktur på bäckenet, sedan han blivit omkullkastad av en häst. Han opereras under onsdagen.

– Oturen var framme i går eftermiddag då jag blev omkullkastad av en häst och fick en fraktur vid bäckenet. Ska opereras under förmiddagen. Återkommer med prognos efter operationen!, skriver Per på Twitter.

Per Lennartsson var uppsatt på flera hästar till Solvallas tävlingar under onsdag kväll, men där kommer av förklarliga skäl att kuskbyten att genomföras.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lätt för Urlo dei Venti - ny seger efter comebacken
Nästa nyhet
Lätt för Urlo dei Venti – ny seger efter comebacken

Lätt för Urlo dei Venti – ny seger efter comebacken

Urlo dei Venti gjorde andra starten för Alessandro Gocciadoro. Resultatet blev det samma som senast – den italienske stjärnan noterade i Milano andra raka efter sin långa frånvaro.

I höstas blev Alessandro Gocciadoro ny tränare till Urlo dei Venti (e. Mago d’Amore) och efter en frånvaro från tävlingsbanan på mer än ett och ett halvt år, segrande hästen direkt i comebacken i Bologna i slutet av november. Under tisdagen var det så dags igen för ett nytt test. Urlo dei Venti lämnade ett nytt positivt intryck då han luftades på La Maura-hippodromen i Milano.

Snabb till spets – sedan var det över

Återigen ställdes stjärntravaren för en på pappret enklare uppgift och hade rakt inga bekymmer att plocka hem förstapriset värt cirka 5000 euro. Urlo dei Venti snabbstartade till spets, kunde sedan med tränaren vid tömmarna bestämma efter behag och stack lätt undan över upploppet för seger på 1.14,6a/1650 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tredje raka för Glorious U.M. - vann Silverstoet

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson