Travnet
ANNONS
(146127) Timo Nurmos firar_icon sport

Timo Nurmos jublar efter segern i Prix d'Amérique med Readly Express 2018. Foto: Icon Sport, Scoop Dyga/Bildbyrån

Nurmos till 3000

Skribent

Publicerad kl 08.45, 03 november 2020

av Daniel Olsson

Timo Nurmos har en minst sagt diger meritlista. Nu kan han också lägga till över 3000 segrar som tränare. En milstolpe som han passerade redan i somras, visar en färsk undersökning.

Det är en utredning gjord av Nordiska Travmuseet i Årjäng som nu konstaterar att Timo Nurmos redan har tagit 3000 segrar som tränare. Tidigare har Svensk Travsport bara haft tränarens segerantal tagen med hans svensk licens, men en sammanräkning av samtliga segrar visar att Timo Nurmos totalt har 3098 segrar (per den 31 oktober) som tränare. Milstolpen nåddes den 27 juni på Bergsåker med Vaduz Wise As. Han är den nionde tränaren med svensk licens som når 3000 segrar.

Åtskilliga storloppssegrar

- Jag visste att jag hade runt 3000 segrar. Men att jag var förbi med så många var en överraskning. Under resans gång hittade vi fler och fler segrar och att nu alla är dokumenterade känns oerhört roligt, säger Timo Nurmos till Svensk Travsport.

Timo Nurmos meriter som tränare är stora. 61-åringen, som inledde sin karriär i Finland och som varit tränare med svensk licens sedan 2001, har vunnit de flesta unghästlopp som går att vinna. Bland annat märks tre svenska Derby-segrar, fem finska diton samt hela sju segrar i Svenskt Travkriterium. Framgångarna har varit stora inte minst tack vare Readly Express; en häst som förutom vinst i både just Derbyt och Kriteriet även vunnit Prix d’Amérique.

Timo Nurmos
ANNONS
Nästa artikel