Olympiatravet missar en attraktion. Franck Nivard ska inte längre köra Your Highness. Han vägrar nämligen att tävla i Sverige.

Svenska stoet Your Highness, som gjort stor succé i Frankrike för tränaren Fabrice Souloy, var den första att tilldelas ett wild card till Olympiatravet.

Your Highness ska inte köras av Nivard. Foto: ALN

Åby kunde då stolt meddela att det blir Bold Eagle-kusken Franck Nivard som skulle köra Your Highness i banans storlopp. Men så tycks det inte längre bli.

Det är den franska sajten Zone-Turf som via sin twitter meddelar att den franska stjärnkusken nobbar Olympiatravet, eftersom han ”vägrar att köra i Sverige” efter händelsen som utspelade sig i Hugo Åbergs Memorial 2014.

Då var Nivard först i mål med Souloy-tränade Un Mec d’Héripré men diskades på väg mot vinnarcirkeln under uppmärksammade förhållanden. Den händelsen verkar Franck Nivard alltså inte ha glömt.

...utan i stället av Björn Goop. Foto: ALN

En ny kusk är redan anlitad för att köra Your Highness i Olympiatravet: Björn Goop.

– Det var det som var hela grejen, när vi gjorde inbjudan, att det var ett paket med häst och kusk. Björn Goop i all ära, men vi hade hoppats få ett franskt ekipage. Det här är en besvikelse, bekräftar Jon Walter Pedersen, sportchef vid Åby, för Trav 365.

Olympiatravet avgörs den 30 april. Tre hästar är i nuläget klara: B.B.S. Sugarlight, On Track Piraten och Your Highness. Vinnaren av lördagens delfinal på Axevalla får en plats och Åby förfogar över flera wild card.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Romme

Torsdag: V4-tips till Romme

V4 Romme 7/4

Omgången: Romme står som värd för dagens lunchomgång som ser rätt intressant ut. Jag spelar ett spiklöst system och använder mig istället utav krav på att få in minst en av två utgångshästar. Det systemförslaget spelas fem gånger. Jag kompletterar även med en snävare flerkupong.

Utgångarna

1 Sonia’s Dream V4-1

4 Ante Dana V4-4

Låset

1 Sugar Daddy & 10 King Creole V4-3

V4-förslag (Minst 1 A-häst måste vinna, chans till 10 rätta system)

A: 1. B: 3-6-8-9 (2-5)
1-3-4-6-9 (2-5)
1-10 (12-9)
A: 4. B: 3-8 (1-12)

Kupong 1. 5x5x2x1= 50 rader/ 100 kronor x 5 system= 500 kronor

Kupong 2. 1x5x2x3x= 30 rader/ 60 kronor x 5 system= 300 kronor

V4-förslag flerkupong

1 Sonia’s Dream (3-9)
1-3-4-6-9 (2-5)
10 King Creole (1-12)
4 Ante Dana (8-3)

1x5x1x1= 5 rader/ 10 kronor x 20 system= 200 kronor

Totalt V4: 800+200 = 1000 kronor.

LD-förslag

3,4,9 – 10       300 kronor

Totalt 900 kr

Loppanalys V4-1:

Ranking: A: 1. B: 3-9-6-8-2-5-7. C: 10-4-12.

Spetsanalysen: Sonia’s Dream öppnade förvisso ingenting näst senast från ett innerspår. Tidigare har hon dock försvarat ledningen från spår 1. Jag tror att hon håller ut värsta spetshoten Pix Jubb och Öre Scoop och sedan körs i ledningen den här gången.

Loppanalysen: Ett sprinterlopp inleder och här tror jag att 1 Sonia’s Dream leder hela vägen. Hon har gjort två starter efter vila och senast spurtade hon bra efter att ha fått luckan 150 kvar. Normalt sett ska hon försvara sitt innerspår och från ledningen tror jag på en bra vinstchans. Jag använder ekipaget som utgång och spik på en kupong.

Bakom plockar jag med fem hästar och värst emot tror jag att 3 Pix Jubb är. Han var klart positiv på barfotabalans senast och skulle han snuva min tipsetta på spets är det istället Widells uppsittning som är hästen att slå. Han kan nog även krypa ner i rygg ledaren och skulle det sedan lösa sig blir han svår att stå emot.

9 Exciter är loppets bästa häst. Flirting-Man sonen har vunnit i två av fem för Jakobsson men är svårbedömd nu efter vila.

6 Triton Sisa har gjort två starter efter uppehåll och gått hyggligt. Han är bra i grunden och streckas rätt tidigt.

Sista gaddstrecket till 8 Cut Him Some Slack som gör debut för Claes Sjöström och jag streckar direkt trots åttondespåret.

Loppanalys V4-2:

Ranking: A: 6. B: 1-3-9-4-2-5. C: 7-10-11.

Spetsanalys: Global Newsletter, Let’s Dance D.E., Dream Trotter samt Photoshop är samtliga vassa iväg. Liten fördel ger jag ändå till Dream Trotter som får ses som knapp spetsfavorit.

Loppanalys: Ett bra lopp där jag streckar fem hästar matematiskt. Tipset till 6 Queer Fish som återkommer efter lång vila. Det här är en V75-häst som hade varit en spik om jag vetat att han var i toppform. Nu är det dock risk att det fattas lite även om det låter bra från tränarhåll.

1 Global Newsletter återkommer efter två månaders frånvaro. Åttaåringen gör jämna och bra lopp för det mesta och från sitt innerspår bör han få ett fint lopp och han räknas.

3 Let’s Dance D.E. gillar jag och han såg fin ut senast som fastlåst. Full distans är ingen fördel men jag tror att han är i toppform och hästen är ett tidigt bud.

Streck även för 4 Dream Trotter även om jag inte alls gillar hästen. Han kan dock sno åt sig ledningen och därifrån kan han nog ändå rinna undan om han inte får Kern över sig. Slutligen betalar jag för 9 Carpenter on Tor som har mycket bättre form än raden

Loppanalys V4-3:

Ranking: A: 10-1. B: 12-9-6-3-4-5-11.  C: 2-7.

Spetsanalys: Sugar Daddy är snabb ut och jag tror att han relativt enkelt håller ut övriga. Confess Arn är värsta spetshotet men jag tror inte att han tar en längd.

Loppanalys: Favoriten 1 Sugar Daddy gör här en spännande årsdebut. Magnus Träffs femåring vann fem av tolv lopp ifjol och rapporteras träna bra inför detta. Han har till exempel gått ett provlopp tillsammans med stallkamraten Queer Fish på ett bra sätt. Hästen är snabb ut och från ledningen lär det hålla väldigt länge men jag dubblar ändå med en som jag har jagat.

Det är 10 King Creole som jag dubblar med och han håller absolut toppform. Näst senast avslutade han bra och plockade många längder på V75-hästen Sheriff Bi över upploppet. Senast avslutade om möjligt ännu bättre utan att hinna fram till seger. Skulle det bara klaffa någorlunda tror jag att Tommy Erikssons valack fäller favoriten över upploppet.

Vill man gardera vidare gjorde 12 Alvena Utah en riktigt vass insats senast i monté. Han gick även bra för tre starter sedan i ett sulky-lopp. 9 Brusier Pace är också tänkbar men jag tycker att han är lite för entaktad för att vara aktuell här.

Loppanalys V4-4

Ranking: A: 4. B: 8-3-1-12-6-7-5-10. C: 2-9.

Spetsanalys: Kalle Kula tror jag tar en längd på Pases Amigo. Utifrån öppnar Ante Dana bra och han sitter i ledningen in i den första svängen.

Loppanalys: 1 Pases Amigo blir klar favorit i avslutningen och han kommer med tre raka segrar. Han har gjort det bra vid dessa men nu är det risk att han blir över från start och då måste han nog ha lite tur för att ta en ny seger. Då jag mest tror på de betrodda hästarna i de övriga avdelningarna chansar jag bort honom på V4-förslaget.

Jag tror mycket mer på 4 Ante Dana. Hästen gjorde senaste comeback efter lång vila och såg fin ut utan att riktigt få chansen till slut. Ganymede-sonen är snabb ut och klar spetsfavorit och väl i ledningen tror jag att han blir mycket svårslagen. Utgång och spik på den andra kupongen.

På gaddlappen plockar jag bara med 8 Highway Patrolman och 3 Imaketheheadline. Den förstnämnde avslutade vasst efter sen lucka senast och var klart bra. Det var första starten efter vila och han är säkert ännu bättre den här gången. Imaketheheadline är rätt kapabel och var inte så långt borta från att slå Varenne Avenue senast. Jakobsson upp är ett plus och hästen bör få ett fint lopp i den främre träffen.

Jag står över betrodda 12 Gillsin som har fyra segrar på sina fem senaste starter. Nu får han dock anfalla bakifrån och jag tror inte att han räcker till från sitt tolftespår.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Romme: "Känns mycket pigg för dagen"
Nästa nyhet
V4 Romme: ”Känns mycket pigg för dagen”

V4 Romme: ”Känns mycket pigg för dagen”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Vi har testat honom i jobb med lättare balans. Det är aluminiumskor fram och guldskor bak och han var jättefin. Vi kör så nu och hästen är mycket pigg för dagen. Skitig bana har han vunnit på men jag vet inte var han hamnar från start då han inte är så van bilen, säger Emmelie Fischer om Pases Amigo (V4-4).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med på Romme. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till LD, V4, och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 SONIA’S DREAM – Hon har nu fått två lopp i kroppen och blir bättre för varje start. Nu sist mötte vi tuffa hästar men hon avslutade bra efter en smygresa. Den här gången är det bästa tänkbara förutsättningar med innerspår bakom bilen och kort distans så kanske är det läge att testa i spets idag. Jag tycker hon ska ses med chans och vi kör med samma utrustning, säger Marcus Hultman.

8 CUT HIM SOME SLACK – Han är ny hos mig och det är väl inte direkt någon träningsnarkoman jag fått i träning. Vad jag förstår är han inte alls så tokig när det väl drar ihop sig till tävling men formen är svårbedömd och utgångsläget är chansartat. Vi får ta detta lopp som ett test vart han står och det blir barfota fram, säger Claes Sjöström.

9 EXCITER – Han har varit ifrån något men känns klart fin i jobben och formen ska vara bra. Som vid segern kanske. Bakspår är nog bra för felfri avgång och är banan fin kör vi barfota runt om idag och det är ett plus, säger Magnus Jakobsson

12 PRINCE DE MAI – Han var inte alls bra i sitt senaste framträdande och behöver vässa sig. Nu var det dessutom en månad sedan han startande samtidigt som läget blev uselt så vi ligger lågt. Eventuellt testar vi barfota bak på honom vilket skulle vara första gången, säger Tony Wallin.

Lopp 2, V4-2

5 KING TILLY – Han har inte startat på ett tag men känns fin i träningen. Han är kanske inte lika mycket på hugget längre och jag hoppas mest han gör en stabil insats. Vi möter dessutom några bra och det måste bli tempo på tillställningen för att vi ska kunna komma in i matchen. Barfota runt om, säger Claes Sjöström.

6 QUEER FISH – Han hade en del problem med ryggen i fjol och steget liksom låst sig. Han har varit riktigt fin i ryggen nu över vintern och vi har bara behandlat det en gång. Han är mycket tränad med ett provlopp efter 1.20 full väg med snabb avslutning som snabbast nyligen. Det blir skor runt om och jänkarvagn och vi hoppas någon kan ta sig förbi ettan så att vi får spets. Det är ingen toppform men han ska räknas då han verkar fin, säger Magnus Träff.

9 CARPENTER ON TOR – Han satt fast för två starter sedan och gick riktigt bra senast. Han är i riktigt fin form men fortsätter ha otur i spårlottningen. Jag tycker att han snart är värd en seger och med tur på vägen kan det vara dags. Vi rycker framskorna och sen hoppas vi på turen, säger Tony Wallin.

Lopp 3, V4-3

1 SUGAR DADDY – Han har utvecklats en hel del under vintern. I fjol var han lite skruttig i travet ibland men det verkar bättre nu. Han är mycket jobbad och var med i samma provlopp som Queer Fish nyligen. Då var Queer Fish i spets och den här utvändigt och han tog lite på Queer Fish sista biten. Det blir skor runt om och vanlig vagn och mina två i omgången har rätt så likvärdiga chanser. Sugar Daddy har öppnat bra ibland men vi gråter inte om det blir rygglopp nu. Gärna spets dock, säger Magnus Träff.

9 BRUISER PACE – Han är kanske sen av sig för han har inte brukat sig för fullt men nu verkar det mycket bättre med den detaljen. Han blev behandlad efter senast och tog det lugnt i två veckor. Sedan har han känts mycket fin i jobben men han har inte fått något banjobb. Nu blir det barfota runt om och det är ett lillplus. Vanlig vagn då han behöver sidosstänger. Han kan nog duga rätt bra, säger Christer Nordmark.

10 KING CREOLE – Han har avslutat vasst två gånger på raken och är nog så nära toppform man kan komma. Framför allt har han blivit stabilare och startmomenten känns inte lika vanligt som förr. Snart kanske jag till och med våga ladda med honom men mu drog vi ett dåligt utgångsläge igen. Det borde vara hans tur att vinna snart men den här gången måste det klaffa. Inga ändringar, säger Tommy Eriksson.

11 J.S.MOLLIS ARNIE – Han var bra senast men fick nog gå lite för tidigt och blev utkontrad. Allt är bra efteråt och nu bir det nog barfota runt om bara banan är fin. Mycket bra kusk dessutom men läget är sämre, säger Jan Sandberg.

12 ALVENA UTAH – Han var duktig vid segern senast och gjorde en rejäl slutrunda i ett billigt lopp. Han känns fin efter det men vi lottades till dåligt spår och det måste klaffa härifrån. Jag tycker att han tål att göra lite jobb själv och helt borta är han väl inte. Skor runt om, säger Claes Sjöström.

Lopp 4, V4-4

1 PASES AMIGO – Vi har testat honom i jobb med lättare balans. Det är aluminiumskor fram och guldskor bak och han var jättefin. Vi kör så nu och hästen är mycket pigg för dagen. Skitig bana har han vunnit på men jag vet inte var han hamnar från start då han inte är så van bilen, säger Emmelie Fischer.

7 KENWITJ – Han var väldigt bra på Solvalla i comebacken och jag trodde stenhårt på honom inför Örebro. Då var det inte alls samma drag i honom och det var faktiskt samma visa i fjol. Jag tror en hel del på den här hästen och nu kommer vi köra med rycktussar för första fången vilket fungerat fint när testa i träningen. Det blir dessutom norskt huvudlag samt barfota fram och spåret gör inte eftersom han ändå inte är särskilt snabb ut. Visst behöver vi lite tur på vägen men jag tycker han ska räknas, säger Bengt-Erik Olsson.

8 HIGHWAY PATROLMAN – Han ska vara minst lika bra nu som senast. Vi tar det nog lugnt från start och han är mycket speedig. Nu har det regnat en del och han vill inte ha skitig bana då han är något av en balettdansör. Skor runt om, säger Sofia Mattsson.

12 GILLSIN – Han hade en kraftig halsinfektion när vi testade V75 näst senast och fick ta det lugnt med tävlandet ett tag. Inför comeback var han inte allt för tufft jobbad men då levererade han en väldigt fin insats. Han vann från ledningen utan att vara helt tom och han känns fin efter det. Detta är väl ungefär det motstånd han mött tidigare men nu drog vi ett dåligt utgångsläget och härifrån behöver vi tur. Han har dock hög kapacitet i grunden och man ska inte nonchalera honom helt. Det blir barfota runt om för första gången i karriären, säger Nicklas Westerholm.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Enkelt i Sverige-debuten - Uncle Lasse impade
Nästa nyhet
Enkelt i Sverige-debuten – Uncle Lasse impade

Enkelt i Sverige-debuten – Uncle Lasse impade

Nu har också Uncle Lasse presenterat sig. Jänkaren stod för en riktigt imponerande insats då han var ensam på plan i sin första start på svensk mark.

Många har varit spända på hur fjolårets Hambletonian-trea Uncle Lasse skulle uppträda i sin första start sedan slutet av oktober – och den första på svensk mark och i regi Stefan Melander.

Uncle Lasse rätade ut eventuella frågetecken och bytte ute dem mot utropstecken. Donato Hanover-sonen lattjade med motståndet i ett fyraåringslopp på Solvalla under onsdagskvällen. 1.12,8a i sin första start över 2140 meter – med mycket sparat.

Uncle Lasse har presenterat sig. Foto: ALN

– Han gjorde det så otroligt enkelt. Det är inte ofta som man släpper på tömmarna och de går undan så lätt. En fantastisk häst och det var imponerande det han gjorde i kväll, sa Stefan Melander i segerintervjun.

Uncle Lasse var kvick ut bakom bilen och tog täten direkt. 11,7 första 500 och fortsatt bra fart med 12,4 på kilometern. Heta stallkamraten Divisionist kom fram i dödens och såg till att tempot hölls uppe.

Men någon motståndare att vara rädd för hade Uncle Lasse knappast denna kväll. Amerikanen stack undan ur sista sväng och lämnade sitt motstånd på behörigt avstånd.

"Tarzan" var nöjd. Foto: ALN

Uncle Lasses segerkonto, som redan rymmer drygt 7 miljoner kronor, späddes på med 100 000 kronor ytterligare. Fyraåringens fortsatta matchning blir givetvis högintressant.

– Jag har inte tittat på vilka lopp han har framöver. Jag ville veta hur bra han var i dag, och bra var han, sa ”Tarzan” om framtiden.

Cupido Sisu, som travade hela loppet i rygg på vinnaren, kom i mål som tvåa på 13,0. Calno de Pebrisy tog tredjepriset på samma tid. In Vain Sund galopperade i attacken tidigt på upploppet.

Du kan se loppet här. 

***

Opitergium vinner. Foto: ALN

Nimbus C.D. gjorde comeback i ett stayerlopp men fick nöja sig med tredjepriset. Fuxen gick till täten efter 700 meter med överlämnade efter varvet till Opitergium som därefter inte släppte någon förbi sig.

Quid Pro Quo utmanade över upploppet men Opitergium, körd av Ulf Eriksson, hade full kontroll. Robert Bergh-träningen klockades till segertiden 1.14,4 över 2660 meter och belönades med 40 000 kronor.

Quid Pro Quo därmed tvåa, en tiondelar långsammare och Nimbus C.D. hela vägen i rygg på ledaren trea på 1.14,6.

…Maharajah-sonen Makethemark fortsätter att övertyga. 6:e segern i 8:e starten kom när han tog hem 100 lax i Rikitikitavis lopp. Makethemark, körd av Ulf Ohlsson, började i dödens men blev avlöst varvet kvar. Efter attack sista 300 kunde han avgöra lätt och vinna på 1.15,5a full väg.

Zahara Goj vann igen. Foto: ALN

…Sten O Jansson-tränade treåriga stoet Zahara Goj tog hem Coccinells lopp. 100 000 kronor även här. För Torbjörn Jansson tog hon 4:e segern på lika många starter i år när hon vann från spets på 1.14,8a över 2140.

Princess Face var stor favorit i ett lopp för fyraåriga ston, men fick ge sig från spets i årsdebuten. Kryssa Futura, tränad av Tomas Malmqvist och körd av Magnus Jakobsson spurtade bäst och tog en skrällseger på 1.14,2a över 2140.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Support Justice imponerade - fick OGP-plats
Nästa nyhet
Support Justice imponerade – fick OGP-plats

Support Justice imponerade – fick OGP-plats

Support Justice är tillbaka i toppform. Norrmannen imponerande när han trots en tung resa kunde vinna på 1.11,5.

Vid Bjerkes tävlingar på onsdagskvällen gjorde Support Justice sin andra start efter sitt misslyckade framträdande i Prix d’Amérique.

Denna gång var han redo för seger. Och det på ett sätt som lovade gott inför framtiden. För sin tränare Geir Vegard Gundersen fick sjuåringen en dryg resa i tredjespår de första 500 (som gick efter 09,3) innan han kunde komma ned i dödens.

Är tillbaka. Foto: ALN

Ledande Sejr Gammelsbäk fortsatte i friskt tempo på det något regntunga underlaget och varvade på 10,7. Men ur sista kurvan kopplade Support Justice greppet och gick ifrån i fin stil över upploppet.

Segertiden stannade på goda 1.11,5a över den engelska milen. Winmecredit spurtade bra till silvret, två tiondelar senare. Ivar Sånna travade i andra utvändigt och kom i mål som femma på 12,3. Förstapriset var 40 000 norska kronor.

– Det var roligt! Vi har byggt upp honom gradvis efter Paris. 1.11,5 är starkt med tanke på att han gick utvändigt. Nu är jag väldigt glad, sa Gundersen efteråt enligt tgn.no.

Support Justice fick efter segern en inbjudan till Oslo Grand Prix. Sedan tidigare är hästen även inviterad till Finlandia-Ajo som avgörs den 8 maj – en dryg vecka efter Olympiatravet.

Du kan se loppet här (Bjerke, onsdag, lopp 3).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Var sjuk: Vila väntar för Alfas da Vinci

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson