Just nu:
23.16 Ramona Hill gjorde det
19.15 Mäktigt, Moni Viking!
15.35 Tredje raka för Svanstedts löfte
15.18 Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie
11.23 Hästägarbristen som störst i Skåne?
14.59 Kan Odd Herakles hota världsrekordet?
14.35 Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!
14.34 Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse
08.23 Gotland tillbaka som vinnare
07.45 Inför: Hambletonian

Missle Hill var tuffast

Missle Hill orkade inte från ledningen i Elitloppet. När Bergslagsloppet avgjordes på Fornaboda blev det dock omedelbar revansch. Daniel Redéns jänkare stod för en riktigt rejäl insats när han vann på en 1.10-tid trots hela vägen i dödens.

Senaste starten var i Elitloppets final. Där fick Missle Hill se sig slagen från ledningen för att till slut ta sjätteplatsen. Vid onsdagens tävlingar på Fornaboda var femåringen tillbaka – och fixade direkt en etta i raden. Insatsen i kvällens clou Bergslagsloppet var riktigt vass.

Hela vägen utvändigt ledaren

Örjan Kihlström skötte tömföringen bakom Missle Hill som fick finna sig i att vandra hela loppet i dödens på anförande Diamanten. Den sistnämnde öppnade första 500 efter 10,4 men tilläts aldrig att riktigt slå av på takten. Missle Hill masserade ordentligt genom sista kurvan och även om Diamanten kämpade emot storstilat kunde den utvändige säkert slå klorna i ledaren den sista biten.

Efter en avslutande femhundring på 08,2 skrevs vinnartiden till goda 1.10,3a/1640 vilket var blott en tiondel över det löpningsrekord som Delicious satte för fem år sedan. Diamanten klockades som tvåa till samma tid, medan Romanesque (10,5) inkom som trea. I samma lopp gjorde Nimbus C.D. andra starten efter den långa frånvaron och gick en godkänd avslutning sista 700 i spåren för att bli sexa. För Missle Hill väntar närmast sannolikt en start i finska storloppet S:t Michel-Ajo.


Överlägset för Lindbloms guldtacka

Överlägsen vinnare i Lindesbergs Fyraåringspris var Karat Band. Åke Lindbloms fine fyraåring som var finalist i Kungapokalen såg riktigt läcker ut när han dominerade helt från ledningen. Karat Band började lämna fältet redan över sista bortre långsidan och vann mycket lätt på 1.12,7a/2140.


Oblivion läcker vinnare från spets

En häst med en spännande framtid för sig är Reijo Liljendahls Oblivion (e. Muscle Hill) som senast tog hem Treåringseliten för ston och nu gjorde dacapo i Fornabodas Treåringspris. Sedan favoriten Hennessy Am ägnat sig åt galopp stack Oblivion till spets och blev kvar där till mål. Kilimanjaro stod för en bra insats utvändigt men var utan chans att ta sig förbi. 1.12,4a/1640 var vinnartiden efter i underkant 1.09 sista 500.


Bol Brage rundade hela fältet

Jan-Olov Perssons Bol Brage hade ingen enkel uppgift på pappret i Axel Pålmans Minneslopp för kallbloden med redde ut den med bravur. Från bakspår på tillägg arbetade sig sjuåringen framåt och fick full marschorder av Mats E Djuse med 600 kvar. Ledande favoriten Tekno Lynet stod handfallen för Bol Brages avslutning. Lätt seger på 1.23,7/1660.


Rejäl insats i Brons av Ganyboy

Försöket i Bronsdivisionen fick se en mycket tapper vinnare. Kaj Widell rattade Leif Witasp-tränade Ganyboy som styrde på som första häst i tredjespår 1200 meter från mål – och blev kvar där. En stenhård slutstrid väntade där Twigs Ceasar hittade fritt invändigt och där Vagabond Bi spurtade i spåren, men Ganyboy stack nosen först till vinst på 1.14,5a över 2640.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 23:16, 08 augusti

Ramona Hill gjorde det

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 19:15, 08 augusti

Mäktigt, Moni Viking!

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:35, 08 augusti

Tredje raka för Svanstedts löfte

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:18, 08 augusti

Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:59, 07 augusti

Kan Odd Herakles hota världsrekordet?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:23, 07 augusti

Gotland tillbaka som vinnare

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:45, 07 augusti

Inför: Hambletonian

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Efter 141 starter – nu slutar den danske kämpen

Efter 141 starter – nu slutar den danske kämpen

En av dansk travsports bästa hästar och största kämpar plockar slutligen av tävlingsskorna för gott. Nu har O’Grady gjort sin sista start.

Med 49 segrar på 141 starter och nästan 4 miljoner danska kronor på segerkontot slutar nu O’Grady som tävlingshäst. Fajtern som tävlat varje säsong sedan debuten som treåring gjorde sitt sista lopp på Billund förra veckan. Den numera fjortonårige hedersmannen kommer i fortsättningen helt att ägna sig åt avelskarriären, skriver Travservice. O’Grady har de senaste säsongerna tränats av Torben Hovgård.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Propulsion-utredning klar tidigast i augusti
Nästa nyhet
Propulsion-utredning klar tidigast i augusti

Propulsion-utredning klar tidigast i augusti

Propulsion vann Elitloppet men bara dagarna senare framkom uppgifter om att världsstjärnan nervsnittats som unghäst i USA. Svensk Travsport utreder fallet – och den utredningen kommer att pågå ytterligare några veckor.

Det vara bara två dagar efter det att Propulsion fått sin efterlängtade seger i Elitloppet som det kom fram uppgifter om att hästen genomgått en nervsnittning som unghäst i USA. Ett ingrepp som inte är tillåtet att tävla med, eller att fungerar inom aveln med, i Sverige.

Tidigast i mitten av augusti

Svensk Travsport startade skyndsamt en utredning vilken ska besvara många frågor i fallet, men något resultat från den är inte att vänta den närmaste tiden. I en intervju med Travronden berättar Maria Croon, som är vd för Svensk Travsport, att utredningen tidigast är klar i mitten av augusti.

– Det kommer att ta ytterligare ett antal veckor till med utredningen, så min prognos är att det inte blir förrän i mitten, eller eventuellt slutet, av augusti, säger Maria Croon till Travronden.


Läs även: Chock efter uppgifterna om Propulsion
Läs även: Startförbud för Propulsion
Läs även: USTA:s bevis: Propulsion har nervsnittats
Läs även: Propulsions avkommor påverkas inte av beslutet
Läs även: Redéns ord om Propulsion
Läs även: ASVT:s krav – efter Propulsion-skandalen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Seismic Wave siktar mot sjätte raka segern
Nästa nyhet
Seismic Wave siktar mot sjätte raka segern

Seismic Wave siktar mot sjätte raka segern

Timo Nurmos-jänkaren Seismic Wave är fortfarande obesegrad på svensk mark. Kommande måndag är siktet inställt på sjätte raka segern när han ställer upp i Henning Mårthans Minne.

100 000 kronor är förstapriset i Henning Mårthans Minne som avgörs på måndag i Rättvik. I den nu spikade startlistan hittas Timo Nurmos spännande femåring Seismic Wave. Hästen som i sex starter på svensk mark fortsatt är obesegrad tog senast en mycket imponerade vinst i Bronsdivisionens final under Elitlopps-helgen och ska den här gången bekanta sig med Björn Goop. Daniel Redéns båda jänkare Zephyr Kronos och Maxus är två av motståndarna.

Henning Mårthans Minne, 2140 auto:

1 Zephyr Kronos – Rikard N Skoglund
2 Quarcia – Emilia Leo
3 Lawmaker – Hans G Eriksson
4 Evaluate – Torbjörn Jansson
5 Seismic Wave – Björn Goop
6 Brothers N. Arms – Kajsa Frick
7 Zeus Bi – Fredrik Linder
8 Maxus – Örjan Kihlström

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vincennes: Gu d'Héripré övertygade direkt
Nästa nyhet
Vincennes: Gu d’Héripré övertygade direkt

Vincennes: Gu d’Héripré övertygade direkt

Philippe Billard-tränade Gu d’Héripré seglar upp mot den absoluta toppen av de franska fyraåringskullen. Trots en frånvaro på nästan fem månader blev det övertygande segern i Prix Phaeton på Vincennes.

Gu d’Héripré (e. Coktail Jet) var knappt slagen av Gunilla d’Atout i Critérium des 3 Ans i december och avslutade sedan vintern med två raka Grupp 2-segrar. Vid tisdagens tävlingar på Vincennes var så den Philippe Billard-tränade fyraåringstoppen tillbaka i tävlingsselen och tog för Franck Nivard direkt en övertygande seger.

Gu d’Héripré spetsade, släppte och synade dödens i Grupp 2-loppet Prix Phaeton och kom sedan att göra hela återstoden av loppet utvändigt om ledande Gamble River som hade Björn Goop som driver. Ledaren gav dock slaget vika in på upploppet, medan Gu d’Héripré enkelt tog greppet och förvisade den fint avslutande Gelati Cut i spurten. För kulltoppen Gotland blev det galopp vid upploppets början men då i ett läge utan chans på segern. Vinnaren noterade sin tredje raka seger på 1.13,4/2700.

Green Grass på hugget direkt

En lika lång frånvaro från tävlingsbanan hade Sébastien Guaratos Green Grass (e. Bold Eagle) haft men det hindrade inte fjolårets Critérium des Jeunes-vinnare från att säkert hemföra bucklan i Prix Paul Leguerney för Mathieu Mottier. Green Grass kom efter en vid första kurva till ledningen och stack lätt undan över upploppet före fint avslutande Gemme de Busset. Jean-Michel Bazires Galiela Money fick lång väg fram efter en inledande kort galopp, men avslutade snyggt för att bli fyra. Vinnaren kom i mål på 1.13,1/2700 meter.


Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Succé för Hell Bent For Am

Travtips

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Travtips
fredag 14.35, 07 augusti
Bästa vinnaren var så klar som jag trodde i onsdags och Fredric Palema satt tidigt i ledningen och vann enkelt. Vaken insats av Micke både från start och sista 500 då han körde mot den bakom och i spets är han vass Micke. Bra platsspel var Inti Boko som...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.34, 7 augusti

Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 15.05, 6 augusti

Åby 6 augusti: Spets och slut receptet för Bodybuilder

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 14.11, 5 augusti

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson