Just nu:
23.16 Ramona Hill gjorde det
19.15 Mäktigt, Moni Viking!
15.35 Tredje raka för Svanstedts löfte
15.18 Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie
11.23 Hästägarbristen som störst i Skåne?
14.59 Kan Odd Herakles hota världsrekordet?
14.35 Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!
14.34 Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse
08.23 Gotland tillbaka som vinnare
07.45 Inför: Hambletonian

Missle Hill och Makethemark till Mikkeli

Nästa start för Missle Hill blir i Finland – hästen är klar för S:t Michel-Ajo. Dit kommer också den regerande mästaren Makethemark.

Missle Hill slutade sexa i Elitloppet och följde i onsdags upp med en snygg seger i Bergslagsloppet. Nu är det klart att femåringen blir stall Daniel Redéns representant i storloppet S:t Michel-Ajo som körs den 19 juli på den snabba banan i Mikkeli. Det skriver finska Hevosurheilu.

Makethemark försvar titeln

Ytterligare en svensktränad häst är spikad i loppet. Det är Petri Salmela som återvänder med sin Makethemark som också är titelförsvarare. Han kommer närmast från Kymi Grand Prix där det blev galopp och gången för silvret i Norrbottens Stora Pris. Inbjudna till S:t Michel-Ajo är också Elian Web och Next Direction, båda startar i Suur-Hollola som avgörs i helgen och lämnar besked efter det loppet.

Förstapriset i S:t Michel-Ajo är 70 000 euro med en bonus på 10 000 euro vid nytt världsrekord.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 23:16, 08 augusti

Ramona Hill gjorde det

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 19:15, 08 augusti

Mäktigt, Moni Viking!

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:35, 08 augusti

Tredje raka för Svanstedts löfte

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:18, 08 augusti

Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:59, 07 augusti

Kan Odd Herakles hota världsrekordet?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:23, 07 augusti

Gotland tillbaka som vinnare

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:45, 07 augusti

Inför: Hambletonian

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Kung Don Fanucci

Kung Don Fanucci

Don Fanucci Zet har på rekordtid gått från ”okänd” till kung bland fyraåringarna. I Sprintermästaren slog han till igen. På 1.09,6 avgjorde han till enkel seger efter en tung avslutning. För körande Örjan Kihlström betydde det sjätte segern i Halmstad-travets klassiker.

Den spännande stammen med Hard Livin som pappa och passgångarstoet Kissed by the West som mor har visat sig vara en riktig fullträff. Utvecklingen hos Don Fanucci Zet under året har varit enorm. Efter silvret i Kungapokalen och segern i Prix Readly Express står Daniel Redéns senaste tillskott i raden av stjärnor nu också som segrare i Sprintermästaren. Don Fanucci Zet vara bara bäst i försök och final på Halmstadtravet.

– Han är ju så otrolig grön, så orutinerad. Utvecklingen har ju varit enorm. Vårt hemmabygge gör det bra, det small till direkt. Det är ju lite av en ny ras det här; med tanke på att mamman är passgångare. Det har gått så otroligt fort på så kort tid, i början av året kunde han ju knappt starta i ett nollopp på Örebro och nu kutar han en 09,6-tid. Det har blivit rätt, sa Daniel Redén i ATG Live.

”Det är ju lite av en ny ras”
Daniel Redén i ATG Live

Efter att, som det såg ut, med krafter kvar tagit hem sitt försöksheat på snabbaste tiden 1.10,5 blev Don Fanucci Zet hästen att slå i finalen där han inledde från bricka två och landade i andra utvändigt. Därmed hade han inte varit med i den tuffa körningen från början, vilket utmynnade i en spetsstrid som innerspårets Bythebook vann. Men priset för ledningen var 06,6 första 500.

Kopplade enkelt segergreppet

Örjan Kihlström gav sin springare marschorder då 700 meter återstod. Varvet passerades efter strax under 1.10 och Don Fanucci Zet tog sig i rapp stil fram mot ledaren. Bythebook signalerade att slaget var förlorat då upploppet nåddes, men från vinnarhålet hittade Click Bait fritt och invändigt sköt Guzz Mearas till snabbt. Det var dock inget som hotade kvällens vinnare – Don Fanucci höll enkelt farten över mål för segern på 1.09,6a över en engelsk mil. Loppets näst snabbaste segertid, tillika nytt svenskt rekord för svenskfödda fyraåriga hingstar och valacker.

– Det är fantastiskt att få köra en sådan här häst, en så otroligt skön individ. I loppen vet han precis vad han ska göra. Hästen är verkligen speciell i sättet, så otroligt kvick. Han kändes så väldigt fin i försöket, jag fick nästan ta upp honom till slut. Alla lopp ska köras men det kändes bra. Det ska bli intressant att följa den här hästen, berättade Örjan Kihlström i ATG Live.

Örjans sjätte i Sprintermästaren

Don Fanucci Zet tog här karriärens 10:e seger i 14:e starten och inkasserade 1,2 miljoner kronor plus de 150 000 kronor som försökssegern inbringade. För Örjan Kihlström betydde det här den sjätte triumfen i Sprintermästaren, för tränaren Daniel Redén den andra.

Guzz Meras, som vann sitt försök, nöp efter sin kvicka invändiga avslutning andrapriset, knappt före Click Bait. Båda gick i mål på 1.09,7. Osterc svarade också för en fin avslutning efter en resa som fyra på innerspår för att bli fyra på noteringen 1.10,0. Upset Face och den tredje försöks-vinnaren Bythebook tog sista smulorna av priskakan. För betrodde Green Manalishi, som i sitt försök var tvåa bakom Bythebook, ändade finalen i en galopp kort efter att startbilen släppt fältet.

Läs även: Stosprintern: En Grande avslutning

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
En Grande avslutning
Nästa nyhet
En Grande avslutning

En Grande avslutning

Rygg på favoriten Golden Tricks blev en perfekt lösning. Över upploppet var Grande Diva Sisu vassast i Stosprintern. Den här gången fick Per Nordströms sto ta den stora segern.

En sylvass avslutning resulterade i silvret i Drottning Silvias Pokal. När Stosprintern avgjordes i Halmstad talade samma spurt segerspråk. I en tät avslutning av den stora uppgörelsen för de fyraåriga stona var det Grande Diva Sisu (e. Ready Cash) som drog det längsta strået för sin tränare Per Nordström.

– Det känns fantastiskt bra. Det var en femstjärnig insats av hästen. Jag kände att vi hann dit precis på linjen, det var en riktigt fin avslutning precis som i Drottningens Pokal, men den här gången fick vi sätta nosen först. Det var en visslande avslutning, sa Per Nordström i ATG Live.

Rygg på favoriten var rätt lösning

Från bakspår hamnade Grande Diva Sisu i fjärde par utvändigt, men det var samtidigt i rygg på fältets mest betrodde Golden Tricks. Det blev ett vinnande recept för Nordströms kvicka merca. När Golden Tricks gick till anfall 700 kvar tassade vinnaren med i spåren och avvaktade till ingången av upploppet före det blev fullt blås i fjärdespår. Golden Tricks kämpade tappert, fick grepp om Sashay My Way som gjort hela loppet i dödens på Gina Mearas, men kunde inte stå emot de sista stegen. Grande Diva Sisu satte nosen först och noterade, här i sin första seger för året, segertiden 1.11,2a/1609 meter. Segern i Stosprintern var värd 800 000 kronor. Trea i mål slutade Galant Sisu efter sen lucka.


Lätt för Racing Brodda från spets

Riktigt fina ston gjorde upp i ett femåringslopp. En uppgörelse som slutade i en mycket enkel seger för Mattias Djuses eleganta Racing Brodda. Det blev rejäl körning från början; Rikard N Skoglund laddade iväg Racing Brodda för fullt från start, kom till ledningen ur första sväng och klockade första 500 efter 07,5. Men ledarinnan fick lugna ned tempot betänkligt och då blev det omöjligt för motståndet att utmana. Mycket enkelt undan över upploppet för Racing Brodda på 1.12,7a/2140 före Zaniah Bi. Här fick Activated gå en stor bit av loppet först utan rygg och mäktade inte blanda sig i segerstriden.


Armour As spelade i sin egen klass

Jerry Riordans fyraåring Armour As (e. Varenne) hade nog inte gjort bort sig i Sprintermästaren. Nu fick det bli uppvisning i Amatörernas Elitsprinter i stället. Utrustad med skicklige Håkan B Johansson i sulkyn tog sig Armour As kvickt fram mot dödens och satte press på ledande Sobel Jasmine över den sista bortre. Segergreppet var kopplat redan vid ingången av upploppet och Armour As gick ifrån i mycket läcker stil på 1.11,4a/1640 meter.


Crebas tuffing tog hem stayern igen

Hans Crebas har en riktigt fin långskubbare i Lucky Base. Den belgiske valacken tog hem stayern i Kalmar under midsommarhelgen och utökade segerraden med en repris i Halmstad. Väldigt enkelt såg det ut för Lucky Base som kördes till ledningen ur första kurvan, såg till att hålla tempot jämnt och avgjorde mycket lätt över upploppet. 1.14,3/3140 visade kronometern för vinnaren.

Läs även: Sprintermästaren: Kung Don Fanucci

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Femfaldige miljonären i Sverige-debut
Nästa nyhet
Femfaldige miljonären i Sverige-debut

Femfaldige miljonären i Sverige-debut

Den tidigare Åke Svanstedt-tränade Yes Mickey är redo för Sverige-debut. Den femfaldige miljonären gör första starten för Robert Bergh i Gotlandslöpningen på Visbytravet.

Välmeriterade jänkaren Yes Mickey kom till Sverige och Robert Berghs regi i höstas och på onsdag gör sexåringen spännande Sverige-debut. I USA tränades valacken av Åke Svanstedt och hade en riktigt stark treåringssäsong där han bland annat vann Zweig Memorial och slutade som runner-up i Yonkers Trot. Totalt har hästen, som för övrigt är bror till Adrian Chip, travat in 5,6 miljoner kronor.

Gör första starten i Sverige

Första starten på svensk mark, och den första sedan september i fjol, görs på Visbytravet. Robert Bergh kör själv Yes Mickey i Gotlandslöpningen med 175 000 kronor till vinnaren. Bland de som ska besegras hittas Charrua Forlan, Inti Boko och Romanesque.

Gotlandslöpningen, 2120 auto:

1 Usain Henna – Petter Karlsson
2 Charrua Forlan – Hans-Owe Sundberg
3 Inti Boko – Mika Forss
4 Betting Rebel – Kaj Widell
5 Yes Mickey – Robert Bergh
6 Romanesque – Björn Goop
7 Monark Newmen – Peter Ingves
8 West Wing – Ulf Ohlsson
9 Order to Fly – Per Lennartsson
10 Queen of Trixs – Nicklas Westerholm

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bold Eagle på banan igen
Nästa nyhet
Bold Eagle på banan igen

Bold Eagle på banan igen

Bold Eagle drar sig snart tillbaka från tävlingsbanan, meningen är att ikonen gör sin sista start i Belgien i början av augusti. Men först hinner ”Örnen” med en visit i La Capelle den här söndagen.

Efter att Bold Eagle slutat i det slagna fältet i Prix René Ballière meddelade ägarkretsen att stjärnan inom kort ska få dra sig tillbaka från tävlingsbanan. Hästens avslutande race har annonserats bli en start i belgiska storloppet Grand Prix de Wallonie i augusti. Men före det väntar en sista match på hemmaplan – på söndag tävlar han i La Capelle.

Sista starten på fransk mark

Det är tungvrickaren Prix de la Communuaté de Communes Thiérache du Centre som står på schemat. Förstapriset är 33 750 euro och bland konkurrenterna märks svenska A Sweet Dance, Jean-Michel Bazirs bidrag Valokaja Hinö, de båda meriterade stona Bahia Quesnot och Billie de Montfort samt Drôle de Jet som var stark tvåa bakom Face Time Bourbon senast.

Ny kusk på Bold Eagle i den här starten blir Tony le Beller som kört hästen i en start tidigare. Bold Eagle har hittills tjänat precis under fem miljoner euro och en seger på söndag skulle föra honom förbi Timoko som Frankrikes vinstrikaste häst genom tiderna.

Prix de la Communuaté de Communes Thiérache du Centre, 1609 auto:

1 Drôle de Jet – Pierre Vercruysse
2 Bahia Quesnot – Junior Guelpa
3 Billie de Montfort – Gabriele Gelormini
4 Frisbee d’Am – Adrien Lamy
5 Anzi des Liards – Romain Derieux
6 Bold Eagle – Tony le Beller
7 Valokaja Hindö – Christophe Martens
8 Eridan – Matthieu Verva
9 Elvis du Vallon – Charles Cuiller
10 Estola – Francois Lecanu
11 Nancy America – Sylvain Dieudonne
12 Violetto Jet – Franck Nivard
13 A Sweet Dance – Alexis Prat

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
I topp efter halva 2020

Travtips

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Travtips
fredag 14.35, 07 augusti
Bästa vinnaren var så klar som jag trodde i onsdags och Fredric Palema satt tidigt i ledningen och vann enkelt. Vaken insats av Micke både från start och sista 500 då han körde mot den bakom och i spets är han vass Micke. Bra platsspel var Inti Boko som...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.34, 7 augusti

Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 15.05, 6 augusti

Åby 6 augusti: Spets och slut receptet för Bodybuilder

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 14.11, 5 augusti

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson