Missle Hill i STL Open

Daniel Redén har en av huvudrollerna på Solvalla den här söndagen. Både Missle Hill och Double Exposure finns med när finalen av nyinstiftade STL Open ska avgöras.

STL Open startades som en ersättare för inställda Trotting Masters och på söndag är det dags för final i loppet som bjuder vinnaren 750 000 kronor. Tio hästar samlas bakom bilen där två topptravare ur Daniel Redéns stall sätter extra stjärnglans över finalen. Missle Hill, som får Per Lennartsson i sulkyn, kommer med tre raka segrar, inkluderat Jubileumspokalen. Double Exposure segrade i Hugo Åbergs men fick senast se sig besegrad i Finlandia-Ajo.

Andra tuffingar som vill ha med segern att göra i STL Open är förstås Milligan’s School som samlade flest poäng i rankningen och som vunnit både Sundsvall Open Trot och Årjäng Stora Sprinterlopp i sommar. Två Elitloppsfinalister, förutom Missle Hill, finns med i fältet i form av Milliondollarryhme och Racing Mange.

Ecurie D. i UET-uttagningen

En annan högst celeber gäst som visar upp sig under Solvallas Kriterie-söndag är makalöse Ecurie D. som här ska försöka kvala in till finalen av Grand Prix de l’UET. Frode Hamres fyraåringshjälte som har vunnit 12 av 13 starter stöter redan i försöket på Robert Berghs Derby-finalist Power. Trea i årets Derby slutade Aetos Kronos – han finns med i den andra uttagningen till Grand Prix de l’UET där bland andra Ultion Face står för motståndet.

STL Open final, 2140 auto:

1 Snowstorm Hanover – Jorma Kontio
2 Dreammoko – Björn Goop
3 Racing Mange – Joakim Lövgren
4 Missle Hill – Per Lennartsson
5 Generaal Bianco – Peter Untersteiner
6 Diamanten – Erik Adielsson
7 Double Exposure – Johan Untersteiner
8 Rajesh Face – Adrian Kolgjini
9 Milligan’s School – Ulf Eriksson
10 Milliondollarryhme – Fredrik B Larsson


Grand Prix de l’UET, uttagning 1, 2140 auto:

1 Power – Robert Bergh
2 Te Amo Corazon – Tom Erik Solberg
3 Ecurie D. – Björn Goop
4 Galantis – Erik Adielsson
5 Ubiquarian Face – Adrian Kolgjini
6 Upset Face – Lutfi Kolgjini
7 Dwayne Zet – Daniel Redén
8 Mystic Mom – Magnus A Djuse
9 Starbec’s A. to Z – Anders Svanstedt


Grand Prix de l’UET, uttagning 2, 2140 auto:

1 Aetos Kronos – Magnus A Djuse
2 Guzz Mearas – Johan Untersteiner
3 Belker – Robert Bergh
4 Gulfstream Am – Conrad Lugauer
5 Ultion Face – Adrian Kolgjini
6 Exodus Brick – Björn Goop
7 Admiral Knick – Erik Adielsson
8 Aksel Pedro – Ulf Ohlsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Hagoort igen i tyska Derbyt

Hagoort igen i tyska Derbyt

När det handlar om Tyskt Travderby är Paul Hagoort och Robin Bakker pålitliga kort. Med Wild West Diamant gjorde duon det – igen. Peter Untersteiners Toto Barosso stor i nederlaget som trea.

Fyra av de fem senaste åren hade tränaren Paul Hagoort och kusken Robin Bakker varit männen bakom vinnaren i det tyska Derbyt. Återigen blev det ett vinnande koncept när finalen på söndagen kördes på Berlin-banan Mariendorf. Segerhästen i år stavades Wild West Diamant (e. Muscle Hill) som avgjorde efter en kraftfull avslutning.

Untersteiners häst höll strålande

Peter Untersteiner fanns med i Derbyt, som körs för treåringarna, bakom sin Toto Barosso som gjorde ett riktigt starkt dagsverke. Toto Barosso galopperade kort efter start men behöll sin position i dödens hela loppet, hade greppet en bit in på upploppet, men kunde inte stå emot Wild West Diamant som efter en resa i tredje par utvändigt spurtade vasst och till slut vann enkelt.

Vinnaren klockades till 1.12,1a/1900 meter, vilket var ett nytt löpningsrekord, och tjänade på segern 94 525 euro. Det här var hästens tredje seger i karriärens åttonde start. Bakom var det Straight Flush som tog hand om andrapriset, före Toto Barosso.

Här kan du se loppet:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lätt för Cokstile i Turin
Nästa nyhet
Lätt för Cokstile i Turin

Lätt för Cokstile i Turin

Årets Elitloppstvåa Cokstile är sedan en tid tillbaka i italiensk regi och på söndagen tog sjuåringen en ny storseger då han enkelt besegrade ett meriterat motstånd i Gran Premio Costa Azzurra.

Det var ett riktigt starkt gäng som samlades i Turin på söndagen när årets Gran Premio Costa Azzurra skulle avgöras. Det italienska storloppet erbjöd drygt 80 000 euro i förstapris och det var slantar som skulle hamna hos norskfödde Cokstile, nu tillbaka i Italien och regi Gennaro Casillo. Tillsammans med sin driver Antonio di Nardo kunde sjuåringen ta en mycket säker seger.

Cokstile kopplade greppet direkt

Chief Orlando hade hand om taktpinnen i sjuhästarsfältet, men hade inget att sätta emot när Cokstile i sista kurvan vreds ut från vinnarhålet och i andraspår. Cokstile kopplade ett snabbt grepp och medan ledaren tröttnade var det i stället Zacon Gio som avslutade friskt men utan chans att rå på segraren som klockades till 1.11,2a/1600.

Efter toppduon var det Alessandro Gocciadoro bakom Vitruvio i comeback som spurtade bäst efter en defensiv invändig resa. Stallkamraten Vivid Wise As, som kom till loppet med tre raka segrar, fick en dålig start, kunde aldrig riktigt förbättra sig och fick nöja sig med att sluta fyra.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vass Hypnotic Am
Nästa nyhet
Vass Hypnotic Am

Vass Hypnotic Am

Marcus Melanders Hypnotic Am bjöd på en riktigt skarp insats när hon på 1.09,1 bärgade segern i finalen av Kentucky Sire Stakes på The Red Mile.

Finalerna av Kentucky Sire Stakes, med 125 000 dollar i förstapriser, avgjordes på The Red Mile under söndagen och resulterade i fina framgångar för svensktränarna. Marcus Melander-tränade och av stall Courant ägda Hypnotic Am (e. Chapter Seven) imponerade stort när hon infriade i Kentucky Sire Stakes för treåriga ston.

Brian Sears körde resolut Hypnotic Am till ledningen halva milen, fick press av utvändiga Crucial men förvisade utan pardon uppvaktningen. Ledarinnan stack till slut säkert ifrån för att passera mållinjen på snygga 1.09,1a/1609 meter. Från rygg på vinnaren var det Nancy Takters Panem som, på en tiondel långsammare tid, ordnade silvret före Crucial.

Beads bländande i spets

Per Engbloms Beads (e. Archangel) såg bländande ut när han, också utrustad med Brian Sears, tog hem Kentucky Sire Stakes för treåriga hingstar och valacker. Beads anförde det lilla fältet från start till mål och släppte aldrig motståndet nära. Överlägset när hästen noterades för femte raka segern på den vassa segertiden 1.09,2a/1609.

Kentucky Sire Stakes-finaler för tvååringar kördes också på söndagen över det röda gruset och såg Julie och Andy Millers Venerate (e. Love You) vinna killarnas final på 1.09,5a/1609. I stofinalen var det Lady Chaos (e. Cantab Hall) som drog det längsta strået för David Miller. Stoet som tränas av Linda Toscano segrade på 1.10,4.

Här kan du se Hypnotic Am och Beads segrar:


Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Storskräll i Canadian Trotting Classic
Nästa nyhet
Storskräll i Canadian Trotting Classic

Storskräll i Canadian Trotting Classic

Nancy Takters treåringsstjärna Ready For Moni såg ut att ha segern på gaffeln – då blev det galopp mitt på upploppet. Chestnut Hill störtdök invändigt och snodde åt sig skrällsegern i Canadian Trotting Classic.

Nancy Takter-tränade Ready For Moni hade haft en häftig treåringssäsong där enda förlusten var som tvåa i Hambletonians final. Ett sådant facit gjorde honom till stor favorit i Canadian Trotting Classic som avgjordes på Woodbine Mohawk Park, på lördagskvällen. Länge såg det även ut att bli en väntad seger för favoriten.

Skräll när favoriten felade

Yannick Gingras satt nämligen tidigt i täten med Ready For Moni som hade fortsatt ett säkert grepp om händelserna när man travade in på upploppet – men kort före mål slog ledaren över i galopp och lämnade i stället segern åt jätteknallen Chestnut Hill (e. Muscle Hill) som avslutade blixtrande efter att ha letat sig loss på innerspår. Andrew McCarthy körde vinnaren som tränas av ”Nifty” Norman, på 1.10,5a/1609, och belönades med motsvarande cirka två miljoner kronor. Åke Svanstedt-tränade Jula Trix Treasure, körd av Chris Christoforou, lade beslag på bronsplatsen.

Ramona Hill förkrossande

Nancy Takter hade chansen också i Elegantimage för treåriga ston där hennes Hambo Oaks-vinnare Sorella sågs i ledningen efter halva distansen, men var utan chans att värja sig mot den väldiga Ramona Hill (e. Muscle Hill) som ju vann Hambletonian tidigare i år. I sulkyn bakom Tony Alagnas monstersto – Andrew McCarthy. Ramona Hill svepte ledarinnan i sista sväng och vann mycket lätt på 1.09,5a/1609 vilket var en tangering av löpningsrekordet. Sister Sledge spurtade förbi Sorella i kampen om andrapriset.

Här kan du se loppen:


Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lysande Cyber Lane

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson